Çocuğum söz konusu

İlkokul 3 e başlayan çocuğum var. Okul başladığından bu yana öğretmenden çok şikayet alıyoruz.. Bugün olanı anlatmam gerekiyor ki sizden fikir almak istiyorum
Başka sınıfa gidip oradaki kitapları yerlere atıp deprem olduğu için bu kitaplar böyle düştü demiş. Araştırıyorlar çocuğum çıkıyor, rehber öğretmen çağırdı gittik. Adam çocuğumu kötülüyor yazmış 2 sayfa çocuğumun yaptıklarını, şöyle kötü böyle acımasız, merhametsiz söyledi durdu, dayanamadım biz geçen sene de size gelmiştik aynı şikayetleri anlattık keşke 1 kere değilde daha çok ilgilenseydiniz sorun belki çözülürdü deyince müdür dik dik baktı rehber öğretmene haftada 1 öğrenciye konuş dedi
Ben çocuğuma uslu demiyorum ama polis ifadesi alır gibi 2 sayfa yazıp bize onları okuyor ki biz zaten onları biliyoruz psikoloğada gidiyor, geçen sene anlatınca dinledi o kadar şimdi de şikayet etmeye çağırmış, çocuğumun merhametsiz olmasını kabul etmiyorum birisine birşey olsun çok düşünür merak eder sorar, rehber öğretmenin işi ne, müdür bile daha yumuşak ve sakin davrandı, rehber öğretmenlerin görevleri bu değil mi? Geçen seneden beri sormadı şimdi çocuğunuz şöyle çocuğunuz böyle ne rahat öğretmen, kızdığımızı heryerde belli etmek zorunda mıyız
Küçücük cocuga bu kelimeleri nasil sarf eder ya ne sacma asil kendisi merhametsiz

Ve kelimelere takılmayın "Acımasız-merhametsiz" vb.
Siz çocuğunuzun ruhu ve ihtiyaçlarına odaklanın.
Evet, bir eğitimcinin daha kibar kelimelerle, durumu aktarmasını bekleriz illaki ama durum buysa da, ne denilecek başka? Siz bunu bir tenkit olarak değil, bir "Uyarı, önlemini alalım" olarak görün.

Ben konu için kendimden örnek vermek istiyorum; (ilkokul öğretmenimiz gerçekten benim şansımdı, nurlar içinde yatsın) ailemi çoğu defa sınıfa çağırmak zorunda kalan öğretmenimin, hakkımda neler dediğini biliyorum.
"Adalet duygusu çok keskin, kendi cezasını biçiyor, şiddete çok meyilli ve çok öfkeli, karşısındakine verdiği zarardan pişmanlık duymuyor, empati kurmuyor, hiçbir şeyi ciddiye almıyor-otorite tanımıyor, yaşıtlarından ileri ve herkesten aynı tepkiyi-anlamayı bekliyor, acımasız"

Bunlar benim 9 yaşındaki halim ve daha buna benzer çok söylem.
Bunları nasıl duydum; gizlice dinledim, sınıf dolabını kırdım ve öğretmenimin notlarından okudum.
Annem/Babam "Benim çocuğum hiç de öyle biri değil, çok sevgi dolu, çok merhametli" diye öğretmenime çıkışmak yerine, öğretmenimle iş birliği yaptılar çünkü beni tanıyorlardı ve kendilerine yalan söylemek istemediler.
Benim ilkokul ve ortaokul yıllarım, sivri huylarımı törpüleme, zayıf olanları geliştirme şeklinde geçti.
(Elbette ebeveyn olarak hatalı, eksik davranışları da oldu ailemin, kimse mükemmel ana-baba değil)
Ama oldu yani bir gelişme.

Bu örnek çok rahatsız edici olacak özür dilerim ama, ölü hayvan görünce leşini deşip arkadaşlarını korkutmak için eline alıp üzerlerine koşan, elinde sallayıp duran-içindeki kurtları ayıklayıp bir kaba biriktirip onun bunun çantasına kalemliğine şaka diye dolduran ben, ölmüş bir hayvan gördüğünde üzülüp, onu ortadan dikkatlice kaldıran, sokak hayvanlarına yardımcı olan biri oldum.

