• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu olan biri...Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin...

10 Aralık 2022 de üye olmuşsunuz. 10 Kasım'da konu açan Dilek'i tanımanız ilginç. Eski üyelerden misiniz ? 😎
ayy hayır ama burayı keşfettim bağımlı oldum resmen hahahahah. neee konular varmış yahu mat_ruj un aldatılma olayı şu asker adamın kapısını komşu kızıyla aldatması CuteMom'un hikayeleri hepsini yaladım yuttum roman gibi valla.

Bence yapmayın. Eski eşiyle çocuk için elbette bir araya gelecekler ama bir çocuk için ebeveyninin evlenmesi çok yaralayıcı bir durumdur. Ben bu yaşımda bile kabullenmem şahsen. İstisnalar dışında hiçbir kadın da kocasının başka bir kadından olan çocuğunu benimsemez. Kimsesiz bir çocuğu çok sevip evladınız gibi görebilirsiniz ama sevdiğiniz adamın başkasından olan çocuğunu kolay kolay sevemezsiniz. Genel olarak yapımız böyle. Bu herkes için geçerli aslında. O yüzden "Üveyden öz olmaz" deniyor zaten. Ben olsam böyle bir yola girmezdim. Her şeyden önce çocuğa yazık.

Herkese merhabalar. Yaklaşık beş ay önce biriyle tanıştım ve zamanla ondan çok hoşlanmaya başladım. Bu amaçla tanışmadık, iş dolayısıyla tesadüfen bir ortama girdim. Bulunduğumuz ortamdaki herkesin saygı duyduğu, sevdiği ve övdüğü birisi. Beni; bir arkadaşımın sıkıntısı olduğunda ona gösterdiği tavır ve verdiği destek de etkilemişti. Arkadaş olarak çok iyi anlaşacağım ve paylaşımda bulunabileceğim birisi. Kafa yapımız çok uyuyor. Ben 28, o 29 yaşında. Şimdiye kadar kimseyle ciddi bir yola girmedim ama o bir evlilik yapmış ve 5 yaşında bir kız çocuğu var. Kızı annesinde kalıyor ama kızını her gün okula götürüp getiren, her şeyiyle ilgilenen bir baba. Çalıştığı ortama da kızını getiriyor. Hafta sonları kızı onda kalıyor. Eski eşiyle çok zıtlarmış, anlaşamadıkları için boşanmışlar. Onunla da görüşüyorlar doğal olarak. Gel gelelim birbirimizden ciddi anlamda hoşlandık ve görüşmeye başladık. Fakat çocuğunun olması düşündürüyor. Anneme bahsettim hiç istemiyor. Yorumlarınızı bekliyorum..
Annenizin ellerinden öperim. Olmaz o iş. Yarın o kız babamla yaşayacağım derse (sonuna kadar hakkıdır o yavrunun) sizde ne aşk kalır ne sevgi. Burada tonlarca konu var üvey evladına asla tahammül edemeyen kişilere ait. Kendinizi yak-ma-yın

Herkese merhabalar. Yaklaşık beş ay önce biriyle tanıştım ve zamanla ondan çok hoşlanmaya başladım. Bu amaçla tanışmadık, iş dolayısıyla tesadüfen bir ortama girdim. Bulunduğumuz ortamdaki herkesin saygı duyduğu, sevdiği ve övdüğü birisi. Beni; bir arkadaşımın sıkıntısı olduğunda ona gösterdiği tavır ve verdiği destek de etkilemişti. Arkadaş olarak çok iyi anlaşacağım ve paylaşımda bulunabileceğim birisi. Kafa yapımız çok uyuyor. Ben 28, o 29 yaşında. Şimdiye kadar kimseyle ciddi bir yola girmedim ama o bir evlilik yapmış ve 5 yaşında bir kız çocuğu var. Kızı annesinde kalıyor ama kızını her gün okula götürüp getiren, her şeyiyle ilgilenen bir baba. Çalıştığı ortama da kızını getiriyor. Hafta sonları kızı onda kalıyor. Eski eşiyle çok zıtlarmış, anlaşamadıkları için boşanmışlar. Onunla da görüşüyorlar doğal olarak. Gel gelelim birbirimizden ciddi anlamda hoşlandık ve görüşmeye başladık. Fakat çocuğunun olması düşündürüyor. Anneme bahsettim hiç istemiyor. Yorumlarınızı bekliyorum..
Senin yerinde olsam hiç o topa girmem. Eski Eşiyle zitlar. Ama biseyler tek taraflı olmaz. İllada olsun diyorsan cooook iyi tanı karsindakini. Kendi hatalarinida anlatıp bende boyleydim diyen birimi.. ama bence Cook gençsin girme o yola..

