• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğu uçakla tek başına yanında biri olmadan gönderen var mı?

ucak bileti alirken arti bir ucretle refakatci istiyorsunuz sizden cocugu aliyorlar alanda kimin karsilauacagini isim soyisim belirtiyorsunuz.belirttiginiz isim haricinde kimse alamiyor cocugu hostes o kisiye teslim ediyor.cok guvenilir.ben olsam gonderirdim

ucak bileti alirken arti bir ucretle refakatci istiyorsunuz sizden cocugu aliyorlar alanda kimin karsilauacagini isim soyisim belirtiyorsunuz.belirttiginiz isim haricinde kimse alamiyor cocugu hostes o kisiye teslim ediyor.cok guvenilir.ben olsam gonderirdim
şu anda kızım zaten 15 gün tatilde teyzeme gideceğim düşüncesinde
annesi cesaret ederse gidecek :)

yani bilemedim..
ben olsam bende uzuuuun uzun düşünürdüm sanırım senin gibi...
madem hostes refakat edecek sen bindircen teyze alıcak fln..
olabilir gibi geldi bana...

siz hiç gitmediniz mi teyzenize falan kalmaya
hala, dayı v.s.
teyzesi uzakta.. çok özlüyor onu çok düşkün eniştesiyle de iyi arası
bikaç gün değişiklik kendi istiyor
bende iş ve maddi durumlardan tatil v.s. götüremiyorum
bir sakınca görmüyorum açıkçası

evet canım
bakalım bilemiyorum henüz

otobüsle hiç cesaret edemem harhalde :)

bunu da düşündüm
Allah korusun.. ama hostes alacak kişi gelene kadar bekliyormuş
öyle dendi

Siz sakınca görmüyosanız gitsin.ben dayım teyzem anneannem kimsede kalmadım.babamın ailesiyle çok yakınız zaten.annemin ailesi de çok uzak sayılmayız.belki o yüzden bilemiyorum ama bizim ailede birbirinde kalınmaz pek.gece 3te olsa eve dönülür.ama sizin çocuğunuz için düşündüğünüz biraz tatil gibi olduğu için ve uzak mesafe,kısa süreli olduğu için iyi olur gibi onun için.

Merhaba arkadaşlar
kızım 8,5 yaşında 15 gün tatilde bikaç günlüğüne teyzesine gitmek istiyor uçakla
gidişte tek gidecek dönüşte teyzesiyle gelecek
önceleri olur gözüyle bakıyorudum ama şimdi korkuyorum ister istemez
uçakta hostes görevlendiriliyormuş boynuna kart asılıyormuş birçok kişi göndermiş ama
ne bileyim evham yapıyorum korkuyorum
siz olsanız gönderir miydiniz?
Siz bakmayın pimpirikli annelere, tek başına yolculuk çok iyi gelir kızınıza. Özgüveni yükselir. Başarma duygusunu tadar. Bu onun için çok büyük bir olay çünkü.
Kızınızın yaşı küçük değil. Okuma yazma biliyor, muhtemelen sizin telefon numaranızı da ezbere biliyordur.Aynı yaşlarda bir yeğenim var ankarada. 5 yaşından beri yalnız gelşr bize gerektiğinde. Babası ordan uçağa bindirir ben burdan alırım. Hiç problem olmaz.
Tecavüz falan demişler. Mümkünatı var mı allahaşkına? Çocuğunuzu önce firmaya sonra hostese emanet ediyorsunuz. Bu sorumluluğu aldıktan sonra başına bişey gelmesine izin vermezler.

ilk başta düşününce bi sorun olmaz gibi geliyor aslında..
siz uçaga bindirceksiniz teyze alcak sonuçta..
ama detaya inince ya uçak rötar yaptı, ya teyzenin çok acil işi çıktı gecikmeli almaya geldi vs vs bu durumlarda 8.5 yaşındaki bi çocuk için aşılması zor o yüzden ben olsam göndermezdim :KK51:

Göndermezdim hostese emanet edilse bile güvenemem, eski bir atasözü vardır el elin eşeğini türkü çağırarak ararmış, yaşı çok ufak biraz daha büyük olsa olabilir ama şimdi küçük bence.

Zaten 40 dk ve uçakta cocuga bir şey deseler hemen fark edilir ki alip bir şey yapsınlar . sokak değil ki uçak . ayrıca firma hicbir şey için olmasa da kendi marka adina bir şey olmasin diye buna müsaade etmez.

Havaalaninda niye kalsin ... Teyzesi erkenden orada olur zaten o da canindan can yani neden geciksin çocuğu orada biraksin:) siz olsaniz iki saat önceden yola dusmez misiniz?

