cocugu kucuk olan hanimlar esle cocuk arasinda kalma..

EIN

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2011
1.120
56
363
Merhaba arkadaslar ben 3 yillik evliyim ve aralikta kizim 2 yasina girecek..saglikli akilli bir kiz.mhareketli ayni zamanda esimle cok sorunlardan gectik psikolijim bozuldu sile ile sorunlardan zamaninda..simdi cok daha iyiyim..esim ve ben yalniziz..ailesi ile gorusmuyoruz benim dahak onceki formlarimi okuyanlar bunun sebebini anlar..her neyse..simdi oyle boyle birbirimizi sevdiginiz icin ve asla ayrilmak istemedigimiz mucadele ettigimiz icin bu gune geldik..cocuk ben evlendikten iki ay sonra oldu..cokta mutluyum..gercek hayat bu..ama bazen bu durumla bas edemiyorym..esim iste ben evdey o yorgun geliyor..bende evde cocukla strese giriyorum bazi gunler gulumseyecek halimiz kalmiyo..bizde istiyoruz bazen bi yemege gidelim bisey yapalim olmuyo..b sohbet edelim sadece ikimiz olsun..cok fazla yalniz kalamadik hic hic bir destek yok..daha bugin esimle kavga ettik biz neden boyleyiz..sebebleri belli bir cocul ve bize muhtac ve cocugunuzu birakacak kimse yok..ve cocugumuz buyuyene kadsr boyleyiz..cok seviyoruz birbirimizi..siz nasil bassettiniz bu durumla..esinizle nasil vakit geciriyorsunuz..biz yorgunliktan cogu zman ayri odalarda kafa dinliyoruz..sizce ne yapmaliyiz.
Ne dersiniz?

Ayni zmanda bugun esimle tartistik agladik..sanki esim uzak bi yere gitmis gelicek gibi ozluyorum ve bekliyorum onu..cocuguna ilgili bir baba..jersey yolunda..tattistik neden boyle oldugumuzu.esim dedi napalim yemege gidiyoruz kizimiz durmuyo eve geliyorum onunla ilgileniyorum sonra tum enerjim gidiyo..sende oyle gozukuyosun.sen evde ben iste cok yogunuz..kizimiz birakicak kimsemiz yok bi otele tatile gitsek otel odasinda gecicek tatlilmiz kizimiz kucuk ssbretmeliyiz..bende ayni dusunuyorum ama bazen seni ozluyorum dedim..neden kavga ediyoruz biz aptal gibi birbirinizj ozledigimiz icin birbirimizi sucluyoruz dedi cok aptalca..bekle bir gun gelicek kizmiz buyuyecek ve bizde kizimizi evde birakip bi kac dastligine disarda yalniz kalabilicez..otele gitsek bi yere gitsek o bizi snlayabilecek dah rahst tatil yapcaz..dshs cocuk kendi tualetini yapsmiyor dedi ve hakli benim durumda olan arkadaslar in bu durumla nas bassettigini birbirini nasil iletisim kurdugunu ozel seyler yaptigibi merak ediyorum bir tek bizmi bolyeyiz?? Esim isten eve evden ise bir adam her konuda bana destek oluyor.bende ona.. amabu kobuda bazen afalliyoruz..birbirimize karsi davranislarimiz sex haystimiz hersey normal...hamilelik suresincede 37 haftaya kadar sex te vir yasak yoktu doktor tarsfindan..dogumdan sonra problemli donemlerde azaldi ama simdi hala iyi..tek istedigimiz birbirimizle romantik biseyler yaomak ve birseyler paylasmak iki kisilik ..umarim anlata bildim

zaman öyle akıp geçiyor ki şimdi dert ettiğin şeye birkaç sene sonra güleceksin...ben 12 günlük lohusaydım evde tek başıma kaldım...kv 1 hafta baktı gitti,annem kardeşimin çocuğuna babaanneme,anneanneme,dedelere bakııyor ev kalabalık herkes ondan hizmet bekliyor kalamadı....eşim vardiyalı çalışıyor,gececiyken tek başıma kaldım kırkımız çıkmadan...eşim çok yardımcı oldu,ona rağmen uykusuzluk ve yorgunluğun zirve yaptığı ve kızımın 2 yaş sendromunu geçirdiği dönemlerde saçımı başımı yolup kriz geçirdiğimi biliyorum...zaman ayıramıyorsun tabi,duşa giremezdim...akşam 9 da uyuyordum :37:düşün yani... annen yok mu?bırak 2 saatliğine gidin sinemaya,konsere...büyüdükçe kendine ve eşine ayıracağın zaman gittikçe artıyor,merak etme...hele yuvaya,kreşe okula gidince zaman fazlasıyla yetiyor...

