Çocuğum bana trip mi yapiyor?

Muevete

Baloğlum...
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
3.955
7.113
358
Merhaba hanimlar.
Çocuğum 15 aylik.
Tayin işlemleri icin memlekete geldim yaklaşık 11 gundur buradayiz ve Çarşamba gunu için bilet aldik. Geldiğinden beri tum çocuklar onunla oynuyor herkesin ilgisi üzerinde ancak çocuğum bana gelince ağlıyor dışarı cikarmak istiyor beni, kesinlikle elimden bisey yemek istemiyor ki sadece ben degil kimsenin elinden yemek yiyen çocuk değil. Napacagimi şaşırdım en son 11 aylikken Ankaraya gittik 4 günlüğüne o gün bugündür taneli şeyleri yemiyor çatalla ezip yediriyorum. Buraya da mecburiyetten geldim o hal kapsaminda vekaletle baslayis yada Ayrılış yapamıyorum henüz sisteme de düşmedim carsambaya kadar dusmezsem el mecbur dönücem yoksa cocugum mahvolacak. Sizlere sorum nasıl yaklaşmaliyim simdi korkum yine bişeye takılıp yemesini yada icmesini aksatacak :KK43:

Son düzenleme:
Allah Allah benim ki de 13 aylık
böyle bir şey ne gördüm ne duydum.
Cevapları merak ediyorum, konuyu takipteyim..

Allah Allah benim ki de 13 aylık
böyle bir şey ne gördüm ne duydum.
Cevapları merak ediyorum, konuyu takipteyim..
:( ailem de şaşırdı annem arkasinda dolasiyor çocuğun ucretsiz izindeydim bu zamana kadar ben baktim. Hani baslayis yapip yine kendim bakicam kimseye bakixi yada kres olmayacak calistigim yerde kendim bakacam. Anlatiyorum her gece konusarak uyutuyorum ancak sabah yine ayni durumda uyaniyoruz. Suan saat 11.53 bisey yemedi. Meme emdi sadece. Cok korkuyorum üzülüyorum.

:KK43: ailem de şaşırdı annem arkasinda dolasiyor çocuğun ucretsiz izindeydim bu zamana kadar ben baktim. Hani baslayis yapip yine kendim bakicam kimseye bakixi yada kres olmayacak calistigim yerde kendim bakacam. Anlatiyorum her gece konusarak uyutuyorum ancak sabah yine ayni durumda uyaniyoruz. Suan saat 11.53 bisey yemedi. Meme emdi sadece. Cok korkuyorum üzülüyorum.
Kurulu düzeni değişmiş, bir de bugüne kadar hep sizinleymiş şimdi muhtemelen iş için şunun bunun için yanından ayrılıp ailenize bırakıyorsunuz, bebek haliyle size tepkisini koyuyor.
Sürekli memede kalmak istemesi de sizden özel muamele yakınlık görmek istediğini gösteriyor.

Zamanla düzene girer

Kurulu düzeni değişmiş, bir de bugüne kadar hep sizinleymiş şimdi muhtemelen iş için şunun bunun için yanından ayrılıp ailenize bırakıyorsunuz, bebek haliyle size tepkisini koyuyor.
Sürekli memede kalmak istemesi de sizden özel muamele yakınlık görmek istediğini gösteriyor.

Zamanla düzene girer
Inan hic bi yere onsuz gitmiyorum kadrom ilçede ilçeye bile annem babam ben ve bebegim birlikte gidiyoruz hani yalniz da kalmiyor. Insallah yine biseye takilip yemesini aksatmaz

Sana trip atmıyor. Düzeni bozulduğu için feleği şaşmış sadece. Benim de başıma geldi. Tekrar düzeni oturtunca düzelir.
Insallah ya duzelsin baska hic bisey istemiyorum. Normalde cok güleç bi çocuk simdi beni görünce ağlıyor disari cikmak istiyor yemek yese iyi olacak ama yemiyor :(

Rutini ve düzeni bozulan çocuklar dertlerini sözcüklerle anlatamadıkları için bir şekilde tepkilerini göstermek isterler. Amacı annesinin onu anlaması. Önemli olan her ne koşulda olursa olsun onun yanında olduğunuzu sözcüklerle ona anlatın. Günlük beraber yapacağınız rutinler oluşturun. Mesela yemekten sonra sadece baş başa oyun oynamak gibi, bu tekrarı ve saati belli olan bir aktivite olaun yemekten önce ona yemek sonrası beraber neler yapacağınızı sözle anlatın, her gün yemek öncesi aynı cümleler ile bunu tekrar edin. Tek isteği neler olabileceğini kestirebilmek yani öngörebilmek ve kendini size ifade etmek. Sabırlı olun hemen bir düzen kurun. Evinizde olmamanız önemli değil bulunduğu yere adapte olması için yeni bir düzene ihtiyacı var... sevgiler

