Çocuğu okula giden anneler. ben şimdi ne yapayım

Her sınıfta çıkıyor demek ki böyle bir tane çocuk maalesef çocuğa da birşey diyemiyorsun sevgisizlik ilgisizlikten öyle oluyor psikolojisi bozuk insanlar psikolojisi bozuk çocuklar yetiştiriyor maalesef ve genelde annesi olmayan çocuklar böyle oluyor umarım bu çözüm bulursunuz gayet sakinsiniz sakinliginizi koruyun ben koruyamazdim sanırım okulda rehberlik yok çok saçma öyle şey mi olur müdürle görüşün bence

1.sınıfa giden oğlum var ve sınıfında gerçekten problemli çocuklar var.
Öğretmen artık watsap grubundan velilerin ismini yazıp önce kendi devam ederse direkt rehberlik servisine yönlendiriyor.
Hepsi çocuk onlara diyecek bir şey yok.Burada anne ve babalara çok görev düşüyor.
Okula gidene kadar belki her haraketini kontrol etmesini arkadaşları ile güzel geçinmesini zarar veren olursa aynı şeyi onlara yapmadan öğretmenine söylemesi gerektiğini vurguluyorum.
Gerçekten 1.sınıf uyum açısından ortam açısından ve okumayı söktürme açısından zormuş.
Özellikle zamanı kısıtlı çalışan bayanlar için.

tek tek alıntı yapamadım kusura bakmayın.şimdi öğretmenin yanından geldim.kızı ram a yönlendirilmiş orası da psikiyatriste yönlendirmiş.bugünde psikiyatristeymiş.ne huyuna gidince anlıyo, ne kızınca anlıyo kız iyice arsızlaşmış dedi öğretmen.bende baş edemiyorum dersin düzenini bozuyo etkinlik yapmıyor biri ona baksa bile kavga ediyo dedi.ne cezadan ne ödülden hiç birşeyden anlamıyo diyo.ben çocukları tembihledim sizde tembihleyin yanına yaklaşmasınlar dedi.

Önceden bu çocukları kazanalım, ne kadar gayret gerekiyorsa gösterip, iyi bireyler haline getirelim; aileleri ile görüşelim gerekli desteği çıkalım, sınıftan uzaklaştırılmasınlar, onlar daha çok şansı hak eden çocuklar vs diye düşünürdüm. Artık öyle düşünmüyorum.

Baktınız olmuyor, sınıf mı değiştiriliyor ne yapılıyor uzaklaştırılsın, öğretmenle, müdürle vb. konuşun.
Herkesin enerjisi kendi çocuğuna, kendi hayatına kadar; birkaç kere denenir baktınız olmuyor yol verilir. Çocuğumun bu gün neresi morardı, yok gözü mü çıktı diye beklemek nedir? Okula ne diye gönderiyoruz ne biçim saçma şeylerle karşılaşıyoruz... Milletin çocuğunun nazını niyazını da mı biz çekeceğiz? Herkesin hakkı gasp ediliyor. O çocuğun gönderilmesine bakılsın, ya da kimse yaklaşmasın kendi haline kalsın. Bugün düzelttiğinizi yarın bozacak anası babası olduktan sonra, beyhude.

tek tek alıntı yapamadım kusura bakmayın.şimdi öğretmenin yanından geldim.kızı ram a yönlendirilmiş orası da psikiyatriste yönlendirmiş.bugünde psikiyatristeymiş.ne huyuna gidince anlıyo, ne kızınca anlıyo kız iyice arsızlaşmış dedi öğretmen.bende baş edemiyorum dersin düzenini bozuyo etkinlik yapmıyor biri ona baksa bile kavga ediyo dedi.ne cezadan ne ödülden hiç birşeyden anlamıyo diyo.ben çocukları tembihledim sizde tembihleyin yanına yaklaşmasınlar dedi.

demek ki öğretmen zaten gerekli yerlere bildirmiş.
inşallah düzelir .

gidip çocuğun gözünü korkutacaksın mademki aile yobaz başka çaren yok aynısı bende yaptım çünkü kızım ilkokulda buna erkek öğrenci gelip vuruyormuş
tehdit ediyormuş sonra kesildi ama o çocuğun velisi aynı okulda meğerse öğretmenmiş okadınada ağzıma geleni saymıştım sinirden

