• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum kreşte düşmüş

Hayır aslında kendi aracı falan değil derdim
Demek istediğim çocuğun bacağı kötü yerden kırılmış ya hani orda ambulansla beklemesi mi gerekiyor veli gelene kadar eğer böyle bişeyse saçma değil mi semptomlar gelişmez mi yani beklemek daha kötü değil mi yani illa veli gelip beraber mi gitmek zorunda mantık çerçevesinde oturtamıyorum bir türlü
Hemen hastaneye ambulansla götürülüp müdahale edilmesi gerekmez mi durumun aciliyeti önemli değil mi ya beklemesi durumunda daha çok ciddi şeyler olursa o zamn kim sorumlu olacak

Yani açıkçası o acil durum içinde kimse bu şekilde düşünmez diye düşünüyorum o anki rehavete kapılıpta bir an önce velinin. Bilgisi olsun hastaneye gitme çabası olur diyebilirim
Olması gereken ambulans ile hastaneye gitmesi ve gelen ekibin yetişkin birini yanına alması 18 yaş altında almaları gerek. Biz bu tarz vakaları böyle alıyoruz direk en yakın uygun hastaneye gider veli hastaneye gelir bu süreçte öğretmen yada müdür bir yetişkin eşlik eder. Travmatik durumda veli vs beklenmez. Bir çocuğun dalağı yırtıldı çok ciddi kanama geçirdi (düşme sonrası) böyle şeyleri ön göremezler o an iyi durabilir çocuk bu yüzden velilerin bu tip durumlarda önce 112 sonra hemen kendilerinin bilgilendirilmesi gerektiği söylenmeli. Mesela daha medikal durumlarda veli çağrılır karnı ağrıyodur, hafif ateşi çıkıyodur veya wcye götürdü ishal olmuş vs gibi. Düşme çarpma gibi durumlar bunların dışında her zaman

Olması gereken ambulans ile hastaneye gitmesi ve gelen ekibin yetişkin birini yanına alması 18 yaş altında almaları gerek. Biz bu tarz vakaları böyle alıyoruz direk en yakın uygun hastaneye gider veli hastaneye gelir bu süreçte öğretmen yada müdür bir yetişkin eşlik eder. Travmatik durumda veli vs beklenmez. Bir çocuğun dalağı yırtıldı çok ciddi kanama geçirdi (düşme sonrası) böyle şeyleri ön göremezler o an iyi durabilir çocuk bu yüzden velilerin bu tip durumlarda önce 112 sonra hemen kendilerinin bilgilendirilmesi gerektiği söylenmeli. Mesela daha medikal durumlarda veli çağrılır karnı ağrıyodur, hafif ateşi çıkıyodur veya wcye götürdü ishal olmuş vs gibi. Düşme çarpma gibi durumlar bunların dışında her zaman
İşte bu yaa olması gereken bu zaten teşekkür ederim anladığınız için 🙏

Ben de öğretmenim, öğrencilerimiz elbette çok kıymetli, insan ayaklarına taş değsin istemiyor ama en az annesi kadar üzülmüştür demek bana da çok abartılı ve dramatik geldi, o kadar da değil.
Belki annedegildir henüz
Ondananneligi hafife alıp üzüntüyü böyle denk tutuyordur
Bizde anne olmadan evvel böyle şuursuz knusuyoduk belki. Bilemedim

Eğer dava açmak istiyorsanız bu kişi öğretmen değil, okul olmalı. 17 20 kişilik özel bakım gerektiren cocuklara bir tane öğretmen vermişler. Bu öğretmene de asgari ücretten hallice ücret veriyorlardır, peki sasece bir tek veliden ne kadar ücret alıyorlar. Tahminim 3 öğretmen daha işe almaları gerekirdi. Bir insan küçücük aşırı hareketli 20 çocuğun hem bezini değiştirip hen de her biririne göz kulak olamaz. Sorun aç gözlü Türk özel sektörü, bir çalışandan 10 tane iş istiyorlar, onu da mükemmel yapmasını bekliyorlar. Öğretmen değişse, isten atılsa yine çocuğunuz için aynı tehlike mevcut. Sizin aklınız alıyor mu 20 tane özel ilgi gerektiren çocuğa tek bir öğretmen bakabilsin?

Öğretmen falan değilim bu arada ama lütfen şu özel okullara servet saçarken bunu da isteyin. "Ben bu okula servet vereceğim, neden bu kadar çocukla tek bir öğretmen ilgileniyor?" Bu velilerin baskı yapması gereken bir konu.

