cocugu kucuk olan hanimlar esle cocuk arasinda kalma..

Ne demek istedigimi galiba yanlis ifade ettim..aradigim cevaplar bunlar degil..cocugu olanlar..elbetteki gezmelere gidemiyoruz basbasa gece tek basimiza falan..bu kucuk bir coxukla normal..soyle soyliyeyim..cocuktan arta kalan zmaninizi nasil geciriyorsunuz esinizle?? Kisa ve oz:)))

Ben annekigimin bilincideyim..bu duyguyu bazen yadadigimi soyluyorumm.cunku ustustume cok seyler yasadik..kizmiz tabiki herseyimiz..biliyorum..ben zaten kizmin vsrligindan sikayet etmedim konuyu ozetleyip biraz hayatimdan bahsedip..benim gibi cocugu olan esleein nasil vakit gecirdigini sordum..cunku cevremdeki herkes herseyi yapiyor hersey dortdortluk gibi gosteriyor iliskisini sanki bitek ben bunuyasamis gibi hissettim..sadece bilmek ve tevsiye almak istiyorum sizler ne yapiyosunuz..bu arada parka gidin vs diyen arkadaslar bunlari hep yapiyoruz..yalniz kalamiyoruz evde kaldigimiz zamanda yorgunuz bu ssrtlarda olan arkadaslar iliskisini nasil dengede tutuyor.bunun yoruminu almak istiyorum..elbetteki mutluyuz kizimizla yemegede gidiyoruz..bensadece endiseleniyorum herseyin yolunda olmasini istiyorum..aile olarak yaptigimz sryler var kizmiz la veraber hemde hergun..es olarak iki kisi nelee yapiyorsunuz sordum..lutfen anlarsaniz ve iyi okuyup yorum yaparsaniz sevinirim

dörtdörtlük gösterıyolar kendılerını demişsiniz var böyle sürekli övünen tipler ama bide normal zamanlarını görun bakalım
herşeyin yolunda olması için planlı yaşamk zorundasınız ipin ucu kaçınca halıyle geriliyor insan çocuğunuzun uyku düzenıne göre bi iş bölümü yapın biz çekirdek yemek için bile oğlumun uyumasını beklıyoruz yoksa hertarafa saçıyor ne varsa yutar falan korkusuda ccabası bu bile keyif verıyor resmen gizli saklı çekirdek yıyoruz :9: çocuklar buyuyene kadar böyle ufak defek şeylerden bıle keyıf almaya bakıcaz napalım

yazilan yorumlari okumuyosun galiba?
yukarda sana o Kadar tavsiye verdim....

bu arada sen 1 cocukla ki cocugunda 2 yasinda bebek degil yani bu Kadar sorun yasiyorsan benim gibi biri 2 bucuk digeri 7 aylik iki cocugun olsa napardin? kocamin yüzünü göremiyorum diye aglardin belki ;))

Kücük kizim inan kucaktan inmiyor Uyanik oldugu süre boyunca sürünmeyi ögrenemeyecek diye korkuyorum.
büyük desen kücügü kiskaniyor benide kucaginda gezdir diyor yada kücükle nasil oynuyorsam onunlada öyle oynamami istiyor daha gecen gün büyügümü kucagimda salladim eee eee diye nasil seviniyor görsen :) neyse..

tabi disari cikmak gezmek yemek bizim icinde büyük sorun ama napalim? cocuklar durmuyor diye eve mi tikilalim? her firsatta cikiyoruz valla..

cnm oğlum 9 aylıkken kızımda 6 aylıkken tatıole gıttık hıcte ole otel odaında takılıp kalmadık
benıde çocuklarımı bırakma sansım cok yok anne kv uzak ta ablaa ıstese bırakabnılır ama cok ta gerek yok bız esımle cocuklarıızla yasamayı ogrendık
tatilden de yemektende onlarla keyıf alır hale geldık
bırbırınıze ılgınızı sevgınızı hıssettırmek çokta zor degıl bız bos zamanıızda mesaj cekerek bıle hıslerımızı ıfade edebılıyoruz
bence cok sıkıntı etmıssınız kendınıze

Ben de yurt dışında yaşıyorum. ve burada ailem, akrabam yok. Biz oğlum 3 aylıkken ilk yurtdışı seyahatimizi yaptık. Hem de aktarmalı bir şekilde. Bir gün başkasının evinde kalarak. Yine oğlum 8 aylıkken tek başıma Türkiye'ye geldim aktarmalı olarak. 1 saat uçak yolculuğu, 1 gece başka bir yerde konaklama, 5 saat Türkiye uçağı, 6 saat otobüs yolculuğu.. Yine aynı yolculuğu dönüşte yaptım oğlumla, tek başıma. Aynı şekilde oğlum 9 aylıkken tatile çıktık. Hem de diş çıkarma dönemindeydi.. Uyumuyor, yemiyordu. Ama tatil, deniz daha bir rahatlattı oğlumu.. Zor olmuyor mu oluyor.. Ama bebekler, çocuklar bir yerden sonra adapte oluyorlar.. Hep evde, değişik ortam görmeyen çocuk tabi ki dışarıda hırçınlaşır.