Son düzenleme:
şimdi tekrar okudum da sanki istemeden olmuş bir bebek gibi geldi:26:

üstelik tatile gitseniz niye otel odasında geçsin ki?otellerde onun da ilgisini çekebilecek çocuk animasyonları olur,anlamaz ama dikkatini çeker...akşamları koyarsınız arabasına gezersiniz...bu kadar umutsuz olma,çocuğunu herşeye engel olarak görme...fırsat yaratmak senin elinde...

zaman öyle akıp geçiyor ki şimdi dert ettiğin şeye birkaç sene sonra güleceksin...ben 12 günlük lohusaydım evde tek başıma kaldım...kv 1 hafta baktı gitti,annem kardeşimin çocuğuna babaanneme,anneanneme,dedelere bakııyor ev kalabalık herkes ondan hizmet bekliyor kalamadı....eşim vardiyalı çalışıyor,gececiyken tek başıma kaldım kırkımız çıkmadan...eşim çok yardımcı oldu,ona rağmen uykusuzluk ve yorgunluğun zirve yaptığı ve kızımın 2 yaş sendromunu geçirdiği dönemlerde saçımı başımı yolup kriz geçirdiğimi biliyorum...zaman ayıramıyorsun tabi,duşa giremezdim...akşam 9 da uyuyordum :37:düşün yani... annen yok mu?bırak 2 saatliğine gidin sinemaya,konsere...büyüdükçe kendine ve eşine ayıracağın zaman gittikçe artıyor,merak etme...hele yuvaya,kreşe okula gidince zaman fazlasıyla yetiyor...

Malesef yok hepsiyle kavgaliyizz..benim ailemin hepsi trde akrabalarimda degisik ulkelerde ben isvicrede yalnizim..benim hamilekigin cok rahat gecti karnim cok kucuktu disco ya bile gitmistik dans etmistim..cocuk kucuk olucak diyordu herkes..dogumum 32 saat surdu suurumu yitirdim nerdeyse cicu seyi hstirlamiyorum..dogumda esim bas ucumdaydi..cocugunun dogumunu izledi..bana o yuzden cok daha ssygi duyuyor..sonra esim soklara girdi afalladi kizm 6.7 aylik olana kadar hep ben baktim o bi tek sevdi o ps 3 oynardi ben diger odada kzimi susturmak icin cildiridim..simdi cok yardimci oluyor..o daha cok benim hayatima destek oldu cocuk bakimina degil..dogumdan sonra eve gedim 2 gun sonra ziyaretciler gelmeye basladi esimin uvey annesi var annesi babasi ayrilmislar zmaninda..uvey annesinin ve kp tanidklari geldi ziyarete ben oturamiyordum bile..dikislerden..kadin dedi hic mi bisey hazirlamadin ayip bizi mahcup ettin anneden babandan visry gormedin mi bende dedim herkesin herseyi yaninda benim kimsem yok burda yapamadim diye..birak destek olmayi kostek oldular eski formalarimi okursan anlarsin nasil bir aile..bz herseyimizi tek yaptik..ustesinden geldik

Bu arada cocuk o kucucuk karnimin neresine sigdi bilmiyorum 52 santim 3800 gram dogdu..herke uc yasinda saniyo 92 santim bir bucuk yasinda masallah..yasit erkek cocuklarindan bile uzun.:)allahim esirgesin onu ve hepimizin cocuklarini insallah

Malesef yok hepsiyle kavgaliyizz..benim ailemin hepsi trde akrabalarimda degisik ulkelerde ben isvicrede yalnizim..benim hamilekigin cok rahat gecti karnim cok kucuktu disco ya bile gitmistik dans etmistim..cocuk kucuk olucak diyordu herkes..dogumum 32 saat surdu suurumu yitirdim nerdeyse cicu seyi hstirlamiyorum..dogumda esim bas ucumdaydi..cocugunun dogumunu izledi..bana o yuzden cok daha ssygi duyuyor..sonra esim soklara girdi afalladi kizm 6.7 aylik olana kadar hep ben baktim o bi tek sevdi o ps 3 oynardi ben diger odada kzimi susturmak icin cildiridim..simdi cok yardimci oluyor..o daha cok benim hayatima destek oldu cocuk bakimina degil..dogumdan sonra eve gedim 2 gun sonra ziyaretciler gelmeye basladi esimin uvey annesi var annesi babasi ayrilmislar zmaninda..uvey annesinin ve kp tanidklari geldi ziyarete ben oturamiyordum bile..dikislerden..kadin dedi hic mi bisey hazirlamadin ayip bizi mahcup ettin anneden babandan visry gormedin mi bende dedim herkesin herseyi yaninda benim kimsem yok burda yapamadim diye..birak destek olmayi kostek oldular eski formalarimi okursan anlarsin nasil bir aile..bz herseyimizi tek yaptik..ustesinden geldik

