- Emoji Skoru
- 1.206
- Puanlar
- 63
- Konu Sahibi eslemderler
-
İyi akşamlar kızlar,bir konu hakkında fikrinizi rica edeceğim.Beş yaşında çocuğum var ve ana okuluna gidiyor.Son bir aydır huyu,suyu inanılmaz değişti.Her şeye çok sinirlenmeye ve ağlamaya başladı.
Kaygıları ve korkuları da cabası.Okulda çevresinden,arkadaşlarından mı etkileniyor bilmiyorum.Ekran çok az hayatımızda (çizgi film vs) Onu etkileyecek herhangi olumsuz bir durum da olmadı.Ne yapacağımı bilemez haldeyim,geçici bir süre mi bu?Daha önce benzer sorunları yaşayan kişiler varsa lütfen yardımcı olsun bana.Teşekkürler
Çok sordum inanın ama hiçbir şey yok.Neden böyle davranıyor bilmiyorumBen ilkokuldayken durduk yere temizlik takıntım başlamıştı, pek ben hatırlamıyorum ayrıntısını annem anlatmıştı, meğer sınıfta hem kendisi hem ailesi temizlik takıntısı okbsi olan bir öğrenciden ben dahil birkaç öğrenci olumsuz etkilenmiş :') sonradan annesi çocuğa destek aldırmaya başlayınca tüm sınıf düzeldik
Ama sizinki sanki bir şeyden korkmuş, onu tedirgin eden bir olaya maruz kalmış gibi. Sonuçta eylül-ekim ayında değiliz, okuldan etkilense çoktan daha önce etkisi çıkardı ikinci döneme geçtik artık.
Çok sordum inanın ama hiçbir şey yok.Neden böyle davranıyor bilmiyorum
Öğretmeni durumdan haberdar ettim,sınıfta gayet normal davranıyormuş ama yarın rehber öğretmene söyleyecek,o gözlemleyecekmişÖğretmeniyle konuştunuz mu? Öğretmen şiddeti veya akran zorbalığı olabilir. Şiddet derken fiziksel olmasa bile bağırması, çekiştirmesi gibi şeyler olabilir.
İnanın hayatımız rutin bir şekilde geçiyor.Bilemiyorum,ne onu etkiliyor ama.bazen ev dinamikleri de çocuğun kaygılı davranmasına sebep olabilir.
sınırların fazla geniş olması veya hiç olmaması, anne-baba arasındaki tartışmalar, anne ve babanın çocuğu ilgilendiren konular hakkında farklı tutumlar sergilemesi çocukta kaygıya sebep olabilir. bazen travma sonrası veya olumsuz haberlere şahit olmak da olabilir, bazen elle tutulur bir şey olmaz kaygılı ebeveyn bir şekilde çocuğuna yansıtabilir.
sorunu tespit etmek işinizi kolaylaştırır. değilse bir yardım almanızı öneririm
rica ederim. rutininde ilerliyor olması maalesef o rutinin güvenli akışta olduğu anlamına gelmeyebiliyorİnanın hayatımız rutin bir şekilde geçiyor.Bilemiyorum,ne onu etkiliyor ama.
Teşekkür ederim cevabınız için
Elimden geleni yapacağım,teşekkür ederim önerileriniz için.Umarım bu süreci en sağlıklı şekilde atlatırızrica ederim. rutininde ilerliyor olması maalesef o rutinin güvenli akışta olduğu anlamına gelmeyebiliyorzaten bu durum sonradan ortaya çıkıyor, yeni/travmatik bir durum olmak zorunda değil. etrafımda kaygı problemi yaşayıp destek alan çocuklar var, aslında çok sevgi dolu annelerin çocukları ama bir şekilde bir açık olabiliyor. yargılamak veya suçlu hissettirmek istemem, sadece farkındalık için bir gözden geçirmenizi tavsiye ederim