Cocuguma kayinvalidemin bakmasini istemiyorum

Elbette sen burda kendi yaşadiklarindan yola çikarak yorum yapiyorsun. Bakicin iyi bakmadiği için üzüldüm fakat bu her bakicinin kötü olduğu anlamina gelmiyor. Ayni şekilde her anneanne/babaanne iyi bakacak diye bir kaide yok.

Zaten en mükemmel anne baba bakar fakat en mükemmel her zaman hem gerekli değil, hem başkalardan beklenti bu değil.

Yani şöyle söyleyim, 7-8 aylik bebege bisküvi vermek isteyen var, yada bal vermek isteyen, yada evi israr ile fazla sicak tutmak gibi basit şeyler bile olabir. Bunun adi işte cehalettir. Ve istediğin kadar konuş, araştirmalari göster, anlamazlar. Güya onlar daha büyük ve daha iyi biliyorlarmiş. Ki yaptiklarida tamamen iyi niyetten çoğu zaman.

Ancak işte iyi niyet ve kan bağa her zaman iyi yetiştirmek anlamina gelmiyor.

Bu arada umarim çocugunuzu istediğiniz şekilde yetiştirip, sağlikla büyütürsunuz :)

Amin insallah herkes gonlune gore yetistirir buyutur. Cok sagolun. Evet dedikleriniz dogru. Allah evlatlarimizi iyi insanlarlar karsilastirsin her daim. Bakici olacaksa referansi olan biri olmali kesinlikle. Oncesinde baktigi cocuhun ebeveynleriyle bir gorusme mutlaka olmali. Kimsenin agzinin yanmasini istemem bu konuda.

Sozlesmeliysen bir sure calismazsin cocuguna belli yasa kadar bakarsin .Calisman gerekiyorsa kv baksin en iyi bakicidan bile iyidir emin ol. Zaten Cocuk olunca kiyamiyorsun ,bende cok muallakta kalmistim kariyerime bir sure ara verdim.Kv cekmektense calismam daha iyi dedim.

Doğmamış çocuğa dön biçiyorsunuz.Kararınız kesinse 3 yaşına kadar siz bakın madem.

Sizin kadar ilgilenebilcek bakici yada kres yok ,kan bagi gibisi var mi .Kamerasiz bakici tutmayin Yazik cocuklariniza Guvenmeyin neler var.Coxugunuz herseyden daha degerli olsun.

Edit:Kayinvalidem vakti zamaninda calistigi icin esime babanesi bakmis. Kayinvalidem de diyor ki oglumu ben buyutemedim oglumun cocugunu ben buyutecegim. Bana soran eden yok! Ayrica cok dengesiz ve psikopat bir kayinpederim var. Asla onunla cocugumu ayni evde birakamam. Ben bahane mi ariyorum cocuk yapmamaya yoksa bu anlattiklarim gecerli sebep mi bilmiyorum.

Kayinvalidem vakti zamaninda calistigi icin esime babanesi bakmis. Kayinvalidem de diyor ki oglumu ben buyutemedim oglumun cocugunu ben buyutecegim. Bana soran eden yok! Ayrica cok dengesiz ve psikopat bir kayinpederim var. Asla onunla cocugumu ayni evde birakamam. Ben bahane mi ariyorum cocuk yapmamaya yoksa bu anlattiklarim gecerli sebep mi bilmiyorum.
İki yerede nasıl aynı cümleleri yazdınız?Noktalamalar bile aynı cevap yazmaya üşenip kendi yazınızdan alıntı mı yaptınız? Enteresan:süslü:

Ortada cocuk yok hamilelik yok bismillah hele bi o gün gelsin denir. Sende calissmasin ozaman oturur kendin bakarsin kocan calissin. Dogmamis cocuga don biciyorsunuz. Keskeee ben calissam kaynanam evde olsada oglusuma baksa. Benden iyi bakacagina adim gibi eminim.

Görücü usulümü evlendiniz? Evlenmeden önce eşinizi hiç tanıyamadınız mı?

