• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Çocuğu olmayan ama tüplerini bağlatan kadınlar yorumlarını paylaşabilir mi?

Kesinlikle 37 yaş çocuk için zaten çok ileri bir yaş bencede. gitgide de daha da yorgun hissediyorum çocuk için.
Ama yine de spiral hiç içime sinmiyor
Özel hayatınızı tam bilemiyorum açıkçası anne olmanın sadece doğurarak olmadığını da biliyor herkes artık extra sağlık sorununuz varsa bu noktadan sonra hamileliği ve doğumu gözünüz kesmiyorsa kimseyi dinlemeyin içinizi dinleyin derim mesela bakın çok yakın bir arkadaşım var bir oğlu 20 aylık diğer Bebeği de 1 hafta sonra doğacak yani ikisinin arası 20 ay 2 çocukla çalışmak zorunda olan bir kadın şuanda bile aşırı borçları var ve kiradalar evleri de yok kısacası çalışmak zorunda annesi geldi bakıyor çocuğa ikinci çocuk 6 ay olana kadar bakarım sonra giderim diyor herneyse bu arkadaşıma doktoru aynı size dediği gibi iyi düşün daha gençsin demiş kız daha 28 yaşında ve vazgeçti bağlatmaktsn şimdi iki çocuğunda da korunarak olduğunu söylüyor yani yanlışlıkla olduğunu söylüyor bir daha hamile kalırsa o doktorlar bakmayacak değil mi çocuğa yine arkadaşım bakacak veya aldırmak zorunda kalacak ki eşi dindar yani izin vermez kısacası doktorlar tam da özel hayatımızı bilmedrn konuşuyorlar

Kaç yaşında değişti kararınız
29 canım bak seni anlıyorum çünkü bende hiç istemiyordum hatta korkumdan kaç defa ertesi gün ilacı aldığımı biliyorum şuan o günlere dönüp kendimi dövmek istiyorum o günkü benle şimdiki ben arasında çok fark var ve birden içime evlat hasreti düştü 5 yıl olmadı geri dönülmez yola girmeden önce bunları yaşama ihtimalini görerek düşün

Kesinlikle 37 yaş çocuk için zaten çok ileri bir yaş bencede. gitgide de daha da yorgun hissediyorum çocuk için.
Ama yine de spiral hiç içime sinmiyor
valla hiç öyle düşünme hayat sana ne getirir belli olmaz. geç evlenip ilk çocuğunu 40 dan sonra doğuranlarda var annelik her yaşta annelik onlara da haksızlık yapmamak lazım ki bende 2. yi geç doğurdum. ilkten sonra bende bağlatacaktım bir daha aklımın ucuna bile gelmesin diye ama dediğim gibi benim bir çocuğum vardı durumlar çok farklı. bir arkadaşımın teyzesi eşinin zoruyla 2.de bağlantımış iki çocuğu ard arda vefat edince evlat hasretiyle açıtırıyorlar ama tüpler zarar görmüş. bağlat ama pişman olmayacaksan

29 canım bak seni anlıyorum çünkü bende hiç istemiyordum hatta korkumdan kaç defa ertesi gün ilacı aldığımı biliyorum şuan o günlere dönüp kendimi dövmek istiyorum o günkü benle şimdiki ben arasında çok fark var ve birden içime evlat hasreti düştü 5 yıl olmadı geri dönülmez yola girmeden önce bunları yaşama ihtimalini görerek düşün
Canım çocuğun oldu mu ?

tüp bağlatanlarda ektopik gebelik oranı daha yüksek ama zaten bağlı tüple gebe kalma ihtimali bile baya düşük -anneniz belki daha eski yıllarda olduğu için daha eski bir yöntemle yapılmışır işlemi. bu işlemin geçmiş/güncel belki 10 çeşit yöntemi var.
Annem 1975’te bağlatmış, en küçük kardeşimin doğumu sırasında, ki sizin de dediğiniz gibi bu tip operasyonlar, sezaryen dahi daha eski yıllarda daha ilkel şartlarda mı desem ne desem, günümüzdeki gibi değilmiş, annem de sezaryen doğum yapmış ben de, ondaki sezaryen kesisi ve dikişleriyle bendeki kesi ve dikişler çok çok farklı, onda sanki zımba izi gibi izler vardı dışta ve kesi büyüktü, bende küçük ve dış estetik dikişler içte.