Çok korkulacak bir şey yok. Firmayla görüşün ayrintilari birde onlardan alin daha iyi olur

Merhaba arkadaşlar
kızım 8,5 yaşında 15 gün tatilde bikaç günlüğüne teyzesine gitmek istiyor uçakla
uçakta hostes görevlendiriliyormuş boynuna kart asılıyormuş birçok kişi göndermiş ama

10 yasimdayken binmistim. 26yim simdi. Yurtdisina gittim. Hostes gorevlendirldi. Dil falan bilmedigim halde sikinti cikmadi. Korkmadim. Hostes hic yalniz birakmadi.

yurtdışı uçuşlarında daha küçük çocukları gördüm yalnız seyahat eden..hostesler ilgileniyorlar.genelde koltukları da hostesinkinin dibi oluyor.
9 yaşında bir çocuk,rahatsız olduğu birşeyi dile getirebilir.telefon numaranızı bilir..ayrıca siz bırakcaksınız teyzesi alacak..refakatçiler de bu konuda çok dikkatliler..neticede bu onların sorumluluğunda ,ciddi yaptırımları var onlar açısından..
bence gönderin..çok mutlu olacaktır kızınız..

ilk başta düşününce bi sorun olmaz gibi geliyor aslında..
siz uçaga bindirceksiniz teyze alcak sonuçta..
ama detaya inince ya uçak rötar yaptı, ya teyzenin çok acil işi çıktı gecikmeli almaya geldi vs vs bu durumlarda 8.5 yaşındaki bi çocuk için aşılması zor o yüzden ben olsam göndermezdim :KK51:
almaya gelecek kişi gecikse bile, hostesler kişi olmadan asla teslim etmzler ve çocuğu yalnız bırakmazlar..anneyi ararlar.durumu bildirirler.ayrıca teslim alacak kişi gelene kadar sorumluluk onlarda ve thy bürolarında bekletiyorlar çocuğu..

almaya gelecek kişi gecikse bile, hostesler kişi olmadan asla teslim etmzler ve çocuğu yalnız bırakmazlar..anneyi ararlar.durumu bildirirler.ayrıca teslim alacak kişi gelene kadar sorumluluk onlarda ve thy bürolarında bekletiyorlar çocuğu..

ya bunlar sadece bi kısım örnekti en beterlerini düşünmek lazım uçak bu sonuçta çocugun çok korkacagı durumlarda olabilir Allah korusun..

16-17 yaşlarında olsa neyse de, 8 yaş çok küçük ya... bence gönderme... her şey çok iyi de gidebilir kötü de... riske etmeye değmez bence...

16-17 yaşlarında olsa neyse de, 8 yaş çok küçük ya... bence gönderme... her şey çok iyi de gidebilir kötü de... riske etmeye değmez bence...
16 17 yaşında çocuklar dil eğitimi için 3 aylığına yurt dışına çıkıyor. Uçağa yalnız bindirmeyi o yaşlarda düşünmek biraz tuhaf değil mi? Yapmayın allahaşkına, bu kadar özgüvensiz çocuklar yetiştirmeyin.

Merhaba arkadaşlar
Ben 7 yaşımdan beri tek başıma uçuyorum.
Belli yaş aralığında refakatli uçuş vardır. Siz check in esnasında refakatli olmasını belirtirsiniz, buna göre form doldurulur ve çocuk -hatta çocuklar, bazı uçuşlarda birden fazla olur- ilgili hostese teslim edilir. Hostes çocuklara uçakta koltuklarına kadar eşlik eder, inerken de en son bu çocuklar yine hostesle beraber indirilir ve düzenlenen formda belirtilen kişiye, nüfus cüzdanı kontrol edilerek teslim edilir.

Ben senelerce yılda en az 4 kere tek başıma uçtum çocukken.

ya tamam da çocuğu uçakta kaçıracak halim yok ya? çocuk tek olmasın diye benim yanıma oturttular hepsi bu.inerken zaten hostesler götürüyor bana emanet etmiyorlar yani çocuğu.valla ben hep şuna inanırım biz çocuklarımızın her zaman yanlarında olamayız önemli olan o çocuğu yanında olmadığın zamanlarda da tek başına kaldığında da dimdik ayakta duracak şekilde yetiştirmek
ben olsam sadece acaba uçak düşer mi diye korkardım onun haricinde bir korkum olmazdı.bu arada bir tanıdık yine küçük yaşta almanyadan her yaz uçakla gelir küçük çocuk ordan bindirirler burdan karşılarlar yalnız kalacağı sadece uçaktaki süre.

Back
X