Muhtemelen çocuk evde şiddet görüyordur. Oğlumun sınıfında da var böyle bir çocuk, her önüne gelene vuruyor hatta bir keresinde sınıf arkadaşının kafasını sıraya vurmuş arkadan tutup çocuğun burnunu kırmıştı. Birkaç kez oğlum bacağında morlukla geldi öyle böyle bir morarma değil 15 günde zor iyileşiyor, ne oldu oğlum dediğimde xxxx (o çocuğun adını veriyor) yaptı anne dedi. Öğretmenle görüştüm, adam o kadar dertliydi ki, çocuk sürekli şiddete meyilli nasıl davranacağımı şaşırdım, aileyi kaç kez okula çağırdım ama gelmediler hiçbir toplantıya da gelmiyorlar dedi. Çocukla konuşmakta çözmüyor ki olayı sadece sınıf arkadaşlarına değil farklı sınıftaki çocuklara da zarar veriyor tüm okul şikayetçi ama ortada muhatap olacağım bir aile yok dedi. Aradan bir zaman geçti oğlum şaşkın bir halde eve geldi anne biliyor musun bugün okulda ne oldu diye anlatmaya başladı. XX'in yüzünde el izi gibi morluk vardı tam yanağında öğretmen yüzüne ne oldu diye sordu babası vurmuş hep dövüyormuş, dışarı çıkacaklarmış kısa kollu giyinmiş babası da uzun kollu giyin demiş dinlememiş diye dövmüş yüzü çok kötüydü dedi. Öğretmen şiddetin ne kadar kötü bir şey olduğunu uzun uzun anlattı, anne-babaların çocuklara vurmasının doğru bir şey olmadığını söyledi. İyiki siz benim annem babam olmuşsunuz diye de sarıldı çok etkilenmişti. Sonrasında ne oldu bilmiyorum ama çocuk eskiye göre biraz daha sakin en azından çok şikayet yok.

Her sınıfta çıkıyor demek ki böyle bir tane çocuk maalesef çocuğa da birşey diyemiyorsun sevgisizlik ilgisizlikten öyle oluyor psikolojisi bozuk insanlar psikolojisi bozuk çocuklar yetiştiriyor maalesef ve genelde annesi olmayan çocuklar böyle oluyor umarım bu çözüm bulursunuz gayet sakinsiniz sakinliginizi koruyun ben koruyamazdim sanırım okulda rehberlik yok çok saçma öyle şey mi olur müdürle görüşün bence

çocukların kazayla birbirine zarar vermesi gayet olası ama ben böyle sürekli ve sistematik şekilde sınıfa zarar veren çocukların düzelene kadar özel eğitim almaları gerektiğini savunuyorum.
yani o sınıfa nasıl ki pimi çekilmiş bir el bombası bırakılamazsa bu şekilde şiddet uygulayan bir çocuk da bırakılamaz. akran zorbalığı yüzünden gözünü kaybetmiş birini tanıyorum. o göz geri gelecek mi? hayır. bir insanın, bir ailenin hayatını mahvetmek bu kadar kolay olmamalı. aile de öğretmen de başedemiyorsa 1 sene rehabilitasyon merkezinde rehabilite edilsin, gerekirse ilaç tedavisiyle birlikte diğer çoçukların arasında eğitim görsün. olması gereken bu, ama burası türkiye...

gidip çocuğun gözünü korkutacaksın mademki aile yobaz başka çaren yok aynısı bende yaptım çünkü kızım ilkokulda buna erkek öğrenci gelip vuruyormuş
tehdit ediyormuş sonra kesildi ama o çocuğun velisi aynı okulda meğerse öğretmenmiş okadınada ağzıma geleni saymıştım sinirden
Her yerde var demek ki.

çocukların kazayla birbirine zarar vermesi gayet olası ama ben böyle sürekli ve sistematik şekilde sınıfa zarar veren çocukların düzelene kadar özel eğitim almaları gerektiğini savunuyorum.
yani o sınıfa nasıl ki pimi çekilmiş bir el bombası bırakılamazsa bu şekilde şiddet uygulayan bir çocuk da bırakılamaz. akran zorbalığı yüzünden gözünü kaybetmiş birini tanıyorum. o göz geri gelecek mi? hayır. bir insanın, bir ailenin hayatını mahvetmek bu kadar kolay olmamalı. aile de öğretmen de başedemiyorsa 1 sene rehabilitasyon merkezinde rehabilite edilsin, gerekirse ilaç tedavisiyle birlikte diğer çoçukların arasında eğitim görsün. olması gereken bu, ama burası türkiye...
Aynen canım tüm söylediklerine katılıyorum.ama ailesi özel eğitimi kabul etmezler bence.

Önceden bu çocukları kazanalım, ne kadar gayret gerekiyorsa gösterip, iyi bireyler haline getirelim; aileleri ile görüşelim gerekli desteği çıkalım, sınıftan uzaklaştırılmasınlar, onlar daha çok şansı hak eden çocuklar vs diye düşünürdüm. Artık öyle düşünmüyorum.

