Tuvalet Eğitimi Çoçuguma tuvalet eğitimi vereceğim ama nasıl başlayacam

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Mugevolkan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2019
25
0
16
35
Çoçuguma tuvalet eğitimi vereceğim ama nasıl başlayacam oğlum 30aylık yaşında hazır mı değil mi bir türlü anlamıyorum yardımcı olur musunuz

benim kızım 36 aylık oldu ve yeni tamamladık tuvalet eğitimini doktoru 30 aylıkken artık eğitim almasını istemişti . Bu döneme kadar ara ara bezini çıkardık ona ait klozet tarzında bir lazımlık aldık ve her tuvalete gidişinde ödül mahiyetinde ona oyuncak mağazasından aldığımız yapışkanlı hayvan figürleri verdik. aslında daha önce biterdi ama eğitimimiz bir dönem ciddi bir rahatsızlık atlattık o zaman bırakmak zorunda kaldık

Ara ara lazimlik kullandık demissiniz ya , acaba hangi ayda başladınız?

31 aylık falandı . hiç bir şekilde zorlamadık altına kaçırdığı oluyordu çıkartır yıkarız kızım derdim hatta altına kaçırırdı anne sana süpriz yaptım derdi öylelikle bitti gitti gece de bezlerdim ama mutlaka kaldırırdım tuvalete

Ben kızlarımdaki süreçlerimi anlatayım müsadenle.
2'sinde de aynı yolu izledim.
Tam 3 yaşına girdikleri ayı(36 aylık ) tercih ettim ben çünkü artık belli bi olgunluğa erişmişlerdi.

Öncelikle çocuktan önce annenin bu döneme hazır olması gerekiyor bence.

1 hafta boyunca telkinlerle kendimi hazırladım rahatlattım.
Kızımın da altını değiştirdikçe 'çıkaralım artık bu bezi bak hep yara oluyo popon canın yanıyo hem abla oldun büyüdün 'falan diye kulağını doldurdum.

O hafta işten izin aldım sırf bu süreç için.
Cuma akşam işten eve gidince çekmecedeki bütün bezleri kaldırdım
Kendine bezimizin kalmadığını onun yerine ona çok güzel çocuk tuvaleti ve külotlar aldığımı söyledim.
Külodu ilk giydiğinde çok tuhaf oldu.Heyecanlandı.
Pazar günü akşama kadar 2 saatte bir sordum var mı diye yok anne deyip 10 dk sonra altına yaptı :)
8-10 tane külot feda ettik bu yolda.
Kaka yaptığında direk attım çünkü.
Tabi bu iki günde hiç dışarı çıkmadık hep evdeydik.
Geceleri de hiç bağlamadım ben kafası karışmasın diye.
Yatağına alez serdim ve yattıktan 2 saat sonra tuvalete götürdüm ve bir daha sabaha kadar ellemedim.
Pazartesi günü daha rahat geçti en azından her tuvalete gittiğimizde yaptı.
Çarşamba olduğunda tuvaletim geldi demeye başlamışlardı.
Tabi ortalama 2-3 hafta arada alta kaçırmaları oldu.

Bu süreç çok hasssas çocuklar için.
Altına yaptığında/kaçırdığında asla kızıp bağırmadan surat dahi asmadan 'olabilir annecim hadi değiştirelim bi dahakine söyle bana tamam mı ' dedim.
Ve çok şükür sorunsuz atlattık.

Öncelikle siz hazır olun kararlı davranın 2 gün çıkarıp sonra çarşıya çıkarken zorlanırım diye bağlamayın bezi.
O zaman çocuğun kafası karışıyor bezsiz yaşama adapte olamıyor.
Kolaylıklar diliyorum.

Ara ara lazimlik kullandık demissiniz ya , acaba hangi ayda başladınız?
Sizin adınıza sevindim lazımlıgını geçen seneden aldık hazır var ama bugun denedim oturmak istemedi o yuzden vazgeçtim bayramdan sonraya kalsın dedim

Önce evdeki halıları kaldırarak başlayın.
Kendi çocuğum yok ama ablalarım ve arkadaşlarım tuvalet eğitimine başlarken havaların iyice ısınmasını beklerdi. Çocukların nerede koyvereceği belli olmuyor ve ilk günlerde altlarına bırakırlarsa yıkamak gerekiyor ve bu birden fazla olabilir. Her ne kadar sıcak su, sıcak ev olsada havanın sıcaklığıda önemli.

