• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocugum ve pedagog sonrasi onerilerinize ihtiyacim var.

Kızım 11 yaşında ve 3 5 dua öğrenmişti. 3 kulhu 1 elham yatarken okuyo korkuları var yalnız yatmak istemiyor uyumak istemiyor. Ha zorla yatırdığımız zaman çoğu zaman hemen uykuya dalıyor. Uykusunda sayıklıyor. Bugün laf arasında 3 tane 3 tane 3 tane okuyorum mesela bir 3lü okuyorum bir 3lü daha okumazsan günah yazarım dediğni duyuyorum dedi. Bunu takıntıyla bağdaştırmalı mıyım bilmiyorum. Canım sıkıldı.

Size de geçmiş olsun. Tez zamanda şifa diliyorum.
Olabilir sayma takintisi denir buna da bir bakin baska belirtiler varsa gidin doktora

Hangi sehirde oldugunuzu belirtirseniz belki daha fazla oneri gelir diye dusundum.
Bu arada cok gecmis olsun. Umarim tez zamanda sorunu cozersiniz.

Olabilir sayma takintisi denir buna da bir bakin baska belirtiler varsa gidin doktora
Takıntı değil de zorlantı olarak düşündüm de canım sıkıldı benim. Konu sahibinin dediği gibi şiddetli olsa anlarım sanıyorum.
Mesela banyoya zor girer elini biz zorla yıkatırız. Diğer taraftan bu virüs sebebiyle apartman kapı koluna ortak zile değmez. Yemeğe ellemeni istemez. Okb de temizlik takıntısının da birlikte olması mı gerekiyor acaba?

Takıntı değil de zorlantı olarak düşündüm de canım sıkıldı benim. Konu sahibinin dediği gibi şiddetli olsa anlarım sanıyorum.
Mesela banyoya zor girer elini biz zorla yıkatırız. Diğer tataftan bu virüs sebebiyle apartman kapı koluna ortak zile değmez. Yemeğe ellemeni istemez. Okb de temizlik takıntısının da birlikte olması mı gerekiyor acaba?
Tabiki hayır. Her okb li hasta aynı tepkiyi vermez ayni seyleri takinti ve vesvese yapmaz.
Neden zorlanti oldugunu düşündünüz? Zorlanti nedir?
Zorlanmak insana günah yazilacagini dusundurmez.
Bu hareketi takıntılı olmus. Ama baska var mi ona bakin bazen kendi kendine söner cogalmadan bazen cogalarak devam eder.
Ama kesinlikle sadece sayma takintisi var temizlik takntisi yoksa okb degil demeyin.
Farkli farkli takintiliar var. İnternetten bir okuyun okb yi birkac kaynaktan onemli bir konu.

12 yasinda ama 9 yasindan beri hafif belirti vardi okadar uzunki belirtileri nasil anlatsam zamanla artti ama soyle soyleyim once esyalarini elletmedi sonra bizle yemeyi kesti sonra yemegini kendi koymak istedi odasina masasina yaklastirmaz mikrop bulasacak saniyor sonra kendine ayri su falan alir bildigin damacanaya dokunduysak 10 gun su olmasin icmez gecer dedim ama artik artarak devam ediyor
Altındaki neden nedir peki konuştunuz mu bunu yasayanlarin mutlaka bir travması olmuş olmalı yanlış anlamayın beni ama boşanma tacize uğrama şiddet sevgisizlik. Arkadaşinin. Önünde intihar etmesi sevdiğini kaybetme. Tonlarca neden

Mesela banyoya zor girer elini biz zorla yıkatırız. Diğer taraftan bu virüs sebebiyle apartman kapı koluna ortak zile değmez. Yemeğe ellemeni istemez. Okb de temizlik takıntısının da birlikte olması mı gerekiyor acaba?
Bu arada benim oglum mesela masasini falan asla toplamaz okadar daginikki copcu dersin mesela zirt birt elini yikamaz ama sen elini atiyorum havluyla silip onun esyasina dokunduysan kesin mikrop bulasti der cunku o havluyu evdeki herkes elliyodur ona gore 🤦‍♀️ yani illa cok temiz olmasi gerekmiyor pis insanlarada okb tanisi konabilir ama seninkinde oldugunu sanmiyorum tek bir hiyundan dolayi.

