Bebek Beslenmesi çocuğum doymuyor mu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

memetsulekayra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2014
14
1
3
32
25 günlük anneyim göğüs ucum yara oldu bir hafta veremedim biberonla mama verdim simdi emziriyorum ama 3 saat etmiyor resmen ama gogsumu çektiğim an ağlamaya baslio meme ariyor doymuyor :( neden olabilir yardimci olun lütfen ne yapmam lazim :(

Yara problemini iki kızımda da yaşadım, çok zordur. Bir hafta biberon vermiş olmanıza rağmen emzirebiliyorsunuz, bu da çok güzel. Bebeğiniz daha çok küçük, ilk zamanlarda her istediğinde, her ağladığında meme vermelisiniz. Bu sütünüzün de bol olmasını sağlayacaktır. İlla 3 saatte bir diye birşey yok, çoğu bebek çok daha sık emzirmeyi gerektirir, 2 saatte bir hatta daha sık acıkabilir. Sık sık emzirin, ve bunu kabullenin. Başlarda tek düzen düzensizliktir, sonradan, bir düzene girecektir, merak etmeyin, o zaman daha seyrek emzirebilirsiniz.

Yorumunuz için tesekkur ederim ama çocuğum biberondan gelen cokluga alismis sanirim 24 saat gogsumu versemde doymuyor sutum mu yetmiyor acaba :(

Kilo alımı normal mi? Düzenli kilo alıyorsa, ve memenizi verince reddetmiyorsa sık sık emzirmeye devam edin bence (bazı bebekler, mesela benimkilerin ikisi de öyleydi, meme görünce ağlıyor, itiyor, sinşrleniyor, kendini geriye atabilşyor)

Yok öyle reddetmiyor kolay aliyor ben mama takviyesi yaptigim için kilodan takip edemiyorum sutumun yetip yetmediğini sizce ne yapmaliyim :(

Kilosunda azalma olmadikca doktorunuz soylemedikce lutfen mama vermeyin

hm küçükmuş ..bence mama takviyesi yapmalısin bende yapıyorum ağlıyor mu çok? mamada doymamış gibi emiyorsa aç ,dene bence

Diyorum ki 1 saat emziriyim sonra emzik veriyim 1 saat öyle dursun sonra tekrar emziriyim mama vermemek için boyle denesem bisey olur mu acaba sizce

Doktorumuz 3 saate bir verin demişti zaten ama baslarda sutum yettiği için gerek gormemistik sonrada malum meme ucu yarasindan dolayi mama verdim ondan sonra anne ssutuyle doymamaya basladi

Buna ancak Dr karar verebilir
İlk ay saatbasi meme veriyordum devamlı agliyordu diyordum doymuyor
Dr vakti 1.5 kg almis ilk ay yok kizin dedi imkani yok 6. Ay bile 800 gr aldi sadece sütle
Ayrica günde 5 tane idrarli bez degistiriyorsan doyuyorsur
Birde benim oglanin eli sürekli agzinda hep aranirdi Dr çevreyi bu şekilde taniyor dpymadigindan değil dedi ama anne yüreği akilda hep soru isareti

Back
X