CNN Türk ekranlarinda sehitlere saygısızlık

cimcimegfb

Nami deger #cimcimegfb
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
18.040
40.747
798
CNN Türk ekranlarında şehitlere saygısızlık
CNN Türk'e bağlanan Mehmet Eryılmaz sanatçılara mahalle baskısı yapıldığını, bu yüzden konserlerin iptal edildiğini söyledi.
Son aylarda artan terör olayları ve şehit haberleri nedeniyle Türkiye yas havasına girmiş durumda. Bu nedenle birçok sanatçı konserlerini iptal etti, festivallerde film gösterimleri yapılmıyor.

1_7461_1.jpg

SANATÇILAR ÜZERİNDE MAHALLE BASKISI VAR
CNN Türk'te Mirgün Cabas'ın programına telefonla bağlanan yönetmen ve Senarist Mehmet Eryılmaz, sanatçıların konserlerini iptal etmesinin nedenini mahalle baskısına bağladı. Eryılmaz'a göre, sanatçılar "Millet ne der" korkusuyla konserlerini iptal etmemeli.

Mehmet Eryılmaz Sanatçılara mahalle baskısı var VİDEO

BAĞIMSIZ FESTİVAL ORGANİZASYONU YOK
"Ben olayın konuşulmayan bölümünden bahsetmek istiyorum. Türkiye toplumu kendisi sivilleşemediği için Türk sanat kurumları da malesef sivilleşememiş durumda. Baktığınızda iktidarın tekelinde hepsi. Adana belediyesi, Antalya belediyesi ya da başka bir belediye farketmez yani. Belediye değiştikçe, başkanlar değiştikçe bu festivallerin, vakıfların yönetim kurulları da değişiyor. Yani bağımsız bir festival organizasyonu yok zaten.

"BU KADAR ŞEHİT VAR FALAN FİLAN.."
O zaman vizyondaki filmleri de kaldıralım. O zaman televizyonlardaki diziler de kalksın o zaman. Yani bunun sonu yok. Bizim kendi kafamızdaki sansür olgusu. Yani sadece kurumlar bu sansürü yapmıyor. A sanatçısı, B sanatçısı.. Bunlarda müthiş bir mahalle baskısı var. Yani şimdi ben yaparsam ne der millet. İşte bu kadar şehit var, bu kadar bilmem ne var falan filan. Ya sen git orada barış mesajı ver, barış şarkıları seç. Başka bir şey söyle ama insanlar eğleniyor. Eğlenmeyi bir gıda gibi, yani kültürel olgu da önemli bir şey ama insanların eğlenmeye de ihtiyacı var."

http://m.ensonhaber.com/haber.php?id=378419

Keske falan filan demeseymissin iyiymiş. Çünkü diğerlerinde yanlis dediğin bişey yok. Sizde geciminizi öyle kazanıyorsunuz ama ne bilim iste falan filan olmamis:KK43:

Sen git eğlen sanane sanatçılardan onlarda eğlensin ama bunları milletin gözüne sokmasın bugun yarın o sanatçıların yakınlarına bişey olsa iptal etmiceklermi edicekler hayat devam ediyor ama göze sokmaya gerek yok

aman merak etme, sehit olmayan onca zamanda zaten onca paralar kazaniyorlar, nerelere harcayacaklarini bilmiyorlar.
sehit oldugunda da acliktan olmezler heralde. Az saygi!
laf.

konuşmasının bazı yerleri sivri bile olsa haklı.Sanatçıların mesleği şarkı söylemek.Ne kazanırsa kazansın bize ne.
Ben işe gidiyorsam onlarda işini yapacak.
Reyhanlıdaki patlamada yapılan düğünü,şehit haberleri gelirken yapılan düğünleri ve futbol maçını konuşsak daha önemli değil mi? Ekmek parası başka keyif başka.

sinir bozucu.
netice doğru ya da yanlış. değerlendirmek bile istemiyor insan.
ama falan filan küçümser şekilde konuşulması iğrenç.

Yav bu konserlerden sadece şarkıcılar mı kazanıyorlar? Bu işin arkasında tonla insan var ufak paralara çalışan. Onlar ne yapsınlar? Var mi önerisi olan?

Doğan medyası mercek altında insanların resmen kelimeleri cımbızla seçiliyor nerden nerelere bağlanıyor hakikatten pess diyorum.

