çocuğa özgüven nasıl kazandırılır?

Malesef o yaşlarda çocuklar çok acımasız olabiliyor. Muhtemelen arkadaşları tarafından dalga geçeiliyor. Saçlarını dikkat çekmemek için farklı yapmk istemiyor bence. Bence öğretmeniyle görüşmelisiniz ilk olarak. En azından okulda öğretmenin gözlem yapma şansı olur diğer arkadaşlarıyla ilişkisi hakkında.

Istanbuldamısın , ıstanbulda cevahır avm alt katında drama kursu var tıyatro sahnesınde, ıstanbul drama akademı var suadıye ve floryada var yerı , bu ıkısınden bırıne egeyı yaz donemı gondermeyı dusunuyorum ama oncelıgım tıyatro sahnesı olması ama bakalım
bırde fatıh sulu kulede ucretsız drama kursları var ancak sıra cok var ama takıbı cok guzel yapılıyormus yıne
ben yurt disindayim
kizimin gionlunu edebilirsem gonderecegim yer sadece çocuklarin için olan ozel etkinlik olacak
fazla seçenegim yok galiba :(
ama kizim istemiyorki utanirmis herkes ona gulermis :(((

ben yurt disindayim
kizimin gionlunu edebilirsem gonderecegim yer sadece çocuklarin için olan ozel etkinlik olacak
fazla seçenegim yok galiba :KK43:
ama kizim istemiyorki utanirmis herkes ona gulermis :KK43:((
Kendı gıbı cocuklar oluyor ama velılerde ızlemıyor oyun gıbı dusunmek lazım taklıt fılan edıyorlar dans edıyorlar

Anne olmasam da eğitimci olarak naçizane bir şeyler söylemek isterim:Kızınız bu şekilde davranıyorsa sebebi,ona kendini kötü hissettirecek durumlar yaşıyor olmasıdır.Okulda belli ki arkadaşlarınca bazı özellikleri tiye alınıyor,belki kızınız çok güzel ama çocukların öyle farklı anlayışları var ki arkadaşları"çirkinsin" dediği an ,o kendince artık çirkindir."Arkadaşların mı sana bir şey diyor yoksa ?" demeyin tabii de ,"Bana anlatmak istediğin bir şeyler var mı,üzgün görünüyorsun bugünlerde "deyin.Kızınız en baskın ,en önemli ayırt edici yönünü biliyorsunuzdur,onu ön plana çıkarması konusunda yönlendirin.Ben yapamam dediğinde "Hayır sen yaparsın ,her şeyi başarırsın "demeyin.Gerçekçi olun" Olabilir kızım,başarısız da olabilirsin bazı konularda ,e o zaman bitti her şey deyip nefes de almayalım;demek ki eksiklerin var görüp düzelt "deyin...

Kime gore neye gore sacma size gore sacma ona gore guzel. secimine saygi duymalisiniz.bu guzel degil bunu begenmedim diyerek ona guvenmediginizi gosteriyorsunuz.anne baba cocuguna inanirsa cocuk kendine inanir cocuk kendine inanirsa zamanla herkes ona inanir.

onun seçimine saygı duyun demişsiniz ancak diyelim ki izin verdiler çocuğun istediği "saçma" kıyafeti giymesine.Arkadaşları ve etraftaki insanlar gülecek,dalga geçecekler bu sefer iyice kapanacak ,bu durumlarda bence anne baskı kurmadan " O da güzel ama şunu da bi düşün bence" dese çocuk da ısrar etmeyecek ve o deneni giyecektir.

Kizinizin arkadaslari ona mobbing uygulamis olabilir. Guzel degilsin yakismiyor basarisizsin vs gibi. Olagan bir sey.
Once boyle bir sey var mi onu ogrenip ona gore bir yol cizmelisiniz...
Oyle bir sey yoksa da teşvik etmelisiniz. Bir seyler yaptikca basardikca kendi icindeki benligi guzelligi fark eder
bi akrabamızın kızı ilkokuldaki arkadaşı çok ezmiş .çirkinsin yapamazsın.kabusu olmuş .siz böyle yazıca o aklıma geldi
arkadaşlarını araştırın

Welcome to the ergenlik.

10-12 yaş başlangıç zaten. Kızınız da muhtemelen farklarını, akranları arasında eksiklik olarak algılanan bazı durumları kafasına takmaya başlamış. Bu çağlarda çocuklar "Ben özelim" fikrinin daha çok vurgulanmasına, onay ve takdir görmeye daha çok ihtiyaç duyuyor. Yalnız bunu ailesinden değil, arkadaşlarından bekliyor.

