- 5 Ağustos 2023
- 1.338
- 2.320
- 53
- Konu Sahibi asyaamm2020
-
Haklısınız bunu yazarken çocuğun zaten götürüldüğünü düşünerek yazdım belki biri okuduğu zaman aklında kalır ve kullanır diyerekProblem şu ki ambulansa haber vermemekte direniyor. Hatta 40 haneli köyde aracı olanlar olmasına rağmen yardım da istemiyor! Bir mesajında zaten götürmezler diye yazmış! Bizim insanımız kesinlikle öyle değil çocuğun zehirlenecek ve aracı ile hastaneye yetiştirmeye çalışmayacak ! Bırak köylüyü şurada sokakta tanımadığımız insan bayılsa atar arabamıza götürürüz en kötü ambulans çağırırız
Denemeden bilemezki bari denesin sonra soylesin evet goturmuyorlar çocugu ama kadin herkesin yerine karari vermiş bence gordugu gibi koşturub yardim istemeliydi yani en son formda soru acma fikri bile kimsenin aklina gelmez kinamayim diyorum ama kinanmayacak durum degil inşallah çocuga birşey olmazProblem şu ki ambulansa haber vermemekte direniyor. Hatta 40 haneli köyde aracı olanlar olmasına rağmen yardım da istemiyor! Bir mesajında zaten götürmezler diye yazmış! Bizim insanımız kesinlikle öyle değil çocuğun zehirlenecek ve aracı ile hastaneye yetiştirmeye çalışmayacak ! Bırak köylüyü şurada sokakta tanımadığımız insan bayılsa atar arabamıza götürürüz en kötü ambulans çağırırız
Ek olarak özellikle kimyasal zehirlenmelerde asla kusturma YAPILMAMALI.Bilgilendirme amaçlı yazıyorum büyük ihtimalle zaten çözüme kavuşmuştur böyle durumlarda ambulans ilçeye de kasabaya da köye de gelir. Bunların dışında ilaçlarda doz aşımında 112 den yardım aldıktan sonra 114 numaralı ulusal zehir hattını arayıp bilgi alın ve neler yapılması gerektiğini öğrenin. Bu hat sadece ilaç zehirlenmeleri değil hayvan sokmalari, kimyasal zehirlenmeler, bitkisel(mantar vb) tüm zehirlenmeleri kapsıyor.
İşte işe yaramayacağını bilmesine rağmen burada konu açmasının bir sebebi var !Denemeden bilemezki bari denesin sonra soylesin evet goturmuyorlar çocugu ama kadin herkesin yerine karari vermiş bence gordugu gibi koşturub yardim istemeliydi yani en son formda soru acma fikri bile kimsenin aklina gelmez kinamayim diyorum ama kinanmayacak durum degil inşallah çocuga birşey olmaz
Yıllardır takip edrim burayı ilk defa bısey yazdım. o kadar gereksiz o kadar ön yargılı o kadar itici cevaplar verdiniz ki pişman oldum, ne bilincsizim,ne, kör nede ihmalkar, hepi topu 40 hanelik köy, bı kaç kişide araç var götürmezler, ayrıca bu benim başıma ilk defa gelmiyor ikinci çocuğum kendi hapindan 20 tane içmişti 10 gün yoğun bakımda kaldı 4 gün serviste yattı, midesi yıkandı kömürle beslendi ve 2 yaşında üstelik tiroid hastası idi yani kendi haplarını hiç çıkamaz dedigim yerden alıp içti, şuan kasabadayim annemin hapları da yüksek bir askıda çocuk nasıl uzandı aldi biz akıl sır erdiremedik, ben ne yapıyordum o sirada çocuk çizgi film izliyordu bende bulaşık yikiyordum, şimdi benim gibi başına gelen varmı diye yazdım, herkes hastane dedi, bu benim başıma hasbel kader ikinci gelişi, ve eğer kızımı goturursem ki goturcem burda hemfikiriz, kızımı elimden alacaklar, nerden biliyorsun diyeceksiniz, ben psikolojik tedavi gördüm, majör depresyondan ilk vaka başımıza geldiğinde kurumdan gelip işlem yaptılar kimleri kimleri araya koymadikki, şimdi aynı vakadan tekrar gidince, %100 alacaklar,çaresiz bekliyorum...