Bu bunalimlari atlatmayi istiyorum bazen evde oyle bir dsraliyorum ki soguk ulke nereye gidim ne yapim sasiriyorum..basimi slip cekip gidesim geliyor:)hayatimi kaldiramiyorum bazen..drgisiklik istiyorumm.ama buctabiki her zaman degil.

işte biliyorum bu psikolojiyi...komşum kızının torununa bakıyordu,arkadaşlarımın anneleri ya da kv leri bakıyordu torunlarına,ben içten içe imreniyor,üzülüyor,ağlıyordum...kaşımı almayı,saçımı boyamay bırak yemek yapamıyordum...ya dışarıdan söyledik 6 ay boyunca...boş ver...çocuğunu istediğin gibi büyüteceksin işte...kimse karışmadan...zaman konsunda gerçekten bir yol aklıma gelmiyor...bilseydim ben yaratırdım zamanında,ama geçecek işte çabucak büyüyecek...sende 3-4 yıl diskoya gitmeyiver:34:sonra çıkarırsın acısını:54:

üstelik tatile gitseniz niye otel odasında geçsin ki?otellerde onun da ilgisini çekebilecek çocuk animasyonları olur,anlamaz ama dikkatini çeker...akşamları koyarsınız arabasına gezersiniz...bu kadar umutsuz olma,çocuğunu herşeye engel olarak görme...fırsat yaratmak senin elinde...
Hayir canim isteyerek ama ailenin bize vu kadsr aci cektirecegini bu kadsr psikolojik sorunlarla mucadele edecegimizi bilmiyorduk..ayni zmanda bir cocuk..kzimizi cok srciyoruz ve yine dunyaya gelsem gene isteriz..o bizim herseyimiz..ben ssdece bazi zmanlar esimle illa diswrda degil..evde vs nasil zaman gecirdigini merak ettim ayrica tum otellerin animasyon vs 3 yastan itibaren..bu yazdiklarim her zaman olan seyler degil..bazi zmanlar yeter bi bizde yalniz kalalim diyoruz..bisryler yapalim beraber gibi..anlayabiliyormusun bu hisssi..

işte biliyorum bu psikolojiyi...komşum kızının torununa bakıyordu,arkadaşlarımın anneleri ya da kv leri bakıyordu torunlarına,ben içten içe imreniyor,üzülüyor,ağlıyordum...kaşımı almayı,saçımı boyamay bırak yemek yapamıyordum...ya dışarıdan söyledik 6 ay boyunca...boş ver...çocuğunu istediğin gibi büyüteceksin işte...kimse karışmadan...zaman konsunda gerçekten bir yol aklıma gelmiyor...bilseydim ben yaratırdım zamanında,ama geçecek işte çabucak büyüyecek...sende 3-4 yıl diskoya gitmeyiver:34:sonra çıkarırsın acısını:54:

Kizm derdim disco degil esimle basbasa kalip biraz romantizm iste:) olaylarin durmlarimizin bilincindeyiz..ama istiyoruz iste bszen yilda bir gun en azindan esimden bemi ayirmak coxugumu aldirmak istediler hamileyken..onlarmi bakcak kizma..bende imreniyorum..evde birseyler nasil yapariz ne yapabilirz? Illa disco degil yani..vir oneri bekliyorum iste biz bolye yapiyordul soyle yaoiyorduk gibisine..burasi turkiye gibi degil hafta ici herke cakisir hayat hafta sonu baslsr 3 ay yaz gerisi kis..bunuda goz onunde bulundurabilirsin..viz nelrr yassdik butun dunya bize evliligmize ksrsi cikti o yuzden biraz viz ikimiz olalim istiyoruz bazen iste..sakin dert tasa bosan soyle boyle demeyen insanlardan...