Baktınız olmuyor, sınıf mı değiştiriliyor ne yapılıyor uzaklaştırılsın, öğretmenle, müdürle vb. konuşun.
Herkesin enerjisi kendi çocuğuna, kendi hayatına kadar; birkaç kere denenir baktınız olmuyor yol verilir. Çocuğumun bu gün neresi morardı, yok gözü mü çıktı diye beklemek nedir? Okula ne diye gönderiyoruz ne biçim saçma şeylerle karşılaşıyoruz... Milletin çocuğunun nazını niyazını da mı biz çekeceğiz? Herkesin hakkı gasp ediliyor. O çocuğun gönderilmesine bakılsın, ya da kimse yaklaşmasın kendi haline kalsın. Bugün düzelttiğinizi yarın bozacak anası babası olduktan sonra, beyhude.
Evet canım bende çok korkuyorum sabaha kadar uyuyamadım.sınıfları ikinci katta merdiven boşluğu var.iter filan diye korkuyorum.herkes çocuğuna gereken ilgiyi alakayı göstermiyor maalesef.çocuklarımızı okula korkarak mı yollayalım.birde işin psikolojik boyutu var.benim kızım okula bayılır.çok sever.bugün ben götürdüm okula sınıfa girergirmez boya kitabını kalemini çıkarttı oturdu yanındaki arkadaşıyla öğretmeni gelene kadar boya yaptılar.herkesle iyi anlaşır.birde okula makas götürüyorlar etkinlik için gözüne filan sokar diye ay allahım aklıma neler geliyo:kızgın:

Bence o kız ana babası boşandığı için hircinlasiyor arkadaşlara saldırıyor bı derdi vardır onun kabullenmesi üvey annesi onu kötü davrandigi icin o aile fertlerinden öyle görüyor öyle de büyücek. Boşanmış anne baba olan çoğu öyle yaşanıyor maalesef ilgili asalak hırçın oluyorlar:(

Geçen sene benzerini yaşadık. Sınıfta bir kız sürekli laf atıp tahrik ediyordu kızımı,vurma,itme vb temaslarda bulunuyordu,öğretmeniyle konuştum,öğretmeni farkında olduğunu,müdahale ettiğini hatta kızın annesiyle dahi konuştuğunu söyledi ama artık bıkmıştı öğretmeni çünkü kadın,benim kızım yapmaz kafasındaydı. Kadın asla kabullenemiyordu kızının durumunu hatta üste çıkmak için yalan dahi söylüyordu. Pedagogla görüştüm bende çünkü kızım okula gitmek istememeye başlamıştı. Sonra uzak durmasını soyledim ,öylede yaptık hatta öğretmenine,pedagoga bile söyledim asla aynı masada olmalarını istemiyorum,yoksa okuldan alacağım diye ki cidden alırdım. Aşırı derecede etkileniyor çocuklar. Uzak tuttularda rahatladık. Başka şikayetlerde alıyorlardı son zamanlarda zaten. Bu sene neyseki aynı okulda değiliz,güzel bir dönem geçiriyoruz.
Biz anaokulundaydık,1.sınıfta nasıl olur bilemedim ama çok fazla yanyana gelmemeleri mümkün olursa iyi olabilir.
Siz konuşmuşsunuz zaten bilirsiniz aile çocuğun bu halini kabullenmeyip üste çıkmaya çalışıyorsa işiniz zor. Onların okulla,rehberlik servisiyle işbirliği içinde olması gerekir öncelikle.

Bence 183 u ara kızın problemli bir aile hayatı var. Annesi üvey, kızıma annem beni dövüyor diye anlatmış. Fiziksel ve psikolojik şiddet görüyor de. Zaten böyle davranan bir çocuk psikolojik şiddet görüyordur. Gidip yerinde incelesinler durumu. Çocuk ne yaşıyorsa ortaya çıkar zaten.

Babası kabul etti zaten problemleri olduğunu.bugün ben kadına babası bile kabul etti bunu dedim o gelsin ben ona da sorcam dedi.

Yazık kız için cok uzuldum. Öz annesi nerede acaba. Bazen kadına sırf kötülük olsun diye erkekler çocuğun velayetini alıyorlar. Sonra o çocukların cekmedikleri izdirap kalmıyor.

Peki o çocuğun yasadigi tranva? Bu kadar bencil olmayın. Şiddet gören bir ÇOCUK o da. Sizin çocuklarımızla ESIT

Ama konu sahibi sınıf 2. Katta merdivenden iter veya camdan iter diye korkuyorum demiş. Acaba abartılı bir korku mu yoksa gerçekten böyle bir risk var mı? Bu noktadaysa durum böyle bir yaptırım bencillik olmaz diye düşünüyorum.

Evet canım rehberlik bile yok okulda.öğlen yemeğe geliyorlar eve.geçen geri bırakmaya gittim çocuklar birbirini yiyo.zaten sınıf ikinci katta.nöbetçi öğretmen filan yok.bikaç çocuğu ben ayırdım.dönüşte müdüre uğradım böyle böyle diye anlattım.kem küm etti.
Okulun içine sınıfa kadar girebiliyormusunuz? Yasak nasıl alıyorlar içeriye?
Aile ile muhatap olmayın , öğretmenle okula gidip okulda görüşün bu meseleyi. Akşam saati öğretmeni aramanız uygun olmamış, onun da özel hayatı var.
Zor bir durum hem sizin çocuğunuz için hem diğer çocuk için.

Back
X