İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

kız o biraz da kullanmış o fırsatı.

sağol canım.
kemikleri sızlıyordur yavrum benim.
hasta iken daha da nazlı oluyorlar zaten..

sağol canım çok güzel olur.
her hafta mutlaka baklagil çeşitlerinden yapmaya çalışırım.

bende son zamanlarda buna dikkat etmeye başladım, her hafta mutlaka bir kere bakliyat, en az birer kere et kırmızı be beyaz et ve tabi sebze yapmaya çalışıyorum. Ama bakliyatı hafta sonundan yapıyorum yada haftanın ilk günü.

salataya rendelediğim de olur.
turpla birlikte yediğimiz yemekler..
balık, tarhana çorbası, ıspanak yemeği ve kavurması, pırasa yemeği ve kavurması..
mutlaka bu yemeklerde soframızda bulunur..
hımm. hiç duymadım ya ben.
alacağım en kısa zamanda.
evet al tabi çok yararlı..
mesala öksürüklerde siyah turp oyulur içine bal ve karabiber konur...sulanır artık o.
çocuklara bir tatlı kaşığı içirilir.
onu duydum ama hiç yapmadım. gerek de duymadım. ballı ılık süt her zaman kesmiştir bizim evdeki öksürükleri.

kış günü zaten ne yapacağız ki, 1 çeşit sebze alıyorum, dediğin gibi, 1 kere bakliyat, 1 kere de et-tavuk yaptın mı hafta bitiyor.

evet yaaa, şiştim zaten resmen deli olucam ama bu hafta sürekli yeme isteğimde geçmiyor bir taraftan
bebeğim artıkın dur desen ya.
yavaşlasan ya.

fadime gibi elma bulundur çekmecende her zaman.
çok geçmiş olsun.
inşallah tez zamanda iyi olur kuzum.
yani havalar soğuk ve bu sıpalar hiç laf dinlemiyor.
dün benim oğlanın santranç kursu vardı okulda.
saat 10 da oldu.
11.30 da bitmiş.
koşarak bakıcı teyzeye gitmiş . 1 tas çorba içmiş ve çıkmış evden.
okul 13.10 da başlıyor.
arkadaşı varmış santranç sınıfında annesi onu almaya gelmeyecekmiş . onun yanına gitmiş . 1 saat kağıttan uçak uçurmuşlar karşılıklı sınıfta.

hafta sonu savunma sporuna yazdıracağım emir i. okulda hafta sonu kurs var. geçen dönem açıldı. 2. dönemde yeni öğrenci alırlar mı bilmiyorum.

emirin akşam ödevleri yine açılar ile ilgili fotokopi.
sıfatlar ile ilgili test
ailede iş bölümü ve adil ne demektir diye bir soru.
adaletli olmak ile ilgili sorular vardı.
böyleydi.

günaydın..
benimkide bulmaca yaptı biraz..birde kalan hikaye kitabını bitirdi.
bugün için kuru börülce pişirdim bende.
oh pizza mis gibi afiyet olsun..
nasıl yaptığını yazar mısın.
ben de aldım kuru börülce . 1 aydır duruyor paketinde. yapmadım daha.
bir de kuru bakla aldım. o da duruyor paketinde 1 aydır. ondan da fava yapmak istiyorum ama meze olduğu için azcık yapmak lazım. yoksa çöpe gider. kuru baklayı başka nasıl yapabilirim.

aslında varya canım nasılda karışık kızartma istiyor ama direniyorum
geçen ben yaptım. harika oldu.
patates , kırmızı kapya biber , yeşil biber ve sarımsaklı yoğurt. yaz günü gibi oldu ev. ne güzeldi.
az yedikten sonra problem yok zeliş. bol yoğurtlu tarafından yersin.

canım geçmiş olsun size de.
her gün mutlaka 1 meyve yedir sen yine.
daha hafif atlatır.

Böyle zamanlarda elma daha çok midemi kazındırıyor aslında Dilekcim ama dur diyorum zaten o yüzden bu kadar sızlanıyorum burda aslında yoksa yesem sesim çıkmaz ki

ayy ne güzel kurslar varmış okulda bizim okulda varmıdır hiç duymadım ben , ama çok fazla ücretli etkinlikler oluyor her daim bişeyler var daha salı günü babasını çağırdı benimki okula balonlu bişey varmış falan, meğer para istiyormuş sıpa benden istedi ben vermemiştim babası vermiş, birde kendini kantine götürtmüş sıpa ya :)))

geçen ben yaptım. harika oldu.
patates , kırmızı kapya biber , yeşil biber ve sarımsaklı yoğurt. yaz günü gibi oldu ev. ne güzeldi.
az yedikten sonra problem yok zeliş. bol yoğurtlu tarafından yersin.