Sevmek emek ister, fedakarlık ister... bu günler öyle hızlı geçip gidecek ki biraz sabır ve özveri...Annelik babalık kendinden vazgeçiştir...ama mutlu bireyler yetiştirmek için, muhteşen sevgileri için, onların yüzünün güldüğünü görmek için herşeye değer.. sıkın dişinizi az zaman sonra hayatınız yoluna girecektir.:kkk:

arkadasim soyle diyeyim bende almanyadayim kizim 26aylik oglum 8aylik ve butun ailem trde esimin annesi bizle yasiyor ve 75 yasinda onada benim bakmam gerekiyor Seker tansiyon +unutkanlik baslangici var
esim isten yorgun gelir hafta sonu biraz bakar ama hafta ici bide sustur sunlari diye cikisir bile kafam kaldirmiyor der 2 cocukla disari cikmak hepten zor oluyor zaten cokda soguk burasi hic arkadasimda yok Burda malesef cogu gun cocuklarin cigliklarindan migrenle geciyor dun artik agridan dayanamadim bagirmaya basladim oglumda uyumuyo ugrasiyorum ve esim dayanamadi Halime Aldi salladi bende biraz uyudum rabbim saglik versin bebeklerimize bugunlerde gecicek buyuyecekler buyuyene kadarda Boyle olucak sabretmemiz lazim

canım çocuğunuzu sizin yatma saatinizden en az 2 saat önce yatırmalısınız ki eşinle sizin de bir muhabbet saatiniz olsun. Yoksa çocuk siz uyuyana kadar başınızda duruyorsa aranız tabiki açılır. Ve bu kızınız ergenliğe girene kadar gider. Ergenliğe girince zaten o sizinle takılmak istemeyecek ama yaşlanmış olacaksınız. Ve tabi kızınızın diğer kardeşleri de olabilir, onlarda da mı aynı sorun olacak çözüm bulmalısınız.
Tatili niye sorun yapıyorsunuz, millet 3 aylık bebeklerini getiriyor tatile. Bence biraz pimpiriklisiniz rahat olun.
Çocuğunuz var diye hayatınızdaki hiçbir şeyi kısıtlamayın, yoksa çocuğunuza yansıtırsınız bu durumu, ilerde ondan karşılayamayacağı beklentileriniz olur siz hayatınızı onun için heba ettiğinizden.
Çocuğunuzu güzel bir kolye olarak düşünün, onu her yerde taşımaktan gurur duyun ve onunla her ortama girin çekinmeden. Tatil olur, dışarda yemek olur rahatlıkla ve gururla gidin. Siz rahat olursanız bu kızınıza da yansır. Gittiğiniz yerde o ağlasa da siz gülümseyin bi zaman sonra o da vazgeçecek.

Arkadasim kusura bakma ama ben bu yazdiklarina kizdim biraz...

Benim de ayni yasta bir kizim var... benim de yanimda hic kimsem yok.. hic bir zaman da olmadi.. kizimi tek basima buyuttum... asla ve asla kizimi esimle iliskimize engel olarak gormedim... eger anne-baba olmaya karar verdiysek hayatimizi o cocuga gore ayarlamaliyiz... cocuk sana gezmeye engel degil, alirsin kocani yanina, en basiti bi parka gidersin, cocugunda eglenir sizde.. bu en basit ornek.. ben kizimla dogdugundan beri herseyi yaptim.. tatile de gittim, gunu birlik istanbul kazan ben kepce gezdim... sen iste yeterki.. cocugunda seninle gorsun eglensin.. bir elinden esin bir elinden cocugun tutsun.. bundan daha guzel mutluluk olabilirmi?

Sana bir ornek vereyim.. ben gecen kis evde cok sikildim, kizim da kucuktu.. dedim bu kis biseyler yapayim.. cesitli kurslara basvurdum.. ama hic biri cocugumu kabul etmedi.. birakacak yerim de yok... vazgectim.. simdi kizimla daha guzel vakit gecirmek icin planlat ve projeler hazirliyorum..

Esinle basbasa kalma konusunda bizim cozumumuz cok basit.. kizim dogdugundan beri erken uyumaya alistirdim.. 8-8.30 gibi uyutuyorum.. sonraki saatler esimle bizim.. yeri geliryor mumlarimiz yakip romantik film izliyoruz.. veya balkonda keyif yapiyoruz ve sadece birbirimizle ilgileniyoruz...

Hic bir zaman cocugumla esim arasinda kalmadim.. cunku oyle birsey sozkonusu olamaz.. esimle biriz zaten, yavrumuzu ayiramayiz..

