Çocuğum olmayacak

S sultansuleyman111 geçmiş olsun.İlk ve tek değilsiniz.Ben çocukları çok severim.Ama olmadı evlenmedim bile.Şimdi evlenmekde de gözüm yok.Kimsesiz bir çocuğa anne baba olursunuz sizde.:KK200:
Ah cok üzgünüm güzel dileklerin için çok teşekkür ederim

Nasıl ya!!!kist alınırken yumurtalık temiZlenmiyor mu?illa alınması mi lazimmis?😞nasıl diğeri de kontrol edilmez..burada biraz ihmal yok mu?ayrıca yumurtaligi olup da sebebi olmadan hamile kalamayan o kadar kadın var ki.siz sağlıklı olun hayat beklediginizden daha güzel şeyler sunacaktır size.
Canim 4 farklı doktora gittim kistin büyüklüğünden yumurtaliklari göremediler, hepsi de aynı oldu. Mr çekildi orada bile belli değildi. Doktor cok umutlandırdı beni ama sonuc böyle oldu bunu sizlerle paylaşıyorum kontrollerinizi aksatmayin lütfen

Bu dünyaya zaten artık çocuk getirenler gözümde suçlu. O yüzden hiç üzülmeyin, illa çok çocuk seviyorsanız gidip evlatlık alın, doğurmaktan bin defa daha kutsal benim gözümde evlat edinmek
Ne diyosunuz siz Allah aşkına ya 😂😂😂 öyle saçma bişey yazmışsınız ki cümlenizdeki doğru olan kısıma eminim kimse odaklanamamıştır

Senin de mi iki yumurtaligin alındı yoksa bir tanesi mi tecrübelerini paylaşabilir misin şuan cok korkuyorum ileride başıma gelecekler için
Canım benim bir yumurtalığım ve bir tüpüm alındı. Ama patoloji sonucuna göre kist cikolata kistiymis. Tekrarlama ihtimali yüksek dedi doktorlar benimde öyle bir sorunum var. Yinede şükrediyorum kötü huylu çıkmadığı için. Sende patoloji sonucunu mutlaka takip et ihmal etme

Canım benim bir yumurtalığım ve bir tüpüm alındı. Ama patoloji sonucuna göre kist cikolata kistiymis. Tekrarlama ihtimali yüksek dedi doktorlar benimde öyle bir sorunum var. Yinede şükrediyorum kötü huylu çıkmadığı için. Sende patoloji sonucunu mutlaka takip et ihmal etme
Cok geçmiş olsun umarım daha iyi olursun senin için dua edeceğim. En azından 1 yumurtaligin sağlammış şanslısın ve lütfen surekli kontrole git umarım anne olabilirsin

Cok geçmiş olsun umarım daha iyi olursun senin için dua edeceğim. En azından 1 yumurtaligin sağlammış şanslısın ve lütfen surekli kontrole git umarım anne olabilirsin
Kendini hic üzme ben inaniyorum senin icinde hersey cok guzel olacak. Evli misin bilmiyorum ama evliysen de değilsen de tüp bebek ile donasyonla kibrista hamile kalabilirsin kendini umutsuzluga itme. Birde doktor kontrollerini aksatma sana bitamin takviyesi vs vermeleri gerekebilir vana 6 ay kullanmam gereken ilaclar verdiler mesela cok kanamam oldugundan dolayi. Aklina takilan ne varsa hepsini sor. En büyük dilegim inşallah sonuçların temiz cikar rabbim dermansiz dert vermesin gerisi nasip kismet arkadaşım 🙏 bana ne zaman istersen yazabilirsin ister burdan ister dmden..

Hepinize çok teşekkür ederim hastane odasında yazılarınızı okumak nasil iyi geliyor bilemezsiniz annem yanımda ama insan yine de yalnız hissediyor kendini.
Öncelikle geçmiş olsun, allah yardımcınız olsun tabi ki zor zamanlar yaşıyorsunuz. Kader olarak bakarsanız daha rahat edeceğinizi düşünüyorum nitekim allah yazmış ve bunu yaşıyoruz çaresi var ise arıyoruz gerisi tevekkül
Biz de ailecek sıkıntılar yasadık bu gibi konularda. Doğuştan yumurtalıkları veya rahmi olmayan bebeklere rastladık veya dediğiniz gibi bazıları bir organın veya kistin arkasına saklanmış olabiliyorlar anatomik olarak.
2. Yumurtalık olarak ise ilk ameliyatınızın epkriz raporu ile beraber farklı doktorlara ulaşıp baktırmak tekrar ultrason vs arastırmak suan için en mantıklısı geliyor bana. Eğer olumsuz bir durum var ise de emin olursunuz en azından.
Ben de kızım agır ameliyattan cıkmış başında beklerken ilerde ona bazı şeyleri nasıl açıklayacağımı düşünüp içten içe ağlarken servise cocuk esirgeme kırumundan bir çocuk geldi kızımla aynı hastalığı vardı ameliyat demişler benzer işlemlerden geçecekti. O an içim o kadar sızladı ki ben annesi olarak yanındaydım ama onun ne elini tutacak annesi ne de açıklayacak arkadında duracak ailesi yoktu. O an gözyaşlarımı sildim ve kader böyleymiş elimizden gelenin en iyisini yapıp gerisine tevekkül edeceğim dedim ve o andan itibaren bu yolda ilerliyorum

