hımm size de geçmiş olsun canım, içim gidiyor hastayken ama o halleri bir görsen, anne çok hasta hissediyorum, ayağımı kaldıramam çünkü ben hastayım, beni sen giydir lütfen, yemeğimi yedirebilir misin vs. vs.vs
sağol canım çok güzel olur.afiyet olsun canım, kuru börülce hiç yapmadım, nasıl güzel oluyor mu o da?
sağol canım.hımm size de geçmiş olsun canım, içim gidiyor hastayken ama o halleri bir görsen, anne çok hasta hissediyorum, ayağımı kaldıramam çünkü ben hastayım, beni sen giydir lütfen, yemeğimi yedirebilir misin vs. vs.vs
sağol canım çok güzel olur.
her hafta mutlaka baklagil çeşitlerinden yapmaya çalışırım.
hımm. hiç duymadım ya ben.salataya rendelediğim de olur.
turpla birlikte yediğimiz yemekler..
balık, tarhana çorbası, ıspanak yemeği ve kavurması, pırasa yemeği ve kavurması..
mutlaka bu yemeklerde soframızda bulunur..
onu duydum ama hiç yapmadım. gerek de duymadım. ballı ılık süt her zaman kesmiştir bizim evdeki öksürükleri.evet al tabi çok yararlı..
mesala öksürüklerde siyah turp oyulur içine bal ve karabiber konur...sulanır artık o.
çocuklara bir tatlı kaşığı içirilir.
kış günü zaten ne yapacağız ki, 1 çeşit sebze alıyorum, dediğin gibi, 1 kere bakliyat, 1 kere de et-tavuk yaptın mı hafta bitiyor.bende son zamanlarda buna dikkat etmeye başladım, her hafta mutlaka bir kere bakliyat, en az birer kere et kırmızı be beyaz et ve tabi sebze yapmaya çalışıyorum. Ama bakliyatı hafta sonundan yapıyorum yada haftanın ilk günü.
bebeğim artıkın dur desen ya.evet yaaa, şiştim zaten resmen deli olucam ama bu hafta sürekli yeme isteğimde geçmiyor bir taraftan
çok geçmiş olsun.Günaydın canım, sinema he ne güzel eğlensinler bakalım... Dün akşam oğluş ateşi vardı babası doktora götürüp ilaçlarını almıştı onunla ilgilenerek geçti akşamımız daha .ok, nohutum vardı ama oğluşa çorba salata yaptım onlardan yedi biraz, taze meyve suyu hazırladım onu içti, duş aldırıp, ilaçlarını verip yatırdım. Çok nazlıydı bir görseniz... Bu sabah kaldırma dedik dedesine uyanınca iyi hissederse babası gidip bırakacak okula eğer halsiz olursa gitmeyecek. Havalar soğuk çıkma desende illa çıkılıyor teneffüslerde dışarıya...
kış günü zaten ne yapacağız ki, 1 çeşit sebze alıyorum, dediğin gibi, 1 kere bakliyat, 1 kere de et-tavuk yaptın mı hafta bitiyor.
nasıl yaptığını yazar mısın.günaydın..
benimkide bulmaca yaptı biraz..birde kalan hikaye kitabını bitirdi.
bugün için kuru börülce pişirdim bende.
oh pizza mis gibi afiyet olsun..
geçen ben yaptım. harika oldu.aslında varya canım nasılda karışık kızartma istiyor ama direniyorum
canım geçmiş olsun size de.geçmiş olsun canım..üşütmüştür mutlaka. akşam benimkininde vardı ateşi sabah yine vardı..öğretmenine de söyledim.
evet dediğin gibi tenüfüse çıkıyorlar. dün biraz da kar oynamış ablasıyla.
bebeğim artıkın dur desen ya.
yavaşlasan ya.
fadime gibi elma bulundur çekmecende her zaman.
çok geçmiş olsun.
inşallah tez zamanda iyi olur kuzum.
yani havalar soğuk ve bu sıpalar hiç laf dinlemiyor.
dün benim oğlanın santranç kursu vardı okulda.
saat 10 da oldu.
