Çocuğuma bakacak kimse yok çalışamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mouse
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Mouse

küçük bi kız ölmüş Ruhu büyüyüp kadın olmuş
Kayıtlı Üye
20 Mart 2016
2.053
2.563
133
34
Merhaba kk kadinlari uzun zamandır takı ediyorum ilk kez bu kadar çaresiz kaldım. 2016 Haziran doğumlu kızım var. Geçen sene 2 aylık iş deneyimim oldu kızımı okula verdik kaynanam çalışıyordu annem rahatsız olduğu için bakamadi yani bakan olmadı iki aileden de .Okulda da yapamadi kızım tam gün olduğu için kabuslar görüyor geceleri anne bırakma beni diye ağlıyordu. Mecburen işi bırakıp tekrar kızıma bakmaya başladım. Kaynanam çalışmıyor ama bakmakta isteniyor. Kreşe verirsem tekrar aynı şeyleri yaşarım diye de korkuyorum ne yapmalıyım çalışmam gerek artık iyice köşeye sıkıştık gecinemiyoruz

Okuldaki öğretmen ve psikolog ne dedi bunun için?

İlk etapta yarım gün baslasanjx krese?kvde yarım günde mi bakmaz?

Okuldaki öğretmen ve psikolog ne dedi bunun için?
Birden tam gün vermek zorunda kaldık o yüzden oldu bı sure devam edin alışacak dediler ama kızım çok kötüydü sabah onu birakip ise gitmem gerekiyordu okulda öğretmeni kucağından zorla almak zorunda kalıyordu hepsi çok etkiledi kızımı

Kızınız simdi 3.5 yaşında galiba. Kreş icin ideal yaşı.
Gittiği kreşi sevmediyse baska kreş bulun. Daha sevecen sevgi dolu öğretmenlerin oldugu, iyice araştırmak lazim. Eve yakin yol üstü diye kreş secmek yanlış olur.
Baska bir alternatif, bakici kv nizin yaninda bakar. O sadece kızınızla ilgilenir. Babaanne de göz kulak olur.

nerdeyse 4 yaşında artık kreşe alışması gerekir
bazı çocuklar daha geç alışabilir, belkide gittiği yeri sevmemiştir başka biryerle görüştünüzmü
2 sene sonra okula gidecek bu çocuk ozaman nasıl yapacaksınız
bence şimdiden alıştırın babanne/annenanne bakmak zorunda değiller zaten

Dönüşte nasil oluyor. Mesela kızınız oyunlara karışmayıp köşede sizi mi bekliyordu.
Yoksa normal oyuna dalip, kresten ayrilmak İstemiyor muydu

Yok kesiblikle yolumuzun üzeri olan çok yakın bı kreş vardı içime sinmedigi için oraya göndermedim isyerimin tam tersi yönündeki okula gönderdim maaşımın yarısını verecejtim devam etseydi her ay. Yeter ki gözüm arkada kalmasın dedim ama olmadı

Dönüşte nasil oluyor. Mesela kızınız oyunlara karışmayıp köşede sizi mi bekliyordu.
Yoksa normal oyuna dalip, kresten ayrilmak İstemiyor muydu
Kreşte çok iyiydi başta hatta şarkıları önden ezberliyordu arada bizi soruyormus ama son dönemlerde daha feci hal almaya başladı

Kızınızın okula alışması lazım. Böyle nereye kadar?

Kreşte çok iyiydi başta hatta şarkıları önden ezberliyordu arada bizi soruyormus ama son dönemlerde daha feci hal almaya başladı
O zaman yaşadıği bir olay etkilemis olabilir. Öğretmen degistirmis olabilirler, hastaliktan olabilir, arkadaslariyla ilgili olabilir....
Bence siz sabirli olun, geri adim atmayin. Zaten araştırıp göndermişsiniz krese. Cocuklar cok uyanık, sizi ikna etmek icin tüm kozlarini kullanir.
Duygusal davranmayın, ben bunun bir süreç olduğunu ve düzeleceğini düşünüyorum. Siz doğru olani yapiyorsunuz.
Akranlari ile olmasi en faydali olani.

Bir de tavsiyem okul kreş temalı kitaplar okumanız.
Kreşe başlamadan evvel 1 2ay önceden kitaplarla başlanır zaten sürece
Sonra anne ile 2 3 saat gider.
Sonra saat artırılır.
Sonra annenin işi çıkar bi gidip gelir mesela 1 saat. Ama denilen saatte gelir söz verdiği gibi.
Sonra işleri artar uzar gelmesi derken çocuk alışır
Bu bir süreç.
En az 1 5 2 aylık bir süreç

Muhtemelen kreşe alıştırma-oryantasyon süreci doğru yönetilmedi.
2016'lı tam gün okulumuza devam eden 45 öğrencimiz var.

kizinizdan bir kac ay daha kucuk oglum tam zamanli krese gidiyor, 2 yasindan beri.
Elbette her cocuk farkli ama su an ozellikle daha hazirdir diye dusunuyorum.
Tabi ki kreste cok yoruluyorlar erken ytamasi gerekecek, ama bu tam gun krese gidemez demek degil.
Benim sipalar 8 de yatiyorlar, bazi yogun gunlerde daha bile erken uykulari geliyor.

Yine de tereddutleriniz varsa tam 4 yasi bekleyin. hem o zaman devlet anaokuluna gonderebilirsiniz, yegenim gidiyor, 3 gibi bitiyor okulu, kayinvalideniz belki o zaman 3 saatligine bakmayi kabul eder, etmez mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…