Çocuğa iki isim koymak

Öğretmenine söylersiniz nasıl hitap ettiğinizi o da o şekilde seslenir. Beni de bu konuda bilgilendiren velilerim oluyor zaman zaman ben de ona göre sesleniyorum çocuğa. Bunu sıkıntı etmeyin. Benim oğlumun da iki ismi var biz birini kullanıyoruz gerçi ama:)) ama isim hoşunuza gitmemiş sanırım sizin o yüzden muallakta kalmissiniz bence Ömer ensar gayet hoş bir isim olmuş .
Sadece ogretmen değil olay sadece örnek verdim arkadaşları belki başka isimle seslenecek ya da akraba arasında söyleyenler kesin olur uyarmaya rağmen örnek görümcemin cocugu. İsim hoşuma gitmemis olsa eşime başka bir isim bul onu koyalım derdim ve iki isim ile alakali başlık açmazdım:)

Ben de hic sevmiyorum iki isim o yuzden tek koyduk. Bir kere resmiyette her yere kodlamak zorunda. Ben iki soyisim kullaniyorum o bile cok zor. İsteginize hak veriyorum. Hic hic sevmiyorum iki isim.

İki evladıminda isimleri iki tane. Küçüğe iki ismiyle sesleniyorum alışık digeride sabit isim söylüyorum. Sorun olmuyor.

Ensar ismini koymamanizi oneririm. Insana kotu seyler çağrıştırıyor.
Iki isim uyumlu ve kisa olursa guzel ama omer ensar seklinde hitap edilmesi cok zor. Herkes ya omeri ya ensari tercih eder.
Yerinizde olsam sadece omeri tercih ederdim.
Ensar vakfı olayları yüzünden kötü çağrışım yapıyor olabilir ama inanın benim aklıma bile gelmiyor kimse de bie sey dememisti foruma yazana kadar ben Ensar denildiğinde farklı şeyler düşünüyorum mesela.

Ne düşünüyorsunuz sahsen ilkokul zamanlarim aklima geliyor ogretmen baska isimle sesleniyor cocuk onu istemiyor sevmiyor alisik olmadigi kimse onu öyle çağırmadıgi için. Yada biri baska isimle hitap ediyor oburu farkli.eşimi vazgeciremiyorum .benim soyledigim ismi o da sevdi onda karar kıldık ama bir tane daha isim eklemek istiyor hayır diyorum sanki 2 ismini de söyleyeceksin .söyleyecekmis ee senden başka kim söyleyecek başta ben söylemem zaten uyum sıfır.siz ne düşünüyorsunuz
Bence cok normal ıstegı. O da baba olarak bı ısım de kendı seçmek ıstıyor. Benım kızımın da ıkı ismi var. Şimdi kısmetse 2.gelıyor ona da ıkı isim koycam. Öğretmeni düşünme dıger ısmını söylese böle bundan ne çıkar? Ayrıca alışır tanıyınca çocuğun hangı ısmi kullandığını ogrenır. Bence esını kırmamalısın

Sadece ogretmen değil olay sadece örnek verdim arkadaşları belki başka isimle seslenecek ya da akraba arasında söyleyenler kesin olur uyarmaya rağmen örnek görümcemin cocugu. İsim hoşuma gitmemis olsa eşime başka bir isim bul onu koyalım derdim ve iki isim ile alakali başlık açmazdım:)
Peki ben anlamamışım sizin niye konu açtığınızı. Eşinizi burdan ikna mı edelim sizin iki isim istemediginize dair? Amaç nedir konu acmanizdaki? Bir çözüm istemiyorsunuz ki siz ben iki isim sevmiyorum diyorsunuz eee?

Ben çift isim sevmiyorum eskiden bir eski yani dede vs ismi bir de modern isim vardı

O eski isimleri kimse bilmezdi

Günümüzde iki isimlere genelde ikisini birden söylüyorlar oğlumun anaokulu arkadaşları vardı İspanyol gibi

Neyse oğlumun bir sınıf arkadaşı var kimlikte ismi dede adı X ve modern ismi Y

Ailesi, dedesi de dahil hep Y demiş anaokulunda vs vs de ama öğretmen hep X demiş annesi gidip konuşmuş ama kadının ağzına takılmış iki ismi de değil sadece X diyor çocuklar da aynen öyle diyor

