İnşallah benim oğlum da iyi yerlere gelir. Ama çalıştığım kurumda çocuklar kurstan kursa koşuyor. Çoğunun eşi doktor polis mühendis. Bir eve giriyor 25 30 bin. Ben bunları yapamıyorum. Yapamayacağım da. Oğlumla yaşıt çocuklar kreşe de gidiyor piyano yüzme kursuna ayrı da gidiyorlar. Ben sene devlet anaokulu alsın diue bekliyorum. O da bazen kontenjan doldu diyip almıyorlarmış inşallah öyle bir sorun yaşamayız.
Belediyelerin tonla kursu var. Benim bulunduğum ilçede çocuklara yönelik yüzme kursu, basketbol voleybol kursu , ingilizce kursu,gitar,saz kursu , okçuluk, boks,satranç, fitness ne ararsan var, 6 şehre ücretsiz gezi duzenlediler daha yeni. Ben takipte kalıyorum, kendim için mesela her sene havuzdan yararlanıyorum. Dışarda havuza yazilsam haftanın iki günü aylık 600 lira, belediyemin havuzu haftada iki gün bedava.
Çocuğumda ne yok diye uzulene kadar alternatif yollar aramaya çalışsanıza.
Ayrıca ben üzülüyorum kurstan kursa gidiyor çocuklar. Benim kuzenimin çocukları mesela, Haftaici okul etud haftasonu bale dil tenis.
Dokuz ay boyunca çocuğun alarmsiz ,gönlüne göre uyandığı, kalkıp boş boş takılıp oyalandigi bir gün bile yok. Her günü bır yerlere yetisiyorlar.
Hoş mu yani bu da .
Ayrıca dil için kurslara para dokmektense yabancı öğrenciler platformlarına bakın, şehrinizden hoşunuza giden kızlara gelip çocuğunuzla haftada iki saat ingilizce ilgilenmesi için teklifte bulunun. Çocuk kursta öğrenmez de evde sohbet ederek yatkınlık kazanır. Hem öğrenci birinin de cebine harçlık girer. Benim uluslararası öğrenci çok arkadaşım var, öğretmenlik de değil,sadece çocukla sohbet edip oyun oynamaya gidiyorlar evlere. Harçlıklarını kazanıyorlar .
Dediğim gibi, her şeyin bir alternatifi vardır. Kusursuzu olmaz belki ama alternatifi olur