Ayy bak kokusu geldi sanki burnuma haa

Çok yağlı oluyor dilekçim ya ama anneme gidersem yakında ona yaptırırım hem anne elinde ayrı güzel oluyor bilirsiniz..

ödevler çokmuş yine.
biz daha açıları görmedik.
veciha teyzesine gidiyor artık dimi.
ediz kreşe alıştımı.

canım ya. bak sen sıpaya.
bizim savunma sporu da paralı ama 75 liraydı sanıyorum . ayda toplam 3 saat.
haftada sonu 1 gün 45 dakika .
geçen dönem afiş görmüştüm. ama ilgilenmemiştim.
bu akşam öğretmeniyle bi görüşeyim diye düşündüm zeliş. araştırmak istiyorum.
hafta sonu düz duvara tırmanıyor yoksa. çok feci.
Ayy bak kokusu geldi sanki burnuma haa

Çok yağlı oluyor dilekçim ya ama anneme gidersem yakında ona yaptırırım hem anne elinde ayrı güzel oluyor bilirsiniz..
anneler çok harika yapar. sen de yaparsan kağıt havlu serersin . sonra başka bi tabağa alır yoğurtlarsın. ben öyle yapıyorum .

Bende araştıracağım hatta bize yakın varmış savunma sporları ile ilgili bir yer ama bakalım biraz okul zamanı sonuna gelelim de, hemde isteyecek mi benimki birde ona bakalım...

yanında sarımsaklı domates sosu ve yoğurt oh afiyet olsun..
eee ekmeksiz de yenmez artık kızartma.

yenmez yenmez birde sıcak taze bir ekmek oldumu yanında of offff

ödevler çokmuş yine.
biz daha açıları görmedik.
veciha teyzesine gidiyor artık dimi.
ediz kreşe alıştımı.
evet veciha teyzemize gidiyor.
bebeğini görmeye daha gidemedim kadının . hediyesini aldım ama .
bu hafta sonu cumartesi misafirim var yine gidemem de.
haftaya inşallah.
ediz kreşe bugün ağlamadan girdi.
ama gece çok ağladı.
korkuları olmuştu 2 aydır.
akıllı tv de bi şaka görmüştü hatırlarsınız. şimdi her şeyi irdeliyor. korkuları çok.
dün okulda uzay ile ilgili bi çizgi film izlemişler. projeksiyon ile duvara yansıtılmış.
orda siyah elbiseli bi adam varmış. elleri siyahmış,
köpeği varmış . kızlar 8.30 da yatırdım. saat 10.30 da uyuttum ancak. sürekli ağladı. o adamdan çok korktum. o gerçekti. duvarda konuşuyordu canlıydı diyor.
neyse geçen sene sevdiği bir arkadaşının onunla oynamadığından yakındı.
bu yıl hep küçükler var sınıfta. bizim ediz başka büyüklerin sınıfına kaçıyormuş. onlarla oynamak istiyormuş. onlar da git döveriz seni diyorlarmış.
sınıf arkadaşı tırtıldan tüpün üstüne çıkmış. ediz de çıkmak istemiş. kız git demiş . ediz gitmmemiş . ediz i ittirmiş. ediz çok üzülmüş. ben de onunla tüpün üstünde durmak istiyordum ama diyor.
vs vs . anlattı ağladı. anlattı ağladı. sabah da öğretmeniyle konuştum. tek tek anlattım.
ediz anlat öğretmenime diye tembihledi beni çünkü.
sonra içeri ağlamadan girdi bugün.
iyiydi. alışacak tabi.

börülceyi haşlıyorum iyice pişirmeden ama.. suyunuda dökmüyorum..
tavada soğanı öldürüp salçasını koyuyorum.
kaynayan börülcenin içine katıyorum ve iyice pişiriyorum bu kadar.
kuru baklayı hiç görmedim ve duymadımda.
ben bakla zamanında içini çıkarıp domatesle sarartıp buzluğa atıyorum..

buyrun börülce yemeği..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…