Cocugunu evliliginin askinin nimeti bereketi olarak gor. Ailecek gecirdiginiz gunlerin kiymetini bil.. ileride kizim gelsen de biraz yanimda kalsa diye uzuluruz :(((

cocugun iki yasina gelmis düzenli bir öglen uykusu vardir heralde 2-3 Saat gibi en az ? o arada ev islerini yap yemegini koy ocaga kendine bak dus al yap bi kahve keyfine bak. cocuk uyandiginda da eglenceli vakit gecir onunla al parka git alisverise git indoorspielplatza gidin ne bileyim cocugun yorulacagi aktivitelerde bulunun. aksamda yemeginizi yiyin kizini banyo yaptir ve erkenden uyut!! ondan sonrada ne yaparsaniz yapin. mesela film izleyin internetten yada güzel bir playlist yapin ve koltukta sarilip dinleyin begendiginiz parcada kalkip dans edin. yada kahve yapin tv yi isiklari falan kapatin cikin balkona yaninada cekirdek :) eskilerden konusun cocuklugunuzdan memleketten öyle iste. yada gecin internetin basina okey oynayin digeri oynayan kisinin oyununa karissin rahat vermesin :)
büyük ihtimal seneye kindergartene baslar kizin o Zaman tüm ögleden önce senin zaten. gelincede yorulur bir ögln uykusu ceker ohhhh. bu arada sen bütün islerini bitirip keyif bile yapmis olursun zinde zinde yemeginizi yer kizi uyutur(zaten erken kalktigindan daha erken uyur) kalirsiniz esinle bas basa...... geriside sana kalir artik :))) benden bu kadar

bence abartıyorsunuz işte çocuk böyle bişi düğmesi yokki kapatalım canımız isteyınce açalım ben heryere oğlumla gidiyorum daha 14 aylıkken tatıle gittik çokta güzel geçti 8 saatlık yola gıttık bıde yolun yarısında uyudu yarısında oynadık zor oluyo orası tamam ama kımse annelık kolay demıyor zaten bukadar buyutmeyın hayatı zorlaştırmayın kenıdıze

Bence siz çocuklu hayata adapte olamamışsınız.
Hayatı çocuğunuza göre yaşamayacaksınız,
çocuğunuz sizin hayatınıza göre yaşayacak.

Yemek, tatil demişsiniz.
Elbette yanınızda gelecek.
Ne kadar birlikte sosyal aktivite planlarsanız çocuğunuz da yaşama o kadar kolay uyum sağlar.
Hem merak etmeyin bırakacak biri olsa bile,
bu defa da aklınız onda kalacak.

Erken yatması da önemli.

Ben annekigimin bilincideyim..bu duyguyu bazen yadadigimi soyluyorumm.cunku ustustume cok seyler yasadik..kizmiz tabiki herseyimiz..biliyorum..ben zaten kizmin vsrligindan sikayet etmedim konuyu ozetleyip biraz hayatimdan bahsedip..benim gibi cocugu olan esleein nasil vakit gecirdigini sordum..cunku cevremdeki herkes herseyi yapiyor hersey dortdortluk gibi gosteriyor iliskisini sanki bitek ben bunuyasamis gibi hissettim..sadece bilmek ve tevsiye almak istiyorum sizler ne yapiyosunuz..bu arada parka gidin vs diyen arkadaslar bunlari hep yapiyoruz..yalniz kalamiyoruz evde kaldigimiz zamanda yorgunuz bu ssrtlarda olan arkadaslar iliskisini nasil dengede tutuyor.bunun yoruminu almak istiyorum..elbetteki mutluyuz kizimizla yemegede gidiyoruz..bensadece endiseleniyorum herseyin yolunda olmasini istiyorum..aile olarak yaptigimz sryler var kizmiz la veraber hemde hergun..es olarak iki kisi nelee yapiyorsunuz sordum..lutfen anlarsaniz ve iyi okuyup yorum yaparsaniz sevinirim

Bence siz çocuklu hayata adapte olamamışsınız.
Hayatı çocuğunuza göre yaşamayacaksınız,
çocuğunuz sizin hayatınıza göre yaşayacak.

Yemek, tatil demişsiniz.
Elbette yanınızda gelecek.
Ne kadar birlikte sosyal aktivite planlarsanız çocuğunuz da yaşama o kadar kolay uyum sağlar.
Hem merak etmeyin bırakacak biri olsa bile,
bu defa da aklınız onda kalacak.

Erken yatması da önemli.

Cocugumu herkese emanet eden bir anne olsam birakavilirm..calismiyorum kizm icin..ona egitimini ben vermek istedigim icin..erken uyuyor..ama es olarak yalniz kalmaya alisik olmadigimizdan mi ne ne yapacagimizi bilmiyoruz..bazen film izliyoruz..bu gunlerin gececegini biliyorum..mesela diger sene ailecek tatile gidecegiz..tabiki yanimizda olacak veraber vakit geciriyoruz..sorumlulullarinizin farkindayiz..

Back
X