Burada kresin hatası var. O merdivenlerde kapı olmak zorunda. Şok oldum kapı olmadığını okuyunca.

Öğretmenin de hatası var. Gidip hemen kamera kaydına bakacaktı.

Düştüğünde merdivenin önüne düşmedi mi bu çocuk? Şüphelenip sorması gerekmez miydi neden burada, nasıl düştü, nereden düştü diye? Tahmin etmesi gerekirdi.

Ben mi çok pimpirikliyim, insanlar mı çok rahat bilmiyorum. Ben sizin yerinizde olsam o kadının işten çıkartılmasını isterdim. Burada kadının ihmali var. Cok gecmis olsun.

Burada kresin hatası var. O merdivenlerde kapı olmak zorunda. Şok oldum kapı olmadığını okuyunca.

Öğretmenin de hatası var. Gidip hemen kamera kaydına bakacaktı.

Düştüğünde merdivenin önüne düşmedi mi bu çocuk? Şüphelenip sorması gerekmez miydi neden burada, nasıl düştü, nereden düştü diye? Tahmin etmesi gerekirdi.

Ben mi çok pimpirikliyim, insanlar mı çok rahat bilmiyorum. Ben sizin yerinizde olsam o kadının işten çıkartılmasını isterdim. Burada kadının ihmali var. Cok gecmis olsun.
Para alırken hamuduyla hizmet verirken çay kaşığıyla.

İşte bu yaa olması gereken bu zaten teşekkür ederim anladığınız için 🙏
Ben paramediğim böyle vakalar alıyoruz okulun ciddi ihmali var, söz konusu küçük yaş grupları bebekler hamileler ve yaşlılar ise düşme ve çarpmalar çok önemlidir. En kötü 112yi arayıp bilgi bile alabilirlerdi, doktora anlatıp veliyi mi bekleyelim yoksa ambulans ile mi gitmeli diyebilirlerdi, doktor zaten yönlendirirdi nasıl düştüğüne bakın kamera var mı vs diye. Yani para almaya gelince her şeye akılları yetiyor ama çocukların can güvenliği olunca boşverdim gitti diyemezler. Hele bazı okullarda öğretmenler pervane oluyor bu durumlarda çok ilgili öğretmenlerde var. Sonuçta kazalar olabilir önemli olan o süreci yönetebilmek

Belki annedegildir henüz
Ondananneligi hafife alıp üzüntüyü böyle denk tutuyordur
Bizde anne olmadan evvel böyle şuursuz knusuyoduk belki. Bilemedim
Ben de anne değilim henüz ama saçmalık olduğunu anlayabiliyorum. Saçma çünkü:KK53:
Çok abartılı ve gereksiz bir iddia bence.
Her anne iyidir, sevgi şefkat doludur diye bi şey elbette yok. Bazen anne babalar evladına merhamet etmiyor, elin insanı şefkat gösteriyor ama bu extrem bir durum. Genelinde öğretmen veya şu bu, çocuğu annesi kadar düşünemez, üzülemez.

Merhaba herkese,

3 yaşında kızım var. Özel bir kreşe gidiyor. Konuşma geriliği olduğu için doktoru gitmesini önerdi. Aylık ücreti yüksek, yabancı dil ögretmeni olan, drama eğitimi veren ve çok şubesi olan bir kurum. Güya en iyisi diye burayı tercih ettik.

Çok uzatmak istemiyorum ama kızım, kurumun ağır ihmal ve kusuru nedeniyle merdivenlerden yuvarlanmış. Köprücük kemiginde catlak var. Kolu sargiya alındi. (Tek başına koridora çıkmış, merdivenlerde zıplamaya çalışmış. Yuvarlanmış. 5 ya da 6 basamak kadar. Ilk koşan kişinin müdahalesi de saniyeler sonra olmuş)

Bize ilk etapta ögretmeni olayı yumuşatarak anlattı. Merdivenden düştü sadece alnında hafif bir kızarıklık var ama yine de bilginiz olsun diye mesaj atmıştı. Merdivenlerden yuvarlandı , büyükçe bi kaza oldu demedi.

