Çocuk Hastalıkları cocugu bırsey yemeyen anneleer...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
selam kızlar benimde oğlum dört yaşında ve iştahsız bir çocuk
götürmediğim doktor kalmadı kullanmadığım ilaçta kalmadı
anlıyacağınız bende aynı durumdayım.birde benim oğluşum 24 haftalık
700 gr doğdu.4 aylıkken biberon bile emmedi zorla kaşıkla yedirmeye çalıştım.
şimdi 13 kilo ve yaşıtlarından küçük ama persentilde en alt seviyede yakaladık.
okdar şeyden sonra bile doktorların dediği üstüne gitmeyin ve inatlaşmayın hatta yemediği zaman yemek vermeyin dediler.açlığı anlaması gerekiyormuş.bende şimdi değişik ve yemeklerini süsleyerek
veriyorum sizde deneyin .umarım başarılı olursunuz.

merhaba kızlarr beninde kızım 7 yaşında ama bebekliğinden buyana hala yemek sorunu cekeriz yemiyo yemiyo canı isterse yiyo dakka başı yemek istiyo istemezse bütün gün açç artık pes ettim uğraşmıyom sizceeeeeeee

şu anda tek isteğim ikinci çocuğum olursa işallah iştahlı olur beni fazla uğraştırmaz ..ama bunun garantisi yok tabii ..ya yine aynı kabusu yaşarsam diye çok korkuyorum..bu yüzden ikinci çocuğa hiç cesaretim yok..bir yandanda bir kardeşinin olması gerekir diye düşünüyorum çelişkide kaldım valla...

benimde dileğim senin gibiydi ama maalesef 2.side yemiyor.Benim yanlışım 6.ayda ek besine başlatıp herşeyi kuralına göre yapmak en iyisini eskiler yapıyormuş 40 ından sonra ağzına çay kaşığı ile birşeyler tatırıyorlarmışki çocuğun damak tadı alışşın.Bakın çoğunluğumuz yememelerinden şikayetçiyiz ama eskiler bizim çocuklarımız böyle değildi diyor.Arkadaşımın çocuğunu doktor 4 aylık başlattı ek gıdaya.Doktor 6.ay ek gıdaya geçiş için geç demiş hem anne sütü aldı hemde aşırı olmamak kaydıyla ek gıdada yedi çocuk şimdi herşeyi yiyiyor. Bende nerdeyse ağlıyacağım onlara yemek yedirmek için.Çocuklara yemek yedireceğime develere hendek atlatayım daha iyidir heralde.

haklısın kadriye16 biz bilinçli anneler mi acaba çocukları iştahsız yapıyoruz...o vitaminli onu yesin yok şimdi bunu yemesin aman işte saati şaşmasın...herşey kuralına uymuyor bazen..tarif kitabınki bol vitaminli çorbayı çocuk ağzına sokmazken,bir tabak makarnayı tercih ediyor...sürekli makarna ve pilav başka bişey sevmiyorlar maalesef..ek gıdalara başlama konusunda haklısın benim komşum da bebeğin kırkı çıkmadan ağzına tereyağını balını veriyordu.hakikaten çocuk şimdi herşeyi yiyor ve kilosuda normal..kıskanmıyorum desemyalan olur ....o da bana soruyor ne yapsam bugün çocuğa diye artık onu yemiş bunu yemiş yedirecek şey bulamıyorum diyor .kimiside böyle maddi durumu yok alamıyor çocuk inadına yiyor..tersine dünya

ya bende cok cektim kizim suan 2.5 yasinda dogdugundan beri fazla bisey yemedi 1 yasina kadarda ne yediyse kustu.almanyada doktorlar zayif diye hastaneye aldi 3 gün yatti incelediler.kusmuguna,kakasina kadar kemiklerine baktilar ultrasonlar baya biseyler yaptilar ve dediler gayet cok saglikli anlamadik neden kusuyor bu cocuk dediler.simdi ise benim elimde asla yemiyor yediremiyorum.bu aralarda cook cikolata yiyor durduramiyorum ya.yemekleride cikolata gibi yesen istahla diyorum.
etrafimdakiler hep beni sucluyodu sen bu cocuga bakamiyorsun ondan böyle zayif diye cok aglardim.herkesin cocugu nasil yiyor benim kizim bisey yemiyor diye.nasil istahini acacagim bende bilmiyorum.
ama yazilanlari okudum baya bi mutlu oldum ya.

