Çocuğum olmuyor

Limon01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
124
Puanlar
53
Yer
Tekirdağ
5 yıldır evliyim benden ötürü çocuğum olmuyor maddi durumumuz iyi değil tüp bebek tedavisi denedik bi kere tek embriyo o da negatif eşim çocuk istiyor seviyor bütün yaşıtları çocuk sahibi arkadaşlarının çocuklarını nasıl sevdiğini görünce içim parçalanıyor. Kaç kere ayrılalım dedim kabul etmiyor çevremdekiler çok üstüme geliyor psikolojik olarak aşırı kötü durumdayım eşimi çok seviyorum ama ayrılsak o çocuk sahibi olacak bende bütün baskılardan laf sokmalardan üstelemelerden kurtulacağım psikolojim çok kötü durumda ne yapacağımı bilmiyorum 😢

5 yıldır evliyim benden ötürü çocuğum olmuyor maddi durumumuz iyi değil tüp bebek tedavisi denedik bi kere tek embriyo o da negatif eşim çocuk istiyor seviyor bütün yaşıtları çocuk sahibi arkadaşlarının çocuklarını nasıl sevdiğini görünce içim parçalanıyor. Kaç kere ayrılalım dedim kabul etmiyor çevremdekiler çok üstüme geliyor psikolojik olarak aşırı kötü durumdayım eşimi çok seviyorum ama ayrılsak o çocuk sahibi olacak bende bütün baskılardan laf sokmalardan üstelemelerden kurtulacağım psikolojim çok kötü durumda ne yapacağımı bilmiyorum 😢
Rabbimin vardır bi bildiği..
zor bi sınav.

Yaşınız kaç

Tüp bebek deneyin bırakmayın elinizden geleni yapacaksınız başka yapacak bir şey yok30

Yaşınız kaç

Tüp bebek deneyin bırakmayın elinizden geleni yapacaksınız başka yapacak bir şey yok
30 yaşındayım aslında ama bu tedaviler yüzünden o kadar borçlandık ki gücümüz kalmadı kendimi o kadar kötü hissediyorum ki benim yüzümden bir sürü sıkıntı toplumsal baskı psikolojik zorluklar

Eşinizden kaynaklı problem olsaydı siz ayrilirmiydiniz hayır kendinize yüklenmeyin sizi çok iyi anlıyorum.denemekten vazgeçmeyin rabbim nasip edecektir insaAllh
Asla ayrılmazdım ama psikolojim o kadar kötü durumda ki ve insanlar o kadar üstüne geliyor ki eliminde başka çocukları ne kadar sevdiğini görünce büsbütün çöküyorum

Yaşınız 40 tan küçükse devlette deneyin. İlk seferde tubbebek tutması genelde zor bir kaç deneme yapman lazım.
2 buçuk yıl gittim devlete o kadar zor o kadar yavaş ki bi aşamadan diğerine geçemiyorlar defalarca aşılama yapmaktan sonra süre doldu tüp bebeğe geçmek için hadi tekrar aşılama git gelharap olduk işten izin alması ayrı sıkıntı

Devlet hastanelerindeki tüp bebek şartlarını taşımıyor musunuz? Orda yaptırın. Çok haklısınız evlat beklemek de toplumsal baskı da çok zorlu bir süreç. Allah yardımcınız olsun. Rabbim tez vakitte kolaylıkla hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin

Lütfen böyle yapmayın. Kendinize en çok siz yükleniyorsunuz.

Daha 1 kere denemişsiniz tüp bebek. Zaten ilk seferde tutmuyor. Lütfen İstanbulda iyi tıp fakültelerinde deneyin. Daha çok gençsiniz. Olur. Olacaktır.

Çocuğum olmuyor diye bi şey yok daha. Siz elinizden geleni yapın, yine de olmazsa o zaman olmadi dersiniz.

Bakın siz böyle yaparsaniz hepimiz üzülürüz. Stres yapmamaya bakın. Stres çok etkiler sizi şu an.

Eşinize ayrılmayı teklif etmeyin lütfen , saçmalamayın.

O çocuk sahibi olacak demişsiniz ama eş bakkalda mi satılıyor? Kolay mı öyle hayat arkadaşı bulmak? ömür boyu arayıp bir tane bulamayan insanlar var.adam bakıyorsun kul köle ayrılalım diye show yapmak kolay tabi.kusura bakma da yaptığın bu yani.acaba mi dediğini bir gör bakalım ne hâle geliyorsun? Kabul etse ayrılacağın falan da yok.sana göre suç(!) bastırmak için yapıyorsun ama hoş değil.

