Çocuğa dua etmesini öğretin.Pedagog'a götürebilirsiniz.slmlar..10 ili etkileyen deprem bölgesindeyiz,ilk depremde çok korkmayan oğlum üst üste yaşanılan depremlerden sonra artık çok korkuyor 6,5 yaşında..ha bire sallanıp duruyoruz bağrış çıkış falan derken bugünde sallandık ben işteydim o sıra şimdi akşam beneğim uyandı tekrar uykuya dalsın diye onu yatırırken oğlum korkuyla bağırmaya başladı anne,anne korkuyorum diye zor sakinleştirdim karanlıktan korktuğunu söyledi ama salonun ışıkları yanıyordu antrenin yanmıyordu antre karanlıktı diyor ne yapacağımızı şaşırdık çocuklar perişan oldu kalıcı zararlar vermesinden korkuyorum bu travmaların,nasıl bir yol izlemem lazım bilmiyorum
ilk depremde çok korkuları olmayınca rahat davrandım biraz ama evet artık bayağı travma olmuş bi uzmana götüreyim en kısa zamandadeprem bölgesinde psikolog ve psikolojik danışmanlar oyun terapisi, ebeveyn seminerleri gibi bazıları yüzyüze bazıları online ücretsiz destek veriyolar, onlara katılmaya çalışın
Çok üzgünüm. ALLAH yardımcınız olsunslmlar..10 ili etkileyen deprem bölgesindeyiz,ilk depremde çok korkmayan oğlum üst üste yaşanılan depremlerden sonra artık çok korkuyor 6,5 yaşında..ha bire sallanıp duruyoruz bağrış çıkış falan derken bugünde sallandık ben işteydim o sıra şimdi akşam beneğim uyandı tekrar uykuya dalsın diye onu yatırırken oğlum korkuyla bağırmaya başladı anne,anne korkuyorum diye zor sakinleştirdim karanlıktan korktuğunu söyledi ama salonun ışıkları yanıyordu antrenin yanmıyordu antre karanlıktı diyor ne yapacağımızı şaşırdık çocuklar perişan oldu kalıcı zararlar vermesinden korkuyorum bu travmaların,nasıl bir yol izlemem lazım bilmiyorum
slmlar..10 ili etkileyen deprem bölgesindeyiz,ilk depremde çok korkmayan oğlum üst üste yaşanılan depremlerden sonra artık çok korkuyor 6,5 yaşında..ha bire sallanıp duruyoruz bağrış çıkış falan derken bugünde sallandık ben işteydim o sıra şimdi akşam beneğim uyandı tekrar uykuya dalsın diye onu yatırırken oğlum korkuyla bağırmaya başladı anne,anne korkuyorum diye zor sakinleştirdim karanlıktan korktuğunu söyledi ama salonun ışıkları yanıyordu antrenin yanmıyordu antre karanlıktı diyor ne yapacağımızı şaşırdık çocuklar perişan oldu kalıcı zararlar vermesinden korkuyorum bu travmaların,nasıl bir yol izlemem lazım bilmiyorum
Bakın burada çok fazla şey var , sadece terapisti atmak istemedim.Çok fazla ücretsiz terapist var depremzedelere yönelik. Bazıları online, bazıları deprem bölgesinde.
Küçük bir arastirmayla bulabilirsiniz aslında, ben de denk gelirsem konuya atarim
Depremin ağır geldiği bir çocuğa 6 yaşındaki bir çocuğa sen abisin güçlü ol bağırıp kardeşini korkutma demekten daha yanlış ne olabilir ki diye düşündüm bir tek deprem senin yüzünden oluyor demek geldi aklımaCocukken yasanilan bu tarz korkular ve acılar cocugu erken olgunlaştırır bence olumlu bile etkisi olur. Sessiz kuşakta bunun örnekleri coktur ki bana göre insani anlamda en iyi jenerasyondular. Aklıma gelen, 'ben önemli bisey olduğunda sana söylerim onun dışında sen bagirnca kardeşin de korkuyor sen abisin güçlü ol' demek. Travma varmış gibi davranirsan travma olur. Bahsettigim nesille kimse ilgilenmedi ben bi tanesinde bile travma gormedim. 99 depremi olurken uyandigimizda benim israrlarimla 43teki depremde annesini ve kardesini kaybeden babannem, ayni depremde annesini babasini ve tum kardeslerini kaybeden dedemi dürttü 'hacı kalk zelzele oluyor' dedi. Dedem de 'Oluyosa oluyo yatın aşağı' dedi :) bireysel olarak yapacak bisey yoksa tuh vah demenin de bi anlami yok.
Cok gecmis olsun biz depremi yasamayarak okadar cok korktukki geceleri uykumdan uyandigim oldu,kucucuk yavru napsin bizzat yasamis olarkslmlar..10 ili etkileyen deprem bölgesindeyiz,ilk depremde çok korkmayan oğlum üst üste yaşanılan depremlerden sonra artık çok korkuyor 6,5 yaşında..ha bire sallanıp duruyoruz bağrış çıkış falan derken bugünde sallandık ben işteydim o sıra şimdi akşam beneğim uyandı tekrar uykuya dalsın diye onu yatırırken oğlum korkuyla bağırmaya başladı anne,anne korkuyorum diye zor sakinleştirdim karanlıktan korktuğunu söyledi ama salonun ışıkları yanıyordu antrenin yanmıyordu antre karanlıktı diyor ne yapacağımızı şaşırdık çocuklar perişan oldu kalıcı zararlar vermesinden korkuyorum bu travmaların,nasıl bir yol izlemem lazım bilmiyorum
kreş anaokuluna gidiyor mu? ben de deprem bölgesindeyim.Malesef çocugum korkmamısdı ama okula başlayınca tatbikat falan birde deprem anlatılmıs.Çok etkilendi.slmlar..10 ili etkileyen deprem bölgesindeyiz,ilk depremde çok korkmayan oğlum üst üste yaşanılan depremlerden sonra artık çok korkuyor 6,5 yaşında..ha bire sallanıp duruyoruz bağrış çıkış falan derken bugünde sallandık ben işteydim o sıra şimdi akşam beneğim uyandı tekrar uykuya dalsın diye onu yatırırken oğlum korkuyla bağırmaya başladı anne,anne korkuyorum diye zor sakinleştirdim karanlıktan korktuğunu söyledi ama salonun ışıkları yanıyordu antrenin yanmıyordu antre karanlıktı diyor ne yapacağımızı şaşırdık çocuklar perişan oldu kalıcı zararlar vermesinden korkuyorum bu travmaların,nasıl bir yol izlemem lazım bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?