• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum kreşte düşmüş

@KelebekkB sanırım okuduğunuzu yanlış anladınız orda neyi kast ettiğim ortada
Hastaneye götürme yetkisi yok yazılmış ben de cevap olarak nasıl olmaz özel bir kurum sonuçta ve çok da güzel para ödüyorlar yazdım konu sahibini savundum olayı çarpıtmayın rica ediyorum yanlış yazmış gibi de lanse etmeyin
İyi geceler
Ben size bisey yazmadim ki anlamadim bu mentionu

Kuruma neden bu kadar acınmış anlamadım. Bir zahmet yaptıklarını telafi edecekler, küçük bir çocuk daha kötü bir şeyde olabilirdi. Gözümden kaçmış gibi bir bahane olamaz, köprücük kemiği çatlamış çocuğun. İyilik filan yapmıyorlar, yapması gerekeni yapıyorlar siz şikayet etmeyin diye.
Konu sahibi, bazen sizin yorumlarınıza denk gelip çok beğeniyorum. Kızınız için üzgünüm, çok geçmiş olsun.

Bak el olarak söylüyorum içim cz cz ediyor
Oyle yarı pis gelen cocugunuz ölümcül hastalıklarda gecirebilirdi, olmaz değil olanları biliyorum maalesef, Bi yerleri atlıyorsam bilemem tabi

Pisliğinden ziyade böyle zalim merhametsiz oldugundan emin olduğun insanlara duadan başka şeyde gerekir. Allah versin belasını minvalinde bsey demişsin verir de belasi gecikirse hangi cocugun basına ne gelecek mesela? Sen bundan zincirleme sorumlu olacaksın bence, bana göre terazi böylesine hassas
Icraate de geç nolur lutfen
Katiliyorum @Boleyn Kizi lutfen o kadina gerekeni yaptir, her bez degistirme kim bilir nasil soguk ve isteksiz davraniyor yari kakali gonderiyor burun ucuyla temizlik yapiyor istemiyorsa defolsun gitsin ama siz kesinlikle yuzlesin mudurunde herkesinde yzuune vurun bu ne merhametsiz tavir kadina direk sorun gerçekten icim ciz etti

Kuruma neden bu kadar acınmış anlamadım. Bir zahmet yaptıklarını telafi edecekler, küçük bir çocuk daha kötü bir şeyde olabilirdi. Gözümden kaçmış gibi bir bahane olamaz, köprücük kemiği çatlamış çocuğun. İyilik filan yapmıyorlar, yapması gerekeni yapıyorlar siz şikayet etmeyin diye.
Konu sahibi, bazen sizin yorumlarınıza denk gelip çok beğeniyorum. Kızınız için üzgünüm, çok geçmiş olsun.
Aynen öyle sanki bedava yapıyorlar binlerce para döküyor millet. Bir zahmet göz kulak olsunlar.

Yani bu şehirde birçok şubesi olan bir kurum. Turkiyenin her yerinde şubeleri olan teol gibi bi şey gelmesin aklınıza. Subeleri yalnizda bu şehirde yani
Bu tarz olusumlarin en tepede bir denetimleri oluyor tahminimce oraya kadar şikayet edin bence mudurde suclu cocuk belki kafasini sert carpti emin olmadan nasil yumusatarak anlatir kamera var ac izle bi zahmet ya ona inanip hastaneye goturmeseniz gec kalinacak bisey olmus olsa her aksiyonlari hatali!

Katiliyorum @Boleyn Kizi lutfen o kadina gerekeni yaptir, her bez degistirme kim bilir nasil soguk ve isteksiz davraniyor yari kakali gonderiyor burun ucuyla temizlik yapiyor istemiyorsa defolsun gitsin ama siz kesinlikle yuzlesin mudurunde herkesinde yzuune vurun bu ne merhametsiz tavir kadina direk sorun gerçekten icim ciz etti
Bi taktım ki kafaya konuyu

Saka gibi gercekten kemigi kirilmis yuvarlanmis 3 yasindaki cocuk var ortada insanlar mudurle, 28 bin maasli guya zavalli calisan kadinla yogunluklukalriyla empati kuruyor inanilir gibi degil.

