- 8 Ağustos 2020
- 2.808
- 3.300
- 133
- Konu Sahibi ManyakMisir
-
3,5 aylık kızımla yaşıyorum. En büyüğü de bana eşime bişey olurda anne babasız kalır kim bakar diye.Konuyu doğru yere mi açtım kızlar bilmiyorum ama durumu şöyle özet geçeceğimmm,
3 yaşında bir kızım var. Ama ben de sürekli bir kaygı var. Ya hasta olursa, ateşlenirse. Çocuğu gece uyutuyorum kalbim pır pır hastalanıp uyanırsa diye.
Asla bir yere bırakıp gidemiyorum hep yanımda dursun istiyorum.
Ve bu sevdiklerime karşıda var, bir şey olursa diye.
Daha fazla konuyu uzatmak istemiyorum, aranızda böyle durum yaşayıp aşan var mı?
Yoğun mu bu duygunuz? Ben çok yoğun geçiriyorum şuan çarpıntı falan yapıyor3,5 aylık kızımla yaşıyorum. En büyüğü de bana eşime bişey olurda anne babasız kalır kim bakar diye.
Dönem dönem daha yoğun oluyor. Sürekli katledilen çocuk ve kadınların gündemide tetikliyorYoğun mu bu duygunuz? Ben çok yoğun geçiriyorum şuan çarpıntı falan yapıyor
Evet örnek görünce daha kötü oluyorum ben de. Arkadaşımın çocuğu hasta olsa eyvah benim ki de olursa diyorum hemen. Çocuk uykuda hareket etse hasta mı oldu acaba diyorum. Baya yoruyor psikoljik açıdanDönem dönem daha yoğun oluyor. Sürekli katledilen çocuk ve kadınların gündemide tetikliyor
Profesyonel yardım alırsanız iyi olur çünkü çocuk sizden bağımsızlaşma çağında siz ondan ayrılırken kaygılı olursanız çocuk da dış dünyaya güvensiz olurKonuyu doğru yere mi açtım kızlar bilmiyorum ama durumu şöyle özet geçeceğimmm,
3 yaşında bir kızım var. Ama ben de sürekli bir kaygı var. Ya hasta olursa, ateşlenirse. Çocuğu gece uyutuyorum kalbim pır pır hastalanıp uyanırsa diye.
Asla bir yere bırakıp gidemiyorum hep yanımda dursun istiyorum.
Ve bu sevdiklerime karşıda var, bir şey olursa diye.
Daha fazla konuyu uzatmak istemiyorum, aranızda böyle durum yaşayıp aşan var mı?
Çok doğru söylüyorsunuz. Online olarak çözebilir miyim acaba?Profesyonel yardım alırsanız iyi olur çünkü çocuk sizden bağımsızlaşma çağında siz ondan ayrılırken kaygılı olursanız çocuk da dış dünyaya güvensiz olur
Aslında hep böyleydim, çocukluktan beri. Okula giderdim aklım hep annemde olurdu iyi mi diye. Şimdi de evladımda ve bütün sevdiklerimde. Çocuğum hasta olunca dünyam duruyor resmen. Ateşi hafif çıksın çarpıntı başlıyor bende hemen ishal oluyorum streten 15dkkda bir ateş ölçüyorum.Bunu tetikleyen bir şey yaşadınız mı?
3 yaşında şuan bebeğimYenidoğanlar savunmasız ve bakıma muhtaç olduğu için annenin vücudunda salgılanan hormonlar onda kaygı hissi uyandırır. Tamamen biyolojik olarak onu koruma içgüdünüzün sizde uyandırdığı hisler bunlar. Boş kaldığınızda böyle şeyler düşünmemek için başka şeylerle ilgilenin. Negatif şeylerden etkileniyorsanız bu tarz şeylerden uzak durun. Örneğin televizyon izlemeyin hem haberler hem diziler yeterince iç karartıcı. Kendinizle ilgilenin. Sıkça şükredin bebeğiniz yanınızda huzurlusunuz. Güzel şeyleri kendinize hatırlatıp şükrettikçe belki bu kaygılar azalır. Tadını çıkarın bir daha bu kadar küçük olmayacak.
Hiç destek aldınız mı?Aslında hep böyleydim, çocukluktan beri. Okula giderdim aklım hep annemde olurdu iyi mi diye. Şimdi de evladımda ve bütün sevdiklerimde. Çocuğum hasta olunca dünyam duruyor resmen. Ateşi hafif çıksın çarpıntı başlıyor bende hemen ishal oluyorum streten 15dkkda bir ateş ölçüyorum.
Hayır almadımHiç destek aldınız mı?
Vakit kaybetmeden almanızı öneririm. Ben de evhamlıyım ama sizin kadar değil, en çok da çocuklarım için destek almak istiyorum, çocuklar annelerini güçlü görmek isterler kaygılı değil.Hayır almadım
Evet hep kendime söylüyorum çocuk bu hasta ola ola büyüyecek diye. Ama azıcık hasta olur gibi olunca çok kötü oluyorum sanki çocuğa bir şey olacak gibi geliyor o halde görmek çok kötü yapıyor beniAma hastalanacak yani kimse çocuğunun ateslenmesini istemez ama olacak, olacak ki bağışıklığı güçlenecek. Bende ateşlenince hep bildiğim şeyleri acaba böyle mi söyle mi derim. Allah büyük şeyler vermesin. Kalbiniz pir pir atmasin kendinizi sakinleştirin. Şuanda hastalanmasa bile kreşe başladığı ilk yıl zamansız hastalıklari olacak. Biraz kendinizi sakinleştirin.
Evet çocuğuma da çok yansıyor, bundan da çok korkuyorum. Destek almak istiyorum ama online olarak bakıyorum şu an iyi bir psikolog bulabilirsenVakit kaybetmeden almanızı öneririm. Ben de evhamlıyım ama sizin kadar değil, en çok da çocuklarım için destek almak istiyorum, çocuklar annelerini güçlü görmek isterler kaygılı değil.
Hepimiz cok üzülüyoruz. Ama bunu olunca düşünün.olmadan her gece kaygıyla yatmayınEvet hep kendime söylüyorum çocuk bu hasta ola ola büyüyecek diye. Ama azıcık hasta olur gibi olunca çok kötü oluyorum sanki çocuğa bir şey olacak gibi geliyor o halde görmek çok kötü yapıyor beni
O kadar zor bi durum ki beynimi ele geçirmiş gibiHepimiz cok üzülüyoruz. Ama bunu olunca düşünün.olmadan her gece kaygıyla yatmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?