Eşimin işleri dolayısıyla hafta içi uzun uzadıya plan yapamıyoruz.. Eşim işten 22.00'de geliyor.. Ona rağmen oğlumu pusete atıp çıkıp dondurma yiyoruz, parka gidiyoruz, yürüyüş yapıyorz.. Maksat aile olarak bir şey yapmak, çocuğa hava aldırmak, insan görmek.. Hafta sonu piknik, yemek, market.. Bunlardan hangisini yapabiliyorsak onu yapıyoruz..

Ne demek istedigimi galiba yanlis ifade ettim..aradigim cevaplar bunlar degil..cocugu olanlar..elbetteki gezmelere gidemiyoruz basbasa gece tek basimiza falan..bu kucuk bir coxukla normal..soyle soyliyeyim..cocuktan arta kalan zmaninizi nasil geciriyorsunuz esinizle?? Kisa ve oz:)))

Bunun cevabini ben yazdim ama okumadin sanirim... aksamlari kizimi erken uyutup basbasa kaliyoruz... o saatler sadece birbirimizle ilgileniyoruz... tabiki tek basimiza disari cikip gezemiyoruz ama evde guzel vakit geciriyoruz...

valla konu sahibi beni korkuttu ama diğer arkadaşlar rahatlattı.bizde bulunduğumuz şehirde yapayalnızız doğum yapsam kimse bir günden önce gelemez ama bu çoocuk sevgisi öyle ayrı bir şey ki her şeyi göze alıyorsun galiba.hele site de olmayan arkadaşları gördükçe onlara hep dua ediyorum ve halime şükrediyorum.biliyorum zor olacak ama her şeye değer gibi geliyor bana.ki bence eşle yapılabilecek en güzel şey ikimizin canından bir varlığın yanımızda olması:1:

Aynı şeyi bende yaşıyorum.Kızımla evde tekiz.Etrafta kızımı bırakacak kimse yok,üstelik bulunduğum yer hadi kızımı alıyım da biz gezelim denilecek bir yer de değil...Ben zamanla akışına bıraktım.EE bu çocuk ihtiyaçları kaşılancak,eşim yorgun geliyo o da haklı.Ama ona rağmen yine de sürekli, oyun halinde kızımla...üstelik eşim gece 12 1 gibi geliyor....

Ben akşamları kızımı uyutuyorum,sonra ya tv ya internet takılıyorum.Eşim erken geldiği zamanlarda ya beraber tv izliyoruz ya uyuyoruz :) Yani bu çok monoton gelebilir ama bilmem artık sorun etmemeyi öğrendim sanırım...Sonuçta nereye kadar ne sohbet edicez ki.Ya kızdan ya işten ya benden...Yani olayları gözümüzde büyütmesek başa çıkabiliriz...Ayrıca bu sene kızımla denize gittik.O kumlarla oradaki çocuklarla oynarken biz girdik eşimle denize...Hep gözüm ondaydı.Hem kızım rahatladı hem biz...

Siz uyku düzenini oluşturun kızınızın,akşam eşinizi gelince çerez alın çay yapın o şekilde keyfini çıkarın...Dışarıda rahat kafayla yemek yememiz için daha 2 3 sene vaktimiz var...O da çok çabuk geçiyor...

Bence sizin tek sorununuz çocugunuzla bişeyler yapmayı öğrenmemiş olmak..

Dışarda hırçınsa yüksek ihtimal bebekliğinde çok dışarı çıkmamış olmasından kaynaklanıyodur.günlük çocugunuzla yürüyüş yapabilirsiniz anne-kız..

İlla eşinizin yanınızda olmasına gerek yok.Böylelikle yavaş yavaş alışır ve hep beraber yemeğe çıktığınızda yaramazlık yapmaz keyifli vakit geçiririsiniz..

O artık sizinle ve büyümesinede uzuuuunn yıllar var bunun için yapacağınız planlara onuda dahil etmelisiniz..

O zaman ben sana sorayım,çocuk olmasa neler yapardınız ?
Gezme,tatil,yemeğe çıkmak vs...Değil mi ? İşte bunları zaten yapabilirsin.