Şimdi geldiğimiz noktada kurum, bütün maddi ve manevi sorumluluk ile külfetleri kabul ediyoruz ve karşılamaya hazırız diyorlar. Düşme anının videosu da var elimizde. Gönderdiler hemen isteyince ikiletmediler. Özür diliyorlar. Her ne gerekiyorsa yapmaya hazırız diyorlar

Şimdi sevgili arkadaşlar özellikle avukat arkadaşlar, ben ne yapacağım? Düşünüp duruyorum.
Uyuyamıyorum. Ara ara ağlıyorum. Çocuk aşırı korkmuş sindi bir köşede oturuyor. Kolu sargıda. Sesi çıkmıyor. Ben çok üzgünüm. Ne yapacağımı şaşırmış bir haldeyim. Lütfen bana biri bir şeyler söylesin. Dava edersem bu süreç ne kadar sürer, bizi ne kadar yıpratır? Süreç nasıl işler bana yol yordam gösterir misiniz
Çok geçmiş olsun kurumun tavrı olması gerektiği gibi ihmal var mı evet var daha kötü bir sonuç olabilir miydi evet olabilirdi ama böyle olaylarda bir de şöyle düşünüyorum ben bir çocuğun başına annesi yanındayken de kötü bir şey gelebiliyor hayatta kaza diye bir gerçek var yani o öğretmen de insan sonuçta kaç tane çocuğun sorumlulugu var bazen gerçekten çocuk dediğin kaşla göz arasında kaçıp gidebiliyor bundan sonrası için gerekli önlemler alınırsa mesela merdivenlere korkuluk yaptırılırsa yani Çit şeklinde kilitli bir k korumalık olayı tolere edebilirsiniz gibi ama sizin içiniz soğur mu bilmiyorum siz tazminat davası mı açmayı düşünüyorsunuz burda hatalı olan o merdivenlere çit yapmayan kurumdur

Merhabalar
Öncelikle geçmiş olsun
Burada sorumlu olan kişiler kurumun yetkilisi ve öğretmen
Onlardan şikayetçi olabilirsiniz ancak alacakları ceza erteleme olacaktır
Eğitim kurumunda oldukları için sabıkasız olduklarını varsayıyorum
Size tavsiyem şudur
Maddi olarak somut zararınız neyse onu isteyin
Manevi olarak da bir bedel belirleyin ama bu çok yüksek olmasın
Çocuğun bir müddet pedagoga gitmesi gerekirse o masrafı da hesaba katın
Maalesef bizim yargı sistemimiz çok yavaş ve mağduru korumaya yönelik değil
Maddi taleplerinizi mahkeme aracılığıyla da isteyebilirsiniz ancak uzun sürer
Onun yerine makul talepler oluşturun ve sulh olarak konuyu kapatın derim
Dava açtığınızda sizlerin de duruşmada dinlenmeniz gerekecek ve manevi yükünüz artacaktır
Bunu müvekkillerimden gördüğüm için söylüyorum
Kurumun yaklaşımı yapıcı demişsiniz
Çoğu öyle olmuyor git dava aç modunda oluyor
O açıdan şanslısınız ama tabiki keşke hiç yaşanmasaydı
Umarım biran evvel hallolur

Eğer dava açmak istiyorsanız bu kişi öğretmen değil, okul olmalı. 17 20 kişilik özel bakım gerektiren cocuklara bir tane öğretmen vermişler. Bu öğretmene de asgari ücretten hallice ücret veriyorlardır, peki sasece bir tek veliden ne kadar ücret alıyorlar. Tahminim 3 öğretmen daha işe almaları gerekirdi. Bir insan küçücük aşırı hareketli 20 çocuğun hem bezini değiştirip hen de her biririne göz kulak olamaz. Sorun aç gözlü Türk özel sektörü, bir çalışandan 10 tane iş istiyorlar, onu da mükemmel yapmasını bekliyorlar. Öğretmen değişse, isten atılsa yine çocuğunuz için aynı tehlike mevcut. Sizin aklınız alıyor mu 20 tane özel ilgi gerektiren çocuğa tek bir öğretmen bakabilsin?

Öğretmen falan değilim bu arada ama lütfen şu özel okullara servet saçarken bunu da isteyin. "Ben bu okula servet vereceğim, neden bu kadar çocukla tek bir öğretmen ilgileniyor?" Bu velilerin baskı yapması gereken bir konu.
Evet haklisiniz, okul oncesi icin olmasi gereken maksimum 7 cocuga bir ogretmendir. Yani 14u gectigi anda mevcut, ogretmen sayisi 3 olmali.