Yok çok seviyorum, özellikle kız çocukları bebeklerimdir benim :nazar:
Uzaktan seversiniz tabii. Bende tüm çocukları seviyorum uzaktan. Düşünün evlendiniz haftasonları eşinizle plan yapacaksınız o çocuk da dahil olacak doğal olarak. Siz kafa dinlemek isteyeceksiniz eşiniz çocuğunu getirmek isteyecek. Belki ilerleyen zamanda çocuğun tamamen babayla kalması gerekecek. Sizin çocuğunuz olacak siz onunla ilgilenmeye çalışırken diğer çocuk da gelecek. Bunlar size sevimli geliyor ama yaşarken angarya ve yük gelecek

İnanın merakım yok :KK66: Hatta şöyle ki, hayatımda normal bir flörte dahi gerek duymuyorum, yalnızken daha çok mutluyum. Ailemle evimde ve arkadaşlarımla çok mutluyum, akademik anlamda kendimi yükseltmeye çalıştığım bir dönemdeyim. Bu kişi de tesadüfen karşıma çıktı, asla kafamda gönül işine yer olmayan bir zamanda. Benim sadece kendime ve bireysel sorunlarıma konsantre olduğum bir zamanda. Yani neden boşandıklarını bir de eski eşinden ve dinlemek lazım tabi ki, araştırmak anlamak lazım. Kafa yapımız aşırı uyuşuyor ve biri olacaksa böyle olsun diyebileceğim birisi. Ama tabi genel algılar var, tecrübeler var yaşanmışlıklar var dedikleriniz var bunlar da engel görünüyor annem de o düşüncede olduğundan çok karşı. Sizce yazdıklarınızın yaşanmama ihtimali yani tersine iyi olma ihtimali hiç mi yok :KK51:
Annenizi dinleyin inanın çocuklu adamla evlilik pişmanlıktır. İstisnalar olsada büyük çoğunluk çocuk ve eski eşle ilgili sıkıntı yaşıyor. Yıllar geçince her şey rayına oturuyor ama evliliğin en güzel yılları malesef çocuktan doğan sıkıntılarla mahvoluyor

Yok çok seviyorum, özellikle kız çocukları bebeklerimdir benim :nazar:
Uzaktan seversiniz tabii. Bende tüm çocukları seviyorum uzaktan. Düşünün evlendiniz haftasonları eşinizle plan yapacaksınız o çocuk da dahil olacak doğal olarak. Siz kafa dinlemek isteyeceksiniz eşiniz çocuğunu getirmek isteyecek. Belki ilerleyen zamanda çocuğun tamamen babayla kalması gerekecek. Sizin çocuğunuz olacak siz onunla ilgilenmeye çalışırken diğer çocuk da gelecek. Bunlar size sevimli geliyor ama yaşarkenbu k angarya ve yük gelek. Kendinize denk birini bulun daha mutlu olursunuz. Üstelik bu kadar harika bir adam acaba nedmutlusanmis. Arkaniza bakmadan kaçın cok pismwn olursunuz

Bu kadar mukemmel bir eşten hiçbir kadin durup dururken ayrilmaz. Etkilendiğin icin kisiyi gözünde büyütüyor olabilir misin?

Aranızda devamlı bir çocuk olacak. Haftasonlari dinlenip birbirinize vakit ayırmak isteyeceksin ama çocuğu gelecek. Çocukla tatile gidecek ve çocuk sebebiyle ilk eşiyle sürekli iletişimde olacak.
Çok çok iyi düşünmeniz lazim.

Ben kendim bile cocuk sahibi olmayi dusunmuyorum, baskasinin dogurdugu cocuga bakamam malesef, esimin bir cocugu olsaydi ne kadar seversem seveyim ayrilirdim. Yapabileceklerimi ve sinirlarimi biliyorum cunku.

Yazdıklarım karşımdakini kırar mı diye, bir an durup düşünmeye ne dersiniz ?

ATTRAENTE ATTRAENTE bununla ilgili yakın zamanda bir yorum yapmıştı. Ancak içerik sizin hatırladığınızdan farklıydı.
Haklı olmak için hararetle yazıyor konunun başında çocuklu erkeklerle evlenen kadınlara seks işçisi dedi, koca delisi dedi :) şimdi yazdıklarımı yorumluyor onları da yarım yamalak hatırlıyor ve evet dediğiniz gibi kırarak dökerek:) anonim bir forumda haklı olmaktan önemlisi yok çünkü ona göre ben istisnayım:) hayat tecrübesi yok diyorum neyleyeyim.

Bir de şunu merak ediyorum. 7 yılda bir çocuk alismaz mi bir insana.? Geldiğinde sevdiği yemekleri yapıyorum, tamamıyla vaktimizi ona ayırıyoruz, babasıyla biraz başbakan kalsın diye bir bahaneyle 1-2 saatliğine kendime iş üretip yalnız bırakıyorum. Yine de karnı açıklığıyla babasına söylüyor, uykusu geldiğinde babasına söylüyor. Ben laf atmazsam kolay kolay konuşmuyor benimle. Ben artık kendimde hata aramaya başladım.
Onu bilinçli yapiyorlar seni yok sayiyorlar. Biz kızla ikimiz basbasayken aramız harika oluyordu. Ama bir üçüncü eklendiginde değişiyor.sorularimi duymazlıktan geliyor,dura dura cevap veriyor. O bir şey istediğinde eşim Özlem ablana soyle diyordu.Ozellikle de kayınvalidem varken kız hepten değişiyordu. Her çocuk annesi ile babası birlikte olsun ister.onlarin gözünde annesi ile babasının bir arada olmamasının nedeni sizsiniz.( Yani biziz)

Ben de annen gibi düşünüyorum.

