Çocuğu ertelemek doğru mu?

Bir de her şeyi geçin bir kenara insan bazı şeyleri bazı yaşlardan sonra kaldıramıyor bu da şimdi doğruya doğru.
Bir bebeğin bakımı çok zor. Ciddi enerji ister.
Gece ağlamaları, hastalıkları, uykusuzluk, yorgunluk, belli bir yaştan sonra çok zor kaldırılır bu ve sizin yaşınız gelmiş otuza eşiniz olmuş 37.
Çocuğunuzla aranızda oluşacak yaş farkına ve zaten hemen hamile kalınabilir mi sorusuna da bu arada hiiç değinmiyorum bile.

cnm eşininde seninde yaşınız aslında tam çocuk sahibi olmak için ideal.ama daha çok yeni evlisiniz.en azından bir sene bekleyin.birbirinizi tanıyın.sonra gönül rahatlığıyla yaparsınız.çok ertelemek de doğru değil.iş kariyer.bunlarda çok önemli tabii özellikle biz kadınlar için.ama her ikisinide yürütebilir kadınlar.biraz yorucu olur ama iş hayatının verdiği tatmin ve bebeğinizin aşkı sevgisi bu yorgunlukları alır götürür.

Ben bir aylık evliyim ben bile içten içe bir korku taşıyorum ya olmazsa diye...

CADIARZUben 29 yaşındayım eşim37. 4 ay önce evlendik.çalışıyorum ve işimde başarıyı yeni yakaladım.tecrübemi ve deneyimlerimi arttırmak için çocuk düşünmüyorum.... iki gün önce yaşadığım ciddi sağlık sorunu nedeniyle acaba çocuğum hiç olmazsa diye ilk defa düşündüm... Benim aklım çok karıştı. benim sektörü bir bıraktınız mı tekrar döndüğünüzde herşeye baştan başlamak gerek. çıkmazın içindeyim....çocuk mu; iş mi?
bu durumu yaşayan ya yada buna benzer olayı yaşayan hanımlar bana yardım eder misiniz? Eşim sen bilirsin diyor ama o istiyor. CADIARZU

yaş ilerledikçe kadının hamile kalma şansıda azalıyo canım...
boşuna dememişler herşey zamanında güzel diye...
elini çabuk tut....

bence sonsuz aşkı insan çocuğunda buluyor hiç bitmeyen ve sürekli büyüyen bir aşk :asigim::ecrin_bebek:güzel kokulu minnacık bebeklerimiz:CüvCüv:erteleme bencede iş önemli tabiki ama çocuğu için insan herşeyi ikinci plana atabilira.s

ben evli değilim bu yüzden çocuk özlemi gibi şeyleri çok da bilmiyorum ama şahsi fikrim bence öncelikle eşin ve sen bir doktora gidin tüm tetkiklerinizi yaptırın eğer bir sorun yoksa bebeği en azından 1 yıl erteleyebilirsiniz,1 yıl önce 1 yıl sonra çok da fark etmez gibi geliyor bana..
ayrıca çok yeni evlisiniz,evliliğin oturması gerekir diye düşünüyorum...
artık insanlar 30lu yaşlarda evleniyorlar,daha geç çocuk sahibi oluyorlar,eskidenmiş o 16sında evlen,17sinde çocuk doğur, 40 yaşında torun torba sahibi ol,otur bi köşede ölümü bekle...
artık insanlar da eskisi kadar çabuk yaşlanmıyorlar...
bence 1 yıl bekle en azından..

canım istedikten sonra hem işi hem çocuğu birarada yürütebilirsin
aslında ikisi arasında seçim yapmak gibi bir lüksün yok çünkü çocuğu istediğin zaman yapamazsın.kariyeri 40 yaşındada yaparsın ama o yaşta bebek yapamazsın
birde düşün işi parayı arkanda bırakacağın çocuğun yoksa ne yapacaksın
yaşın daha genç olsaydı belki biraz daha bekleyebilirdin ama yaşın yerinde ve bence hiç bekleme yoksa ilerde çok pişman olursun

Hayatin düzendeyse, esinin sizi gecindirebilecek bir maasi varsa, ve evlilikten sonra ikinci bir sorumlulugu almaya hazirsaniz hic durmayin bence.
18-20 yasinda olsaniz bekleyin derdim.
Ama esinizde sizde olgun yaslardasiniz.
Yukarda bahsettigim seyler yerindeyse neden olmasin.