Amin aminn.Ikinci kezmi Allah korusun ayni hatayi nasil tekrarlamayi başarmişlar ilaça dokununca hep çocugumu tembehlerim bak oglum bu olmaz asla dokunmamalisin ve aslada elinin yetecegi yere koymuyorum çoçuk bu ne anlar gorurse yutar tabi Rabbim yardim etsin ne diyeyim başka şoktayim gercektenMevlam hic bi ana babayı böyle imtihan etmesin.
Bu yanlışlık felan değil kuzu. Bu işin altından çok şey çıkar da haberimiz olmaz bizim. Olay çok karmaşık. İlk de degil aynı olay daha önce olmus.
Sebebinin ne oldugunu düşunuyorsun?İşte işe yaramayacağını bilmesine rağmen burada konu açmasının bir sebebi var !
İnsan köyü ayağa kaldırır beProblem şu ki ambulansa haber vermemekte direniyor. Hatta 40 haneli köyde aracı olanlar olmasına rağmen yardım da istemiyor! Bir mesajında zaten götürmezler diye yazmış! Bizim insanımız kesinlikle öyle değil çocuğun zehirlenecek ve aracı ile hastaneye yetiştirmeye çalışmayacak ! Bırak köylüyü şurada sokakta tanımadığımız insan bayılsa atar arabamıza götürürüz en kötü ambulans çağırırız
Ne o yoksa çocuğun ölmesini mi bekliyorsun ? Çünkü çocuk yaşarsa belki ilaçları senin ona verdiğini söyleyecek? Çocuğa bir şey olursa yanlışlıkla içti diyeceksin, telefonuna el konunca açtığın bu konuyu görecekler ve senin suçsuz olduğunu forumlarda yardım arandığını görecek ve seni bırakacaklar sanıyorsun dimi?
İşte buSebebinin ne oldugunu düşunuyorsun?
Ya ben yardim istemek yerine konu açan kadina zaten bu insan hangi dunyada yaşiyor deyib ciddiye bile almazdim.Bu konu bile sebeb yargilamak için nasil sen ambulans doktor yerine formdan medet uma bilirsinki..İşte bu
Ya çocuğun canını sokakta bulamadınız değil mi
kızımı elimden alacaklar,
Daha öncede olmuş çocuğu elimden alırlar diye gitmiyo..
Çocuk anlamiyorki şeker filan sanip yutuyor maalesef boyle olaylar ola biliyor çok dikkatli olmak lazim ama bu kadinin hikayesi başka bir olay ikinci kez ayni şey yaşaniyormuṣAy arkadaslar kanım çekildi resmen şaka mı kk da müge anlı olayı ıcıne girdik gibi oldu bu nedir. Çocuğum yok ama o yaştakı cocuk tek tek onları açıp öyle içebilir yutabılır mı mumkun mu yanı. Yada diğer kucuk cocuk oda 2 yaşındaydı sanırım o o yaşta nasıl 10 ilaç yutabılır. Benım bıle bazen küçücük hap boğazıma takılıyor. Allahım lütfen alsın devlet cocukları. Ve bır arkadas yazmıs kocası dönsün diye olabilir diye cok mantıklı geldı
Bende şimdi konuyu okudum ay gözlerim doldu ,insan heryeri ayağa kaldırır ,çocuk bekletilirmi hiç , ay deli oldum. Bu kadın normal değil, 2 yaşındaki bebek 20 adet içip yoğun bakimda kalmış, kesinlikle bu kadın araştırılmalı, Allah korusun kendi bilerekmi iciriyor ilaçları acaba ?Şimdi okuyorum yoğun bakımda yatan çocuğu olmuş Bursa'daki makamda görevli arkadaşıma ileteceğim.
çoçuk anlamiyor onu yutuyor gidiyor her zaman tukurmez ilacdan ilacada fark var bu arada bazi ilaclar kapsul şeklinde onlari yutunca aci olmaz hemde çocuk bu keşif zamanlari ne gorse agzina aliyor zaten çop bile gorse sokacak agzina anneler bu zamanlarda çok dikkatli olmali her an nefes borusuna tikana bilir yada boyle yutub gide bilir3 yaşındaki çocuk ilacı açıp ağzına alabilir, fakat o ilaç tatlı değildir 1 taneyi bile agizna alır tükürur normalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?