Son düzenleme:
2 buçuk yıl gittim devlete o kadar zor o kadar yavaş ki bi aşamadan diğerine geçemiyorlar defalarca aşılama yapmaktan sonra süre doldu tüp bebeğe geçmek için hadi tekrar aşılama git gelharap olduk işten izin alması ayrı sıkıntı
Anladım canım Allah kolaylık versin inşallah. Biraz kendinizi toparlayın yine devam edersiniz özelde. Yaşin daha çok genç olur inşallah üzülme desemde zor biliyorum çünkü benimde olmuyor. Ama ben ileri yaştayim sen gençsin senin daha çok şansın var Allahtan umudunu kesme.

Kendinizi üzmeyin. Sizin elinizde olan bir durum yok ki. Her şeyin hayırlısı. Allahın dilediği zaman olur. Bu yola hastalıkta sağlıkta diye girmişsiniz eşinizle.
Hayırlısıyla çocuğunuz olur inşallah

Çevrenizdekilere hak ettikleri cevapları vermiyor musunuz?
Eşinize de ayrılmayı teklif edip durmayın.
Daha otuz yaşındasınız. Önceliği ekonomik ve psikolojik olarak toparlanmaya verin.
Sonrasında yine denersiniz.
İnşallah olur ama olmazsa da bunun tüm hayatınızı etkisi altına alacak bir sorun gibi görmeyi bırakmanız lazım.

Son düzenleme:
Devlet hastanelerindeki tüp bebek şartlarını taşımıyor musunuz? Orda yaptırın. Çok haklısınız evlat beklemek de toplumsal baskı da çok zorlu bir süreç. Allah yardımcınız olsun. Rabbim tez vakitte kolaylıkla hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin
Taşıyorum ama 5 yıldır çabalıyorum yaşım gen ama amh değerin 0.40larda belki daha da düştü yani aslında imkanım kadar vaktimde kısıtlı insanlarda o kadar çok üzüyor kırıyor ki beni bu konuda bu psikolojiyle olacağı varsa da olmuyor

Çevrenizdekilere hak ettikleri cevapları vermiyor musunuz?
Eşinize de ayrılmayı teklif edip durmayın.
Daha otuzmyaşındasınız. Önceliği ekonomik ve psikolojik olarak toparlanmaya verin.
Sonrasındaki yine denersiniz.
İnşallah olur ama olmazsa da bunun tüm hayatınızı etkisi altına alacak bir sorun gibi görmeyi bırakmanız lazım.
İnsanlar o kadar acımasıZ ki hassas noktayı bulunca üstüne üstüne geliyorlar tabiki kendimi ezdirmiyorum ama günün spnunda odama çekilince her şey bıçak gibi saplanıyor kalbime

Taşıyorum ama 5 yıldır çabalıyorum yaşım gen ama amh değerin 0.40larda belki daha da düştü yani aslında imkanım kadar vaktimde kısıtlı insanlarda o kadar çok üzüyor kırıyor ki beni bu konuda bu psikolojiyle olacağı varsa da olmuyor
Yaşın kaç? Bak kardeşim benim de hamile kalamamak değil de hamile kalıp kaybetme durumum vardı. Zaten dediğin gibi psikolojin bozulunca stres yapınca sonra olacağı varsa da olmuyor. O süeçte psikolojik destek aldım. Bu kadar kafaya takıyorsan sende al. Ayrıca vaktim kısıtlı diye düşünme. Artık herkes 40larında doğuruyor. Bende 34ümde doğurdum. Şuan 16 aylık oğlum var.

Yaşın kaç? Bak kardeşim benim de hamile kalamamak değil de hamile kalıp kaybetme durumum vardı. Zaten dediğin gibi psikolojin bozulunca stres yapınca sonra olacağı varsa da olmuyor. O süeçte psikolojik destek aldım. Bu kadar kafaya takıyorsan sende al. Ayrıca vaktim kısıtlı diye düşünme. Artık herkes 40larında doğuruyor. Bende 34ümde doğurdum. Şuan 16 aylık oğlum var.
Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah yaşım 30 ama yumurtalık rezervin aşırı düşük 0.40amh o yüzden gün geçtikçe umudum kırılıyor 😢 5 yıldır her ayım hastanede kontrollerde geçiyor

daha 30 yaşında bir kez tüp bebek denenmiş. çocuğum olmuyor diyebilecek durumda değilsiniz ki şu anda. tüp bebek pahalı diye şikayet edin tamam ama çocuk sahibi olamıyorum demeniz saçma şu aşamada

daha 30 yaşında bir kez tüp bebek denenmiş. çocuğum olmuyor diyebilecek durumda değilsiniz ki şu anda. tüp bebek pahalı diye şikayet edin tamam ama çocuk sahibi olamıyorum demeniz saçma şu aşamada
Bir kez denedik çünkü bir kez o aşamaya gelebildim ama 5 yıldır her ayım hastanede geçti ne kadar zorluk yaşadığımı bi ayda kaç defa o çatala muayene için geçtiğimi bilmiyorum bi kere ile kim olmuyor der ben o aşamaya binbir zorlukla geldim

Back
X