Cocuguma bakamiyorumm!!

Abartıyor musunuz acaba?
Bazen "he canım he en iyisini sen biliyorsun zaten" deyip çekilmek lazım. Bu bile yeterlidir sabır zorlayana..
Neyinize laf ettiler mesela?
Sokaktan geldigim halde niye sokaga cikmiyor musuz???abarttim mi sizce???

Ne kadar küçük bir derdiniz var ...
İNsanları ve ne dediklerini neden bu kadar önemsiyorsunuz anlamıyorum.
Hayat size çok mu sıkıcı geliyor?
Şu güzel hayata bak,sağlıksın,görebiliyorsun,yazabiliyorsun,evladın var sağlıklı gözlerle güzüne gülüyor.
O ne demiş bu ne demişle ilgilenip,hayatın en güzel anlarını kaçırıyorsunuz ,yazık değil mi ?
emoticonesamour137wr2zj0-gif.1318359

Iste bu yaaa....kimse kimsenin anneligini sorgulayamaz...ama gelde bizim millete anlattt
Anlatmaya gerek yok cunku anlamicaklar :) oyle bos oyle bos konusan insanlar var ki.. Siz kendinizi, cocugunuza en iyi sekilde baktiginizi bilmiyor musunuz? Ee daha ne :)

Kimse kimsenin anneligini sorgulayamaz o ayri konu da size bir sey sormak istiyorum. Cocugunuzu evde nasil tutabiliyorsunuz? Bunu ciddi anlamda soruyorum.1bucuk ysinda kizim var evde oyun da oynasak arkadasi da gelse illa disariyi istiyor,kapiya gidip agliyor.Bahcede parkta saatlerce zaman geciriyor.Buyugu de oyle,kresten geliyor yemek yiyip anne hadi diyor.Oyun aktiviteyle de tatmin olmuyor cunku disarida arkadaslari var. Sizin formulunuz ne? Tv tablet izletmeden surekli ugras bulabiliyor musunuz?Cikmak istemiyor mu?

Sokaktan geldigim halde niye sokaga cikmiyor musuz???abarttim mi sizce???

Evet şimdi anlaşıldı. Bakın sorduğum basit bir soruya bile nasıl yükseldiniz?
Bence insanların sözlerini aşırı abartan bir yapınız var..
"Yeni içeri girdik saatlerce dışarıda mı gezeceğiz?" gibi basit bir cümle ile geçiştirilecek cümleyi kafanızda büyütüp ben çocuğuma bakamıyorum a kadar getirmeniz bunun en iyi örneği..
Bence biraz sakinleşin..

Kimse kimsenin anneligini sorgulayamaz o ayri konu da size bir sey sormak istiyorum. Cocugunuzu evde nasil tutabiliyorsunuz? Bunu ciddi anlamda soruyorum.1bucuk ysinda kizim var evde oyun da oynasak arkadasi da gelse illa disariyi istiyor,kapiya gidip agliyor.Bahcede parkta saatlerce zaman geciriyor.Buyugu de oyle,kresten geliyor yemek yiyip anne hadi diyor.Oyun aktiviteyle de tatmin olmuyor cunku disarida arkadaslari var. Sizin formulunuz ne? Tv tablet izletmeden surekli ugras bulabiliyor musunuz?Cikmak istemiyor mu?
Konumu okumadan yorum yapmissiniz sanirim.biz evde duruyoruz demiyorum disardayiz ama apartmanin onunde degiliz diye komsulara dert olmusuz...

Evet şimdi anlaşıldı. Bakın sorduğum basit bir soruya bile nasıl yükseldiniz?
Bence insanların sözlerini aşırı abartan bir yapınız var..
"Yeni içeri girdik saatlerce dışarıda mı gezeceğiz?" gibi basit bir cümle ile geçiştirilecek cümleyi kafanızda büyütüp ben çocuğuma bakamıyorum a kadar getirmeniz bunun en iyi örneği..
Bence biraz sakinleşin..
Bu sadece bi ornekti size...aslinda bende simdi farkettimki benim sorunum sanirim komsularim...mesafeli oldugum merakli komsularim...samimi olmayipta samimiymis gibi yapilan sozlerr...bi cocugunjz varsa ve her kafadan yorum yapiliyorsa inanin caniniz sikiliyor ister istemez..

