• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları cocugu bırsey yemeyen anneleer...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

dolphins

gelecegi görebilsem
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
270
0
96
Diğer
canlarım boyle benım gıbı cocuguna ıkılokma yedırmek ısteyıpte agzını bıle actıramayan annelerı beklıyorum....hıcbırsey yemıyor.ıkıbucuk yasında butun gun yedıklerıı toplasam bır avucu gevcmez..off cok uzuluyorum tavsıyesı olan varmı...:uhm:

tv de bir profesörü dinledim,çocuk hastalıkları uzmanıydı,iştahsız çocuk için çareler soran annelere ,"bizim en sevdiğimiz çocuklar iştahsız ve zayıf olan çocuklardır " dedi.Şişman olup onu zayıflatmak için uğraşacağına zayıf olsun ama sağlıklı olsun dedi.Şişman çocukların yağ hücreleri de çok olduğu için büyüdüğü zaman şeker gibi,tansiyon,kalp gibi hastalıklara daha sık rastlanıyormuş.Mamalar anne sütüne benzesin diye şimdiye kadar çok kaloriliydi.Artık Avrupalı bilimadamları mamaların kalorisini bile düşürmek için çalışıyor dedi profesör.
Yeme ihtiyacı kişinin birincil ihtiyaçlarından biridir.Çocuk er veya geç bir şekilde karnını doyuracaktır.Onu zorlamanın hiç bir gereği yok.Benim kızım da sizin çocuğunuz gibiydi.Şimdi kendisi bana yemek veya yiyecek siparişi veriyor.Birgün onu bir doktora şikayet etmiştim birşey yemiyor diye.Doktor aferin ona,o ne yapacağını sizden daha iyi bilir,hiç zorlama,isterse aç yatsın dedi.Sağlıklı bir vücut gerekli vitaminleri kendisi üretirmiş.Bence siz de endişelenmeyin,herşey yoluna girer.

kesinlikle çocuğu zorlama hayatım..
o acıkınca zaten kendisi yemek yemek isteyecektir.ama elinde tabak kaşıkla peşinden koşturma bence...ben de az koşturmadım annemi peşimden,ama o koştukça ben inadına yemezdim,burnumu sıkardı ben nefes alamayıp ağzımı açınca tıkıştırırdı yemekleri...
bir de geçenlerde tvde dinledim bi uzmandan ;çocuklar ne kadar yerse yesin anneler çocuğun hiç doymadığını düşünüyor ve endişe ediyorlar,halbuki çocukların mideleri çok küçük,bize göre yeme kapasiteleri düşük,zorlamayın çocukları,onlar ihtiyaçları kadar yer dedi.
aklında bulunsun canım...

canlarım boyle benım gıbı cocuguna ıkılokma yedırmek ısteyıpte agzını bıle actıramayan annelerı beklıyorum....hıcbırsey yemıyor.ıkıbucuk yasında butun gun yedıklerıı toplasam bır avucu gevcmez..off cok uzuluyorum tavsıyesı olan varmı...:uhm:
iştahsız çocuk büyütmek çok zordur...ben 5 yıldır iştahsız bir çocukla uğraşıyorum...hiç kimse beni anlamıyor acıkınca yer diyorlar ama öyle bişey yok...bu çocuklar günde 1 kez acıkıyor tek bir öğün dede hangi yararlı yemeği yedirsem diye şaşırıyorsunuz çünkü çocuk bir deri bir kemik..binbir uğraşla yaptığımız en güzel çorbalar çocuğun kazandığı savaşın ardından çöpe gidiyor..yada atılmasın diye annenin mideye..anne zaten depresyonda bir de üstüne kemik suyuyla yapılmış bu çorbayı yedimi direkt kilo alıyor...çocuk zayıfladıkça anne şişiyor böyle garip bir kısır döngü ...çaresini bulmuş değilim...acıkınca yer diyolar hayır acıkınca yemiyor çünkü acıkmıyor :(((( başka çocuk yapmaya da tövbe ettiriyor !!

sencerderen bende aynı durumdayım kızım iştahsızdı oğlumda iştahsız bıktım artık bunlara yemek yedireceğime develere hendek atlatayım diyorum.Haklısın acıkmıyorlar acıkıncada yemek dışında herşey istiyorlar meyve,meyve suyu,bisküvi...oğluma zorda olsa yemek yiyeceği zaman sakladığım pilli oyuncaklarını çıkarıp o oyuncağa bakarken ağzını açmasını sağlıyarak yediriyorum sonra oyuncağı yine saklıyorum.Eşimde bir taraftan bakmıyorsun çocuklara diyor bu beni dahada çileden çıkarıyor 3 çeşit yemek yap 9 takla atıp yemek yedirmeye çalış sonra adın bakmadı olsun bıktım valla bunuda ancak çeken bilir.Doktorlar nederse desin iştahlı çocuk(normal iştahlı) herzaman sağlıklıdır çünkü her gıdadan yer.