11.30 da bitmiş.
koşarak bakıcı teyzeye gitmiş . 1 tas çorba içmiş ve çıkmış evden.
okul 13.10 da başlıyor.
arkadaşı varmış santranç sınıfında annesi onu almaya gelmeyecekmiş . onun yanına gitmiş . 1 saat kağıttan uçak uçurmuşlar karşılıklı sınıfta.
hafta sonu savunma sporuna yazdıracağım emir i. okulda hafta sonu kurs var. geçen dönem açıldı. 2. dönemde yeni öğrenci alırlar mı bilmiyorum.
emirin akşam ödevleri yine açılar ile ilgili fotokopi.
sıfatlar ile ilgili test
ailede iş bölümü ve adil ne demektir diye bir soru.
adaletli olmak ile ilgili sorular vardı.
böyleydi.
geçen ben yaptım. harika oldu.
patates , kırmızı kapya biber , yeşil biber ve sarımsaklı yoğurt. yaz günü gibi oldu ev. ne güzeldi.
az yedikten sonra problem yok zeliş. bol yoğurtlu tarafından yersin.
ödevler çokmuş yine.bebeğim artıkın dur desen ya.
yavaşlasan ya.
fadime gibi elma bulundur çekmecende her zaman.
çok geçmiş olsun.
inşallah tez zamanda iyi olur kuzum.
yani havalar soğuk ve bu sıpalar hiç laf dinlemiyor.
dün benim oğlanın santranç kursu vardı okulda.
saat 10 da oldu.
11.30 da bitmiş.
koşarak bakıcı teyzeye gitmiş . 1 tas çorba içmiş ve çıkmış evden.
okul 13.10 da başlıyor.
arkadaşı varmış santranç sınıfında annesi onu almaya gelmeyecekmiş . onun yanına gitmiş . 1 saat kağıttan uçak uçurmuşlar karşılıklı sınıfta.
hafta sonu savunma sporuna yazdıracağım emir i. okulda hafta sonu kurs var. geçen dönem açıldı. 2. dönemde yeni öğrenci alırlar mı bilmiyorum.
emirin akşam ödevleri yine açılar ile ilgili fotokopi.
sıfatlar ile ilgili test
ailede iş bölümü ve adil ne demektir diye bir soru.
adaletli olmak ile ilgili sorular vardı.
böyleydi.
canım ya. bak sen sıpaya.Böyle zamanlarda elma daha çok midemi kazındırıyor aslında Dilekcim ama dur diyorum zaten o yüzden bu kadar sızlanıyorum burda aslında yoksa yesem sesim çıkmaz ki
ayy ne güzel kurslar varmış okulda bizim okulda varmıdır hiç duymadım ben , ama çok fazla ücretli etkinlikler oluyor her daim bişeyler var daha salı günü babasını çağırdı benimki okula balonlu bişey varmış falan, meğer para istiyormuş sıpa benden istedi ben vermemiştim babası vermiş, birde kendini kantine götürtmüş sıpa ya :)))
anneler çok harika yapar. sen de yaparsan kağıt havlu serersin . sonra başka bi tabağa alır yoğurtlarsın. ben öyle yapıyorum .Ayy bak kokusu geldi sanki burnuma haa
Çok yağlı oluyor dilekçim ya ama anneme gidersem yakında ona yaptırırım hem anne elinde ayrı güzel oluyor bilirsiniz..
yanında sarımsaklı domates sosu ve yoğurt oh afiyet olsun..aslında varya canım nasılda karışık kızartma istiyor ama direniyorum
canım ya. bak sen sıpaya.
bizim savunma sporu da paralı ama 75 liraydı sanıyorum . ayda toplam 3 saat.
haftada sonu 1 gün 45 dakika .
geçen dönem afiş görmüştüm. ama ilgilenmemiştim.
bu akşam öğretmeniyle bi görüşeyim diye düşündüm zeliş. araştırmak istiyorum.
hafta sonu düz duvara tırmanıyor yoksa. çok feci.
anneler çok harika yapar. sen de yaparsan kağıt havlu serersin . sonra başka bi tabağa alır yoğurtlarsın. ben öyle yapıyorum .
yanında sarımsaklı domates sosu ve yoğurt oh afiyet olsun..
eee ekmeksiz de yenmez artık kızartma.
evet veciha teyzemize gidiyor.ödevler çokmuş yine.
biz daha açıları görmedik.
veciha teyzesine gidiyor artık dimi.
ediz kreşe alıştımı.
börülceyi haşlıyorum iyice pişirmeden ama.. suyunuda dökmüyorum..nasıl yaptığını yazar mısın.
ben de aldım kuru börülce . 1 aydır duruyor paketinde. yapmadım daha.
bir de kuru bakla aldım. o da duruyor paketinde 1 aydır. ondan da fava yapmak istiyorum ama meze olduğu için azcık yapmak lazım. yoksa çöpe gider. kuru baklayı başka nasıl yapabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?