Normalde insanın kafaya takacağı bir şey değil de sürekli aynı şeye maruz kalmak sıkar tabi. Lafınızı esirgemeyin "Sana ne? Fikrini sorduk mu? Sen misin o süper anne he bakayım pelerinin nerede? Sen böyle her bka maydanoz musundur? İşin gücün yok mu, bizi mi röntgenliyorsun, ne izliyorsun sürekli beni sapık mısın?" falan böyle indirin lafı... Ne güzel rahatlarsınız sonra. ^_^

Bana da takılanlar oluyor, annemle yardımlaşırız çocuk bakma konusunda; bazen kendime vakit ayırmak isterim, oğlum anasına yapışık bi çocuk olduğundan, böyle böyle yola hizaya sokuyoruz, biraz kaçarım. Bizim akrabalardan birkaçı "Sen çocuk büyüttüm deme" filan dedi (Daha önce de demişlerdi, dışarıdan bakınca öyle görünüyor demek ki demiş gülmüş geçmiştim) tekrar söyleyince "Benim anneliğim niye seni gerdi hayırdır? Sana noluyo, uzaktan uzağa niye kurtlandın öyle sen bi de bakim?" dedim öyle apışıp kaldı karşımda.
Yani böyle yapmak lazım, vurun lafı, yolunuza bakın.

Bu sadece bi ornekti size...aslinda bende simdi farkettimki benim sorunum sanirim komsularim...mesafeli oldugum merakli komsularim...samimi olmayipta samimiymis gibi yapilan sozlerr...bi cocugunjz varsa ve her kafadan yorum yapiliyorsa inanin caniniz sikiliyor ister istemez..

Çocuğum var.
Benim de zaman zaman sinir olduğum diyaloglar oluyor tabi ki. Ama siz insanların söylediklerini kafanızda çok büyütüyorsunuz bence..

Normalde insanın kafaya takacağı bir şey değil de sürekli aynı şeye maruz kalmak sıkar tabi. Lafınızı esirgemeyin "Sana ne? Fikrini sorduk mu? Sen misin o süper anne he bakayım pelerinin nerede? Sen böyle her bka maydanoz musundur? İşin gücün yok mu, bizi mi röntgenliyorsun, ne izliyorsun sürekli beni sapık mısın?" falan böyle indirin lafı... Ne güzel rahatlarsınız sonra. ^_^

Bana da takılanlar oluyor, annemle yardımlaşırız çocuk bakma konusunda; bazen kendime vakit ayırmak isterim, oğlum anasına yapışık bi çocuk olduğundan, böyle böyle yola hizaya sokuyoruz, biraz kaçarım. Bizim akrabalardan birkaçı "Sen çocuk büyüttüm deme" filan dedi (Daha önce de demişlerdi, dışarıdan bakınca öyle görünüyor demek ki demiş gülmüş geçmiştim) tekrar söyleyince "Benim anneliğim niye seni gerdi hayırdır? Sana noluyo, uzaktan uzağa niye kurtlandın öyle sen bi de bakim?" dedim öyle apışıp kaldı karşımda.
Yani böyle yapmak lazım.
Ya valla sonunda anlayan cikti halimi....diyorum diyorumdaaa bunlarin sonu yok ona sikiliyorum...zaten baska dertleri var herkesin bide sen niye bana yorum yapip canimi sikiyorsun...akrabalardan duydugum bi soz var benimde bu cocugu babasi buyuttu...he canm he butun gun isede ben gidiyorum zaten diyorum ama bitmiyorda bitmiyorrrr

Sınırlar..sınır koymayı ciddi anlamda öğrenmek gerekiyor sanırım .Ne yazıkki insanlar sınırlarınızın olmadığını hissettiği an size ait alana doğru koşar adım ilerliyorlar.Fazla açıklama yapmadan bu böyle ,böyle iyi vs .. kısa net.Ne kadar çok detay verirseniz karşı koymak istediğinizde okadar çok yorum yapma hakkı görüyorlar kendilerinde :(

Ya valla sonunda anlayan cikti halimi....diyorum diyorumdaaa bunlarin sonu yok ona sikiliyorum...zaten baska dertleri var herkesin bide sen niye bana yorum yapip canimi sikiyorsun...akrabalardan duydugum bi soz var benimde bu cocugu babasi buyuttu...he canm he butun gun isede ben gidiyorum zaten diyorum ama bitmiyorda bitmiyorrrr

Tamam işte, duyunca çakın lafınızı "Sana niye dert oluyor benim çocuğum hayırdır? Sordum mu sana fikrini? İkide bir niye aynı şeyi söyleyip duruyorsun akıl zaylığın mı var ya da benim nasıl anne olduğumu incelemekten başka işin gücün mü yok? Aa şu hale bak, millete dert olmuşum ahahaha" deyin bi de üstüne gülün geçin yahu, çekinmeyin de takmayın da. Öyle ayıp olacak aman kırılmasın kimse diye düşünürseniz size olur ayıplar, siz kırılırsınız gerek yok. Dişli olun biraz, kimsenin haddine değil anneliğinizi eleştirmek; bi kalaylayın hele birini bakın nasıl rahatlayacaksınız. Ondan sonra zaten açılırsınız. Bi atlayın o -başkalarını düşünme- eşiğinden hele, hayatınız güzelleşecek.