Annemde küçükken benimle çok uğraşırmış. Doktora götürmüş tabi. Doktorda annemi bi güsel haşlamış :dance: Fidan gibi kızın olucak daha ne istiyosun. O yiyeceğini bilir. Nie zorla vücudunu bozuyosun demiş :roflol: Şimdi gayet normal kilom birçok şişmanda da daha sağlıklıyım. Sevgili annelere önemle duyurulur..........

ayyyyyyyyyyyy...inanmıyorum...walla kızacaksınız ama sevinmedem desem yalan olur..demek ki çocuğu bir günde bir avuç yemek yemeyen bir tek benim çocuğum değilmiş...aman allahımmm..walla 2.5 yaşındaki oğlumu iyi bir hastanenin prof.dr.na götürdüm..hiç bişey yemiyor dedim.say dedi ne yiyor...sabah iki çatal yumurta,yarım dilim nutellalı ekmek,içerse yarım bardak meyve suyu...öğlen yok...akşam yok...yatarken puding/yoğurt..uyurken de elinde biberon süt..işte bu kadar..hemen test istedi..idrar kan ne geirse aklınıza...sonuç mu.....herşey normal...iyi yani ve dr. dediki..."BU ADAM BÖLE...HİÇ ZORLAMAYIN..."işte böle kızlar...yemiyo napalım :((

vALLA 4 yaşında kızım var doğduğundan beri kaç ton süt tüketti bilmiyorum:)elinde bi biberon sabah akşam ....çok üzülüyordum başta.Alıştım artık.Sağlığı iyi hamdolsun bi sorunumuz yok.Kansız kalır dediler arada tahlil yaptırıyorum normal çıkıyo.Elimden bişe gelmiyor ki...Ne ayapayım.Artık sihirli formüllerden kemik sulu çorbalar yapıp dökmekten vazgeçtim.Peyniri evirip çevirip sevimli hale getirmenin faydası yokkk olmuyoooo yemiyoooo yemeden de büyüyor şükür.

Pediatri portalı diye bir site var uzm. doktorlar sorularınızı yanıtlıyor.Ayrıca çocuklarla ilgili doktorların hazırladığı broşürler var.İştahsızlık için olanına bakmıştım faydası oldu diyemem ama içim biraz rahatladı.Bir gözatın derim faydalı bir site.En azından acil sorulara uzm.hekimlerden hemen yanıt geliyor ayrıca iletişim yolları da var.her anneye lazım.sevgiler

iştahsız çocuk büyütmek çok zordur...ben 5 yıldır iştahsız bir çocukla uğraşıyorum...hiç kimse beni anlamıyor acıkınca yer diyorlar ama öyle bişey yok...bu çocuklar günde 1 kez acıkıyor tek bir öğün dede hangi yararlı yemeği yedirsem diye şaşırıyorsunuz çünkü çocuk bir deri bir kemik..binbir uğraşla yaptığımız en güzel çorbalar çocuğun kazandığı savaşın ardından çöpe gidiyor..yada atılmasın diye annenin mideye..anne zaten depresyonda bir de üstüne kemik suyuyla yapılmış bu çorbayı yedimi direkt kilo alıyor...çocuk zayıfladıkça anne şişiyor böyle garip bir kısır döngü ...çaresini bulmuş değilim...acıkınca yer diyolar hayır acıkınca yemiyor çünkü acıkmıyor :(((( başka çocuk yapmaya da tövbe ettiriyor !!

benim oğlumda aynı ....kırk takla atıyorum yesin diye..ama dediğin gibi acıkmıyor ve ben bişey yedirmeye çalışırken sinirden ağladığımı hatırlıyorum ...dişlerimi sıkmaktan dişetlerim ağrıyo.bununla başedemezken 2.ci bende düşünemiyorum.yemek saatlerimiz tam bir kriz ortamında gerçekleşiyor ben ona sinirlendiğimi hissettirmemeye çalışıyorum elimdn geldiğince ama ben de tükeniyorum sabır yönünden.çok zor ya yemeyen çocuk çok zor.:çok üzgünüm:

tok açın halinden anlamaz derler çok doğruymuş yemek yiyen bir çocuğa sahipolan anneler acıkınca yer sanıyolar ama öle olmuyo benim 13 aylık bir kızım var iştahsız demek çok az kalır resmen aç yaşıyr doğduğunda hiç emmeedi mamayı da kabul etmedi
ağzını zorla açıp çay kaşığıyla beslemeye çalışıyoduk ben ona 4 gün hiç birşey yedirmedim bakalım ne zamana kadar dayanacak mutlajka acıkacak dedim ama olmadı yine ben beşinci gün zorla yedirdim bütün tahliller yapıldı ndoskopi yapıldı sonuç normal ama kzım 5 aylık bebek kilosunda

maalesef bizde de aynı sorun var , takla da atsam , 3.kattan da atlasam yemiyor , zorla , çiğ fasulyeyi kemirmeye çalışıyor , olmadık herşeye ağzını sonuna kadar açıyor , ama yemesi gereken şeyler için o ağız hep kapalı , ya da lütfen yarı açık , 18 aylık , etrafıma bakıyorum , sütler , çorbalar , yemekler maaşallah gözüm yok , yiyor milletin çocukları allah ne verdiyse , ben de dei oluyorum tabii . çok tombul olmasın tabii , ya da sağlıksız bir kilo alışı olmasın ama , yesin ya biraz da , protein , vitamin , karbonhidrat , nerden alacak bu çocuk bilmem , tabii benimki emiyor ama nereye kadar , ben de helak oldum ,gece gündüz tepemde . yine de canı sağolsun diyoruz işte:emir_bebek:

kızlar benim oğlumda iştahsız.çok çok acıkacakki 3-5 lokma yiyecekde doyacak.
ama doktorların dediği idden doğru.onlar vücutlarının ihtiyacı olan besini alıyorlar.
ama bi<ler bizim gibi tıka basa yemedikleri için ikna olmuyoruz.
eğer doktor kontrollerinde boyu ve kilosu normal çıkıyorsa sorun yok demektir.
acıkınca elbet yiyecektir.
eğer 3-5 gün aç bıraktığınız halde yemiyorsa çocuğunuzun iştahsızlıktan çok daha ciddi rahatsızlıkları var demektir.

Arkadaslar malesef benim cocuklarimda istahsiz . Sizi cok iyi anliyorum. Amerikada yasiyorum burdaki cocuk doktoruna sordum duzenli vitamin hapi vermemi soyledi hem istahi acilir hemde vitamin eksikligi varsa vitaminini alir dedi. Turkiyede vitamin haplarinin nasil satildiini bilmiyorum ama burda cocuklara gore birsuru renkli farkli markalar var multi vitamin kullaniyorum ve duzenli kullaninca ise yariyor. Isterseniz sizde doktorunuza danisin OYLE ALIN. hoscakalin.

Bir de şöyle anlatayım,arkadaşımın 13 aylık bir kızı var,arkadaşım, daha 3 aylıkken herşeyden tattırmaya başlamıştı,çocuk şimdi bir obur,bir obur,elinizde kaşık görse bana yemek vermiyorsunuz diye ağlıyor,sarmısaklı yoğurtlar,turşu,kemik,ekşi,tatlı ne bulursa yiyor,çiğ soğanı bile kemiriyor,Sonuç:;Buna rağmen çocuğun boyu uzamıyor,çocuk bıngıl bıngıl et,göbek almış başını gidiyor.Benim arkadaşım benim kızıma kızar,bak benim kızım senden çok yedi,sen hiçbirşey yemedin der.Kızım da der ki,yediriyorsun da ne oluyor,hiç boyu uzamıyor. Bizde de durum tam tersi,kızımın kilosu yerinde sayarken,boyu almış başını gidiyor.Bunun için özel bir çabamız da yok,yoğurt,süt hiç yiyip içmez.Eşim bizim kız oksijen ve su ile besleniyor der hep.

ben çocuğumu iştahsızlık problemi yüzünden en pahalısından bir profösöre götürdüm,kan tahliline filan baktı herşey normal..sonra o kadar paraya karşılık bana sigara böreği tarifi verdi ve bunları sar kızart ver eline yesin dedi :) hadi yaaa falan oldum tabi mucezevi bir tarif veriyor sanki hayret bişey yaa..boşuna gitmişim.. resmen dalga geçiyo doktorlar hee bir keresindede başka bir uzmana götürdüm o da kahkaha atmaya başladı ben çocuğum iştahsız deyince..ben ne oldu deyincede benim çocuklarımda böyleydi şimdi görsen boyu 1,80 beni geçtiler dedi..adam gayet rahattı yani aşmış kendini.. vitamin verip eve yolladı..tabii biz yine aynı tas aynı hamam..yemek savaşlarına devam..düzeliceğini hiç sanmıyorum.çocuğu su ve havayla yaşayanlardanım..bu arada çevrenin eleştirileri de işin acıklı kısmı yorumlar aynen şu ''sen bu çocuğa yemek vermiyomusun,niye bu kadar zayıf'' ağlamak istiyorum :(