Tabiki hayır. Her okb li hasta aynı tepkiyi vermez ayni seyleri takinti ve vesvese yapmaz.
Neden zorlanti oldugunu düşündünüz? Zorlanti nedir?
Zorlanmak insana günah yazilacagini dusundurmez.
Bu hareketi takıntılı olmus. Ama baska var mi ona bakin bazen kendi kendine söner cogalmadan bazen cogalarak devam eder.
Ama kesinlikle sadece sayma takintisi var temizlik takntisi yoksa okb degil demeyin.
Farkli farkli takintiliar var. İnternetten bir okuyun okb yi birkac kaynaktan onemli bir konu.
Evet elbette. götürmek istiyorum ama bu süreçte nasıl yapsam bilemedim.
Memorial sayfasından okudum orada zorlantı denmişti vikipedi de 'Kompülsiyon ya da zorlantı. Obsesyonlar kişinin iradesi dışında zihninde beliren uzaklaştırılamayan sıkıntı verici ve tekrar eden düşüncelerdir. Kompülsiyon ise, obsesyonların verdiği sıkıntıyı azaltmak için yapılan çoğu zaman mantıksız olan hareket veya düşüncelerdir. ' demiş.
Bizlerin de takıntıları olduğundan ayırt etmek zor. Yalnız kıstas günlük hayatı olabildiğince zorlaştırması olduğundan, ciddi boyutta olduğunu düşünmüyorum.
Babası da çok kontrolcü mesela.kaç defa beni işten eve gitmek zorunda bırakmıştır.
Çayın altını açık mı bıraktık diye.
Umarım hayatı zehir etmez kendine yavrum.

Altındaki neden nedir peki konuştunuz mu bunu yasayanlarin mutlaka bir travması olmuş olmalı yanlış anlamayın beni ama boşanma tacize uğrama şiddet sevgisizlik. Arkadaşinin. Önünde intihar etmesi sevdiğini kaybetme. Tonlarca neden
Allaha sukur hic biri olmadi evde sevgi dolu "gercek anlamda" bir aileyiz taciz falan asla olsa anlarim ama sebebini biliyorum sanirim o kucukken bendede vardi mesela bu rahatsizlik sinek degdi diye bir tulu 7 kez yikadigimi hatirliyorum 🤦‍♀️ sanirim farketmeden kotu ornek oldum anlayip kendimi duzelttigim anda galiba artik cok gec kalmistim simdi asla yapmiyorum takintili davranislar ama yinede etkisi yok galiba

Bu arada benim oglum mesela masasini falan asla toplamaz okadar daginikki copcu dersin mesela zirt birt elini yikamaz ama sen elini atiyorum havluyla silip onun esyasina dokunduysan kesin mikrop bulasti der cunku o havluyu evdeki herkes elliyodur ona gore 🤦‍♀️ yani illa cok temiz olmasi gerekmiyor pis insanlarada okb tanisi konabilir ama seninkinde oldugunu sanmiyorum tek bir hiyundan dolayi.
Umuyorum artmaz.
Zamanında hatırlıyorum ağaçları arabaları sayardım bende.
Teneke kola kapağı biriktirmişliğim vardır.
Ama bana okb değil de depresyon ve yaygın anksiyete bozukluğu teşhisiyle antidepresan yazmışlardı bir 3 sene kullandım ilacı. Sonra azaltarak bıraktım.
İnşallah şifa bulsun çocuklarımız tabi biz de.

