çocuğu başka evde yatıran sözde baba ve tedbir nafakası

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Evet başlıktan da anlaşıldığı gibi dertlerim bunlar. Benden izinsiz hiç tanımadığım birinin evine benim rızam olmadan çocuğumu yatıya götüren adam. Delil olarak mesajlar var. Ayrıca bana karşı şiddet ve çocukları korkuttuğuna dair deliller de var. Çocuklar da onda yatıya kalmak istemiyor. Bu şartlarda bu adama çocuklarımı yatılı olarak göndermek istememe hakkım var mı? Sonuçta yarın öbür gün çocuklarımın başına yabancı bir evde bir iş getirme riski var.

İkinci olarak tedbir nafakası nasıl işler? Ne zaman ve ortalama ne kadar alırım? Normal nafaka gibi maaşının 3te birini alabilir miyim?

Bu anlattıklarınızla düzgün bir cevaba ulaşamazsiniz.
Boşanma davası var mı, varsa gecici velayet kimde?
Taraflarin sosyal ekonomik durumu nedir?
Baskasinin evi dediginiz babaane hala gibi bir ev mi yoksa kucugun menfaatin zedeleyecek bir durum mu?
Bunlarin hepsi öznel durumlar. Hukuki destek alınıp duruma göre rota cizilmesi lazim.
Nafakalar kural gibi maasin x'te ' y si seklinde matbu cikmaz. sizin o verdiginiz oran icra takibinde borclunun maas haczi yapilabilen maas oranidir. o da 1/4 tur. size daha fazla da az da cikabilir dedigim gibi spesifik.

- Çocuklarınız bu konularda kendini ifade edebilecek yaştaysa, küçüklerin tercihi de dikkate alınarak- çocuklarla baba arasında kişisel ilişkinin kurulması halinde huzurlarının tehlikeye gireceği, fikri gelişimlerinin olumsuz etkileneceği
anlaşıldığı takdirde, bu sebeplerle baba ile küçükler arasında kişisel ilişki kurulmasının doğru bulunmadığına dair verilmiş kararlar yok değil. Naçizane tavsiyem, bir avukata müracaat etmeniz. Yaşadıklarınızı yahut çocuklara yaşatılanları kanunun talep ettiği bir dille ifade edebilmek, avukatlık mesleğine ait bir beceridir. (Avukat değilim)

Tedbir nafakasının miktarını hakim takdir eder. Tarafların gelir durumları, çocukların ihtiyaçları vs..ye göre. Tedbir nafakası çabuk bağlanır.

Kişisel olarak şunu eklemek isterim, bir başkasının evinde yatılı kalmış olmaları, tek başına pek anlamlı değildir. İlk paragrafta yazdığım şeylere vesile oluyor ise, ancak o zaman dikkate alınma ihtimali vardır. Boşanma davası esnasında çocukların geçici velayeti sizdeyse bile, mesela, yurt dışına çıkarken izniniz gerekir, ama çocuklarıyla bir yerde yatılı misafir olarak kalmak için hukuken sizin izninize ihtiyacı yok. "Benim rızam olmadan.." demiş olmanıza istinaden yazdım.

Kolaylıklar dilerim.

Şu an dava aşamasında mısınız?
Geçici velayet sizde mi?
Başkasının evi dediğiniz neresi?
Eşiniz ve sizin maaşınız ne kadar?
Çocuklar kaç yaşında?

Bu arada normal nafaka da 3 te 1 olmaya bilir diye biliyorum.

Dava süreci pazartesi başlayacak. Götürdüğü ev akraba değil ve hala bilmiyorum neresi olduğunu. 3te 1 meselesini 20 yıllık boşanma avukatı söyledi.

Canım önce geçici velayet sende değilse ondan daha fazla bir hakkın yok.

Gittiği yerin çocuklar için zarar verici olduğunu kanıtlayamadığın sürece bir şey çıkacağını sanmam.

Sen ne kadar kazanıyorsun eşin ne kadar kazanıyor bu tedbir nafaksında önemli.
Ortalama memur için çocuk başı 400 500 gibi bir rakam bağlanır diye biliyorum.

Çocukların yaşları kaç?

3te 1 meselesini 20 yıllık boşanma avukatı söyledi.

Savunmalar yapılır, talepler sunulur. Son karar her zaman hakimindir. Bir avukatın, kaç yıllık tecrübesi olursa olsun, hakimin muhakemesi yapacağı bir konu hakkında bu şekilde konuşması yanlış.
Kanunen nafakanın alt sınırı 1/3 gibi belirlenmemiştir. Bu yüzden takdiridir. Tedbir nafakasında kusur aranmadığı için dava görülmeye başlasın, ara karar olarak hükmedilir. Ancak miktarı kesin değildir.
Kolaylıklar diliyorum size.

Back
X