Cmv ıgg ve ıgm pozitif çıkan anneler var mı? Ve yeni hamile anneler bakarmisiniz

Nisandiyar

Yâ Müferricü Ferric ☝
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2018
76
36
38
Anneler merhaba sat a gore 6+4 hamileyim.sağlık ocağında klasik kan tahlilleri yapılırken
anti cmv ıgm 1.43 (referans aralığı 0-1)
anti cmv igg 87.1 (referans aralığı 0-6)
Çıktı aile hekimi kadın doğuma sevk etti
Doktor ividite testi için kan aldı sonuçlar 10 gün içinde çıkacak.Okuduklarım beni çok korkutuyor başına gelip sağlıkla bebek sahibi olan var mı?

Canım bende aynı durum oldu pozitif çıkınca araştırma hastanesi enfeksiyon bölümüne detaylı tahlil için gönderdi ertesi gün çıktı negatif genelde yanılma ya da önceden geçirilmiş bir enfeksiyon olarak sonuçlanacağını söylemişti öylede oşdu hamilelikten önce geçirdğim bir enfeksiyona bağışıklık kazanmışım o yüzden orda pozitif gözükmüş hiçbir sorun yok yani inş seninde öyle olur içini ferah tut

Canım öncelikle çok geçmiş olsun önceden enfeksiyonu geçirmişsin igg olan geçmiş dönemi gösterir. Yeniden geçiriyorsun gibi çıkmış ama değer çok yüksek değil. Tekrardan yaptır testi. Bebeğin için korkma sadece %10-15 te 1 bebek etkileniyor çoğu hamile geçiriyor. (Bunu sağlık sektöründe olduğum için biliyorum) kesin bebeğine geçer ve kesin bu hastalığın yan etkisi oluşur diye birşey yok. Tekrardan yaptır bakalım enfeksiyon uzmanına ne çıkacak sonuç

Amin İnşallah öyledir canım henüz ozelden sonuçları alamadım umarım iyidir.Teşekkür ederim cevabın için.

Çok teşekkür ederim canım.Bu sonuçları alınca tekrar yaptırıp başka doktora göstereceğim.İnşallah sıkıntı yoktur

Benim de öyle canim CMV IgM 4 çıktı bir de rubella 1.26 çıktı beni de enfeksiyona yönlendirdi tekrar kan verdim 15gun içinde çıkacak. Bu hastalıkları gebelikten önce mi geçirdim yoksa sonra mi ona bakılacak.
İnsallah iyi sonuçlar alırız

Evet canım benim de en geç pazartesi günü çıkacak.Hayirli haberler alalım inşallah Rabbim şifa versin sana da bebeğine de

Merhabalar ben dün yaklaşık 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Bazı tetkikler yapıldı rubella IgG (78.3)+, rubella IgM(56.7)+ çıktı yani IgG+ olması daha önceden kızamıkçığa karşı bağlışıklığımın olduğunu gösteriyor ama IgM şuanda yada yakın zamanda bu enfeksiyonu geçirdiğimi gösteriyor bana rubella IgG avidite testi yapılması gerektiğini söylediler. Aslında ben hastanede çocuk polikliniğinde çalıştığım için 9. ve 10. ayda kkk aşısıda olmuştum ama rubella IgM niye pozitif çıktı anlayamıyorum. Başına bu tür durum gelen var mı bebeğinize sağlıklı bi şekilde kavuştunuz mu dünden beri çok tedirginim hamileliğime sevinemedim bile

Nolur sonuçlarınızı yazın kızlar Pazartesi günü bende avidite testi yaptıracam inşallah sonuçlarımız iyi gelir hepinizin

Benim de rubella igm 1.26 çıktı ve CMV igg 250 CMV IgM ise 4 çıktı canim benim de cmvler ayni senin gibi hem bağışıklık var hem de yakinlar da geçirmiş olma ihtimali. ama benim test sonuçları 15gun sonra çıkacak denildi . ben de beklemedeyim. Benim 5yil olmuştur sağ kulak arkamdaki lenf bezi sis halde onun etkisiyle mi çıktı enfeksiyonlar meraktayim. İnsallah ikimizin de saglikli bebeisleri olur. Sonuclarimiz güzel çıkar.

Benimde aynı anti cmv igg pozitif çıkmıştı doktor araştırma hastanesine gönderdi pozitif çıkan sonuçlar ya yanlış ya da önceden geçirilmiş bir enfeksiyon olarak sonuçlanacağını söylemişti öylede oldu avidite testi temiz çıktı en yakın 3 ay önce geçirmiş olabileceğim sonucu çıktı zaten hamilelikten önce geçirmenin bir sıkıntısı yok lütfen içinizi ferah tutun temiz çıkacak

Bu sonuçlarda acaba bağışıklık kazandığınız için pozitif çıkma olasılığı var mı? Benim mesela aso’m hep 600 normalde başkasının 600 olsa acillik olur ama benim hep 500-600 bilmeyen doktor basıyor antibiyotiği. Ama benim laktoz intoleransım olduğu için asom sürekli yüksek çıkıyor. Onun gibi olabilir mi? Doktora bir sorun bence araştırmadım ama bağışıklığınız varsa bu birşekilde sürekli sizde var demektir diye düşünüyorum. Ama bebeğe çok nadir geçiyormuş.

Sevgili anneler sonuçlarım çıktı.Avidite 0.98 çıktı çok şükür.Gebelikten önce geçirmişim.
Igg niz yüksekse bağışıklık oluyomus.Endişe etmeyin sizde inşallah temiz çıkacak hepinizin.

UOTE="Nisandiyar, post: 54918365, member: 875202"]Sevgili anneler sonuçlarım çıktı.Avidite 0.98 çıktı çok şükür.Gebelikten önce geçirmişim.
Igg niz yüksekse bağışıklık oluyomus.Endişe etmeyin sizde inşallah temiz çıkacak hepinizin.[/QUOTE]
cok sevindim canim gözün aydın :) darısı insallah bizlere .
Benim sağ kulak arkamda lenf bezi şişmiş halde birkaç yildir . belirtilerden o da yazıyor

Merhaba kızlar benimde durumum aynı sizin gibi cmv 1.40 ve rubella 2.40 ıgm pozitif çıktı çok ağladım ama şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca moral buldum benim içinde dua edin bu hafta içinde açıklanacak avidite testi istedi doktor ( şuan 7+3 hayır dualarınızı bekliyorum inşallah bende daha önceden geçirmişindir şimdiden Allah razı olsun hayırlısıyla bebişlerinizi kucağınıza alırsınız inşallah

merhaba benimde CMV IgG 58 CMV IgM 0.94 çıktı ve dr testi tekrar istedi verdim ama sonuçlar 1haftayı bulacak merak içerisindeyim inşallah sağlıkla herkes bebeğini dünyaya getirir

İnşallah bağışıklık kazanmışsındır ben çok korkmuştum çok ağlamıştım Allah'ıma şükürler olsun avidite testi yüksek çıktı 0.94 çok düşük içini ferah tut canım Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Benim hangisi cikti ama anti toxoplasma 630 üzeri bir değerdi şimdi okuyunca tedirgin oldum bisey yok dediler böyle tekrar kan istemediler bilen varsa bisey soulesin

Benim de
cmv igg 204.1
toksoplazma igg 6.4
Rubella igg 393.5
çıktı. Bakalım pazartesi bu testlerin igm leri istendi. Umarim sorun cikmaz. Endişeliyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…