tüp bağlatanlarda ektopik gebelik oranı daha yüksek ama zaten bağlı tüple gebe kalma ihtimali bile baya düşük -anneniz belki daha eski yıllarda olduğu için daha eski bir yöntemle yapılmışır işlemi. bu işlemin geçmiş/güncel belki 10 çeşit yöntemi var.

yaptırmıyor çünkü pişman olurum diye korkuyor
doktorlar da pişman olursun diye yapmak istemiyor başka bir sebebi yok sadece pişmanlık faktöründen
yoksa bağlatmak bazı kanser risklerinde bazı enfeksiyonlarda vs. de iyi etkiye sahip (yani azaltıcı/önleyici vb.)

genel olarak dünyamız kadınların bu kadar büyük kararlar almasına alışkın değil- illa pişman olursun bak kesin olursun kafası var.

bazı ülkelerde tüp bağlatma ancak ve ancak kadın hamile kalırsa ölecek bir kalp hastalığı filan varsa sigorta tarafından ödeniyor yoksa ancak özelde yaptırabiliyorsun vs.
kadınlarla ilgili işlemlerde meseleler hep böyle.
Bizim ülkemiz dünyanın en iki yüzlü ülkesi olabilir. Kürtaj olmak istesen kocanın onayı gerekiyor. Tüpünü bağlatmak istesen kocanın onayı gerekiyor. Kendi bedenim için niye kocamın rızasını alıyorum?

Kuzenim 3 cocuktan sonra tüplerini baglattıgında 31 yasındaydı. Baglamanın garantili kesin geri dönüsü yok ama tamamende imkansız degildir diye düsünüyorum. Sadece ihtimaller düsük zahmeti düsük.

Bu arada cocuk dogurmamıs olanlarda baglatabilir, ayrıca hukukende serbest tr de “önce cocuk dogurmalısın” diye bi yasal yok.

İmplant taktırabilirsin tüp bağlatmadan daha koruyucu ve geri dönüşü var ben 3. İmplantımı kullanıyorum ki benim halam tüplerini bağlattığı halde 48 yaşında 3. Bebesini doğurdu 20den fazla sene sonra.

Bizim ülkemiz dünyanın en iki yüzlü ülkesi olabilir. Kürtaj olmak istesen kocanın onayı gerekiyor. Tüpünü bağlatmak istesen kocanın onayı gerekiyor. Kendi bedenim için niye kocamın rızasını alıyorum?
çünkü o errrkekkkk
keşke bu erkekleri bebeğe bakım verirken ya da oldu boşanıldı o çocuklar büyürken de görebilsek

neyse daha bişey demiyim, konumuz o değil.

Kuzenim 3 cocuktan sonra tüplerini baglattıgında 31 yasındaydı. Baglamanın garantili kesin geri dönüsü yok ama tamamende imkansız degildir diye düsünüyorum. Sadece ihtimaller düsük zahmeti düsük.

Bu arada cocuk dogurmamıs olanlarda baglatabilir, ayrıca hukukende serbest tr de “önce cocuk dogurmalısın” diye bi yasal yok.
benim bildiğim de yasa olarak yok

ama devlette hiçbir doktor yapmaz bunu
özelde de rutinde yapmadıkları için özel hastanenin işçi gibi çalışan bir doktoru uğraşmaz

anca kendi kliniği olan biri yapar ona göre onam alır, ücret alır, yapar, tahminim öyle yani.