Bi taktım ki kafaya konuyu
BOleynin sonraki msjlarını görünce ben de taktım bir de kendimce empati kurup kadına üzülmüştüm falan.Düzgün temizlememe düşme sonrası vicdansız tavırları falan beni çok üzdü.Ama tek suçlu kadın değil asıl suç müdiriyette.

Bunların hiçbirini bilmiyorum. Ama hepsinin cevabı evet olsa bile yine de hata var. Bu şekilde olmamalı. Demek ki daha dikkatli daha hassas olunmalı.

Yani sınıfta koşarken düşebilir, bunu öngremeyiz. Arkadaşı itikler düşer bileğini kırar. Bunu da öngoremeyiz. Ve haliyle engel de olamayız. Ama merdivenden tek başına inmeye çalışırsa düşer. Bunu öngörebiliriz. Kırıldığım nokta bu aslında.

Çok inanarak ve güvenerek gönderiyordum gözüm hic arkada degildi. Kendilerine de söyledim. Hiç kızgın değilim . Kızamayacak kadar söndüm, kızacak kadar kuvvetim yok. Sadede çok Kırıldım.
Çok naifsiniz kırıldım diyorsunuz o kadının gidip saçını başını yolarım gitsin başka yerde çalışsın sonra da kurumu davalık ederdim verilmiş sadakanız varmış çocuk merdivenlerden düşüyor bir basamak falan da değil

Yorumları şok içinde okudum. Okul suçunu kabul etmiş, kamera kayıtlarını vermiş ee sonuç? Bu onların ihmalkar olduğu gerekçeğini değiştirmez. Gelişim geriliği olan çocuğu kabul ediyorsan ona göre önlem alırsın ya da en baştan kabul etmezsin. Alt tarafı bir çocuk yani hakkından gelemedi desen değil. Merdiven başında kapı yok. Üstelik merdivenler kaygan. İhmaller silsilesi resmen. Dava açsanız süreç uzar sizi de yıpratır bence. Her türlü şeyi karşılarız lafının da bir karşılığı yok ayrıca. Resmi imza kağıt vs var mı yok. Okul bana çok çakal geldi. İhmallerin farkındalar ve sizi olabildiğince yumuşatmaya çalışıyorlar gibi

Cok gecmis olsun. Ancak hukuki surecle cozum alirsiniz, bezi degistiren, sorumlu oldugunu dusundugunuz kadin da okul isterse (mahkemenin de cezaya karar verirken yapacagi gibi) kamera kayitlari vs gibi seylere dayanarak ihmale karar verip o kisinin gidisatini belirler isterse. Kadin bez degisip 5 dakika baska cocukla ilgilenirken de merdivene yurumus olabilir falan mesela sizinki, evde de olur bunlar. Buna anca kanitla yargi karar verir. Avukata danisin yani hukuki bir surec ile cozum alirsiniz anca. Tekrar gecmis olsun.

Çok haklısınız okulun tabiki ihmali var.Burasi bir kreşse merdiven başında kapı olabilir,daha güvenli hale getirilebilir çocugun görüldüğü gibi gözden kaçma ihtimaline karşı.Bez değiştiren kadın belki mecburiyetten bu işi yapıyor ama bu çocuklarin altını k.kali bırakmasını ,soğuk davranmasını gerektirmiyor.Yapamayacaksa başka iş bakmalı.Bizim yanımızda da herşey olabilir ama burda ihmal olduğu apaçık ortada.En başta alınan bir önlem yok bu tür kazalara karşı..
Ayrıca o an başka çocukların da altını değiştiriyorsa önlemini daha sıkı almak adına kapıyı kapatmaliydi.Sonucta küçücük çocuklar bunlar..

