akıllı arkadaşım benim..maşallah sanaBende onu diyorum işte genlerle alakalı olsa bu çocuk az buçuk anneye benzemez mi yahu :))))
Şimdi artık öyle değil yaşlanıyoruz herhalde ama aklıma koyduğumu yapmazsam uyuyamazdım o derece yani...
Okulda hiç 5 altı notu olan bir dersim olduğunu hatırlamıyorum...
olmaz mı..ya kızlar odanıza biri girince odanın içinde öyle dolaşan yanında dikilen tipler oluyormu.bazen elim ayağım dolaşıyor interneti aşağıya indiricem diye..
canım benim benim oğluşum da öyle kiZeliş, 1.2. sınıfa giderken ben de öyle düşünüyordum ama artık büyüdüler biraz. Değişen birşey görmeyince zaman boşa geçiyor gibi geliyor artık bana.Ve biliyorsun kişiliklerinin oturma dönemindeler artık o yüzden ona daha çok yardımcı olmam yada müdahale etmem gerekiyor diye düşünüyorum. Bu konuyla ilgili bir psikologla görüşmeyi düşünüyorum. En azından neyi doğru, neyi yanlış yapıyorum onun farkına varabilirim belki. Bizim bir de kardeş kıskançlığı durumu da var işin içinde. Bildiğin bir uzman varsa özelden yazrmısın bana canım.
nohut .acı biber turşusukızlar öğlen ne var yemekte..
bizde dolma, işkembe çorbası, yoğurt ve revani var.
biz hata yapmıyoruz.Aynen öyle canım. Nerde hata yapıyoruz biz....?
ekşili köfte,çorba,spagettikızlar öğlen ne var yemekte..
bizde dolma, işkembe çorbası, yoğurt ve revani var.
kolay gelsin cnm sana şimdiden :)kızlar öğlenden sonra merkezi kampüste olacağım için yokum..toplantı varmış..
1 saat kadar sürer ..çok değil
cnm ya nasılda içini karartmışsın öyle.Arkadaşım bu sorunları bizde yaşıyoruz inan bir şeyi 10 defa tekrar etmekten gına geliyor banada.Ders çalışmasındada yatmasındada,diğer sorumluluklarındada aynı şey oluyor,hep oluyor.Biz nerde yanlış yaptık diye kafaya takmıyorum ama ben.Senin için rahat edecekse tabiki destek al ama kendinede bukadar haksızlık etme yani.Elbet bir gün düzelecekler hep bu yaşta kalmıcaklar.Geçen gün mesela çok yorulmuştum benim oğlanda 3 lü koltuğa yayılmış yatıyordu beni öyle görünce kalktı hemen annecim gel sen buraya uzan ben sana kıyamam dedi,ay bir hoşuma gitti.Büyüdükçe düşünmeye başlıcaklar daha çok inşallah :)Kızlar günaydın,
Benim işler malum, herzaman gelemiyorum ama okuyorum mutlaka yazdıklarınızı. Gün içinde okuyamazsam akşam telefondan okuyorum yani.
Bulgarcım tam da dediğin gibi etrafda biri dolaşıyor benim başımda sürekli, patron olur kendileri. Yazıcı falan benim tarafta olduğundan bazen yan masaya gelip çalışıyor, hiç açamıyorum burayı.
Kızlar, canım sıkkın şu aralar. Birincisi kızımla alakalı. Dün akşam eşimle de oturduk konuştuk uzun uzun.
Biz bu kızı yetiştiremedik dedim eşime.Sorumluluk duygusunu veremedik.Kendi kendine iç disiplini uygulamayı öğretemedik sanırım. İnanın elimizden gelen hertürlü şeyi yapıyoruz, konuşuyoruz, anlatıyoruz, yine yok. Mesela her akşam dişlerini fırçala demeden fırçalamaz,ödevine otur demeden oturmaz, yatağını topla demeden toplamaz ve bunlar içinde birkaçkez söyleriz.Artık büyüdü bunları kendi kendine yapması gerekiyor.
Sürekli canım sıkılıyor der, yanına arkadaş arar. Kendi kendini oyalamayı bilmiyor.
Çok üzülüyorum şöyle kendi kendine eline bir kitap alıp okuyayım demez. Bir de çok yavaş. 2 sayfalık ödevi yarım saatte yapıyor. Geçen gün dilek yazmıştı sanırım 100 küsür soru çözdük, ödev 1,5 saat sürdü diye. Bizim 1 günümüzü alırdı herhalde. Şöyle çabucak yapıp bitireyim demiyor, oyalanıyor.Ödev yaparken sürekli anlamadım diyor, cevabı ben söyleyeyim kendi yazsın istiyor.