Kimse kimseye yakın akraba bile olsa eğer yazdıklarınızda abartmıyorsanız bu şekilde davranamaz. Kaldı ki komşu dış kapının mandalı. Ya siz çok yüz veriyorsunuz ya da kendinize güveniniz olmadığına dair bir izlenim veriyorsunuz. Böyle kişileri ezmeyi pek severler. Ama sizde de bir sorun yoksa, o zaman cins komşular size denk gelmiş. Beni, aile yaşantımı bilmeden - ki bilmeniz de gerekmiyor - bu yorumları yapma rahatlığını kendinizde nereden buluyorsunuz diyebilmeniz gerekirdi.

Bence de çok takılmadan, işi kavga gürültüye çevirmeden, ağızlarının payını verip hayatınıza devam edin. Düşündükçe canınız sıkılmış belli. "İnsanlar böyle, ağızları torba değil büzesin, komşular böyle uğraşırlar..." falan katılmıyorum ben bu yaklaşımlara. Belki eskiden böyleydi çok küçük yerlerde. Ama artık herkesin bir koşuşturması, hayat mücadelesi, amaçları, günlük planları falan var. Böyle aileleri yaşantıları çoluk çocuklarını didikleyen komşular normal olamaz artık bu devirde. Sağlıklı bir komşuluk değil bu.

Birde şey var
Çocuğuna kızarsın uyarırsin yanlış birseyinde
Çocuğunun yanında aman ne var yapsın diyende var

Geçen kayinvalidemi azarladim. Çocuğumun yaninda otoritemi sarsma annesi olarak çocuğuma hayır diyorsam o hayırdır bukadar basit demek zorunda kaldım

Bence onlar daha önce çocuk büyüttüklerini için fikir vermek istemişlerdir, neyse olur da birgün başınız sıkışır bişey sorarsanız bize ne senin evladından diye bi tepki almazsınız
Her konuya girip aykırı bir şey yazmasan olmuyor mu :işsiz:
Yedi kat ele mi soracak sıkıntısını? Anlayıp anlamadıkları belli olmayan kişilere hıı?

Slm..coook uzun zaman oldu buraya girmeyeli..ama bugun o kadar kotu hisswdiyorumki dertlesicek kimseyi bulamadim sizler geldiniz aklima...herkeain evladini allah bagislasin benimkinide...bal yuzlu 2yasinda bi tosbigim var..am gel gorkiii su meshur elaleme gore ben on bkamkyorum..yildim yaa herkes bi mukemmel anne havalarinda..masallah herseyi yerinde..surekli kan burnumuz ve oksuruk disindaki oda dr gore dislerden kaynkli bi durum..hergun disari cikariz sabah olmasa aksam babasiyla kuzenleriyle gorustururum prka gideriz ama apartmanin onunde bizi goremeyne merakli komsular hep evde bi cocuk niye disari cikrmiyosun der!!sananeeee!!dimi ama yedirdigime karisn mi rarsin giydirdigime krisan miii??yaa ben kimsenin anneligini sorgulmiyorum kimseye karismiyorum sizene benim bebemden ya...o benim canim senden daha cok dusunurum ben onu niye dert edersinki be kendini mukemmel sanan anne!!valla artik yetti yanii...herkese ben dert anlatmak zorundamiyim ya...mutluyuz boz boyle cekin gozlerinizi ustumjzden yeterrrrrrrr
İnsanlarla aranıza mesafe koyun.

Walla de gitsin sen niye dert ediyorsun bana da dediler bir sürü şey bir evlada en iyi annesi bakar dedim yeri geldi lafı yapıştırdım kaldılar öyle şimdi kimse birşey diyemiyor :)

Slm..coook uzun zaman oldu buraya girmeyeli..ama bugun o kadar kotu hisswdiyorumki dertlesicek kimseyi bulamadim sizler geldiniz aklima...herkeain evladini allah bagislasin benimkinide...bal yuzlu 2yasinda bi tosbigim var..am gel gorkiii su meshur elaleme gore ben on bkamkyorum..yildim yaa herkes bi mukemmel anne havalarinda..masallah herseyi yerinde..surekli kan burnumuz ve oksuruk disindaki oda dr gore dislerden kaynkli bi durum..hergun disari cikariz sabah olmasa aksam babasiyla kuzenleriyle gorustururum prka gideriz ama apartmanin onunde bizi goremeyne merakli komsular hep evde bi cocuk niye disari cikrmiyosun der!!sananeeee!!dimi ama yedirdigime karisn mi rarsin giydirdigime krisan miii??yaa ben kimsenin anneligini sorgulmiyorum kimseye karismiyorum sizene benim bebemden ya...o benim canim senden daha cok dusunurum ben onu niye dert edersinki be kendini mukemmel sanan anne!!valla artik yetti yanii...herkese ben dert anlatmak zorundamiyim ya...mutluyuz boz boyle cekin gozlerinizi ustumjzden yeterrrrrrrr
Öfkeni yazarken öyle hissettirmişsin ki, klavyenin tansiyonu fırlamış!

Back
X