Belki istemeden değil ama sanıyorum hazır olmadan çocuk sahibi olmuşsun.
Çoğu yerde kızından kızım diye değil,"çocuk" diye bahsettiğin gözümden kaçmadı.
Sanki benimseyememişsin gibi,eşinle aranıza giren bir engel olarak görüyorsun gibi.
Kızını eşinle beraberliğinizin bir parçası,sevginizin bir eseri gibi görebilirsen daha güzel olur.

Zamanlama konusunda sistemli olmanı öneririm.Yemek ve uyku saatleri düzenli olursa senin de günün verimli olur.
Özellikle öğlen uykusuna yatırmak ve gece erken uyutmak önemli.
Ben senin yerinde olsam çocuk yetiştirmeyle ilgili kitaplar okurum.

Yurtdışındaymışsın,onların çocuklarını gözlemlemişsindir.
Ağlayıp sızlanmadan geziyor ve büyük insan gibi yemeğe gidip sofrada oturuyorlar.Senin kızın da öyle olabilir.
Hareketliymiş,yaramazmış,bunlar mazeret değil.Biraz da senin tutumunla alakalı.
Çocuğu oyalamak lazım,en azından sakinleşene kadar yanında olabilirsin.
Dikkatini çekecek,sevdiği oyuncaklar veya oyun küpü gibi şeyler alabilirsin.
Dışarıda gezdirip yürütüp eve gelene kadar yorabilirsin.

anlamadim ben benimde kucuk bebegim var ustelik cok cok kucuk dogdu ams o kafarfa herseue engel degil. daha yasina gitmeden tatilede gittik odadada tikili kslmadik. boyle aglamalar falan biseyleri yanlis yapiyorsunuz, ise, kursa falan girin iyi gelir size eve daha verimlo olursuniz. cocugu krese falan verin

Siz daha evliliğe, bir başkasıyla beraber yaşamaya adapte olamadan hamile kalıp daha sonra da çocuğa kolay kolay adapte olamamışsınız çünkü önce tam manasıyla bir evlilik düzeniniz oturmamış. İşte bu yüzden hemen evlenir evlenmez çocuk olayı çok da güzel sonuç vermiyor çoğu zaman çiftlerin birbirine ısınması aynı evi paylaşırken bazı şeylerin üstesinden gelmeyi öğrenip ve tabi ki birbirlerine daha kaliteli zaman ayırıp ondan sonra karşılıklı güven de oturmuşsa çocuk yapılması taraftarıyım ben. Daha eş olmayı idrak edemeden anne baba olunuyor diğer türlü çünkü.

belki de evlenir evlenmez çocuk sahibi olduğunuz için yaşıyorsunuz bunları
çünkü 21 aylık bir kızım olduğu halde anlattıklarınız bana çok yabancı geldi...
kızım doğduktan sonra işe geri dönmedim, akşama kadar onunla vakit geçiriyoruz, nasıl akşam olduğunu anlamıyorum bile... 7 de eşim geliyor yemek yiyoruz, 10 a kadar üçümüz oyun oynuyoruz, yazın parka da iniyorduk ama şimdi çok esiyor. 10 da kızımızı uyutuyoruz, sonra film izliyoruz, sohbet ediyoruz, keyif yapıyoruz...
geçen yıl 2 bu yıl 3 hafta tatil yaptık, otelde de inanılmaz eğlendik, çocuk animasyonlarına katıldık, bol bol yüzdük, çocuklu ailelerle arkadaş olup birlikte takıldık. evet diskoya falan gidemedik ama evliliğimizin ilk 6 yılında yeteri kadar yaşadığımız için gece hayatı pek cazip gelmiyor ikimize de...
bizim de ailelerimiz uzakta, aynı şehirde değiliz, evlilik yıldönümü yemeğimizde bile başbaşa değildik, 2 yılda 1 kez sinemaya gittik, eskiden her hafta sonu giderdik mutlaka, ama sorun mu derseniz değil, evde uzanıp sarılarak izlemek daha zevkli geliyor şimdi...
yani kısacası çocuk sizin birbirinize vakit ayırmanıza, tatilinize asla engel olmamalı, onu kendi düzeninize uydurmalısınız.
evlilik oturmadan çocuk sahibi olunmasına bu yüzden karşıyım ben, allah kızınıza uzun ömürler versin, siz yapmışsınız hemen, o zaman onunla eğlenmeyi öğrenmelisiniz. aksi halde tabi ki hayat çok monoton ve keyifsiz olur...

Back
X