Kemik erimesi de mi yapıyor 😔
Canim bunun icin doktorunla konusabilirsin, emin degilim ama sana buyuk ihtimal dogum kontrol hapi onericektir. Regl olabilmen icin ve menopozun getirdigi etkileri geciktirmek icin.

Benimde kistim vardi 20 yasindaydim. Benimki 7 cm ken ameliyat ettiler. Yumurtamigimi biraktilar ama o yumurtaliktan hic bi zaman yumurta buyumedi. Yani doktorun kisti alip yumurtaligi biraksaydi bile cok hasar gordugu icin buyuk ihtimal benimki gibi olurdu. Simdi benimde yumurtaligimin birisi ultrasonda gozukmuyo, ikisi birbirine yapisik. O yuzden 16 cm bi kist varken, doktorlarin oteki yumurtaligi gorememeleri normal.

Merhaba hanımlar. Çok sıkıştığım anda buranın desteği bana iyi geliyor bu yüzden yazmak istiyorum . 1.5-2 sene önce yumurtalık kistim olduğunu öğrendim 16 cm idi. Doktorlar hep ameliyat dediler kimisi yumurtaligini alırız dedi kimisi kötü huylu dedi araya da covid-19 girdi ben de araştırmalarım sonucu kendime uygun bi doktor bulup ameliyat olmaya karar verdim. Bugun ameliyat olali 2.günüm... doktor yumurtaligimi kurtaramamis olsun diğeri var dedim ama diğeri de doğuştan yokmuş sanirim bunu da ameliyat anında farketmisler. Önce senin sağlığın diyorlar ama kızlar yıkılmış durumdayım. Henuz 25 yaşındayım çocuğum olmayacak ve hormonlarım da yok artık içimi dokmek istedim.. ciddi düşündüğüm biri de vardı. Ben yanındayım diyor ama bunu ona da yapmak istemiyorum:KK43:(
Once iyilesmeye bakın kardeşim tamamen iyileşince cok iyi bir doktor bulun bunu anlatın kesin mi diye ogrenin bir doktorla kalmayin

Merhaba hanımlar. Çok sıkıştığım anda buranın desteği bana iyi geliyor bu yüzden yazmak istiyorum . 1.5-2 sene önce yumurtalık kistim olduğunu öğrendim 16 cm idi. Doktorlar hep ameliyat dediler kimisi yumurtaligini alırız dedi kimisi kötü huylu dedi araya da covid-19 girdi ben de araştırmalarım sonucu kendime uygun bi doktor bulup ameliyat olmaya karar verdim. Bugun ameliyat olali 2.günüm... doktor yumurtaligimi kurtaramamis olsun diğeri var dedim ama diğeri de doğuştan yokmuş sanirim bunu da ameliyat anında farketmisler. Önce senin sağlığın diyorlar ama kızlar yıkılmış durumdayım. Henuz 25 yaşındayım çocuğum olmayacak ve hormonlarım da yok artık içimi dokmek istedim.. ciddi düşündüğüm biri de vardı. Ben yanındayım diyor ama bunu ona da yapmak istemiyorum:KK43:(
Kuzum ya, insanların ne dertleri ne imtihanları var. Evet elbette çok üzücü, Allah sabır versin ama kimin başına ne geleceği belli mi? Çok şükür sağlıklısınız, eliniz ayağınız tutuyor, aklınız fikriniz yerinde. Bugün Allah korusun dışarı çıksak hangimizin başına ne geleceği belli mi? Sizi gerçekten seven bir şekilde sizinle beraber olur, elinizi bırakmaz zaten. Belki ilerde koruyucu aile olur, bir değil bin çocuğa faydalı olursunuz. Allah içinizdeki sevgi ve şefkat duygusunu çok çok daha hayırlı, güzel bir şekilde dağıtmanıza vesile olur inşallah. Sıkmayın canınızı, belki de şer gibi görünen bu olay hayrınıza olur. Bu sizi eziklik psikolojisine sokmasın. Yumurtalıkları alınmamış olup, çocuk sahibi olamayanlar da var. Her şey imtihan, geçmiş olsun