Kv nin isteği bana çok normal geldi. Kadının içinde ukte kalmış. Kb psikopatsa eğer kv senin evinde baksın.

Yok olmaz derseniz ya oturup kendiniz bakacaksınız çocuğunuza, ya da paraya kıyıp dadı tutacaksınız.

Valla babaanneden iyisini bulamazsin
Elin adamina güvenmek kolay mi
Bebek doğunca daha iyi anlicaksin ne demek istedigimi:anne:

Cocugunuz olunca 2 yaşında krese verebiliyor musunuz bi yasayin da görün. ..

İyi de ne yapayım
Annem öldü
Kayınvalide asla gelmez 8 saat uzakta
Aynı şehirdeki diğer 2 torununa bakmıyor
1 seneden sonra işe dönmek zorundayım?
Çevremdeki herkesin çocuğu 2 yaşından sonra kreşte

Çocuk olunca mecbur kalıyorsun canım bırakmaya. Ben calıstım kendı annem bakıyordu 2 haftta sonra ben bakamıcam kafam gotırmuyo kayınvaliden baksın dedi. Daha işe gireli 2 hafta olmuş hevesimi alamamışım.. kayınvalideye soyledım saolsunnbakarım dedı ve oyle guzel baktı kı tv izletmedi o
Bebek odadayken o yan odada işlerini yapmadı. Beziydı mamasıydı kıyafetıydı oyuncagıydı hepsını kv kp aldı bize siz çalıştıgınızla gezin dedi gençsiniz daha dedi birazda biriktirin dedi. Kv toplam 7 ay baktı ogluma amelıyat olmak zorunda kaldı ben cıktım işten.. bende kv baktırmam diyenlerdendım severim kadını ama cok fazla eskilerin sozlerını uyguluyor. O yuzden bırakmam derdim bıraktım şimdi olsa tekrar birakırım ..

Cocugunuz olunca 2 yaşında krese verebiliyor musunuz bi yasayin da görün. ..

Evet ben verdim

Hem de o süreçte kendi işim olduğu halde

Evde fanusta yaşamasın diye

Aynı yaşta 3 çocuk iki öğretmen vardı sınıfta benimkinin de diğerlerinin de tuvalet eğitimi vs de vardı

Oynar sohbet ederlerdi

Eşimi babaannesi Büyütmüş annesi buyutmemiş demişsiniz

Bana çok saçma geldi koskoca adamı buyaşına kadar sadece babannesi büyütmuş olamaz baksa baksa ilkokula gidene kadar bakmiştır yine annesi büyütmuştür sizde sevmişsiniz almış siniz
Eger kötü biri olsaydı eşiniz
Evlenmezdiniz
Bukadar büyütmeyin şu kaynanaları
Siz bukadar yüceltip
Göklere cikartiyorsunuz
gelsin baksın işte boşuna şuan konuşuyorsunuz sözleşme li ler kaç lira alıyor zaten
aldığın parayı kreşe mi vericeksiniz

Gidin siz çalışın kaynanizda mis gibi baksın sizde hem paranızı kazanın hem çocuğunuzu büyütün
Bebeginizin annesi sizsiniz kendiniz istedigiz gibi egitirsiniz Bebeginizi

O baksın gitsin ...

Eşimi babaannesi Büyütmüş annesi buyutmemiş demişsiniz

Bana çok saçma geldi koskoca adamı buyaşına kadar sadece babannesi büyütmuş olamaz baksa baksa ilkokula gidene kadar bakmiştır yine annesi büyütmuştür sizde sevmişsiniz almış siniz
Eger kötü biri olsaydı eşiniz
Evlenmezdiniz
Bukadar büyütmeyin şu kaynanaları
Siz bukadar yüceltip
Göklere cikartiyorsunuz
gelsin baksın işte boşuna şuan konuşuyorsunuz sözleşme li ler kaç lira alıyor zaten
aldığın parayı kreşe mi vericeksiniz

Gidin siz çalışın kaynanizda mis gibi baksın sizde hem paranızı kazanın hem çocuğunuzu büyütün
Bebeginizin annesi sizsiniz kendiniz istedigiz gibi egitirsiniz Bebeginizi

O baksın gitsin ...
Evet ilkokula gidene kadar bakmis. Ama kisilik gelisimi de o yasta degil mi zaten. 4000 aliyorum. Muhendisim. Insallah kadroya gecersem iki yil izin alabilecegim o zaman sikinti kalmayacak.

