• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuma bir şey olacak korkusu!!

3 yaşında şuan bebeğim
3 aylık sanmışım alttaki yorumdan kafam karıştı galiba 🫠 ne güzel büyütmüşsünüz. Yakında okula başlayacak. Düşüp bir yerleri yarada olacak ilk zamanlar bolca hasta da olacak bunlar ya olursa diye korkulacak şeyler değil hayatın doğal akışında olacak şeyler. Eğer bu şekilde kaygılı olursanız bağımsızlığını kazanamaz kaygınız ona da geçer. Bu bağımsızlığı kazanmak için çocuğunuzla oyun gruplarına katılabilirsiniz. İlk başta birlikte sonraları 1 2 saat bağımsız katılabilir.
Babasına veya güvendiğiniz birine emanet edip dışarı çıkın zaman geçirin kendinize vakit ayırın.
Ha diyorsunuz ki uyuyunca bile kalbim pır pır oluyor bu durum gündelik yaşantınızı bu kadar etkiliyorsa psikolojik destek almayı düşünebilirsiniz.

3 aylık sanmışım alttaki yorumdan kafam karıştı galiba 🫠 ne güzel büyütmüşsünüz. Yakında okula başlayacak. Düşüp bir yerleri yarada olacak ilk zamanlar bolca hasta da olacak bunlar ya olursa diye korkulacak şeyler değil hayatın doğal akışında olacak şeyler. Eğer bu şekilde kaygılı olursanız bağımsızlığını kazanamaz kaygınız ona da geçer. Bu bağımsızlığı kazanmak için çocuğunuzla oyun gruplarına katılabilirsiniz. İlk başta birlikte sonraları 1 2 saat bağımsız katılabilir.
Babasına veya güvendiğiniz birine emanet edip dışarı çıkın zaman geçirin kendinize vakit ayırın.
Ha diyorsunuz ki uyuyunca bile kalbim pır pır oluyor bu durum gündelik yaşantınızı bu kadar etkiliyorsa psikolojik destek almayı düşünebilirsiniz.
Ne güzel yazmışsınız, çok haklısınız hepsinin farkındayım. Okula başlayınca daha fazla hasta olacak. Bu düşünce bile beni geriyor. Gündelik hayatım çok sıkıntılı durumda sürekli kolonya ileyim dışarıda ellerine sıkıyorum çocuğun elini sürme ağzını sürme şapkanı giy modundayım

Ne güzel yazmışsınız, çok haklısınız hepsinin farkındayım. Okula başlayınca daha fazla hasta olacak. Bu düşünce bile beni geriyor. Gündelik hayatım çok sıkıntılı durumda sürekli kolonya ileyim dışarıda ellerine sıkıyorum çocuğun elini sürme ağzını sürme şapkanı giy modundayım
Ben anasınıfı öğretmeniyim. Yakından görüyorum gerçekten sakınan göze çöp batıyor. Ne kadar tehlikelerden korunursa bir çocuk tehlikelere daha açık hale geliyor çünkü bu sefer kendini korumayı öğrenemiyor. Tabiki ihmal etmeyeceksiniz çocuğunuzu ama sürekli bir şey olursa diye fanusta büyütmeye çalışırsanız o fanustan çıkınca kendisini koruyamaz. Hasta oldu ama bağışıklığı güçleniyor diye düşünün. Hiç mikropla karşılaşmazsa hiç üşümezse okula gittiğinde çok daha uzun sürer hastalıkları.

Konuyu doğru yere mi açtım kızlar bilmiyorum ama durumu şöyle özet geçeceğimmm,

3 yaşında bir kızım var. Ama ben de sürekli bir kaygı var. Ya hasta olursa, ateşlenirse. Çocuğu gece uyutuyorum kalbim pır pır hastalanıp uyanırsa diye.
Asla bir yere bırakıp gidemiyorum hep yanımda dursun istiyorum.
Ve bu sevdiklerime karşıda var, bir şey olursa diye.

Daha fazla konuyu uzatmak istemiyorum, aranızda böyle durum yaşayıp aşan var mı?
annelik boyle bişeymiş dedim cocugum dogunca. anneme triple telefonu acmadık diye öldük sanma diye alaycı ifadeyle karsılık verdiğim gunler aklıma gelıyor... dogdu nefes aldı almadı yasayan coktur.. sonra hastalık ustalık bogazına bısı kacmasın ay dusmesın ay temızlık malzemesıne yaklasmasın oyuncak bı yerıne batmasın ... az daha buyudu yasıtları zorbalamasına gectık... sımdı 4 yas artık kendını ıfade edıyor ama yıne savunmasız ve korunmasız.. bela her yerde. kotuluk heryerde. sanırım onu dusunmedıgım tek gunum olmadan beynım eskıye eskıye olup gıderım zamanı gelınce ama bu duygu asla benı terketmez.. okula gıdecek okulda bısı oldu mu yolda araba var mı olacak? bız sokaktan ıcerı gırmedık cok guvenlıydı hersey tum sehır sımdı oyle degıl.. hangı ınsana neye guvenebılırsın ki. ıyı haber bı oncekı korkuların gıdıyor yenısı eklenıyor bırıkmıyor en azından :))

Konuyu doğru yere mi açtım kızlar bilmiyorum ama durumu şöyle özet geçeceğimmm,

3 yaşında bir kızım var. Ama ben de sürekli bir kaygı var. Ya hasta olursa, ateşlenirse. Çocuğu gece uyutuyorum kalbim pır pır hastalanıp uyanırsa diye.
Asla bir yere bırakıp gidemiyorum hep yanımda dursun istiyorum.
Ve bu sevdiklerime karşıda var, bir şey olursa diye.

Daha fazla konuyu uzatmak istemiyorum, aranızda böyle durum yaşayıp aşan var mı?
Anneniz de kaygılı bir anne miydi

Back
X