Çocuğum olmuyor

Varikoselde ameliyatla düzeliyor ama cok degil ben ilk topiclerde onla ugrasiyirdim sonuc tup bebek hic ugrasma ameliyat zaman kaybi ilk tup bebek yapin anlasirsaniz sonra ameliyat
olsun ben neler neler yaptim cocuk icin asilamalar tedaviler ameliyat enson tup bebek yaptik oldu keşke bastan yapsaydım bu kdr strese girmezdim bir tane ard eside varikosel di adam ameliyar oldu bebekler yine tup bebek varikoselde bi nebze duzeliyor beslenmesinecdikkat etsin
ben bunun şöyle olduğunuz düşünüyorum. araştırdığım kadarı ile.
varikoselin en düşük derecesi genelde her erkekte oluyormuş.
sperm bozukluğunun iki nedeni var bence biri vaerikosel kaynaklı biri yapısal.
hem varikosel varsa ama sebebi varikosel olmayıp yapısalsa ameliyat olsada düzelmiyor.
ama sperm bozukluklarının sebebi varikosel ise ameliyat işe yarıyor.
hormonlara vs bakılıp iyice tespit edilmesi gerek çünkü varikosel dna hasarı yapıyor spermlerde.
yani evet ameliyat ile doğal yoldan kalamasan bile ameliyat olunmadığı zaman düzgün görünen spermde bile dna hasarı oluyor ve yumurtayı dölleyemediğinden ya tüp bebek tutmuyor yada düşünle sonuçlanıyor.
yani bu benim kafamın basan kısmı doktorlar bunlar için yıllarını veriyor bizim idrak etmemiz çok zor valla Allah herkese yardım etsin millet yattığı yatagında anlamadan hamile kalıyo vardır her işte bi hayır ne diyelim

• Beğen
Reactions: Cac
ben bunun şöyle olduğunuz düşünüyorum. araştırdığım kadarı ile.
varikoselin en düşük derecesi genelde her erkekte oluyormuş.
sperm bozukluğunun iki nedeni var bence biri vaerikosel kaynaklı biri yapısal.
hem varikosel varsa ama sebebi varikosel olmayıp yapısalsa ameliyat olsada düzelmiyor.
ama sperm bozukluklarının sebebi varikosel ise ameliyat işe yarıyor.
hormonlara vs bakılıp iyice tespit edilmesi gerek çünkü varikosel dna hasarı yapıyor spermlerde.
yani evet ameliyat ile doğal yoldan kalamasan bile ameliyat olunmadığı zaman düzgün görünen spermde bile dna hasarı oluyor ve yumurtayı dölleyemediğinden ya tüp bebek tutmuyor yada düşünle sonuçlanıyor.
yani bu benim kafamın basan kısmı doktorlar bunlar için yıllarını veriyor bizim idrak etmemiz çok zor valla Allah herkese yardım etsin millet yattığı yatagında anlamadan hamile kalıyo vardır her işte bi hayır ne diyelim
Haklisnizdir varikosel ameliyatindan sonra bizde spermler biraz düzeldi hiz ve morfoliji duzeldi cok fazla degil ama dna sina kdr inmedik uroliji dr ameliyattan sonra olmazsa tup bebek yapin kendi demisti .o yuzden yapsin dedim ilk ameliyat varikosel varsa sonra tup bebek denesin. ameliyattan sonra toparlanma suresi 6 ay ile 1 sene demisti ama olmadi tüp bebek yaptik

ay çok korkuyorum sırf bu yüzden tedaviye başlamak istemiyorum
iğneden falan hiç korkmuyorum onları düşünmüyorum bile
keşke bölgesel uyuşturup toplasalar valla 10 bin kere yapardım tüp bebek o zaman acaip bi korku ya hayatımda hiç almadım narkoz sigarada içiyorum ya uyanamazsam korkusu beni bitiriyo :KK43:
İlk başlamadan önce korkutucu geliyor ama hiç anlamadım bile en kolay geçen o kısımdı. İşin ehli bir ekip oluyor zaten düzgün bir yerse. Önceden sizinle görüşülüyor sorular soruluyor. Bir iki test yapılıp ertesi gün işlem yapılıyor. Endişelenmeyin işin içine girince umutla, tatlı bir heyecanla yürüyor tüm işler🥰

İlk başlamadan önce korkutucu geliyor ama hiç anlamadım bile en kolay geçen o kısımdı. İşin ehli bir ekip oluyor zaten düzgün bir yerse. Önceden sizinle görüşülüyor sorular soruluyor. Bir iki test yapılıp ertesi gün işlem yapılıyor. Endişelenmeyin işin içine girince umutla, tatlı bir heyecanla yürüyor tüm işler🥰
valla işte insan panik atak olunca :D sonra kendi kendime diyorum ki kızım 40 yaşına gelsen bir yerini kırsan pat diye ameliyata alınsan ne yapıcaksın ? narkoz bu muymuş desen ve tüp bebek için bile geç kalmış olsan pişman olursun cesaretini topla diye kendimi motive etmeye çalışıyorum (ki kardeşim 17 yaşında geçen hafta düştü konu kırdı pat diye ameliyat oldu 3 saatlik hiç hesapta yokken ) ama işte insan kendine gelince mantığını kaybediyor malesef. Bi rahim filmi bide narkoz beni benden alıyor :D

Siz çarşamba günü hamile olduğumu öğrendim . Sağlıksız diye korkuyorum, kürtaj düşünüyorum gibi şeyler yazmışsiniz. Bebek düştü mü ne oldu? Birde yaşınızdan dolayi cok istemiyorsnuz gibi anlamıştım yaşınizda da bisey yok

Eklentiler

• Screenshot_20220131-144956_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20220131-144956_Samsung Internet.webp
    43,7 KB · Görüntüleme: 50
Düşük yapmış sanırım :(

Siz çarşamba günü hamile olduğumu öğrendim . Sağlıksız diye korkuyorum, kürtaj düşünüyorum gibi şeyler yazmışsiniz. Bebek düştü mü ne oldu? Birde yaşınızdan dolayi cok istemiyorsnuz gibi anlamıştım yaşınizda da bisey yok
1643630758742.webp

Geçmiş olsun ,diğer konuda yasina 39 yazmis cok geç gibi neden gec olsun artik eskisi gibi değil yasi da genc bu psikolojiden kurtulmasi lazim
insan ilk bu teşhisi aldığında öyle oluyor malesef...
bende 31 yaşındayım ama 22 23 yaşında bu işlerle uğraşmayı okumaya başlayınca kendimi çok geç kalmış hissettim :(

Düştü maalesef içime doğmuş.

insan ilk bu teşhisi aldığında öyle oluyor malesef...
bende 31 yaşındayım ama 22 23 yaşında bu işlerle uğraşmayı okumaya başlayınca kendimi çok geç kalmış hissettim :(
Öyle düşünmeyin , benim 1 oğlum var 2.ye anca kadar verdim 37 yaşındayım ağustosta hamile kaldim ekimde 2 aylikken kalbi durdu.bende geç kalmis hissi oluyor ama değil artik bu yaşlar geç değil. Allah kalbinizdekini versin

Back
X