Alınan yumurtalıkta hiç yumurta adayı yok muydu? Önce onları alıp dondurup sonra ameliyat etselerdi keşke

Evlatlik alabilirsiniz. Hem sevap hem harika bisey şip diye anne oluyosun hamilelik eziyeti yok dogum sancisi yok dogum, sezeryan,catlak yok fazladan 30 kilo yok sutum geldi gelmedi derdi yok. Benim olmasa dusunurdum. Sevmek icin illa dogurmak gerekmiyorki ❤

Diğer yumurtalığın olup olmadığından nasıl habersiz olabiliyorlar çok şaşkınım. Yumurtalığınızda kistin olduğunu kac cm olduğunu gören diğerinide görür . Ameliyatdan önce farklı doktorlarlada görüşüp istişare etmişmiydiniz?

Sağlık herşeden önemli kötü huylu büyük ihtimalle o kadar büyüklükteki kist.
O belli olmaz, benim sağ yumurtalıgım komple alındı 38 cm kist vardı ,kötü huylu değildi.

Diğer yumurtalığın olup olmadığından nasıl habersiz olabiliyorlar çok şaşkınım. Yumurtalığınızda kistin olduğunu kac cm olduğunu gören diğerinide görür . Ameliyatdan önce farklı doktorlarlada görüşüp istişare etmişmiydiniz?

Yani kist çok büyük olduğu için dışardan ultrasonla evet görünmeyebilir.Ama bunun başka bir yolu yok mu ki ? Rahimde , yumurtalıklarda yapışıklık var mı diye ilaçlı rahim filmi çekiliyor mesela,bunun gibi.
Yine o esnada farkedilse bile yumurta toplama yapılamaz miydi acilen.Doktor değiliz tabi ki en doğrusunu onlar bilir ama bunlari sorgulayıp cevap alma hakkı da var bence hastalarin.

Evet olan olmuş ,artık geriye dönüş yok.Yalniz doktor hatası varsa da bunu irdelemek gerek bence.

Konu sahibi çok geçmiş olsun, dilerim hayat hep güzellikler getirsin size 🙏

Yani kist çok büyük olduğu için dışardan ultrasonla evet görünmeyebilir.Ama bunun başka bir yolu yok mu ki ? Rahimde , yumurtalıklarda yapışıklık var mı diye ilaçlı rahim filmi çekiliyor mesela,bunun gibi.
Yine o esnada farkedilse bile yumurta toplama yapılamaz miydi acilen.Doktor değiliz tabi ki en doğrusunu onlar bilir ama bunlari sorgulayıp cevap alma hakkı da var bence hastalarin.

Evet olan olmuş ,artık geriye dönüş yok.Yalniz doktor hatası varsa da bunu irdelemek gerek bence.

Konu sahibi çok geçmiş olsun, dilerim hayat hep güzellikler getirsin size 🙏
Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim ...

Sağlık herşeden önemli kötü huylu büyük ihtimalle o kadar büyüklükteki kist.
Ultrason ve MR çekildi çok büyüktü ama amr sonuçlarına göre sınırları iyi ve patolojik reaksiyon göstermiyordu. Doktorum herkeste görülebileceğini, normal olduğunu söyleyerek şırınga ile çekeceğiz küçültüp alacağız yumurtaligimi çok zorda kalmadıkça almayacaktı alsa bile diğeri olduğunu söyledi. Ben bu konuşmalar üzerine cok rahatlayarak girdim ameliyata. Bir tarafta zaten yumurtalığım hiç yokmuş diğeri de tümörleşme yaptığı için almak zorunda kalmış. Yani ameliyat esnasında annemlere söylenen bunlar. Şimdi patoloji sonucumu bekliyorum kötü gelirse rahmi de almak isterler mi hiç bilmiyorum zaten başımdan bir kere evlilik geçti, talihsizlik boşandım üzerine bi olaylar henuz 25 yaşındayken isyan etmiyorum vardır Rabbimin bir bildiği. ..

O an yumurta toplama yapılamayacak durumdaymış, yumurtalığım kist sebebi ile yumurta üretmeyi durdurmuş ama iki yumurtalığımda da yumurta üretimi durmasına rağmen hormonlarımda ve adet döngümde hiçbir problem yaşamıyordum. Gününde olurdu şimdi psikolojik midir bilemiyorum hiçbir şey hissetmiyorum sanki evlensem bile cinsel hayatım da bitecek gibi hissizim . Çok zor gerçekten çok zor ☹ Allah kimsenin başına vermesin

Back
X