ben prokteni duydum daha doğrusu internette çocuk doktoruna sormuşlar oda 24 gün kullana bilirsiniz günde 2 kere .prokten normalde alerji şurubu ama yan etkisi iştah açması zayıf insanlara öneriyorlar.ben kendimde denedim işe yaradı ama 3 gün uyku hali yapıyor.Benimde kilo problemim var gerçi ben herşeyi yiyorum ama kilo alamıyorum proktenle 3 kilo almıştım tatile gidince bıraktım.

evet prokten ve spraktin allerji ilaçlarının yan etkisi iştah açmakmış.bizim doktorumuz da vermişti.ama ilaç benim çocuğumda yan etki göstermedi.iştahı filan açılmadı yani..öyle kolay kolay iştahımız açılmaz bizim.İştah ve kilo alma konusunu o kadar çok araştırdımki denemediğim yol vermediğim vitamin kalmadı..sonuç negatif :( beslenme uzmanı olurum yakında..az kaldı..hastalık oldu artık bişey satın alırken önce kalorisine bakıyorum..karbonhidrat miktarı yüksekse hemen almam lazım onu..en son gittiğimiz doktor zayıflığın genetik olabileceğini söyledi..çaresi yok yani..ancak genlerle oynamak lazım..o da daha tıpta icad edilmedi sanırım:)))

sencerderen desene prokten umudumda boşa çıktı allah bize sabır versin.Peki uyku yada sersemlik yaptımı şurup

sencerderen desene prokten umudumda boşa çıktı allah bize sabır versin.Peki uyku yada sersemlik yaptımı şurup
Hayır uyku yada sersemlik yoktu.hiçbir değişiklik yoktu.bende ilacı bıraktım boşu boşuna alerji ilacı içirmiyeyim dedim.şu sıralar kilo aldıramasam da içim biraz rahat pedia sure diye bir ek gıda veriyorum oğluma .kilo almasada 100 tane vitamin aldığını biliyorum ve içim rahat ediyor en azından.tavsiye ediyorum sanada.belki senin çocuklarına kilo aldırır.normalde aldırıyormuş çünkü...bizimki çok hareketli o yüzden kilo alması imkansız

offfff oofff nedir bizim bu çocuklardan çektiğimiz ben bide çocuk gelişimi öğretmeniyim kendi çcuğuna bakamıyor diyolar bana artık kusmuk temizlemekten helek oldum sinirlerim çok bozuldu kustuğu zaman azarlamaya başladım bir çocuk her yediğini kusarmı günde kaç defa yemek versem kusuyo kafayı yiycem artık 14 aylık ve 7 kilo şaka gibi

offfff oofff nedir bizim bu çocuklardan çektiğimiz ben bide çocuk gelişimi öğretmeniyim kendi çcuğuna bakamıyor diyolar bana artık kusmuk temizlemekten helek oldum sinirlerim çok bozuldu kustuğu zaman azarlamaya başladım bir çocuk her yediğini kusarmı günde kaç defa yemek versem kusuyo kafayı yiycem artık 14 aylık ve 7 kilo şaka gibi
kusmak deyince tüylerim diken diken oluyor.benim oğlum 2 yaşına kadar kustu.hemde ne kusma..üzerinden kusmuk temizlemediğim hiçbir eşya kalmamıştı.doktora götürmüştüm sonunda doktorlar da bir sürü hikaye anlatıyor yok mide kapağı varmış yok çok hassasmış hemen kapak açılıyomuş yok ondan kusuyomıuş..hayret bişey yaw nasıl bir kapaksa kapanmadı bir türlü..milletin çocukları nasıl kusmuyor ya onların kapakları kapak değilmi? sinirlerim bozuldu bu yüzden? nasıl bir çocuk bu anlamadım ki yemez içmez uyumaz kusar ayrıca dakika yerinde durmaz..biri bedduamı etti acaba ??? başka açıklaması olamaz çünkü :)