Doktorunuz yaparım dedi mi ki ? Benim 2. Çocuğum doğacak kısmetse bende bağlatmayı düşünüyorum her doktor yapmıyor mesela benim doktorum yaşın 33 bir kız bir erkek çocuk olacak benim için okey dedi. Sonradan açtırma olursa şans çok düşüyor dedi. Ben çocuksuz yaptıran hiç duymadım.
3.sürpriz oldu bize ben de 33yaşındayım sezaryen oldum. Ve doktor bir daha doğum yapmamın çok sakıncalı oldugunu söyledi. Zaten karar vermiştik eşimle bağlatacaktım, doktor garanti olsun diye kesti iki ucundan. Çünkü bağlatıp hamile kalan tanıdıklarım vardı. Bu daha garanti imiş ama dönüşü yok bir daha. Tek hamile kalma yöntemi tüp bebek yani.

Yaş kriteri arıyorlar sanırım, yasal olarak yaptırabilir ama doktorlar kadının pişman olma ihtimalini göz önünde bulundurup bu sorumluluğu almak istemiyor, rahimi bile ciddi bir komplikasyon varsa rahmin alınması şartsa alıyorlar, düzenlemelerle pratik birbiriyle uyuşmuyor çoğunlukla, mesela ben rahmetli babaannem rahim kanserinden vefat ettiği ve onun sülalesinde kanser yaygın olduğu için yumurtalıklarım ve rahmimi aldırmayı istedim ama yapmadılar, aynı şekilde kızımın doğumu sırasında tüplerimin bağlanmasını istedim o da reddedildi.

İmplant taktırabilirsin tüp bağlatmadan daha koruyucu ve geri dönüşü var ben 3. İmplantımı kullanıyorum ki benim halam tüplerini bağlattığı halde 48 yaşında 3. Bebesini doğurdu 20den fazla sene sonra.

Ay Allah korusun isteyerek mi doğurdu acaba yoksa aldırmak mı istemedi

Hanımlar merhaba. Az önce kadın doğum doktorumla konuştuğumda tüp bağlama işlemi çocuğu olan hanımlara yapıldığını geri dönüşü olmadığı için hiç çocuk sahibi olmamış kişilerin yaptırmadıgını hiç duymadığını söyledi.
Hatta tr de ilk olabilirsin filan dedi.
Gerçekten öyle mi sizin çevrenizde vs hiç bu işlemi yaptırmış çocuksun hanımlar yok mu? Yaptıranlar memnun musunuz? Acil karar vermem lazım yorumlarınızı bekliyorum
Geri dönüşü yok 100 % koruyor dedi doktor
Tüp bebek tedavisi bile sonuç vermeyebilir hamile kalmayı isterseniz
Etrafımda sadece bir kişinin bu şekilde hamile kaldı duyumu aldım sorduğumda aramızda kalsın ama eş dost kınar diye utandığımdan yalan söyledim dedi son çocuğunda tüp ligasyonu yaptırdı hamile kalmadı sonrasında

Son düzenleme:
Bir yandan bakınca 37 yaşında evet artik insanın fikri oturmuştur diyorsunuz ama diger yandan aksi örnekler de var. Ben 34 sene asla cocuk istemedim, çocuk sevmedim, hatta hamile kalınca ustune düşünmeye gerek bile görmeden kürtaj oldum. Ama 34ten sonra fikir olarak acaba başladı, 35te karar verdim. Bu konuları konuştuğum baska arkadasim 43 yasinda istediğine karar verdi ki baya karşıydı çocuk fikrine. O sebepten hangi gruba dahil olacağınıza gerçekten emin olamazsınız diyorum. Cift korunma ile devam edin eğer bu konu sizde anksiyete yapıyorsa ama bağlatma işi benim açımdan ekstrem bir çözüm. Doktor da kendini korumak için yapmıyor yani yoksa tabii ki parasıyla yapan bir sürü doktor da bulursunuz. 10 kişiden 1i pişman olup hadi ben düşünemedim sen niye uyarmadın diye gelse boşuna can sıkıntısı doktora da.

Back
X