• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğu uçakla tek başına yanında biri olmadan gönderen var mı?

16 17 yaşında çocuklar dil eğitimi için 3 aylığına yurt dışına çıkıyor. Uçağa yalnız bindirmeyi o yaşlarda düşünmek biraz tuhaf değil mi? Yapmayın allahaşkına, bu kadar özgüvensiz çocuklar yetiştirmeyin.

Bir de 16 17 olsa "neyse":) vallahi çocukların işi de zor ..

yani bilemedim..
ben olsam bende uzuuuun uzun düşünürdüm sanırım senin gibi...
madem hostes refakat edecek sen bindircen teyze alıcak fln..
olabilir gibi geldi bana...
işte bende uzuuuun uzuuun düşünüyorum denizciğim
baksan burdaki birçok kişi de binmiş veya tanıdık çocukları..
Siz sakınca görmüyosanız gitsin.ben dayım teyzem anneannem kimsede kalmadım.babamın ailesiyle çok yakınız zaten.annemin ailesi de çok uzak sayılmayız.belki o yüzden bilemiyorum ama bizim ailede birbirinde kalınmaz pek.gece 3te olsa eve dönülür.ama sizin çocuğunuz için düşündüğünüz biraz tatil gibi olduğu için ve uzak mesafe,kısa süreli olduğu için iyi olur gibi onun için.
anladım sizde kalma adeti yok canım
burdaki yakınlarımda bizde kalmıyoruz genelde
teyzesi uzak olduğu için bide tatil babında :)
Siz bakmayın pimpirikli annelere, tek başına yolculuk çok iyi gelir kızınıza. Özgüveni yükselir. Başarma duygusunu tadar. Bu onun için çok büyük bir olay çünkü.
Kızınızın yaşı küçük değil. Okuma yazma biliyor, muhtemelen sizin telefon numaranızı da ezbere biliyordur.Aynı yaşlarda bir yeğenim var ankarada. 5 yaşından beri yalnız gelşr bize gerektiğinde. Babası ordan uçağa bindirir ben burdan alırım. Hiç problem olmaz.
Tecavüz falan demişler. Mümkünatı var mı allahaşkına? Çocuğunuzu önce firmaya sonra hostese emanet ediyorsunuz. Bu sorumluluğu aldıktan sonra başına bişey gelmesine izin vermezler.
inşallah canım
bakalım ne yapacağım :)
ilk başta düşününce bi sorun olmaz gibi geliyor aslında..
siz uçaga bindirceksiniz teyze alcak sonuçta..
ama detaya inince ya uçak rötar yaptı, ya teyzenin çok acil işi çıktı gecikmeli almaya geldi vs vs bu durumlarda 8.5 yaşındaki bi çocuk için aşılması zor o yüzden ben olsam göndermezdim :KK51:
böyle ihtimaller de var tabi
en korktuğum Allah korusun uçak kazası Allah göstermesin..
ben olsam göndermezdm insanlık hali ne olacağı belli değil
teşekkürler cevap için
Göndermezdim hostese emanet edilse bile güvenemem, eski bir atasözü vardır el elin eşeğini türkü çağırarak ararmış, yaşı çok ufak biraz daha büyük olsa olabilir ama şimdi küçük bence.
doğru emanet edilecek sonuçta
Zaten 40 dk ve uçakta cocuga bir şey deseler hemen fark edilir ki alip bir şey yapsınlar . sokak değil ki uçak . ayrıca firma hicbir şey için olmasa da kendi marka adina bir şey olmasin diye buna müsaade etmez.

Havaalaninda niye kalsin ... Teyzesi erkenden orada olur zaten o da canindan can yani neden geciksin çocuğu orada biraksin:) siz olsaniz iki saat önceden yola dusmez misiniz?