Her zamanki gibi çarpıtılmış bir haber.Videoyu izleyen herkes anlayabilir zaten "Falan filan" diye şehitlere demiyor orada."Yani şimdi ben yaparsam ne der millet. İşte bu kadar şehit var, bu kadar bilmem ne var falan filan."Yani orada "sanaçılar ......filan diyorlar" şeklinde konuşuyor.

konuşmasının bazı yerleri sivri bile olsa haklı.Sanatçıların mesleği şarkı söylemek.Ne kazanırsa kazansın bize ne.
Ben işe gidiyorsam onlarda işini yapacak.
Reyhanlıdaki patlamada yapılan düğünü,şehit haberleri gelirken yapılan düğünleri ve futbol maçını konuşsak daha önemli değil mi? Ekmek parası başka keyif başka.
Reyhanlıda 52 kişiyi kaybettik. Milli yas ilan edildi mi, hayır.( Düğünü olanların tadı kaçmıştı hatta) Yayın yasağı geldi sadece. Dağlıcada 16 şehit verdik. Milli yas ilan edildi mi hayır. TVler bile yayın akışını değiştirmedi (eskiden yayın akışı değişir, film konur , eğlence programları kalkardı) Tam aksi, dalga geçer gibi siyah tişörtler giyip iki cümle kurulup eş aranmaya devam edildi.
Partiler ne yapıyor, reyting ölçer gibi, her olay sonrası oyum ne kadar arttı diye anket yapıp sonuç yayınlıyor...
Bir çok mekan milli yas olmamasına rağmen 3 günlüğüne mekanlarını kapattı. Örnek Bodrum, Fethiye...
Biz hala konserleri konuşuyoruz. Neden iptal değil, neden eğlenceler devam ediyor diye. Her gün çok acı haberlerle güne devam ediyoruz, ama Suudi kral için milli yas edilirken bu acı kayıplarımızda konserlere takmış durumdayız. Daha neyi tartışacağımızı bilemiyoruz bence...
Not:Son günlerde nedense not yazmayı gerek görüyorum. Kito yazdıklarınıza katılıyorum, sizden alıntı yaparak yazdıklarınıza düşüncelerimi eklemek istedim.

Insanlar gayet ise gittiler bu surecte .....
hic bit patron kepenkleri kapatalim demedi
sanatci da gayet isine gitsin....ha 2000 kisiye ha 20 kisiye
sarkidini soyleyop gelecek

o durumda çocuklarını okula gönderen, işe giden, market alışverişini yapan insanların mecburi oluyor
ekmeğini müzikle kazanan konser yapınca buyük saygısızlık oluyor

buna '' saygısız'' dıyen önce kendı işe gitmeyecek, hatta tv bile açmayacak
çünkü herkes işini yapıyor.

zaten bu gibi durumlarda hep sanatcıdan bişiler beklenıyor, gerıye kalanlar işlerine devam!
insanlar işlerine nasıl gelırse işte..

allah, şehit ailelerine sabır versın, ateş düştüğü yeri yakar, uzaktan klavye nutukları
değmez böyle bir vatan için ölmeye!

Mehmet Eryılmaz'ın söylediklerinde bir saygısızlık göremedim, geçen gün konser iptal etmeyeceğini söyleyen bir sanatçının topiğine yazdıklarımın benzerini yazacağım ki Eryılmaz'da benim dediklerimi demiş, bu ülkenin nerdeyse her kanalında çalgılı türkülü bir sürü program var, evlendirme programları dahi Göbek atmalı, oynamalı, magazin programları var vs vs hiçbiri Şehitlerin Anısına en az 1 program yapmayalım dedi mi? Demedi.
Seyretmiyorum ama belki bir kısmı veya hepsi şehitlere Allah'tan rahmet dileyip terörü lanetlemiştir, sonrada devam etmişlerdir.
Konserler, Festivaller, Tiyatro gösterileri neden ayrı tutuluyor? Biz devam eden hayatlarımızı idame için muhasebeci, bakkal, kasap, holding sahibi, sunucu vb mesleğimizi yapıp işimize gidiyorsak, onlarında işi şarkı söylemek, tiyatro yapmak, enstrüman çalmak.
Yadırgamamalı ve kendi yapmadığımızı baskıyla onlara yaptırmamalıyız.

Back
X