• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu olan biri...Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin...

Herkese merhabalar. Yaklaşık beş ay önce biriyle tanıştım ve zamanla ondan çok hoşlanmaya başladım. Bu amaçla tanışmadık, iş dolayısıyla tesadüfen bir ortama girdim. Bulunduğumuz ortamdaki herkesin saygı duyduğu, sevdiği ve övdüğü birisi. Beni; bir arkadaşımın sıkıntısı olduğunda ona gösterdiği tavır ve verdiği destek de etkilemişti. Arkadaş olarak çok iyi anlaşacağım ve paylaşımda bulunabileceğim birisi. Kafa yapımız çok uyuyor. Ben 28, o 29 yaşında. Şimdiye kadar kimseyle ciddi bir yola girmedim ama o bir evlilik yapmış ve 5 yaşında bir kız çocuğu var. Kızı annesinde kalıyor ama kızını her gün okula götürüp getiren, her şeyiyle ilgilenen bir baba. Çalıştığı ortama da kızını getiriyor. Hafta sonları kızı onda kalıyor. Eski eşiyle çok zıtlarmış, anlaşamadıkları için boşanmışlar. Onunla da görüşüyorlar doğal olarak. Gel gelelim birbirimizden ciddi anlamda hoşlandık ve görüşmeye başladık. Fakat çocuğunun olması düşündürüyor. Anneme bahsettim hiç istemiyor. Yorumlarınızı bekliyorum..
Olmaz

Evlilik zaten aşırı yorucu bir kurum.
İşten gel çocuk yemek vs .
Mesela okuldaki çoğu kadın beni şanslı görüyor neden esim yemek yapabildiği için.
Yani o kadar vahimki evliliklerimiz bunu şans görüyoruz.
Çünkü işten gel yemek bulaşık çocuk vs insanın sakin kalıp hayatını idame ettirmesi aşırı zor.
Mesela eşimle iş yukumuz neredeyse yarı yarıya ama bu bana yetmiyor mesela.
İlk bakista heyecan aşk güzel seyler ama yeterli değil.
Bu adam çocuğu için sizi ihmal edecek haliyle o zaman varya siniriniz tavan yapacak.
Hayat meşgalesinde denge lazim iş yükünün hafifletilmesi lazım.
Çocuk ayrı bir derya.
Mesela kendi çocuğuna bile bazen tahammul etmek zor.
Maddi olarak biz ucu ucuna geçiniyoruz.
Şuan sizin eşinizin maaşı çocuğa da verilecek ya da ilerde mülk edinseniz yasal hakkı var o çocuğun.
Kısaca iyice düşünün.
O çocuğu kendi çocuğunuz gibi görmeniz lazim yoksa sonra olaylar olaylar.
Bir de yaşınız çok ileri olsa sizin için çocuk olayı olsa hadi neyse derdim.
Ama yaş olarak sinirda değilsiniz
Niye kendi denginizi aramiyorsunuZ?
Bu ülkede erkek olmak vardi ne kadar şanslı varlık bunlar ya.

Çocuk olması sorun belki hayatında biri olmadığı için eski eşiyle rahatlıkla görüşüyor, çocuk için evlendiğinde de bu iletişim devam edecek çocuğun doğum günü mezuniyeti bir sürü şey katlanabilecek misin , ikincisi bazen şartlar o kadar yorucu oluyor ki kendi bedenin bile ağır geliyor bı hafta sonu kaçamağı yapalım desen sorun ( hafta sonu çocukta var) arada alıyor anlaşılan her gün okula bırakıyor bir rutinleri var şimdi seni rahatsız etmesede edecek, belki eşi ile toparlamaya çalışıyor çocuğa bu kadar ilgi ve alaka bende o hissi uyandırdı

Eşinle ilk defa anne baba olmanın mutlulugu ve hazzı bence hicbirseye degişilmez.Düşünsene cocugun oldugunda adam hepsini önceden yaşamış.Evlilik de ona keza.

Onu bilinçli yapiyorlar seni yok sayiyorlar. Biz kızla ikimiz basbasayken aramız harika oluyordu. Ama bir üçüncü eklendiginde değişiyor.sorularimi duymazlıktan geliyor,dura dura cevap veriyor. O bir şey istediğinde eşim Özlem ablana soyle diyordu.Ozellikle de kayınvalidem varken kız hepten değişiyordu. Her çocuk annesi ile babası birlikte olsun ister.onlarin gözünde annesi ile babasının bir arada olmamasının nedeni sizsiniz.( Yani biziz)
Artık akışına bıraktım ben. Elimden geldiğince hoş tutmaya çalışıyorum. Eşime de elimden bu kadarının geldiğini söyledim.

Adam 29 yaşında çocuğu 5 yaşında. Ne zaman evlendi çocuk yaptı da boşandı ay. Madem o kadar zıtmıs ne diye çocuk yapmışlar. El kadar bebeyle boşanmışlar. Bdv sağ olsun ufak cocukla boşanmış adamlar bana radyoaktif madde gibi geliyor hiç olumlu bir şey düşündürmüyorlar da 😐
2 gün önce de 30 yaşında 9 yaşında çocuklu bir adam vardı. Bence bunlar korunmasız ilişkiye giriyor, hamile kalınca evleniyor. Büyük bir tespitte bulundum:)))))

İnsan 5 yaşındaki kendi çocuğunu zor idare ediyor.Haftasonları kalıyormuş.Bu haftasonları hiçbirşey yapamayacağınız anlamına geliyor.Eski eşiyle de görüşmek zorunda ömür boyu.Birde çocuğunuz olmadığı için çok fikriniz yok.5 yaş kız çocuğu hep babasını ister yani.Sizi kabullenmesi zor olacaktır.Bir çok sorun yaşarsınız.Yaşlarınız 40 üstü olsa sizinde çocuklarınız olmuş olsa farklı olurdu.Bu şekilde empati yapamazsınızAyrıca çok gençsiniz.Annenizin sözünü dinleyin.Anneler hep en doğrusunu bilir☺️

Back
X