Bence hafife alınacak bir durum değil Allah korusun çocuk kafa travması geçirebilirdi yada bambaşka bişey olabilirdi ılımlı davranmalarinin sebebi hatalarının farkında olmaları.Cocuk oraya adım attığı andan itibaren onların sorumluluğunda taki siz elinden tutup alana kadar gözleri gibi bakmalılardı maddi manevi ne gibi yanınızda olacaklarmiş hastane parası mi mesele? Önce onlar gerekli olan tedbirleri alsınlar.cezasi ne olur bilmem ama bence hukuki süreç başlatın

3 ve 4 yaşında kızlarımı kreşe verdim. Sınıflar maksimum 10 kişiydi. 1 öğretmen, 1 yardımcı bulunuyordu sınıfta. Okul sistem içindir. Çocukları hizaya sokar. Evdeki gibi sağa sola koşuşturamazlar. Benim kız anlatıyordu. “Yemeğe giderken tren oluyoruz” diye. Yani hepsi tek sıraya giriyor. Ellerini arkadaşının omzuna atıyor. Öyle yürüyor.
Bu çocuklarda oto kontrol yok. Nasıl kendi başına merdivene gitmiş. O merdiven nasıl açık? Bence yönetmeliğe uygun değildir o. Kapı koruması olması lazım. Bu ciddi bir ihmal. Allah korusun kafa travması da geçirebilirdi.
Hukuki sürece gelirsek çok bir şey olmaz. Kasıtlı bir şey yok. Çocukta kalıcı hasar yok. Boşa uğraşmış olursunuz. Yapabileceğiniz sosyal medyada yorum yapmak, diğer velilerle kamuoyu oluşturmak olabilir.
Ben tabii ki ilk iş çocuğumu kreşten alırdım.
IMG_0242.webp

Son düzenleme:
Konuyla alakasız olacak ama bana hep çok garip gelen bir şey var. İçinde çocuk sevgisi olmayan, kendi çocuğuna bile bağırıp çağıran veya şiddet uygulayan, sabırsız, dikkatsiz tiplerin inatla ve ısrarla bu tür mesleklere yönelmesi ve buna izin verilmesi. Bu tür işlere acilen eğitim ve denetim şartları gerekiyor. Aynı şey yaşlı, engelli, hayvan başımı vs. hepsi için geçerli. Mesleğim yok hadi çocuk bakıcısı olayım gibi bir durum söz konusu olmamalı.

Aklıma şu geldi acaba kadını sigortasız mı çalıstıyorlardı da olayı kendi üstlerine çekme ısrarındalar?
Valla ben de iskillendim bundan. Ya asiri is verdiler, o an baska bi sey yetistiriyordu kadin ya da sigortasiz falandi diye dusundum.

Çocuk bez için sınıftan alınmış. Üst kattaki bez odasına götürülmus. Digerleri sınıfta etkinlikte. Yani Çocuk yaninda 1 yetiskin eşliğinde siniftan alinip bez odasina goturulmus. Düştükten hemen sonra sakinlestirip sprey sıkmışlar şişen ve açılan yerlere. Sonrasında bana yazmışlar. Bana yazdiklari sirada eşim evden çıkmıştı çocuğu almaya gidiyordu. Yoldaydi. Yani düşmesi ile çocuğun alinmasi arasi yarim saat kadar.

o sırada kadın nerde
bezi falan mı atıyordu
neden nasıl yalnız bırakmış
bunları açıklıyorlar mı
neden üst kattaymış o oda ,o da bir sorun
Videoda tek çocuk görünüyor o da benimki. Zaten sınıf arkadaslari bezlenmiyoz. Bizimkinde gelişim geriliği olduğu icin bezliyor.

Videoda gördüm. Çocuk düşüyor. Ağlıyor. Saniyeler geçiyor. Kadin gelmiyor. Alt kattaku Ögretmen koşup geliyor bu halen daha sallaniyor. Çocuğu kaldırıp ayaga kaldirip öğretmene veriyor. Yani ne bir bakma ne bir acıma ne bir merhamet yok. Bir insan , bir kadın bu kadar acimasiz olmamali. Ögretmeni eminim sakinlestirmek icin sarılıp teselli etmistir ama bir kadın olarak ondan da en azından merhamet dolu bir tavir beklerdim. Ama yok. Video beni o kadar dağıttı ki. Izleseniz sizi de dağıtır.

ay keşke sen izlemeseydin ya
zor unutulur bunlar
bilmiyorum mahkemeden bi şey çıkar mı

konudan bağımsız kayınvalidesi çocuğuna bakan konu sahibi okusun bu konuyu
bakalım hala kıskanıyor mu

Back
X