Çocuğunuzu keşfedin ve ona ihtiyacı olanı verin elinizden geldiğince.
Rehber öğretmen içinize sinmiyorsa da, gayret en çok sizde bir anne olarak.
bu nasıl şahane bir örnek :KK200: çok kolaydı değil mi yetiştiğinde bir suça karıştığında "e ama çocukluğu da bla bla…" demek. oysa ki eğitmenleriniz ve aileniz sizin nihayetinde bir çocuk olduğunuzu unutmamış ve sizden bir "insan" yaratmış ne mutlu. ben bu konularda büyük konuşmaktan çok korkarım evladım var ama oldum bittim içimdeki düşünce, davranışları yüzünden çocuğu suçlamamaktır. çocuğun içinde kötü olamaz. o mutlaka bir şekilde aslında kendini korumaya çalışıyordur. ama içinde bulunduğu ortam bu koruma içgüdüsünü farklı şekilde ifade ettirmiş olabilir. sevgi ve ilginin aşamayacağı şey yok çocuklar için. ki aslında öyle masum ve güçsüzler ki en yaramaz diye tabir edileni bile sadece anlaşılmak, sevilmek ve görülmekten başka bişe istemez. fıtrat diye bir şey var ona asla karşı değilim. zaten öyle olmasa yokluk içinde büyüyen tüm çocukların canavar olması gerekirdi. bazıları ilgilenilmese de iyi, düzgün kalabiliyor. ama bazı minnaklar daha bir hassas işte. sadece görülmek ve dinlenmek istiyorlar. yorumların büyük çoğunluğuna katılıyorum anahtar her daim ebeveyndir.

Ayrıca çocuğunuzu tanımıyorum onun şahsına değil bu söyleyeceklerim ama ben bir çocuğun saf kötülükle dolu olabileceğini de gördüm. Çocuk deriz masum deriz ama bu her çocuk için geçerli değil. Örneğin hayvanlara işkence eden o kadar çok çocuk var ki ve malesef bundan zevk alabilen çok üzücü..
katılmıyorum size. akli melekelerinde hiç bir sorun yoksa bir çocukla kötülük kelimelerini aynı cümlede düşünemiyorum bile.

katılmıyorum size. akli melekelerinde hiç bir sorun yoksa bir çocukla kötülük kelimelerini aynı cümlede düşünemiyorum bile.
O zaman gündemden izole bir hayat yasıyorsunuz demektir. Tabi ki bir cocugu kötü olması sadece kendisiyle ilgili değil cevresel vs bir sürü faktör etkili olabilir ama kötü olan her cocuk bilincsizdir diyemeyiz. Cocuklugumda gördüm bizzat bir kaplumbagayı sıkıştırıp kabuğunu kırana kadar tasladılar 4 5 cocuk hayvan kanlar içinde öldü bir şey yapamadım ama bakın hala aklımdan cıkmamıs kac yasına geldim. Bı kac ay önce yine birileri okulumun bahsesıne kedı öldürüp bırakmış posetın ıcınde. Sınıf camlarını acamıyorduk kokudan meger kediden geliyormuş koku sonra bulduk. Hayat toz pembe değil caniler küçüklüğünde iyi çocuklar olup da büyüyünce birden cani olmuyor. Belirtilerini veriyor.

Son durum nedir merak ettim
Son durum
Okulunu değiştirdik, özel okula verdik. Çok şükür düzeldi maşallah diyeyim
Konuşması yine var, hareketleri yine hızlı diğer çocuklar gibi olan yaramzlıklar var sadece ancak arkadaşlarıyla uyumu, öğretmenine davranışı değişti çok şükür

Burda çok yoğun, ingilizce, havuz, paten vs bir çok etkinlik var ve enerjisini bu gibi şeylere harcıyor

Son durum
Okulunu değiştirdik, özel okula verdik. Çok şükür düzeldi maşallah diyeyim
Konuşması yine var, hareketleri yine hızlı diğer çocuklar gibi olan yaramzlıklar var sadece ancak arkadaşlarıyla uyumu, öğretmenine davranışı değişti çok şükür

Burda çok yoğun, ingilizce, havuz, paten vs bir çok etkinlik var ve enerjisini bu gibi şeylere harcıyor
Ilaca devam ediyormusunuz?Benzer bir durum yasiyoruz da ondan soruyorum

Back
X