Hatta biz çocuğa Y diyoruz bizim çocuklar X

Benzeri kuzenimin sevgilisi vardı Remzi

Benimle Remzi diye tanıştırdılar öyle sesleniyorlardı vs vs

Sonra Annemler konuşmuşlar ailesi Gökhan diyormuş bu Remzi adını üniversitede ilk adı diye arkadaşları öğrenip öyle kalmış

Düşünün çocuk 18 yaşına kadar Gökhan dobra Remzi olmuş sevgilisi bile esasen benimsemediği isimle sesleniyor

Özetle tek isim isteğinizi destekliyorum

Ahaha bana da çok dezavantajını anlattılar iki ismin, ama biz özene bezene iki isim seçtik ikisine de, uyumlu falan, birlikte kullanıyoruz.
Taşındık yurtdışına, isimler kolay ama onlar söyleyince bir çirkin duruyor, ben de çocukların kısa isimlerini kullanmaya başladım :KK70:

Peki ben anlamamışım sizin niye konu açtığınızı. Eşinizi burdan ikna mı edelim sizin iki isim istemediginize dair? Amaç nedir konu acmanizdaki? Bir çözüm istemiyorsunuz ki siz ben iki isim sevmiyorum diyorsunuz eee?
Hayır siz bana diyorsunuz ki siz eşinizin istediği ismi beğenmediniz. Bende diyorum ki beğenmesem bu şekilde konu açmazdım. Ben sadece fikir almak istedim

Oğlum olursa soyadımız birleşik isim değilse ben iki isim koyarım.. çok karizmatik duruyor çok seviyorum.. Kızım olursa tek isim çünkü evlenince iki soyadı kullansa sorun olur.. meksikalı futbolcu zannederler kızımı :D

Ensar vakfı olayları yüzünden kötü çağrışım yapıyor olabilir ama inanın benim aklıma bile gelmiyor kimse de bie sey dememisti foruma yazana kadar ben Ensar denildiğinde farklı şeyler düşünüyorum mesela.

Evet ensar vakfini hatirlatabilir ya da hatirlatmayabilir. Ama 1 kisiye bile çocuğumun ismiyle o igrenc olaylari hatirlatmasini istemezdim ben.
Kisisel tercihtir ama yerinizde olsam cocugum icin bu durumu goz ardi etmezdim acikcasi.

Bence cok normal ıstegı. O da baba olarak bı ısım de kendı seçmek ıstıyor. Benım kızımın da ıkı ismi var. Şimdi kısmetse 2.gelıyor ona da ıkı isim koycam. Öğretmeni düşünme dıger ısmını söylese böle bundan ne çıkar? Ayrıca alışır tanıyınca çocuğun hangı ısmi kullandığını ogrenır. Bence esını kırmamalısın
Öğretmen sadece verdiğim bir örnekti başkaları da söyleyecektir .

Sevdiğim ve maneviyat yönünden beğendiğim bir isim . Benim aklıma Ensar denince pis insanların pis işleri aklıma gelmiyor farklı şeyler farkli duygular aklıma geliyor o yüzden koymamda bir sakınca göremiyorum.

Sizin gelmiyor da burada bile çoğu insanın aklına geldi. Benim de geldi, sonradan da gelebilir. Yani bu tarz isimlerin konmasını ben pek önermiyorum çocuklara. Zira gündem sürekli değişiyor, mesela şu sıralar gündemimizi epey meşgul eden bir terör örgütünün başının adını yıllar önce çocuklarına koyan insanlar vardı ve o çocuklar şu an adlarını değiştiriyor önyargı oluşturmamak için. O zamanlar sıkıntı yoktu ama şu an oldu. Anlaşılır oldu mu bilmiyorum yine de anne babası sizsiniz ben sadece fikir verebilirim, karar size kalmış.

Yüzünüze diyememişlerdir, biz sözlüyotuz işte. Şu zamanlarda pek hoş anılan bir isim değil. Çocuğa hoş bilinen bir isim koymak gerekir değil mi?

Öğretmen sadece verdiğim bir örnekti başkaları da söyleyecektir .
O başkaları da ogrenır hangı ısmı kullandığını. Ayrıca neden bu kadar takıyorsun ki çocuğa ıkı ısmıni de öğretirsen hangı ısmı söylerlerse de sorun olmaz

Back
X