Butün halıları kaldırdım kaka çiş dedim mi tekrar ediyor aslında üstelik bezlenmek istemiyor ama gözümde o kadar büyüyor ki bu süreç ne kadar sürer öğrenmesi

Zaten hemen kabullenemezki canjm biraz sure tanjsaydin ikinize de alisir artik baya buyumus. Ben kizima 2 yasinda bezini cikardim cok zorlandim ama geri vites yapmadim sonucta 6 ay sonra da o zorlugu yasayacaktik bu bi surec kararli olmak cok onemli..

Biz tam da 5.gündeyiz. 28 aylik.
Koltuklara alt değiştirme bezi ve üzerine örtü serdim. Halıları yıkatacağım için toplamadım ve direk çıkardım bezi.Anlattim 'Artık tuvaletimizi buraya yapacagiz.' diye gösterdim. Ilk gün 15 kere yaptıysa 4 tanesini lazimliga,diğerlerini altına yaptı. Halılar yerler battı ama asla kızmadım,yıkarken surat ifademe bile dikkat ettim.Zaten kendi de rahatsiz oldugu icin oyle oyle ogrendi.Ikinci gün yarı yarıya kaçırdı,üçüncü gün çoğunluğunu lazimliga yaptı,dün sadece bir kere kaçırdı.Bugunse tamamen ogrendi.
Bu arada ev oturmaları değil de dışarı gezmesine gittik,orada yaptıramadım eve kadar tuttu. Evde de klozette yapmıyor,illa lazimlik olacak. Tek olumsuzluk o şuanda. Gece ve gündüzü beraber kesin,bezi hiç görmesin. Bol şans:)

Gunduz uykusunda yani 1-2 saatlik uykuda size kuru bez veriyorsa bebek hazırdır.

Bence cocuktan once sen hazir degilsin. Once sunu kabul et kolay olmayacak cok zorlayici ve sabir isteyen bi surec

Bence cocuktan once sen hazir degilsin. Once sunu kabul et kolay olmayacak cok zorlayici ve sabir isteyen bi surec
Evet çok kararsız kalıyorum yok bugün yok yarın diye mesela hava şartı şuan uygun tam olarak

Amin darısı bana olur inşallah ilk çoçugum tecrübem olmadığı için bilenlerden yardım etmek istedim bu

Kızım da 24 aylıkken başladık lazımlık ile evde daha bir paket bezimiz varken birden sabah uyandım bezi çıkardık sonra takmadim 20 dk da bir sordum cis yapalım mı diye ilk gün korktu lqzimliktan ama bebeiginide oturttuna oturdu iki gün sadece unuttuğum sürede kaçırdı diskisini da yaptı yapınca da korktu ama bebeğini yine otturtunca geçti hepsi hiç zorlanmadik iki gün dışında geceleri bile yapmıyor ama muhakkak uyumadan ve sabah namazinda otturtuyirum uykulu uykulu yapıyor şimdi 26 aylik olacak ve kendi hal etmek istiyor işini ben sadece temizliyorum

Evet çok kararsız kalıyorum yok bugün yok yarın diye mesela hava şartı şuan uygun tam olarak
Ben eylul sonu basladim herkes aman kisa girerken olmaz filan dedi alakasi da yoktu ve jyiki ozaman yapmissim cunku pek evden.uzaklasmamak gerektjginj dusunuyorum . Ayrica lszimlik filan alistirmadim direk klozet ustu aparatla alistirdim yoksa bu sefer cocuk gittigin yerde lazimlik ariyo goruyorum cevremdekilerden . Bezi cikarttiktan sonra geri takmadim gece de gunduzde . Ama herseyden once senin hazir olman en onemlisi .

Çok teşekkür ederim hepinize yorumlarınızı okumak bana iyi geldi doğrusu şuan cesaretim geldi bu işi başarabilirim diye güzel motivite oşdunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…