Çok korkulacak bir şey yok. Firmayla görüşün ayrintilari birde onlardan alin daha iyi olur
evet canım firmayla da görüşeceğim
bence de yani çok dikkatlilerdir gibime geliyor
eşim de öyle bişey olsa haberlere falan çıkardı
hiç haberlerde böyle bir vaka duymadık diye beni teselli ediyor arasıra

16 17 yaşında çocuklar dil eğitimi için 3 aylığına yurt dışına çıkıyor. Uçağa yalnız bindirmeyi o yaşlarda düşünmek biraz tuhaf değil mi? Yapmayın allahaşkına, bu kadar özgüvensiz çocuklar yetiştirmeyin.

8 yaşında uçağa yalnız binemeyince öz güvensiz olmuyorlar.. Son cümlen o kadar itici ki, azıcık saygı lütfen :KK14:

8 yaşında uçağa binmedim, hatta ömrümde hiç uçağa binmedim :KK53: ama özgüvenim tam çok şükür öyle bi yazmışsınızki özgüven sadece uçakta kazanılıyor gibi :KK14:

bence karar vermeden önce gidip havayolu şirketi ile konuşun.sorumlulukları nelerdir,kapsamı nedir öğrenin..içiniz rahat etsin..

8 yaşında uçağa yalnız binemeyince öz güvensiz olmuyorlar.. Son cümlen o kadar itici ki, azıcık saygı lütfen :KK14:
söyledikelrine katılmıyorum.tamam uçağa binmeyince özgüvensiz olmayacak ama binince de özgüven hanesine "ben başardım hem de tek başıma" hanesine artı puan ekleyecek.ben bunu kitabını okuyorum bu yaşlarda çocuklar bir şeyleri kendi başlarına ne kadar çok başarırlarsa özgüvenleri o kadar yüksek oluyor.

İzmir de havaalanı mesafesi yakındır sorun olmaz yani ulaşım açısından..
ablacım merhaba.
zaten sorumlu kişinin (hostes ,şirket),sorumluluğu,imza karşılığı alacak kişiye teslim edene kadardır..yani havalanında yalnız kalması sözkonusu olamaz..

ablacım merhaba.
zaten sorumlu kişinin (hostes ,şirket),sorumluluğu,imza karşılığı alacak kişiye teslim edene kadardır..yani havalanında yalnız kalması sözkonusu olamaz..

Merhaba q,
Zaten yanlız kalmaz anne ve baba çocuğu teslim eder hostese,inişe kadar da onlarım sorumluluğu altına girer..

Saygı? Hangi saygısızlığımdan bahsediyorsunuz? Bana siz diye hitap eden birine sen diye cevap vermem olabilir mi saygısızlığımk acaba?

Uçağa yalnız binmek isteyen 8 yaşında bir çocuk bastırılsa özgüven sorunu yaşar. Bu kadar net. İstemeyenleri zorla bindirin de özgüvenli olsun gibi bir şey dediğimi sanmıyorum.