Kafa yapınızın uyduğu tek insan dünyada o değildir.

Daha gencecik birisin

Çocuklu adamla oluru yok , o çocuğun okulu kursu maddi manevi sorunları bitmeyecek hiç
Yeri gelecek kendi evinden kendi lüksünden kısacaksın bunu yapabilir misin ?
Herkesin harcı değil.

Ayrıca ; sen çocuk sahibi olmak istediğinde muhtemelen kendi çocuğu olduğu için çok istekli olmayacak.

Çocuk şimdilik annesinde kalır ama ilerde illa ki babasında kaldığı zamanlar da olur.

Bence yapma

Yol yakınken geri durun çocuğunuz yok çok anaç biri değilseniz de o çocuk zamanla size yük gibi gelir, çocuk olduğu için eski eşle hep irtibatta kalacaklar yeri gelecek aynı ortamda yüzyüze bakacaklar, maddi manevi hep o tarafa destek olmak zorunda kalacak, beyfendiyi takdir ettim babalık görevini olması gerektiği gibi yapıyor ama sizinle olmaz çok zorlanırsınız.

Kendiniz gibi evlenmemiş ve çocuksuz birini bulmalısınız. Anneniz ve forumdaki tüm kadınlar yanılıyor olamaz. Davul bile dengi dengine.

Hem bu kadar “düzgün, mükemmel” erkek diye tabir ettiğiniz şahıs madem bu kadar iyiydi o zaman neden çocuğa rağmen boşanıldı? Bir kadın ortada çocuk varken kolay kolay boşanmaz, var demek bir bildiği.

Ayrıca çocuk büyüyünce sizi sevmeyebilir, eski eşle sürekli görüşülüyormuş bu da sorun yaratır. İleride çocuk sahibi olsanız diğer çocuk kıskanır. Bir sürü sorun oluşacak ve sonu boşanmayla bitecektir.

Ben çocuk sahibi olmadan önce çocuklu biriyle de yapabilirim diye düşünüyordum ama kızımız olduktan sonra anladım ki yapamazmışım. Yeri geliyor kendi çocuguna yetmekte zorlaniyorsun, bazen yorgunluktan suratın düşüyor. Öyle anlarda gelip kimse bana üvey annesin ondan böyle yapıyorsun diyemiyor mesela. Çocuk büyütürken devamlı kendinden veriyorsun 10 sene gık demesen 11.senede yoruluyorum desen üvey anne olursun sonra da cok ağrina gider.

Cocuguyla duzgun bir sekilde ilgilenmesi arti bir puan. Siz burada yazanlara bakmayin. Hemen kocayi suclama derdindeler. Belki de adamin esi sirret kadinin tekidir. Bunu bilmiyoruz. Cocugu olmasa daha iyi olurdu tabi, ve o cocuk iliskinizde hep var olacak. Ama baska bir sorun yoksa, bu durum yonetilebilir

aynadaki yansimanmi ona karar ver.benim 2.evliligim.ilkinde cocuk yoktu.simdiki esimin 11 yasinda oglu var ve gorusmuyorlar karisi izin vermiyor ama ileride ne olur bilmem suan 12 aylik kizim var.ben aynadaki yansimam diye baktim evlenirken yapabilirmiyim diye.evet yansimamdi.ama bazen ayna kirildi kirilcak gibi.anne olmaya hazirsan devam et derim.cocugun olmasada sonucta o kiza ablalik yapivaksin.kendini hazir hissetmiyorsab devam etme derim.

aynadaki yansimanmi ona karar ver.benim 2.evliligim.ilkinde cocuk yoktu.simdiki esimin 11 yasinda oglu var ve gorusmuyorlar karisi izin vermiyor ama ileride ne olur bilmem suan 12 aylik kizim var.ben aynadaki yansimam diye baktim evlenirken yapabilirmiyim diye.evet yansimamdi.ama bazen ayna kirildi kirilcak gibi.anne olmaya hazirsan devam et derim.cocugun olmasada sonucta o kiza ablalik yapivaksin.kendini hazir hissetmiyorsab devam etme derim.
Peki hic çocuğu olmamış biri olmasını tercih eder miydiniz eşinizin

Ya saçmalamayın lütfen 28 yaşında gencecik kızsın. Çoluk çocuklu adamı nenyapacaksın? Valla başbaşa tatile bile gidemeyebilirsin. İş yerimde sen yaşlarda bir kız arkadaşım var evlenecek yakında inş.
Kendi gibi biriyle birlikte herşeyiyle Gül gibi bir evlilik hazırlığı içinde hayat şartları eşit düşünüyorum oğlanın 2. Evliliği ve 5 yaşında bir çocuğu olsa bunlar olamazdı. Senin neyin eksik ki diğerlerinden?

Back
X