iyi de neden birini seçmek zorunda kalasınız ki? benim 1 müdürüm hariç bütün müdürlerim ve direktörüm kadın.. hepsi evli çocuklu, canavar gibiler maşallah.. kendi bağlı olduğum müdürüm çocuğunu doğurdu, şimdi 5 yaşında galiba, kocasına bıraktı 6 aylığına amerika ya gitti.. çalışmaya filan diil gönüllü staj yapmak gibi bişey.. para da kazanmicak yani düşün, dönünce muhtemelen daha yüksek bi pozisyonda başlayacak.. bu azimle bu enerji ve şevkleriyle bana ve diğer tüm kız arkadaşlarıma çok güzel örnek oluyorlar..

demek ki neymiş, önemli olan niyetmiş, yapan yapıyomuş..
:kahve:

iyi de neden birini seçmek zorunda kalasınız ki? benim 1 müdürüm hariç bütün müdürlerim ve direktörüm kadın.. hepsi evli çocuklu, canavar gibiler maşallah.. kendi bağlı olduğum müdürüm çocuğunu doğurdu, şimdi 5 yaşında galiba, kocasına bıraktı 6 aylığına amerika ya gitti.. çalışmaya filan diil gönüllü staj yapmak gibi bişey.. para da kazanmicak yani düşün, dönünce muhtemelen daha yüksek bi pozisyonda başlayacak.. bu azimle bu enerji ve şevkleriyle bana ve diğer tüm kız arkadaşlarıma çok güzel örnek oluyorlar..

demek ki neymiş, önemli olan niyetmiş, yapan yapıyomuş..
:kahve:

Ah be güzelim keske öyle yazdigin gibi kolay olsa he!!!:delphin:

Senin o müdürlerin ve direktörlerin is yerinde canavar gibi gözükselerde evlerinde cektiklerini bir onlar bilir birde allah...arkalarinda destekleri varki yapabiliyorlar!!:kahve:

Hersey niyete ve isteye bagli olmuyor malesef tabiki gönül isterki hem is hem cocuk ikisinide en iyi sekilde basarbilmek, kimseye muhtac olmadan üstesinden gelebilmek!:1closedeyes: Ama gel görki cogu zaman birinden birini secmek zorunda kaliyorsun:delphin:

Ben dogum izinindeyim suan 3 sene isime ara verdim, ilk kizimdada öyle yapmistim, ben sansliyim cünkü almanyada bu imkani sunuyorlar kadinlara, bence bir cocuk hic olmazsa 3 yasina kadar annesinden mahrum kalmamali, ama iste benim elimde imkanim varda bunu yapabiliyorum fakat türkiyedeki kadinlarimiz ne yapsin, ya ailesinin desteyine yada bir bakicinin yardimina muhtac bunlar olmadan nasil calisabilirki??benneyaptımki

Helede calismak zorunda oldumu!!:kahve:

Ah be güzelim keske öyle yazdigin gibi kolay olsa he!!!:delphin:

Senin o müdürlerin ve direktörlerin is yerinde canavar gibi gözükselerde evlerinde cektiklerini bir onlar bilir birde allah...arkalarinda destekleri varki yapabiliyorlar!!:kahve:

Hersey niyete ve isteye bagli olmuyor malesef tabiki gönül isterki hem is hem cocuk ikisinide en iyi sekilde basarbilmek, kimseye muhtac olmadan üstesinden gelebilmek!:1closedeyes: Ama gel görki cogu zaman birinden birini secmek zorunda kaliyorsun:delphin:

Ben dogum izinindeyim suan 3 sene isime ara verdim, ilk kizimdada öyle yapmistim, ben sansliyim cünkü almanyada bu imkani sunuyorlar kadinlara, bence bir cocuk hic olmazsa 3 yasina kadar annesinden mahrum kalmamali, ama iste benim elimde imkanim varda bunu yapabiliyorum fakat türkiyedeki kadinlarimiz ne yapsin, ya ailesinin desteyine yada bir bakicinin yardimina muhtac bunlar olmadan nasil calisabilirki??benneyaptımki

Helede calismak zorunda oldumu!!:kahve:

Tabi ki evlerinde hatta genel olarak hayatlarında zorlanıyorlardır, böyle bir hayat kolay olabilir mi hiç.. ama zorlanmalarına rağmen başarabiliyorlar, ondan bahsediyorum.. hiç kolay diil hem kendileri için hem de eşleri için.. tabi ki eş desteği de çok önemli, artık ona uygun mu seçtiler yoksa şanslarına adamlar öle mi çıktı bilemiorum :)

sonuçta haticeye diil neticeye bakalım, yapabilen var yapamayan var ama görüldüğü üzre imkansız bişey diil.. ben cesaret vermek adına anlattım, gördüklerim bana cesaret veriyor, belki o arkadaşımıza da verir..