10 yasimdayken binmistim. 26yim simdi. Yurtdisina gittim. Hostes gorevlendirldi. Dil falan bilmedigim halde sikinti cikmadi. Korkmadim. Hostes hic yalniz birakmadi.
maşallah sana.. gönderirsem inşallah benim kız da böyle olur :)
yurtdışı uçuşlarında daha küçük çocukları gördüm yalnız seyahat eden..hostesler ilgileniyorlar.genelde koltukları da hostesinkinin dibi oluyor.
9 yaşında bir çocuk,rahatsız olduğu birşeyi dile getirebilir.telefon numaranızı bilir..ayrıca siz bırakcaksınız teyzesi alacak..refakatçiler de bu konuda çok dikkatliler..neticede bu onların sorumluluğunda ,ciddi yaptırımları var onlar açısından..
bence gönderin..çok mutlu olacaktır kızınız..
bana da mutlu olacak gibi geliyor
şimdiden diyo zaten 15 gün tatilde teyzeme gideceğim diye
almaya gelecek kişi gecikse bile, hostesler kişi olmadan asla teslim etmzler ve çocuğu yalnız bırakmazlar..anneyi ararlar.durumu bildirirler.ayrıca teslim alacak kişi gelene kadar sorumluluk onlarda ve thy bürolarında bekletiyorlar çocuğu..
bencede yaa oraya çocuğu atıp gitmezler herhalde
ya bunlar sadece bi kısım örnekti en beterlerini düşünmek lazım uçak bu sonuçta çocugun çok korkacagı durumlarda olabilir Allah korusun..
tabi o korkuları da çok düşünüyorum
sallanırsa falan
Allah korusun en kötüsü de hep geliyor aklıma
Allah' ım korusun
16-17 yaşlarında olsa neyse de, 8 yaş çok küçük ya... bence gönderme... her şey çok iyi de gidebilir kötü de... riske etmeye değmez bence...
teşekkürler canım
özgüven içinde önemli diyolar canım dediğin gibi
Ben 7 yaşımdan beri tek başıma uçuyorum.
Belli yaş aralığında refakatli uçuş vardır. Siz check in esnasında refakatli olmasını belirtirsiniz, buna göre form doldurulur ve çocuk -hatta çocuklar, bazı uçuşlarda birden fazla olur- ilgili hostese teslim edilir. Hostes çocuklara uçakta koltuklarına kadar eşlik eder, inerken de en son bu çocuklar yine hostesle beraber indirilir ve düzenlenen formda belirtilen kişiye, nüfus cüzdanı kontrol edilerek teslim edilir.

Ben senelerce yılda en az 4 kere tek başıma uçtum çocukken.
4 kere hemde vay be
bakalım gönderebilecek miyim?
ya tamam da çocuğu uçakta kaçıracak halim yok ya? çocuk tek olmasın diye benim yanıma oturttular hepsi bu.inerken zaten hostesler götürüyor bana emanet etmiyorlar yani çocuğu.valla ben hep şuna inanırım biz çocuklarımızın her zaman yanlarında olamayız önemli olan o çocuğu yanında olmadığın zamanlarda da tek başına kaldığında da dimdik ayakta duracak şekilde yetiştirmek
ben olsam sadece acaba uçak düşer mi diye korkardım onun haricinde bir korkum olmazdı.bu arada bir tanıdık yine küçük yaşta almanyadan her yaz uçakla gelir küçük çocuk ordan bindirirler burdan karşılarlar yalnız kalacağı sadece uçaktaki süre.
tabiki benimde en korktuğum en kötüsü canım
Allah korusun..
ama neler duyuyoruz yanındaki kişi hasta ruhlu olabilir mi
çocuğuma dokunur mu korkar mı?
bu arada uçuş mesafesi ne kadar?
istanbul izmir canım yaklaşık 40 dk
bu arada günümüz şartlarında düşünecek olursak, senin kızını uçakla tek başına göndermen, onu okula tek başına göndermenden çok daha güvenli bence.
kesinlikle çok haklısın canım

8 yaşında uçağa binmedim, hatta ömrümde hiç uçağa binmedim :KK53: ama özgüvenim tam çok şükür öyle bi yazmışsınızki özgüven sadece uçakta kazanılıyor gibi :KK14:
ne kadar yanlış anlıyorsunuz söylenenleri kim dedi ki uçağa binmezse özgüvensiz olur uçağa binerse özgüvenli olur diye? ama şuna şüphe yok ki sürekli korumacı tutum aman sen yapma dur ben yapayım yok yok başına iş gelir... tarzı tutumlar çocuğu özgüvensiz yetiştirir.bu şekilde yetişen çocuk sürekli yanında bir destek ister.o destek olmadan tek başına ayakta kalamaz.ha tabiki tehlikeli durumlar görürsünüz elbet ki 0 zaman korursunuz evlatlarınızı.ama ben istanbul- izmir arası 8 yaşındaki kız çocuğunu uçakla tek başına göndermekte tehlikeli bir durum göremedim.

