Bebek Beslenmesi çocuğum doymuyor mu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğin aç kalmasının anlamı yok benim bebeğim acliktan sarılık oldu doktor kizdi niye bu aç diye
Iste zaten yapilan kontrollerde bebegin kgsuna bakiliyor. Eger herhangi bir kilo kaybi vs olursa sutunuzde yeterli degil ise doktor zaten belli saatlerde mama verilmesini soyluyor. Ama ilk tavsiyeleri sık sık emzirmek. Ha tabi ki kolay degil gogus ucu yarasi,bebegim doymadi endisesi. Ama mama hic bir sekilde faydali degil bebege. Anca sisiriyor ve mamanin bol bol gelmesine alisinca meme tatmin etmiyor.

Benim kiz kardesimde ayni hatayi yapti bebek meme arandikca sutum gelmedi diye dayadi mamayi. Tabi doktoru son agirlik kontrolunde kizdi. Herhangi bir saglik durumunda tabiki dr tavsiyesinde verilir ama sirf doymuyor endisesiyle mama verilmesine karsiyim herkes gibi.

Canim biz dr a sordugumuzda her uyandiginda meme aradigini ac mi acikti mi endisesini her meme verilmesinde kustugunu doktor her meme aramasi acikmasi degil kusmasi sutun ona fazla geldigi refleks olarak emmek istedigi cunku anne karninda surekli parmak emdigini emziginde sakincasi olmadigini soyledi. Kusmasindan daha iyi dedi.
Diyorum ki 1 saat emziriyim sonra emzik veriyim 1 saat öyle dursun sonra tekrar emziriyim mama vermemek için boyle denesem bisey olur mu acaba sizce

İlk ay ne kadar aldi ayrıca yetiyormubsutum diye sorgulama tamamen beyinle alakali sütun azalmasin bebeğini emzirirken hiçbirşey düşünme

İnş. Korktugum gibi olmaz emzirmeyi çok istiyorum her anne gibi ama iste yaralar mahvetti şimdide suyunun azalmasi çok üzdü beni

İnş. Korktugum gibi olmaz emzirmeyi çok istiyorum her anne gibi ama iste yaralar mahvetti şimdide suyunun azalmasi çok üzdü beni
Sen sutunun cogalmasi icin bol bol su ic sebze ye. Stres yapma hic bisey dusunme. Gerekirse 45 dk da bir emzir. Sen ne kdr sık emzirirsen vucudun okdr süt uretir. Kafana takma ama stres sutunude keser. Bak belli bi sure sonra nasil hersey duzene girecek

Iste zaten yapilan kontrollerde bebegin kgsuna bakiliyor. Eger herhangi bir kilo kaybi vs olursa sutunuzde yeterli degil ise doktor zaten belli saatlerde mama verilmesini soyluyor. Ama ilk tavsiyeleri sık sık emzirmek. Ha tabi ki kolay degil gogus ucu yarasi,bebegim doymadi endisesi. Ama mama hic bir sekilde faydali degil bebege. Anca sisiriyor ve mamanin bol bol gelmesine alisinca meme tatmin etmiyor.

Benim kiz kardesimde ayni hatayi yapti bebek meme arandikca sutum gelmedi diye dayadi mamayi. Tabi doktoru son agirlik kontrolunde kizdi. Herhangi bir saglik durumunda tabiki dr tavsiyesinde verilir ama sirf doymuyor endisesiyle mama verilmesine karsiyim herkes gibi.
Evet bende karsiyim mamaya,hem maddi hemde manevi çok zor ..sürekli mememde ama bazen olmayinca olmuyor aç kalan bebeklere uzuluyorum .günde iki kere yada üç kere veriyorum.mecbur ..herşey kafan da bitiyor inşallah bütün bebekler doyar .. mama kilo aliryor evet ama bagisikliklari yok:-(

Evet bende karsiyim mamaya,hem maddi hemde manevi çok zor ..sürekli mememde ama bazen olmayinca olmuyor aç kalan bebeklere uzuluyorum .günde iki kere yada üç kere veriyorum.mecbur ..herşey kafan da bitiyor inşallah bütün bebekler doyar .. mama kilo aliryor evet ama bagisikliklari yok:-(
Aynen cnm sadece bebegin midesini sisiriyor baska hic bi etken yok. Cogu annede annelik duygusuyla ac kalmasin diye mama veriyorlar ama kendilerini sutten kesilmeye adim atiyorlar farkinda degiller. Sut alirken bebek max 1.5-2 saatte acikiyorsa mama alan bebek kesintisiz 3 4 saat uyuyor. Emzirme sıkliği azaldigi icin vucutta bu azalan sıklıkta sut uretiyor bebekte bu sutle doymuyor sonra mamaya devam...

Aynen cnm sadece bebegin midesini sisiriyor baska hic bi etken yok. Cogu annede annelik duygusuyla ac kalmasin diye mama veriyorlar ama kendilerini sutten kesilmeye adim atiyorlar farkinda degiller. Sut alirken bebek max 1.5-2 saatte acikiyorsa mama alan bebek kesintisiz 3 4 saat uyuyor. Emzirme sıkliği azaldigi icin vucutta bu azalan sıklıkta sut uretiyor bebekte bu sutle doymuyor sonra mamaya devam...
bebeğim ilk doğduğunda sarılık oldu korku çok kotü sezaryan olduğum icin süt gelmedi mama verdim sonra çok agladi devam ettim.. çok strese girdim verdigim her dakika. İnşallah siz gerek duymazsinz ;-)

bebeğim ilk doğduğunda sarılık oldu korku çok kotü sezaryan olduğum icin süt gelmedi mama verdim sonra çok agladi devam ettim.. çok strese girdim verdigim her dakika. İnşallah siz gerek duymazsinz ;-)
Cnm benim kardesimde oyle 3. Sezeryanini oldu daha hastanede ilk gecede hemsireler mama getirdi siringada ben cemkirdim hemen neden mama diye hemsireler narkozun etkisiyle sut gelmez bebek sarilik olabilir dediler o konuda haklisin. Ama hastaneden cikinca narkozun etkisi gecince bol bol su. Doktorlarin tek soyledigi bu. Insallah yasamam. Tek korkum gogus ucu yarasi.

Cnm benim kardesimde oyle 3. Sezeryanini oldu daha hastanede ilk gecede hemsireler mama getirdi siringada ben cemkirdim hemen neden mama diye hemsireler narkozun etkisiyle sut gelmez bebek sarilik olabilir dediler o konuda haklisin. Ama hastaneden cikinca narkozun etkisi gecince bol bol su. Doktorlarin tek soyledigi bu. Insallah yasamam. Tek korkum gogus ucu yarasi.[/Q
inşallah yaşamazsin..gogus ucuna şimdiden yağ krem sur ..şükür benim olmadı.

Back
X