• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğu uçakla tek başına yanında biri olmadan gönderen var mı?

ben o yaşlarda 3 saatliklik uçuşla yurtdışına gitmiştim..
9 yaşındaydım galiba..
ankarada elimden bi tuttu hostesler, taaaa yakınıma teslim edene kadar :)
boynumda bi kart,
durmadan gelip bakan, kontrol eden, tuvalete gitmek istersen bana seslen diyen bi hostes,
gıcık olmuştum 9 yaşındada olsa insanın bi havası oluyo canım :KK70:
indik, bagajımı aldı, elimden tuttu, çıktım oo bizimkiler orda,
kadın bırakmıyo elimi, gitti kimliklerine baktı, kağıt falan doldurdu öyle teslim etti beni :KK51:

Bana hala sen diye hitap etmenizdeki saygı nerde?
Fikrimi belirtmişim o cümlede sadece, kimseye ( özellikle size) halaret etmemişim, küçük görmemişim, kötü bir söz söylememişim. Hala bir saygısızlık görmüyorum yorumumda. Siz de saygısızlığın ne olduğunu anlatamıyorsunuz zaten.
Siz bindirmeyin çocuğunuzu 18 olana kadar. Hatta dizinizin dibinden ayırmayın. Okula falan da göndermeyin evde eğitim verin. Allah muhafaza başına her şey gelebilir.

Kırmızı yere kadar güzel gidiyordun ama, şu cümlelerin çocuğunu tek başına seyahat etmesinden çekinen anneler için biraz fazla değil mi?

Rizikolu bir durum olmasa konu sahibi emin bir şekilde gönderir konu açmazdı, dolayısı ile gönderen de olabilir, göndermeyen de olabilir. Şu zamanda bu korkular da yersiz olmaz değil mi?

Forumda eskiyim, bu yüzden eski üyelere sen diye hitap ederim, yeni üyelere siz derim. Umarım beni de saygısız bulmazsın...

Ben sahsen gönderemem ama ben babası ile dahi biyere gönderince adamı 50 kere telefonla taciz ediyorum. Tabi oğlum 3 yaşında 8 yaşına gelince daha rahat olurmuyum bilemem. En son gecen hafta eşimle oğlum düğüne gitti eşimde bana çocuk muamelesi yapma diyince 5 saat aramadım. Geldiler ve oğlum altına işemişti. Çocuk orda oyuna dalmış bizim efendide çiş in varmı demiş çocukta yok diyince buda 3 yaşındaki çocuğa güvenmiş. Arabaya binince de çocuk şarrr diye işemiş. Çocuğa balon almışlar ama çocuk geldiğinde elinde balon yoktu bi çocuk almıştır kesin elinden diyor :KK57: nasıl yani çocuk salonda senin görmediğim bir noktada oyumu oynuyordu :KK53:dedim. Arsızca evet dedi:KK51:.

Bidaha sana çocuk mocuk yoook:KK20:

Ama hosteslerin ihmal edeceğini sanmıyorumda ben olmadan tatile başkasına göndermezdim.
Ben ilk okula giderken annem beni göndermişti çok istedim diye düştüm ve çene hala dikiş var. Emaneti canı yenilik olur derler bizim oralarda.

Yeterince kurt düşürdüm :KK22:

maalesef hayat şartları aileleri vesveseli,pimpirikli,çocukları da ürkek güvensiz hale getirdi.7 yaşında bir yeğenim var çok ürkek mesela.benim çocuklarım onun yaşndayken çok çok farklılardı ama diyorum ya hayat şartları:KK43:

burada varsayımlardan ziyade çocukken yolculuk yapanlar yazmışlar,bu nedenle uçakla tek başına gönderebilirsiniz diye düşünüyorum:KK66:

Bu konudan bile tartisma cikti demek. Cok ilginc cidden.
Ben olsam gonderirim. Hostesler sonucta kontrol ediyor devamli. CIkista da hemen karsiliyan bir yakiniz oluyor. Ucakta zaten kim ne yapabilecek ki ?

Bir sakıncası yok aslında, Türkiye içinde en uzak mesafeler 2 saat sürüyor max.
Siz havaalanında bindireceksiniz, teyzesi aynen havaalanında karşılayacak.
Ama ben olsam göndermezdim.

Daha önce sizinle uçağa bindi mi ?
ilk kez olacaksa göndermeyin büyük insanlar bile korkabiliyor
yaşı çok küçük
9 yaşında oğlum var 5 dakikalık okula bile kendim götürüp getiriyorum

Kimseyi göndermedim ama beni gönderdiler 10 yaşındayken 1 haftalık tatile.
Kazasız belasız gittim geldim.
Uçakta zaten en önde hostesin yanında oturtuluyo o yaşta çocuk yolcular. Gerci benim hostes benle pek ilgilenmemisti. Ben de yan koltuktaki amcayla bıcır bıcır konusmustum:KK49: Kendi valizimi(cocuk valizim vardı en ufak boy) bile kendim bırakıp almıstım. Bana özgüven acısından da cok katkısı olmustu.
Yalnız simdi aklıma geldi sizin ufaklıgın bi ucak fobisi falan yok di mi ? Bi de utangaç mıdır? Yani ben uçaga bayılırım ve dışa dönük bi cocuktum sıkıntı cıkarsa direk yardım isteyebilirdim. Sizin kuzu nasıl bu açılardan?