gerçekleri yazıyorum inanki hiç abartı yok benim oğlum 5.5 yaşında ve 18 kg ...bakımsız tarzan..şimdi anasınıfına başladı bakalım belki arkadaşlarından özenirde yer diye bekliyoruz :(( ümit dünyası tabii

bende geldim hanımlar benim derdimde sizler gibi.kızım 4 yaşında ancak 13 kilo.küçükken doktara götürdüm tahliller falan yapıldı hiç bir şey çıkmadı.ama kilo da almıyo.en sonunda doktor bu cimcime zayıf büyücek dedi.ilk zamanlar çok üzülüyordum ama artık üzülmüyorum.benim kızımda günde 1 kere acıkıyo.bende acıkınca veriyorum.ama maşallah öyle hasta olan bi çocuk değil en önemliside o zaten.rabbim cümlemizin evlatlarına sağlık,sıhhat,hayırlı uzun ömür versin.
.................KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN...................

aynen katılıyorum allah çocuklarımıza sağlık versin şişman olup sağlıksız olmaktansa ben zayıflığa rağzıyım.napalım herkez aynı kiloda olamıyor maalesef ,olsa çok tuhaf olurdu zaten.. kalıptan çıkmış gibi..önemli olan sağlık :)

merhaba kızlar benimde 3.5 yaında oğlum var.Çok iştahsız.13.400gr.şuanda.Bütün tahliller yapıldı.temiz.Doktorumuz MARNYS diye bir şurup verdi.Dünya üzerinde yemek yiyip kilo alamayan kişilerde denenmiş.Yan etkisi yok.Bende yeni başladım.Tavsiye ederim.Gerçi bizim doktor Pediasure diye mama da verdi.İnş.iyi gelir.cokacimcoook

sencerderen kızımın resmine bakıp aldanma 8 yaşında 19 kilo.Yemiyor bugün kahvaltıda biraz patetes kızartması bir kurabiye yedi öğlen çubuk kraker ve 1adet küçük biber dolması akşamda çorba.Bunları yerkende tabi benim yarım saat hadi kızım bitir yemeğini deme çabam.Oğlumu anlatmayayım o vahim bir vaka birde inat yememek için resmen benimle kavga ediyor.

merhabalar bende de aynı dert var kızım 12 aylık 8.900 gr hiç acıkmıyo açıkıncada meme istiyo yakamı açıyo emzirmiyorum mama veriyorum istemiyo sadece az salçalı ve domatesli çorbalar içiyo meyve hiç yemiyo hemen öğürüyo dr bi başka iştahsızlık uzmanı dr önerdi muaynesi 200 ytl di oda tek seansı neyse o sırada nette bir dr vitamin vermemi önerdi ona başladım bi bayby tv seyredek müzikler şdinleyerek yiyoruz molfiks reklamlarını hiç kaçırmam ilkin azını zorla açıyo sonra açmışken 1 kaç kaşık yiyo annelik çok zormuş çokk:teselli::teselli:

arkadaşlar, iştahsızlık büyüme ve gelişme uzmanı prof.dr.Benal Büyükgebiz'e götürdüm oğlumu tek bir seans muayne tahlil vs.600 ytl.ödedik (2 yıl önce)...tabii sonuç sıfıra sıfır...doktorlardan ümidi kestim ben..bence bu platformda denenmiş işe yarayan mama yada vitaminleri birbirimize önerebiliriz..benim kullandıklarım şunlardı...

minadex (vitamin)..........sonuç : kilo aldırmıyor ama annenin içi rahat ediyor

pedia sure(1-10 yaş arası mama)...sonuç :tek kutu değil bir kaç kutudan sonra kilo alabilir

spraktin(allerji ilacı)........sonuç : yan etki gösterirse iştah açabilir ama bizde iştah açmadı

debridat(sindirim sistemi düzenleyici)....sonuç:üç ay kullandıktan sonra etkisini gösteriyor

sizinde tavsiyelerinizi bekliyorum çilekeş anneler :))

Back
X