Kızınızı, yeteneklerini tespit etmesine olanak tanıyacak aktivitelerle tanıştırabilirsiniz bu dönem. Heves ettiği bir spor dalına başlayabilir, yetenekliyse okul takımına girebilir, resim kursudur ya da müzik kursudur vb. oyalanabilir. Marka ayakkabılarla, çıkan son teknoloji ürünlerle, aptal bir yarış içinde kompleksler edineceğine, yıldızını parlatması gerektiğini vurgulayın bol bol.

Bizim zamanımızda da vardı bunlar ve hep aynıları olmaya devam edecek, kızınız bir başka kızın elinde bilmem ne marka far paleti görecek, onu sürmeden güzelleşemeyeceğini düşünecek. Etek giyecek, "Bacaklarım kalın mı?" diye sorup duracak... Siz daima iletişimde ve takipte kalın, gerektiğinde müdahaleden de çekinmeyin.

Son düzenleme:
Bence onu bir spora başlatın,hoşuna gidecek herhangi bir branşa yönlendirin, birlikte araştırın
Hem enerjisini atsın hem de fiziksel ve ruhsal açıdan gelişip güçlendikçe kendine olan güveni güçlensin

onun seçimine saygı duyun demişsiniz ancak diyelim ki izin verdiler çocuğun istediği "saçma" kıyafeti giymesine.Arkadaşları ve etraftaki insanlar gülecek,dalga geçecekler bu sefer iyice kapanacak ,bu durumlarda bence anne baskı kurmadan " O da güzel ama şunu da bi düşün bence" dese çocuk da ısrar etmeyecek ve o deneni giyecektir.
Sizin gibi yaklasirsa anne yine tercihi ona birakirsa olabilir.ancak elalem ne der arkadaslarin bunu begenmez diye yaklasmak cocugun kendi kimligini ortaya cikarmanin onune set olur.

okulda arkadaşlarının çok havalı olduğundan bahseder. her hafta farklı bir kıyafet giydiklerinden bahseder. bulunduğum şehirde bi semt var genelde maddi durumu çok iyi insanlar oturur o semtte lüks plazalar rezidanslarla dolu bir semt. arkadaşlarının bir çoğunun evi ordaymış onu söyler.
yani 10 yaşındaki çocukların bu kadar fazla maddi konuları konuşmalarıda tuhaf geliyor bana.
Maalesef daha sekiz yaşında marka fiyat söyleyip hava atıyorlar evlerindeki ortamdan kaynaklı tabi ki

sizi okadar iyi anliyorumki.
benimde oğlum 8 yaşında kısmen benzer durumlar yaşıyoruz.benim gözlemlediğim okula başlayınca arkadas ortami çok etkili oluyor.benim oğlum yapısı gereği çok naif cok hassas bir çocuk mesela.arkadaslari daha farklı karakterde ve benimkine göre çok daha kendilerini rahat ifade edebilen çocuklar.bu yüzden söyledikleri en ufak sözü icsellestirip üzülüyor.
avantajimiz bana anlatıyor üzüldüğü seyleri ve anlatirken bile ağlıyor.bende ona hissettiklerinin normal olduğunu onun yaşlarındayken benimde öyle hissettigimi ama zamanla geçtiğini felan söylüyorum.
biliyorumki malesef anne baba olarak cok serbest birakan değil belli prensipleri olan bir aileyiz.bunun hem avantajlarini hem dezavantajlarini görüyoruz.
kemdimden örnek verdim kusura bakmayin.sizdede bu durumlar varsa onunla konuşun ve anlatirken asla müdahele etmeyin.
arkadaslarina kizmayin
bir süreç olduğunu düşünüyorum.umarim ayaklari yere sağlam basan baskarini ezmeyi özgüven saymayan.kendini savunmayi bilen ama bunu yaparken insanlari kirmayan evlatlarımız olur..

merhaba arkadaşlar,

10 yaşında kızım özgüveni hiç yok. mesela örnekler vereyim sabahları okula giderken saçlarını değişik topluyorum anne öyle yapma diyo zaten bana yakışmaz diyo. paten aldım ayağına bile giymiyo ben bunu süremem diyo. dersanelerin sınavlarına sokuyorum ya başarılı olamazsam diyo. bana sürekli ben güzelmiyim diye soruyor. güzelsin diyorum değilim diyo. geçen yıla kadar böyle değildi çok başarılıydı özgüveni tamdı. bu durum derslerinide etkilemeye başladı. acaba ergenliğemi giriyor.
çocuğa özgüven nasıl kazandırılır. kitaplardan internetten araştırıyorum ama hep kalıplaşmış cümleler.
tecrübeli annelerden bilgi almak daha doğru geldi bana o yüzden açtım konuyu.
yardımcı olurmusunuz.

