Bisküvi - Kurabiye Tarifi Cocostar Kurabiye - Dr. Oetker Kakao Sponsorluğunda

alimiyon

erteleme, pes etme, vazgeçme, hareket geç!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2015
3.853
14.696
208
merhabalar herkese, kaderde ikinci kez cocostar kurabiye ile yarışmaya katılmak varmış. inşaallah bu sefer turnayı gözünden vururum.

malzemeler

hamur için;
  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un.
iç harcı için;
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 bardağı hindistan cevizi
şerbeti için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker

hazırlanışı

işe önce şerbeti yapmakla başlayalım çünkü şerbetin soğuk olması lazım. bunun için 1 bardak sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp kapatıyoruz içerisine şekerini ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.

ardından un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp hafifçe yoğuralım.

un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip homojen olana kadar yoğuralım.

ardından hindistancevizi, yumurta akı ve pudra şekeriyle kurabiyemizin iç harcını hazırlayalım.

daha sonra kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte yapar gibi ortasını açıp içine hindistancevizli harçtan koyup kapatıyoruz.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişiriyoruz.

piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince önceden hazırladığımız şerbete atıp alıyoruz uzun uzun bekletmiyoruz.

sonrasında sunum yapıp afiyetle yiyoruz.

Sunumlardan sunum beğen tablo gibi olmuş bazi fotolar yemeye kıyamaz bi süre seyrederdim, müthiş gözüküyor eline sağlık canım benim

Sunum çok hoş gözükuyorellerinize sağlık başarılar

Sunumlardan sunum beğen tablo gibi olmuş bazi fotolar yemeye kıyamaz bi süre seyrederdim, müthiş gözüküyor eline sağlık canım benim
elimde ne varsa kullandım bu sefer tüm tuşlara bastım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…