Fakat istirak nafaka miktarlarının düşük olduğunu düşünüyorum. Aylık 750 tl den az olmamalı.Neyseki yakında bu eşe ödenen suresiz nafaka saçmalığı bitecek.
Kadın evlense bile diğer adamın da çocuğu o çocuk. Yine de ödemek zorunda bence. Yani ben olsam kendi çocuğuma başka bir kadın/erkeğin harcama yapmasını kendime yediremezdim. Boşanınca çocuk sorumluluğu üzerinden düşmüyor insanın. Konu sahibine katılıyorum.Ben pozitif ayrımcıyım, feministleri de sevmem genelde.
Ama nafaka artırım davasına nişanlı ile elele gelip, artırma sebebini 4 senedir nişanlı ve evlenemiyor olmak göstermeyi haklı çıkaracak herhangi bir çocuk yok yeryüzünde.
Anneanne de kalsın biz gezeriz :)Bu durumu yaşamamak icin çocukların velayetini babaya vereceğiz, haftaiçi cocuk bakmak yerine çalışıp para kazanacağız, haftasonu da çocuğu alıp sinemaya götüreceğiz....
Konu sahibi istirak nafakasindan bahsetmiyor. Istirak nafakasi kesilmez. Konu sahibi buna ek olarak ömür boyu kadına bakıcı parası bağlanmasını talep etmiş. :)Kadın evlense bile diğer adamın da çocuğu o çocuk. Yine de ödemek zorunda bence. Yani ben erkek olsam kendi çocuğuma başka bir kadın/erkeğin harcama yapmasını kendime yediremezdim. Boşanınca çocuk sorumluluğu üzerinden düşmüyor insanın. Konu sahibine katılıyorum.
O da zor, muhtemelen üvey anne ile büyüyecek çocuk. Düşüncesi bile çok kötü...Bu durumu yaşamamak icin çocukların velayetini babaya vereceğiz, haftaiçi cocuk bakmak yerine çalışıp para kazanacağız, haftasonu da çocuğu alıp sinemaya götüreceğiz....
Bu aşamada kadının çocukla ilgilenirken yapacağı ekstra harcamaların da düşünülerek müşterek şekilde paylaştırılmasından sonra daha mantıklı bir çocuk nafakası belirlenebilir. Bu konuda ödemeler nasıl oluyor ben bilemiyorum açıkçası ama çocuğa ödenen nafaka da çikolata çerez parası gibi gerçeklikten uzak ise bir faydası olmaz.Konu sahibi istirak nafakasindan bahsetmiyor. Istirak nafakasi kesilmez. Konu sahibi buna ek olarak ömür boyu kadına bakıcı parası bağlanmasını talep etmiş. :)
Yok öyle olmayacaktır....dul ve cocuklu erkekler kolay kolay evlilik yapamıyor, en yüksek ihtimalle babaanne büyüyecektir..O da zor, muhtemelen üvey anne ile büyüyecek çocuk. Düşüncesi bile çok kötü...
Gördüğüm kadarıyla özellikle erkeğin maddi durumu iyi ise üvey anne ya razı geliyor bakmak için (artık nasıl bakarsa) ya da anneye gidiyor çocuk. Öyle evlenmeleri vs de çok zor olmuyor. Bu durumda mağdur olan ya çocuk oluyor ya da anne...Çünkü çocuklu erkekler çocuklu kadınlardan daha kolay evlenip yeni bir hayata başlayabiliyor bence. Bilemiyorum zor bir durum.Yok öyle olmayacaktır....dul ve cocuklu erkekler kolay kolay evlilik yapamıyor, en yüksek ihtimalle babaanne büyüyecektir..
Mağdur olan yüzde doksan beş ise kullanan yüzde beştir.Kadının savunması ve oraya nişanlısıyla gelmesi itici olmuş. Çocuk için bağlanan nafakalar gerçekten çok komik rakamlar. Kadın için bağlanan nafakayı bile eklesen çocuğun masrafını karşılamaz belki.nafaka miltarları düzenlenmeli çoğu durumda. Süresiz nafaka olayı duruma göre bağlanmalı bence. Yaşını başını almış bir teyze boşanıyorsa nafakası süresiz olmalı tabi o yaştan sonra ne işi ne gücü.istesede bulması çok zor. Ama genç yaşta, çocuğu olmadığı halde süresiz nafaka olması gereksiz bnce. Ama işler sana göre, bana göre yapılmıyor. Toplumun geneli düşünülerek yapılıyor. Mağdur olanıda, bunu kullananıda var maalesef.
Yani dediğiniz doğru, erkekler için sorun olmuyor çocuğu da kadına atıp çok kolay bir şekilde hayatlarına devam edebilirler. Siz de haklısınız bence. Toplumda kadına bakış açısı (dul, boşanmış vs.) ve eğitimden iş hayatından eşit faydalanma olanağı tam olarak sağlanmadan, bu tarz nafakayı toptan şekilde kaldırma, sadece erkeklerin işine gelen bir uygulama olacaktır. Atıp tutmak kolay, kadın birey değil mi vs diye ama toplumun gerçeklerini de gözardı etmemek gerekiyor.Konu sahibi, söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Annenin o çocuğa bakarken harcadığı emeğe elbette paha biçilemez ama kadın çalışsa da başka biriyle evlense de emeğinin karşılığında belli bir nafaka verilmelidir kadına. NET! Yoksa bu erkekler kadını ve çocuğu umarsızca ezmeye devam edecek hatta boşanınca daha da rahat edecektir. Kadın da boşandıktan sonra daha da ezilecek ve bu yüzden birçok kadın boşanmak istemeyecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?