Benim annem kızıma bayılır,kızımda anneme ama ona rağmen bakmasını istemezdim. Neden mi?
Annem kızıma asla hayır demez. Ne isterse yapar ,ağlatmaz,üzmez. Ama ben hayır derim. Buda koskocaman bir sorun bence çocuk açısından. Ayrıca sürekli önüne birşeyler koyar yesin diye. Aç mısın diye sorar sürekli kızıma. Oda bir lokma ondan iki lokma bundan yer doyar ama asla tam bir öğün yemez annemde çünkü sürekli birşeyler veriyor. Ben aman anne yemekten sonra yesin vermeyelim onu demek zorunda kalıyorum sürekli.
Allahtan kızım iştahli bir çocuk değil. Ben babaanne ile büyüyüp obez olan çocuk biliyorum. Bizim sitede oturuyorlar ,parkta gördüm maşallah dedim,kadın dediki ben meyvesini kuruyemişini sık sık yediririm. Bunu derkende parkta kuruyemiş tepiyordu ağzına. Hatta gelini demişki anne yedirmeyin,çok kilolu çocuk,dikkat edin dedi doktor ama ona rağmen bildiğinden geri durmuyordu kadın. Hala yediriyordu.
Ayrıca bir olumsuzluk halinde annenize anne bunu böyle yapma,onu yedirme,bunu içirme diyemezsiniz. Desenizde dinlemeyebilir örnekteki gibi.
Kaygılarınız varsa ya kendiniz bakacaksınız. Yada kreş yaşı gelene kadar iyi bir bakıcı ile anlaşacaksınız.

Yaş Kac? Içinize sinmiyosa birakmayin kadroya geçin iki sene ücretsiz izin alin benim annem de vefat etti işten çıktım kendim bakıyorum 2 yaşında kreşe başlıyacak bebeğim ben de ise.ben kimseye gebe kalamam. benim dediğimi yapmaz zaten kişisel hırsları egoları yüksek cahil bir kadın aramızdaki husumetle torunu olduğu konularını birbirine karıştırır benim hırsımı ondan alır diye düşünüyorum çocuğu bana karşı doldurur işime karışma diye kestirip atar ben de çocuğun gelişiminde söz sahibi olamam zaten diğer torunu büyütüyor ama onun da gelişimini beğenmiyorum. Eleştirenler olabilir ancak onu her gün görmeye tahammül edemem ne demişler mutlu anne mutlu bebek

Sen daha planını yaptığın çocuğa kv baksin istemiyorum diyorsan pes diyorum. Çocuğun olursa ve kv bakmayı kabul ederse sukret ona minnettar ol.

Keşke kv banane ya ben bakmam dese size!
Neler yaşadın kv.ile bilemeyiz..ama gerçek bı sorun olmasa ve tatlı tatlı anlaşan bile o baksın istemeye bilirsin.sinirlariniz hep belli olur.fakat gerçekte böyle olmuyor.ne yazıkki her aradığında bakıcı bulamıyorsun.kresler çok erken yaslarda sıkıntılı.ama iyi tarafından bak yalnız değilsin..kv yok ve öz annem tüp bebek le doğan ikizlerim için destek istedim.onun yanına doğru kendi evini bırakıp kiraya tasinacaktim. Bana mı sordun? İki tane koydurmasaydin dedi..

Bazı kararlar herkes için ne yazıkki eşit değil..ben çok isterdim ben bakmak isterim demesini birilerinin..

Ve yanlış anlama ama çocuk düşünmeye başladım diyerek bunları takma şimdiden kafana.sen anne olmayı istiyor musun,eşini ne kadar tanıyorsun? O eşler oluyor lohusa..ve evlilik çocuk öldü.da öğreniliyor...

Back
X