10 saat süren uçak yolculuğunda çocuğunu hostese teslim etmişti annemin bi arkadaşı. Sorun yaşamadılar. Üstelik çocuk bildiğin okyanus ötesine uçtu. :) bence korkacak birşey yok, emin olmak adına firmayla görüşün, kafanıza takılan herşeyi sorun, içinize sinerse gönderirsiniz.

pantolonu yirtilir sksr duser derken?
aralarını virgülle ayırmam lazımdı sanırım....yanı kıyafeti yırtılabilir mahcup olur,
tuvalet ihtiyacı gelir belki çekinir belki tutamaz kaçırır,
uçağa binerken inerken başına bi aksilik gelir düşer çarpar,
uçakta bi sıkıntı olur anlamaz korkar...
bunların hepsi olabilir demek istedim....
siz ne anladınız anlamadım

Daha önce bindiyse korkmuyorsa bence hiçbişry olmaz. Üstelik kendine gübeni perçinlenir. Zatrn ufak die uçakta hostesler extra ilgilenir. Si bindirceksiniz zaten teyzesi alıcak.aktatma falanda yoksa epi topu 2 SAAT sürsün.

sizi bilmemde ben olsam asla yollayamazdım helede o yaşta küçük çocuğu.siz bindireceksiniz,hostese emanet edeceksiniz ama uçak gittiği yere ulaştıktan sonra gittiği yerin havaalanında kendini kaybedebilir veya işlemleri hallettikden sonra dışarı çıktığında teyzesi veya her kimse onları orda görmeyebilir.kaybolur çocuk oralarda.yok yok ben yapamam.
kendisi istior belkide.ben yapabilirim başarabilirim diyebilir ama sizin yerinizde olsaydım izin vermezdim.

bende zaten onbes yas olsa zaten dusunme gonder dedım yanı refakatcıye gerek olmadan dedım ama kucuk anlamında dedım sız bılırsınız nne demek öenmli degıl sadece fıkır 8 bucuk yazs benım fıkrım kucuk anlamında

sizi bilmemde ben olsam asla yollayamazdım helede o yaşta küçük çocuğu.siz bindireceksiniz,hostese emanet edeceksiniz ama uçak gittiği yere ulaştıktan sonra gittiği yerin havaalanında kendini kaybedebilir veya işlemleri hallettikden sonra dışarı çıktığında teyzesi veya her kimse onları orda görmeyebilir.kaybolur çocuk oralarda.yok yok ben yapamam.
kendisi istior belkide.ben yapabilirim başarabilirim diyebilir ama sizin yerinizde olsaydım izin vermezdim.
Kimin alacagini da belirtiyorsunuz, görevli hostes alacak kişiye kimlik kontrolü yapmadan vermiyor. Yani uçak seferi bitince hadi in git demiyorlar..

Okula gitmekten bile daha güvenli bir durum...

Elin hostes kadını ne kadar ilgilenecek ufacık çocukla.? Ben asla çocuğumu yollamam yol bu belli mi olur.Yavrum korksa sarilacak anne yok yanında.Henuz tek başına yolculuk için küçük bence...

Ucagin icinde nereye kaybolup, neyin tecavuzunu, kacirmasini biseyini yasayacak yav? Tecavuz filan demissiniz diye soyluyorum. Otursun, oturdugu yerden de kalkmasin iste. Hostesler de cocuk yolcular icin guvenlik onlemi aliyormus zaten galiba.
Ben 9 yasindayken tek basima minubuse biner semt semt is gormeye giderdim annem olmadan. Ucakta ne olacak ki...

Merhaba arkadaşlar
kızım 8,5 yaşında 15 gün tatilde bikaç günlüğüne teyzesine gitmek istiyor uçakla
gidişte tek gidecek dönüşte teyzesiyle gelecek
önceleri olur gözüyle bakıyorudum ama şimdi korkuyorum ister istemez
uçakta hostes görevlendiriliyormuş boynuna kart asılıyormuş birçok kişi göndermiş ama
ne bileyim evham yapıyorum korkuyorum
siz olsanız gönderir miydiniz?
Bilgi edinmissiniz. Dogru boynuna kart asiliyor. Hostes gorevlendiriliyor. Zaten iceri girene kadar siz de havaalaninda olacaksiniz. İceri girince ucaga alinmaya baslaninca ucaga girebilir bence 8.5 yasinda cocuk. İnince de teyzesi karsilar. Hic bir sorun olmaz.
25 yasimdayim. İlk okulda servis babamin hastanesine yoktu. 6.5 yasimda babam alt gecittin gecip turuncu otobuse bineceksin hastanede de ineceksin diye ogregmisti. Her oglen kendime cok guvenerek karsiya altgecitten gecip otobusume biner babamin yanina giderdim.
Ve siz her seyi madde madde anlatirsaniz sebepleriyle ve mantik cercevesinde emin olun hepsini cocuklar uyguluyorlar.
Mesela neden alt gecitten gecmem gerektigi anlatilmisti asla yukaridan yoldan gecmezdim. Babamin arkadasi vardi cok iyi taniyorduk o gel ben de hastaneye gidiyorum demisti, binmemistim. Asla binmezdim kimsenin arabasina.
Ancak otobusle uzun yola gonderir misiniz diye sorarsaniz asla derdim. Molasi var.. Uzun bir surec ne olacagi belli olmaz.
Ancak ucaklarda ic kapiya kadar siz oluyorsunuz. İcerde hostes. İnince teyzesi karsilayacak. Sorun olmaz bence.

Back
X