Trip olduğunu hiç sanmıyorum 15 aylık bebe tribi ne bilsin ama düzen değişikliğinden huzursuzluk olabilir düzelir inş. ;)

Trip olduğunu hiç sanmıyorum 15 aylık bebe tribi ne bilsin ama düzen değişikliğinden huzursuzluk olabilir düzelir inş. :KK66:
Trip atmıyor ancak kendini ifade etmeye etmeye çalışıyor, karşı tarafın onu anlayabilmesi için kendince yöntemler arıyor...

Merhaba hanimlar.
Çocuğum 15 aylik.
Tayin işlemleri icin memlekete geldim yaklaşık 11 gundur buradayiz ve Çarşamba gunu için bilet aldik. Geldiğinden beri tum çocuklar onunla oynuyor herkesin ilgisi üzerinde ancak çocuğum bana gelince ağlıyor dışarı cikarmak istiyor beni, kesinlikle elimden bisey yemek istemiyor ki sadece ben degil kimsenin elinden yemek yiyen çocuk değil. Napacagimi şaşırdım en son 11 aylikken Ankaraya gittik 4 günlüğüne o gün bugündür taneli şeyleri yemiyor çatalla ezip yediriyorum. Buraya da mecburiyetten geldim o hal kapsaminda vekaletle baslayis yada Ayrılış yapamıyorum henüz sisteme de düşmedim carsambaya kadar dusmezsem el mecbur dönücem yoksa cocugum mahvolacak. Sizlere sorum nasıl yaklaşmaliyim simdi korkum yine bişeye takılıp yemesini yada icmesini aksatacak :KK43:
sakince yaklaşın endişeli olduğunuzu belli etmeyin.belki üzerine daha çok düştüğünüzü farkettiği için yapıyor olabilir.zorlamayın kendin yemeyi denemek istiyorsun heralde deyip onu izleyebilirsiniz. yemez yemez sonunda açlıktan yer duramazki.ama yemek konusunda çocuklar çok üstüne düşen annelere böyle zorluklar çıkartır genelde buna dikkat ederseniz problem kalmaz.

sakince yaklaşın endişeli olduğunuzu belli etmeyin.belki üzerine daha çok düştüğünüzü farkettiği için yapıyor olabilir.zorlamayın kendin yemeyi denemek istiyorsun heralde deyip onu izleyebilirsiniz. yemez yemez sonunda açlıktan yer duramazki.ama yemek konusunda çocuklar çok üstüne düşen annelere böyle zorluklar çıkartır genelde buna dikkat ederseniz problem kalmaz.
O süreci bi sekilde atlattik evimize geldik cok şükür cok zor zamanlardi. Gecenin bi yarisi baba baba diye agliyor elimi tutup disari cikarmak istiyordu. Eve gelince tamamen degil ama nispeten duzeldi. Simdi de bensiz uyumaz hale geldi cocugum gunduz uykularinda bile yanindayim ayrilinca ağlıyor insallah bunu da atlatacagiz. Cok tesekkurler yorumunuz icin

Trip olduğunu hiç sanmıyorum 15 aylık bebe tribi ne bilsin ama düzen değişikliğinden huzursuzluk olabilir düzelir inş. :KK66:
Trip lafi hani dilimize yapismis ya tavir manasinda dedim. Aynen degisiklikten dolayi yapiyormus eve dönduk tamamen olmasa da kısmen duzeldi :)

Trip atmıyor ancak kendini ifade etmeye etmeye çalışıyor, karşı tarafın onu anlayabilmesi için kendince yöntemler arıyor...
Aynen dedigin gibi ama iste ben caresiz kaldim o ara bide buraya sorayim dedim çünkü gündüz surekli oyun oynuyor keyfi yerinde gibi ama beni görünce degisiyordu elimi tutup disari cikmak istiyor yemek yemiyor ve hatta uyumuyordu neyseki baya toparladi

O süreci bi sekilde atlattik evimize geldik cok şükür cok zor zamanlardi. Gecenin bi yarisi baba baba diye agliyor elimi tutup disari cikarmak istiyordu. Eve gelince tamamen degil ama nispeten duzeldi. Simdi de bensiz uyumaz hale geldi cocugum gunduz uykularinda bile yanindayim ayrilinca ağlıyor insallah bunu da atlatacagiz. Cok tesekkurler yorumunuz icin
rica ederim.

Back
X