Çocuğa iki isim koymak

Evet ensar vakfini hatirlatabilir ya da hatirlatmayabilir. Ama 1 kisiye bile çocuğumun ismiyle o igrenc olaylari hatirlatmasini istemezdim ben.
Kisisel tercihtir ama yerinizde olsam cocugum icin bu durumu goz ardi etmezdim acikcasi.
Bakış açısı işte bende Ensar ismiyle güzel şeylerin hatırlatacagini düşünüyorum. Olumluya odaklanıyorum

O başkaları da ogrenır hangı ısmı kullandığını. Ayrıca neden bu kadar takıyorsun ki çocuğa ıkı ısmıni de öğretirsen hangı ısmı söylerlerse de sorun olmaz
Yoo bazıları keyfine göre söylüyor örnek görümcemin cocugu.ama çocuk hangi isim daha çok söyleniyor ise ona alışıyor diğer ismini bilse bile istemiyor.

ensar ismini şahsen beğenmiyorum.
bizde bebek olunca iki isim koyacağız. biri yabancı biri türkçe olucak... ama sebebi babanın yabancı olması yoksa direk 1 tane türk ismi seçer kapatırdım konuyu...
iki isim bence gereksiz

Ensar vakfı olayları yüzünden kötü çağrışım yapıyor olabilir ama inanın benim aklıma bile gelmiyor kimse de bie sey dememisti foruma yazana kadar ben Ensar denildiğinde farklı şeyler düşünüyorum mesela.

haklısınız ama burada gördüğünüz üzere malesef akla ilk gelen o oluyor.
bende okur okumaz onu düşündüm.

Bakış açısı işte bende Ensar ismiyle güzel şeylerin hatırlatacagini düşünüyorum. Olumluya odaklanıyorum

Tabii ki sizin icin durum boyle ki ismi sevmissiniz.
Ama almanlar nasil ki adolf adini koymazlar, biz yine kendi geçmişimizdeki kotu isimleri koymayiz, onun gibi. Hani kisisel bakis acisindan siyrilip cocugun ömür boyu kullanacağı ismi daha ozenli seçmeliyiz diye düşünüyorum. Ki burda bile kac kisiye hatırlattı gördüğünüz gibi.
Tabii ki yine sizin tercihiniz. Saglikla kucaginiza alırsınız umarim.

Yüzünüze diyememişlerdir, biz sözlüyotuz işte. Şu zamanlarda pek hoş anılan bir isim değil. Çocuğa hoş bilinen bir isim koymak gerekir değil mi?

Hoş bilinen bir isim bana göre . Ezelden beri hoş bilinen bir isim maneviyat yönünden de ruhuma kalbime dokunduğu için koymakta kararliyim.Yüzüme çat çat her şeyi diyen insanlar bunu da diyebilirdi. Aksine beğenen çok oldu . Konu oğluma Ensar ismini koymak istiyorum sizce güzel mi değil mi değil. Annesi olarak beğenen isteyen bensem eğer üzerime gelmeyin

Çocuğuma iki isim koymazdım sanırım. Net tek bir isim çok daha iyi olur. Çocuğunuza "Çikiberilla" gibi değişik bir isim koymuyorsanız ikinciye de ihtiyacı olmaz zaten. Yapıştır Emre'yi bir ömür Emre olarak yaşasın gitsin. Mis gibi isim :KK70: Tabi örnek olarak bu ismi verdim. Klasik, düzgün, kısa, tek bir isim çok daha iyi olur. Çocuğunuzun adını Ömer koyabilirsiniz. Ömer güzel isim bence :KK36:

Ensar bende çok kötü şeyler çağrıştırdı. Tabii ki adı Ensar olan bir sürü insan vardır. Ama ne bileyim yeni doğmuş masum bir bebişe böyle şeyleri hatırlatan bir isim koymak istemezdim. Ensar'ı tekrar düşünün derim.

Ömer Ensar yerine sadece Ömer daha hoş durur bence. Sadece fikir :KK36:

Tabii ki sizin icin durum boyle ki ismi sevmissiniz.
Ama almanlar nasil ki adolf adini koymazlar, biz yine kendi geçmişimizdeki kotu isimleri koymayiz, onun gibi. Hani kisisel bakis acisindan siyrilip cocugun ömür boyu kullanacağı ismi daha ozenli seçmeliyiz diye düşünüyorum. Ki burda bile kac kisiye hatırlattı gördüğünüz gibi.
Tabii ki yine sizin tercihiniz. Saglikla kucaginiza alırsınız umarim.
Ben geçmişimizdeki kötü isim olarak görmüyorum çünkü. Ensar 'dan Allah CC razı olmuştur ,Ensar yardimcidir koruyucudur benim için. Pis insanların işlerine alet olduysa ben ne yapayım

Ay nolur su ensardan vazgecin artik. Onca seyden sonra,hala herkesin ismi ensar :(
Bu arada iki isim sevmem ben de. Annemin iki ismi var cok zorlanmis,hala oyle. Hastane koridorunda ilk ismiyle seslenene hala aval aval bakar zavalli ;)

ama işte siz odaklanıyorsunuz. toplumun genel algısı o yönde değil. çocuğa yazık yoksa bizi ilgilendirmez tabi istediğiniz ismi koyarsınız.
Toplum da beni ilgilendirmiyor ben çocuğuma gerçek anlamını öğretirim biri bir şey derse ona göre cevap verir. İsmin güzelliklerini yaşanan güzellikleri anlatır .