erken ergenlik belirtileri
akran yoluyla bu sorunu daha iyi çözebilirsiniz
iyi bi arkadaşı var mı
arkadaşının size geldiği zamanalarda saçını farklı şekillerde yapın
çocuklar hemen farklı olanı görür ve çoğu beğenir
hatta benim saçımı da öyle yap diyebilir kızınız saçının beğenildiğini görür böylece
paten olayı ikisine de hadi dışarı çıkalım deyin diğerinin de pateni varsa beraber yaparlar
kızınızın okuldaki durumu nasıl
öğretmenleri hemen farkeder özgüven sorunu varsa
ya da sınıfta akran zorbalığı yaşıyor olabilir bunu sorabilirsiniz
arkadaş çevresi nasıl
içe kapanık mı
yoksa sadece son zamanlarda mı böyle oldu

merhaba arkadaşlar,

10 yaşında kızım özgüveni hiç yok. mesela örnekler vereyim sabahları okula giderken saçlarını değişik topluyorum anne öyle yapma diyo zaten bana yakışmaz diyo. paten aldım ayağına bile giymiyo ben bunu süremem diyo. dersanelerin sınavlarına sokuyorum ya başarılı olamazsam diyo. bana sürekli ben güzelmiyim diye soruyor. güzelsin diyorum değilim diyo. geçen yıla kadar böyle değildi çok başarılıydı özgüveni tamdı. bu durum derslerinide etkilemeye başladı. acaba ergenliğemi giriyor.
çocuğa özgüven nasıl kazandırılır. kitaplardan internetten araştırıyorum ama hep kalıplaşmış cümleler.
yardımcı olurmusunuz.
Sizin de tahmin ettiğiniz gibi kızınız ergenliğe giriyor . Bu tip yakınmalar ve artarak devam etmesi normal . Burda siz ve davranışlarınız (ebeveynler olarak) devreye giriyor . En az hasarla atlatması ve önceden var olan ,şuanda ergenlik dönemi sebebiyle perdelediği özgüvenini yitirmesine sebep olmayın lütfen .

merhaba arkadaşlar,

yardımcı olurmusunuz.
Mesaj tekrarı

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar,

yardımcı olurmusunuz.
Mesaj tekrarı

Bende özel okulda liseyi okumuş biri olarak şuan kızınızı anlıyabiliyorum kesinlikle ve kesinlikle okulunu değiştirin hatta şöyle bi şey dicem sizi üzmek istemem ama belkide geç kaldınız keşke vermeseydiniz ama sizde kızınız güzel bi eğitim alsın diye verdiniz biliyorum benim ailemde öyle düşünerek vermişti ve hatayı sonradan anladılar ister istemez arkadaşlarından çok etkileniyor kızınız biliyorum ve onunla dalga geçen bir kaç arkadaşı var buna eminim yazdıklarınızı okuyunca kendi eskilerimi yaşadım resmen ona söyleyin okulunu değiştirmemiz gerekiyo diyin ve kendi istediği bi okula gönderin.. eğer gerçekten okuldan ve arkadaştan dolayısıysa tabi bunu anca bi uzman anlar ama ben kendimi gördüğüm için yardım etmek istedim bi çocuğun öz güveni çok ama çok önemli...

daha öncede bi konumda yazmıştım kızım özel kolejde okuyor. sınıf arkadaşları çokta hoşuma gitmiyor. ufacık çocukların ellerinde iphone telefonlar. mesela çarşamba günleri serbest kıyafet giyme günleri geçen hafta giydiğini bu haftada giyse arkadaşları fazla kıyafetin yokmu aynı şeyi giydin diyorlarmış.
Bende özel okulda liseyi okumuş biri olarak şuan kızınızı anlıyabiliyorum kesinlikle ve kesinlikle okulunu değiştirin hatta şöyle bi şey dicem sizi üzmek istemem ama belkide geç kaldınız keşke vermeseydiniz ama sizde kızınız güzel bi eğitim alsın diye verdiniz biliyorum benim ailemde öyle düşünerek vermişti ve hatayı sonradan anladılar ister istemez arkadaşlarından çok etkileniyor kızınız biliyorum ve onunla dalga geçen bir kaç arkadaşı var buna eminim yazdıklarınızı okuyunca kendi eskilerimi yaşadım resmen ona söyleyin okulunu değiştirmemiz gerekiyo diyin ve kendi istediği bi okula gönderin.. eğer gerçekten okuldan ve arkadaştan dolayısıysa tabi bunu anca bi uzman anlar ama ben kendimi gördüğüm için yardım etmek istedim bi çocuğun öz güveni çok ama çok önemli...

Back
X