canım bunun cevabını en iyi sen bilirsin,kimseden etkilenmeden tartıp biçip karar ver ama ben kendi adıma konuscak olursam,haziran gibi evleniyorum,ve en az 5 sene cocuk yapmamayı dusunuyorum.hem bu hayatta ne olcagımız belli olmaz.onun dısında da esimle basbasa kalmak istiyorum,yurt dısına bolca cıkmak istiyorum,yazın dalıs kısın kayak gibi hobiler edinmek istiyorum.yani adam gibi yasayıp olgunlasmak istiyorum.cocuk olunca biliyorum ki bunları yapamayız ne zamanımız yeter ne de paramız.ayrıca daha mastr doktora gibi planlarım var.cocuk nasıl olsa olur.bunlar sadece şahsi fikirlerim.

seni sanırım en cok bu dusunceye iten eşinin 37 yasında olması,baba olmak istemesi, bir an once onu baba yapmak istiyorsun sanırım.en dogru kararı beraber verirsiniz canım :))))

ama unutma iş bulmak bu devirde kolay değil,hele de su krizde.

:Saruboceq:Herkese çok ama çok teşekkürederim. keşke evlendiğim gün sizlerle bu konuyu paylaşsaydım.daha önce doktorum sağlığın müsait hamile kal demişti. Dün doktoruma gittim. yumurta üzerinde kist gördü. çocuk yapmadığıma çok pişmanım.!!!!yazdıklarınızı ağlayarak okudum.... şimdi kisti yok etmek için ilaç alıyorum ve ne zamana kadar süreceği belli değil.gözümde işin önemide yok artık..... sağlığım normale döner dönmez çocuk yapacam.....:çok üzgünüm:

:Saruboceq:Herkese çok ama çok teşekkürederim. keşke evlendiğim gün sizlerle bu konuyu paylaşsaydım.daha önce doktorum sağlığın müsait hamile kal demişti. Dün doktoruma gittim. yumurta üzerinde kist gördü. çocuk yapmadığıma çok pişmanım.!!!!yazdıklarınızı ağlayarak okudum.... şimdi kisti yok etmek için ilaç alıyorum ve ne zamana kadar süreceği belli değil.gözümde işin önemide yok artık..... sağlığım normale döner dönmez çocuk yapacam.....:çok üzgünüm:

çok geçmiş olsun ama anladığım kadarıyla o kadar ciddi bi kist diil.. tedaviye çabuk başladıysan da çabuk etki göreceksindir.. iyi tarafı da ne oldu, artık kararını verdin, iyileşir iyileşmez bebiş gelicek işalla :ecrin_bebek::ecrin_bebek:

bence canım soyle dusun sen kırk yasına geldıgınde cocugun kac yasında olacak yada ellı....eger cok fazla ertelersencocugun onyedı yasına geldıgınde senınle acayıp bı kusak catısması yasayacak senı begenmeyecek bırbırınızı anlayamayacak kadar uzak olacaksınız.bence oyle...

canım tedavı gordugunu yenı okudum.gecmıs olsun ama uzme kendını.herseyın caresı var emı.

:Saruboceq:Bu olay bizi özellikle beni çok korkuttu. İnşallah tedavim biterbitmez çocuk sahibi olacağız. eşimle 7 yılın sonundda anlaşarak evlendik.Çok iyi anlaşıyoruz. sizlerin düşüncelerini okuyana kadar çocuk sahibi olmak kolay gibi görünüyordu. Sanki isteyince hemen olur zannediyorduk. Bu bana tokat oldu. insan oğlu gerçekten birşeyin değerini kaybedince anlarmış. SİZİN DENEYİMLERİNİZ VE ANLATTIKLARINIZ % 80 ETKİLEDİ BENİ. her yönüyle beni düşündürdünüz. yazan tüm canlara teşekkürler........senağlama

konuyu başından beri okudum tam cevap yazacaktım ki son yazdıklarınızı okudum..

inşallah tedaviniz kısa zamanda olumlu sonuçlanır ve bize bebek haberini verirsiniz..

herşey gönlünüzce olsun ...

sevgiler..

calısıpta cocuk yapmayı ertelemek dusuncesi niye?sektorun suan sana gelir veriyor maddi olarak tatmin ediyor ama yasından ötürü ileride gebelikten ötürü bir sorun yasadıgında sana evlat sevgisini tatmanı saglayacak seyleri verecekmi??
yaa yastan oturu yıllarcaa tedavi olman gerekirse?öyle ha diyince olmuyor cocuk.hamile kalınca gerekirse doguma kadar calısır dogum iznine ayrılırsın.bakacak bir buyugun yokmu?annen kaynanan??yaslılarsa bile onların refakat etme ihtimalini dusunerek bir bakıcı tutarsın cocugunaa.cook alternatif varr.
hiicc korkmaa ve ertelemee.sonra iyiki acele etmişimde bebegim olmus diyeceksin gör baak

Back
X