Evet haklisiniz, okul oncesi icin olmasi gereken maksimum 7 cocuga bir ogretmendir. Yani 14u gectigi anda mevcut, ogretmen sayisi 3 olmali.
Yurtdışında o yüzden kreşlerde hep bekleme listeleri vardır. Çocuk sayısına göre öğretmen var çünkü. +1 çocuğu imkansız almazlar. Kreşin büyüklüğü, bakılacak çocuk sayısı bunlar kesin kurallarla belirlenir. Bırak merdivenleri her odada çocuk kapıları vardır. Yaş grupları bile birbirine karışmaz. Köklü pahalı her şey var denen okullarda merdiven kapısı yok şaka gibi. Drama dersi İngilizce dersi vs. allayıp pulluyorlar.

3 yaşında çocuk yaninda sınıf ablası tarzi bir şey olmadan wc ye bile gönderilmiyor çoğu yerde.
Çocuk oraya nasil tek başına gitmis, hadi diyelim ki bir anlik boşluğa geldi insanlik haliydi buraya kadar.
3 yaşında çocuk merdivenden yuvarlanmıs kolu sarilip, kaburga catlayacak sekilde neden bir ambulans çağrılmamış?
Derdini tam olarak anlatamayan çocuğun pozisyonunu bozup kendilerince küçük bir sıyrik diyerek geçiştirmişler saçma şekilde.
Yani şunu devlet okulunda kim kime dum duma olan kızım düşüp kolunu kırdığında yapmadılar orada bile aninda müdahale oldu.
Dünyanin parasini al bir ambulans çagırma, ustune bana yalan yanlis bilgiler ver ayaği takilip dizinin ustune düşmüş sanki çocuk.
Yerinizde olsam mahkemeye verir hatta sosyal medyanında gücüyle rezil ederdim bu kurumu.

Öncelikle çok geçmiş olsun,
Ben de anaokullarında çocuklara İngilizce ders veren bir öğretmenim. Mezun oldum olalı bifiil tam zamanlı olarak çeşitli yerlerde ve yaş gruplarında çalıştım. En kötüsünden en iyisine...

Şunu belirtmek isterim ki anaokulları çok çeşitli; kimisi az ama öz çocuğum olsun der, sınıflarını maksimum 10 kişi tutar, kimisi isim yapmıştır, aylığı yüksektir, bir sınıfa en az 15 çocuğu tıkar ama başına da maksimum 3 öğretmen diker.
Anaokullarında her çocuk farklıdır, velisiydi, özel günüydü, çocukların yemekleri, kişisel bakımları vb daha çok sayarım da, fazla iş yükü bulunmakta... Burada sorulacak en önemli soru şu; bu çocuk oraya tek başına nasıl gitti? Öğretmen o sırada ne yapıyordu? Bu soruları sorduğunuzda size yeterince şeffaf yaklaştılar mı?

Ben 6 yıllık deneyimimde çok kaza gördüm, bir çocuk sandalyenin tahta parçasını kalemiyle oymuş ve çıkan ince kıymık tarzı bir şeyi yutmuştu. Kurum hemen onu hastaneye götürdü, veli arandı, filmler çekildi. Sizin çocuğunuza da aynı özeni göstermeliydiler. Arayıp, bekleterek büyük riske girmişler.

Veliler kaydolmaya geldiklerinde sadece çocuğun yemeğini, kişisel bakımını soruyor, aslında sorulacak en önemli sorular şunlar; sınıfımızda kaç öğretmen var? sınıfın mevcudu nedir? öğretmenlerimizin deneyim yılı ve mezuniyetleri?

Düşme, çarpma esnasındaki tepkiler, oryantasyon zamanı şefkatli yaklaşım, ciddi darbe alımlarında alınacak tedbirler vs vs.
Ben yerinizde olsam çocuğumu aynı kuruma göndermem, daha butik, az öğrencili, çocuğumun akademik değil ama sosyal anlamda mutlu olacağı ve ilgi alabileceği küçük kurum seçerim.

çok geçmiş olsun
çocuğu bir pedagoga götürün , korkmuş belli ki
belki iyi gelir , korkmamasını falan söyler teselli eder.

onun dışında kurum maddi manevi yanındayız demiş
çocuk evde de düşebilirdi
olayda ihmal vs yoksa
çocukta da çok ciddi bir yaralanma vs yoksa mahkemeye tasıyacak bir durum olduğunu düşünmüyorum

Back
X