Just,buradaki olay farklı ama,bir çocuğun tek başına yolculuk etmesinden kaonuşuyoruz...
Birşeylerin başarması bu,yani tek başına olması..
Anneye ve babaya muhtaç olmadan kendisinin birşeyleri yapmasıdır bu..
Çocuğun hayatında olumlu bir adım olacaktır..
Burada en kıdemli anne olarak söylüyorum bunu..

Saygı? Hangi saygısızlığımdan bahsediyorsunuz? Bana siz diye hitap eden birine sen diye cevap vermem olabilir mi saygısızlığımk acaba?

Uçağa yalnız binmek isteyen 8 yaşında bir çocuk bastırılsa özgüven sorunu yaşar. Bu kadar net. İstemeyenleri zorla bindirin de özgüvenli olsun gibi bir şey dediğimi sanmıyorum.
ha çocukta nasıl bir duygu oluşur? ben yapamam ben beceremem duygusu oluşur.ben senin söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.

Just,buradaki olay farklı ama,bir çocuğun tek başına yolculuk etmesinden kaonuşuyoruz...
Birşeylerin başarması bu,yani tek başına olması..
Anneye ve babaya muhtaç olmadan kendisinin birşeyleri yapmasıdır bu..
Çocuğun hayatında olumlu bir adım olacaktır..
Burada en kıdemli anne olarak söylüyorum bunu..
kesinlikle haklısın

mesafe kısaymış bence hiç sorun olmaz.
kızınıza tembih edersiniz,başka insnalardan dolayı rahatsızlık hissedersen,hostese güvenebilrsin diye..bence şimdiki çocuklar akıllı.sıkıntısını dile getirebilir..ayrıca uçakta istemediği taktirde kimseyle konuşmak zorunda olmadığını söylersiniz..
Allah esirgesin kaza falan demiş herkes,ama ban göre okul servisinde gitmesinden bir farkı yok,hatta daha güvenli uçak bence..

ne kadar yanlış anlıyorsunuz söylenenleri kim dedi ki uçağa binmezse özgüvensiz olur uçağa binerse özgüvenli olur diye? ama şuna şüphe yok ki sürekli korumacı tutum aman sen yapma dur ben yapayım yok yok başına iş gelir... tarzı tutumlar çocuğu özgüvensiz yetiştirir.bu şekilde yetişen çocuk sürekli yanında bir destek ister.o destek olmadan tek başına ayakta kalamaz.ha tabiki tehlikeli durumlar görürsünüz elbet ki 0 zaman korursunuz evlatlarınızı.ama ben istanbul- izmir arası 8 yaşındaki kız çocuğunu uçakla tek başına göndermekte tehlikeli bir durum göremedim.

özgüven kelimesi çok fazla geçmiş yorumlarda.
bu forumda yeri geldi çocukları özgüvensiz yetiştirmeyin diye bende savundum
hatta bi örnek verdim vine vardı onu ekledim, yurtdışında çocuga yüzme öğretirken direk çocugu suya atıyolar, türkiyede çocuga kolluklar simitler can yelekleri vs takıp öyle atıyolar suya.. tiye almışlar bende bu örnekle yaklaştım çogu defa haklı olarak..

ama bu bence aynı durum değil uçak bi türbülansa falan girse koca koca insanlar ölüyor korkudan o yaştaki bi çocuk bunla mücadele etmemeli bence .. elbette herşeyin bi kötü yanı olur çocugu evde salarız okula yolda araba çapar bişi olur ama bi keyfi durumlar var bide mecburi durumlar.. bu keyfi bi durum o yüzden bunun için ben olsam risk almazdım diye belirttim yorumumu.

ben 6 yaşımda tek başıma bindim, 8 yaşımda tek başıma bindim çocukluğum tek binmekle geçti hiç bir sıkıntı olmuyor bir tane dergi alırsınız barbieli winxli uçuş boyunca oyalanır. indiğinde öncelik hostes onu cıkarıp birebir teyzesine teslim edecek hic bir sorun olmaz. Gönderin ne olacak bu kadar evhamlı olmayın biraz özgüvenli olsun kızınız :)

Back
X