Ay nolur su ensardan vazgecin artik. Onca seyden sonra,hala herkesin ismi ensar :KK43:
Bu arada iki isim sevmem ben de. Annemin iki ismi var cok zorlanmis,hala oyle. Hastane koridorunda ilk ismiyle seslenene hala aval aval bakar zavalli :KK66:
Ben onca şeyden önce olan şeyler için koyuyorum oğlumun adını Ensar. Benim için manevi yönü var Peygamber Efendimiz SAV zamanına dayanan. Günümüzde böyle olaylara adı karıştıysa esas anlamını benim için yitirmiyor. O zaman tecavüzcüler katillerin ismine sahip olan insanlar da adlarını değiştirsin.

Çocuğuma iki isim koymazdım sanırım. Net tek bir isim çok daha iyi olur. Çocuğunuza "Çikiberilla" gibi değişik bir isim koymuyorsanız ikinciye de ihtiyacı olmaz zaten. Yapıştır Emre'yi bir ömür Emre olarak yaşasın gitsin. Mis gibi isim :KK70: Tabi örnek olarak bu ismi verdim. Klasik, düzgün, kısa, tek bir isim çok daha iyi olur. Çocuğunuzun adını Ömer koyabilirsiniz. Ömer güzel isim bence :KK36:

Ensar bende çok kötü şeyler çağrıştırdı. Tabii ki adı Ensar olan bir sürü insan vardır. Ama ne bileyim yeni doğmuş masum bir bebişe böyle şeyleri hatırlatan bir isim koymak istemezdim. Ensar'ı tekrar düşünün derim.

Ömer Ensar yerine sadece Ömer daha hoş durur bence. Sadece fikir :KK36:
Ama buradaki kimse de beni anlamıyor benim için kötü bir şey çağrıştirmiyor tabi olayları bende biliyorum ama benim aklıma Ensar deyince örneğin Peygamber Efendimiz SAV in zamanları geliyor Allah CC ' nin razı olduğu insanlar geliyor . Bu yüzden de seviyorum bu adı .

Ben onca şeyden önce olan şeyler için koyuyorum oğlumun adını Ensar. Benim için manevi yönü var Peygamber Efendimiz SAV zamanına dayanan. Günümüzde böyle olaylara adı karıştıysa esas anlamını benim için yitirmiyor. O zaman tecavüzcüler katillerin ismine sahip olan insanlar da adlarını değiştirsin.
Tecavuzculerin katillerin ismini koymuyor insanlar. Almanyaya bakin mesela Adolf koymazlar kolay kolay. Veya bir italyaya bakarsaniz Benito goremezsiniz pek. Sirbistanda Slobodan deyince kaciyor insanlar,odleri patliyor hakli olarak. İnsanlar yasanmisliklardan dolayi kotu cagrisim yapmasini istemiyorlar. O yuzden uyarmak istedim sizi. Bugun unutulmayanlar 30-40 yil sonra daha da siddetle hatirlanabilir. Sonra cocugunuz size demesin anne bu nasil isim diye

Sizin gelmiyor da burada bile çoğu insanın aklına geldi. Benim de geldi, sonradan da gelebilir. Yani bu tarz isimlerin konmasını ben pek önermiyorum çocuklara. Zira gündem sürekli değişiyor, mesela şu sıralar gündemimizi epey meşgul eden bir terör örgütünün başının adını yıllar önce çocuklarına koyan insanlar vardı ve o çocuklar şu an adlarını değiştiriyor önyargı oluşturmamak için. O zamanlar sıkıntı yoktu ama şu an oldu. Anlaşılır oldu mu bilmiyorum yine de anne babası sizsiniz ben sadece fikir verebilirim, karar size kalmış.
Üstte açıkladım neden koymak istediğimi çocuğum da bu yüzden ismini değiştirmek istmeyecektir

Ama buradaki kimse de beni anlamıyor benim için kötü bir şey çağrıştirmiyor tabi olayları bende biliyorum ama benim aklıma Ensar deyince örneğin Peygamber Efendimiz SAV in zamanları geliyor Allah CC ' nin razı olduğu insanlar geliyor . Bu yüzden de seviyorum bu adı .

Son karar sizin tabii ki. Benimki bir fikirdi sadece :KK28:

Back
X