Umuyorum artmaz.
Zamanında hatırlıyorum ağaçları arabaları sayardım bende.
Teneke kola kapağı biriktirmişliğim vardır.
Ama bana okb değil de depresyon ve yaygın anksiyete bozukluğu teşhisiyle antidepresan yazmışlardı bir 3 sene kullandım ilacı. Sonra azaltarak bıraktım.
İnşallah şifa bulsun çocuklarımız tabi biz de.
Aminnn ins.🙏 doktor zaten genetik oluyor bu rahatsizlar demisti once senin tedavi olman lazim dedi bana bi kac sene once ben duzeldim ama cocugumu kotu etkiledim Allah sifa versin herkese

Evet elbette. götürmek istiyorum ama bu süreçte nasıl yapsam bilemedim.
Memorial sayfasından okudum orada zorlantı denmişti vikipedi de 'Kompülsiyon ya da zorlantı. Obsesyonlar kişinin iradesi dışında zihninde beliren uzaklaştırılamayan sıkıntı verici ve tekrar eden düşüncelerdir. Kompülsiyon ise, obsesyonların verdiği sıkıntıyı azaltmak için yapılan çoğu zaman mantıksız olan hareket veya düşüncelerdir. ' demiş.
Bizlerin de takıntıları olduğundan ayırt etmek zor. Yalnız kıstas günlük hayatı olabildiğince zorlaştırması olduğundan, ciddi boyutta olduğunu düşünmüyorum.
Babası da çok kontrolcü mesela.kaç defa beni işten eve gitmek zorunda bırakmıştır.
Çayın altını açık mı bıraktık diye.
Umarım hayatı zehir etmez kendine yavrum.
İnşallah... 🥰

Esma Kocaman Meydan. Yeri Başakşehir'de. Ben oğlumu götürmüştüm, memnun kaldım.

Esma Kocaman Meydan. Yeri Başakşehir'de. Ben oğlumu götürmüştüm, memnun kaldım.
Ya onun numarasini kac kez aradim hic ulasamadim seans ucreti nekadar ogrenmek icin dmden yazdim yine cevap yok yorum yaptim yine yok acikcasi sinirlendimde biraz evime yakin bir cevap verse fiyat bilgisi hakkinda hazirlikli gidecegim yani .

Aminnn ins.🙏 doktor zaten genetik oluyor bu rahatsizlar demisti once senin tedavi olman lazim dedi bana bi kac sene once ben duzeldim ama cocugumu kotu etkiledim Allah sifa versin herkese
Ben de çok daha iyiyim ufak tefek sıkıntılarım var e artık yaş da aldık tabi. Farkındalıklarımız arttı.
Çocuğumuzu da biz etkiledik muhtemelen.
Amiin aminn.

Online görüşme için ne düşünüyorsunuz?

Ben de çok daha iyiyim ufak tefek sıkıntılarım var e artık yaş da aldık tabi. Farkındalıklarımız arttı.
Çocuğumuzu da biz etkiledik muhtemelen.
Amiin aminn.

Online görüşme için ne düşünüyorsunuz?
Goz temasi olmadan etki edecegini sanmiyorum ben heleki benim cocuguma yani ona bu tarz seyler ciddi gelmiyor onun icin yuz yuze gorusme daha etkili sanirim daha ciddiye alir konuyu

Bayanlar merhaba ben daha once konu acmistim cocugumda okb var tanisi daha onceden konmustu,bugun pedagogla gorustuk bunun icin cok hafif doz ilac verdi tek basina gecmeyecegi icinde klinik psikolog ile bilissel davranis terapisi almamizi soyledi boylece 5 ay gibi bir surede hic olmamis gibi duzelecegini anlatti.Size sorum ise istanbulda klinik psikolog varmi gidip memnun kaldiginiz yada bilissel davranis terapisine gidip burasi cok iyi geldi dediginiz bir yer! Yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkur ederim
Ne ilacı verdi acaba baş harflerini bikaç harf yazar mısınız? Buradaki ilacı yarım verin şöyle yapın böyle yapın diyenlere lütfen kulak asmayın doktorunuz ne dediyse onu uygulayın bu çok önemli terapi ile atlatacağını düşünüyorum yaşı itibariyle ağır bir ilaç verdiklerini düşünmüyorum o yüzden ilacın adını merak ettim

Back
X