İşte böyle çok şikayet ettim ama üzülüyorum gerçekten.
Çevreme bakıyorum hiç çocuğuyla ilgilenmeyenlerin çocuğu süper, bizimki ite kaka gidiyor.İnanın zoruma gitmeye başladı artık, ilk zamanlar önemsemiyordum ama artık 3.sınıf oldu. Bir de biz aile olarak çok başarılıydık okulda. Benim kardeşlerim üniversite sınavında dereceye girmişlerdi. Babam 61 yaşında ve o bile İstanbul üniversitesi mezunu. Bunları düşününce kızımın durumu zoruma gidiyor.
Üstüne çok gittiğimi ya da onu sıktığımı düşünmeyin. Ödül yöntemini de çok kullanıyoruz mesela. Ama o da sağlıklı değil. Ben istiyorum ki kendi oto kontrolünü kendi sağlayabilsin.Bununla ilgili neler yapabilirim diye araştırıyorum ve kitaplar okuyorum ama sanırım uygulamada başarısızım.
canım sen ne kadar ne desen veliler bildiklerini okuyacaklardır eminim, ama yine de pahalı bir hediye almayın diye belirtebilirsiniz.Başka bir konuda gördüm de hazır burada veliler varken sorayım istedim.
Sizce öğretmenler günü için "hediye kabul etmiyorum, en güzel hediye çalışmanız" demek saçma mı olur? Daha önce yaptım ama pek memnun kalınmadı , sanki ciddiye almıyorum, hediye beğenmiyorum gibi bir durum oluştu. Hatta kendi tebrik kartımı etkinlik olarak sınıfta yaptırıp, içlerinden gelenleri yazdırıp almıştım:)
Velilerim arasında durumları cidden kötü olanlar var, bu yaşta çocuklar hediyenin büyüklüğüne önem veriyorlar. Çok kararsız kaldım yine böyle bir algı oluşur mu acaba?
canım sen ne kadar ne desen veliler bildiklerini okuyacaklardır eminim, ama yine de pahalı bir hediye almayın diye belirtebilirsiniz.
bende arkadaşlarımın söylediklerine katılıyorum koalina.Başka bir konuda gördüm de hazır burada veliler varken sorayım istedim.
Sizce öğretmenler günü için "hediye kabul etmiyorum, en güzel hediye çalışmanız" demek saçma mı olur? Daha önce yaptım ama pek memnun kalınmadı , sanki ciddiye almıyorum, hediye beğenmiyorum gibi bir durum oluştu. Hatta kendi tebrik kartımı etkinlik olarak sınıfta yaptırıp, içlerinden gelenleri yazdırıp almıştım:)
Velilerim arasında durumları cidden kötü olanlar var, bu yaşta çocuklar hediyenin büyüklüğüne önem veriyorlar. Çok kararsız kaldım yine böyle bir algı oluşur mu acaba?
bence gelen hediyeyi kabul etmelisiniz . hiç birşey istemiyorum . benim için çalışmanız önemli diyebilirsiniz öğrencilerinize. ama veliler almak istiyor illa ki. hoşumuza gidiyorBaşka bir konuda gördüm de hazır burada veliler varken sorayım istedim.
maşallah paşamıza.günaydın kızlar..
dün 2 sayfa matematikten arkalı önlü fotokopimiz vardı.
matematik fasikülünden birkaç sayfa yaptık.
yatarkende 3 sayfa hikaye okuduk.
sabah oğlanı okula bıraktığımda öğretmenle konuştuk.nasıl benim ki dedim iyi mi dedim.iyi değil çok çok iyi dedi.
okumayı fazla yapmadığını söyledim evet dedi daha çok okuyacak dedi.
zelişşşşşşşşşşşşevet bende katılıyorum ne kadar iyi niyet olsa da diğer türlüsü de hoş karşılanmaz yine...
Bizim öğretmende söyler hediye istemiyorum diye ama biz veliler malum,illaki alıyoruz.Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz bence özel bir gün olduğu için kimin ne kadar gücü yetiyorsa ufak tefek birseylerle bugünü çocukların öğretmenleriyle kutlaması çok güzel..Başka bir konuda gördüm de hazır burada veliler varken sorayım istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?