ben çocuğumu iştahsızlık problemi yüzünden en pahalısından bir profösöre götürdüm,kan tahliline filan baktı herşey normal..sonra o kadar paraya karşılık bana sigara böreği tarifi verdi ve bunları sar kızart ver eline yesin dedi :) hadi yaaa falan oldum tabi mucezevi bir tarif veriyor sanki hayret bişey yaa..boşuna gitmişim.. resmen dalga geçiyo doktorlar hee bir keresindede başka bir uzmana götürdüm o da kahkaha atmaya başladı ben çocuğum iştahsız deyince..ben ne oldu deyincede benim çocuklarımda böyleydi şimdi görsen boyu 1,80 beni geçtiler dedi..adam gayet rahattı yani aşmış kendini.. vitamin verip eve yolladı..tabii biz yine aynı tas aynı hamam..yemek savaşlarına devam..düzeliceğini hiç sanmıyorum.çocuğu su ve havayla yaşayanlardanım..bu arada çevrenin eleştirileri de işin acıklı kısmı yorumlar aynen şu ''sen bu çocuğa yemek vermiyomusun,niye bu kadar zayıf'' ağlamak istiyorum :(

hıc sorma canım bıde mıllet cok bılıyor ya aa ne kadar zayıf aaabıse yemıyormu aasenın kızın kucuk kalmıs.sureklı bırılerıyle kıyaslamalar....o an benım psıkolojımı bılmıyorlar.boyle durumda anne cocuguma bakamıyormuyum acaba dıye uzulmeye baslıyor.bende doktora goturdum.sadece vıtamın verdı.butun olcumer tahlıller normal cıktı cok sukur .gonderdı doktor benı ama yıne hersey aynı mesela bugun bak saat olmus uc.sabahtan berı bı bardak sut bıde yarımkase sehrıyelı kemık corbası yedı zorla uyudu.ama bunda bıle ıcım rahat.bazen sadece o sabah ıctıgı sutle ogle uykusuna yattıgı ouyor.ne yapalım...allah saglık versınde....gerısı onemlı degıl.

merhaba benimde 2 yaşinda ki oglum sürekli kusuyor artık bıktım sürekli doktora götürmekten bıktım evden çıkmak istemiyorum ağzina birşey koyacak da kusacak diye ödüm kopuyor :oklava::oklava:

kaynanam da diyorki ben hiç böyle şey görmedim..benim çocuklarım hapur hupur herşeyi yerlerdi bu nasıl bir çocuk böyle...ama başına gelmeyen bilemez,bir öğünde doğru dürüst yese taa birdahaki öğüne kadar kafam rahat olur yani..ama ben sürekli şimdi ne yedirsem acaba düşünmekten aklımı oynatıcam ..işin komik yanı çocuğun umrunda değil..gülüyo oynuyo halinden çok memnun bir deri bir kemik olmaktan yani..kızlar durum vahim yani..5 yaş 8 aylık ve sadece 18 kg. boyu ise 115 cm.sizce de vahimmi??????????yorumlarınızı bekliyorum

canım büyük kızızm 4 yaşında.mama ile beslendi ve çok topluydu.mamaları kesince hiç bişey yemedi iki yıl.korktum ölcek diye.kemikleri sayılıyodu.asla acıktım demezdi ve benim zorumla biriki lokma yerdi.son üç aydır kendiliğinden iştahı açıldı.3 ayda 6-7 kilo aldı.şimdilerde haftada 1 kilo.çok korktum obez olucak diye.şimdi yeme diyoru çocuğa bu da çok zor.inan bana yemiyosa dokunma.öyle de büyüyolar.sonra uğraşırsın kilo almaması için

şu anda tek isteğim ikinci çocuğum olursa işallah iştahlı olur beni fazla uğraştırmaz ..ama bunun garantisi yok tabii ..ya yine aynı kabusu yaşarsam diye çok korkuyorum..bu yüzden ikinci çocuğa hiç cesaretim yok..bir yandanda bir kardeşinin olması gerekir diye düşünüyorum çelişkide kaldım valla...

Back
X