• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuma yetemiyorum (maddi)

3.5 yaşında bir oğlum var. Eşimden ayrıldım. 9 bin lira kazanıyorum. Ama 3 bin lira kira ödüyorum. Çalıştığım kurumda insanlar çocuklarıkreşe özel okullara veriyor. Onları görünce çok imreniyorum. Çocuğuma güzel bir hayat sunamıyorum diiye kendimi yiyip bitiriyorum. İyi bir eğitim alıp iyi yerlere gelmesini her şeyden çok isterim ama yapacak imkanım yok devlet anaokulunda ingilizce yok. Zaten şu an anaokuluna da almıyorlar sanırım seneye alacaklar. Bilmiyorum geleceğe umutla bakamıyorum. Ölene kadar kiralarda sürüneceğim. Özellikle çocuğumun eğitimi için önerilerimize açığım.
Özele gidince ne oluyor ki? El kadar bebeler markadan bahsediyor. Zaten her yer adı özel olan ama okula benzemeyen yerler. Maksat çocuğum özele gidiyor demek:)
6 yaşında gelince TEGV'e yazdırın. Ücretsiz her türlü kurs var.

Bence hiç üzülmeyin, ben de özel okula falan gitmedim sadece lise ve ünv için dershaneye gittim. Bizim lisede de proje çocuklar vardı, doğuştan kursa gidiyorlardı ben oturdum kendim çalıştım İngilizceyi herkesten iyi yaptım mesela. Şimdi 3 dil konuşuyorum. Ünv sınavında da doğuştan gayet pahalı bir dersaneye giden bir arkadaşım (Nesibe Aydın) benim okulda istatistik kazandı, sonra beğenmeyip tekrar sınava girdi. Bense ilk 100e girdim. Benim zamanımdaki ünv sınavı birincisi çocuk da mütevazi bir yerden geliyordu, Mersinliydi galiba ailesi de normal gelirde insanlardı. Dersanede de derece sınıfındaydım, öyle proje bebesi yoktu bizim sınıfta herkes normal ailelerden geliyordu. Doktorayı da Almanya'da burslu yaptım, hayat boyunca eğitime para ödemedim aksine okullar bana para önerdi :sampiyon:

Çocuğun kafası çalışıyorsa uçar gider yani yolunu bulur. Proje çocuk işi de bana saçma geliyor, çocuk kurstan kurs taşınıyor iyi hoş da ne zaman çocukluğunu yaşayacak .. ben çocuğum olursa param olmasına rağmen sadece spora gönderirim herhalde. Bence takmayın hiç, dert edinmeyin olursa iyi ama olmazsa da çocuğunuz da piyano çalmayıversin :63:

Babanın düzenli geliri ve mesleği varsa beklentim yok diyip bir köşeye atmayın o da çocuk üzerinde sorumlu babalık yapmıyorsa da masrafını karşılamalı en azından eğitim masraflarını karşılasın kafi. Tüm yükü üstünüze almanız sizi yorar daha önünüzde uzun yıllar var , her geçen sene masrafta artacak, okul konusunda illa özele gitmek zorunda değil özellikle okul öncesinde çoğu veli zorunluluktan özele gönderiyor ama tabiki imkanı olan kurslara vs de gönderiyor sosyal anlamda gelişmesi için. Ama dediğim gibi bunlar paraya endeksli şeyler siz elinizden geleni yapıyorsunuzdur ama bahsettiğiniz kazançla zaten kalan faturaya yemeye gider , o nedenle babayı da devreye sokun lütfen.
Üstte yazmış ama yazarken karışmış üyenin alıntısında kalmış cevabı. Baba ipsiz sapsız, uçan kuşa borcu olan, nafakayı ödeyemeyen biriymiş.

Tek basiniza oldugunuz için butun kaygilari kendinize yuklemissiniz daha 3.5 yasinda bir cocuk icin bu kadar kaygilanmayin egitim sistemi uzun zaten ilerde nasip olur umarim istediginiz gibi egitim verdirirsiniz bu donemde kimse yetemiyor o yuzden kendinize bu kadar yuklenmeyin

O taraftan bir beklentim yok
Olay sizin beklentiniz değil ki olay çocuğun durumuyla alakalı. Nafaka işini şahsileştirmeyin onu kenidniz için değil evladınız için alıyorsunuz.

İnşallah benim oğlum da iyi yerlere gelir. Ama çalıştığım kurumda çocuklar kurstan kursa koşuyor. Çoğunun eşi doktor polis mühendis. Bir eve giriyor 25 30 bin. Ben bunları yapamıyorum. Yapamayacağım da. Oğlumla yaşıt çocuklar kreşe de gidiyor piyano yüzme kursuna ayrı da gidiyorlar. Ben sene devlet anaokulu alsın diue bekliyorum. O da bazen kontenjan doldu diyip almıyorlarmış inşallah öyle bir sorun yaşamayız.
Bizim evimize de 25 bin giriyor ikimizde memuruz ona rağmen özele gonderemiyoruz çünkü her yer özel okul artık kalite anlamında gerçekten iyi bir okula bizim de bütçemiz yetmiyor sırf adı özel okul diye de çocuğumu göndermem ki okuyacak çocuk her yerde okur

Bu konuda çocuğun potansiyeli ,azmi,çabası çok daha önemli.Akrabamızın oğlu 4 yaşından beri özel okullarda okuyor,üstelik adı sanı duyulmuş,köklü okullardan birinde.Üniversite sınavını kazanamadı,İngilizce deseniz eh işte.Ne bir enstrüman çalabiliyor ne de bir sporla ilgileniyor.Özel okulda okıyup bu halde olan çok çocuk var.Siz elinizden geleni yapın.Altın çamura bile düşse parlar.Bu topraklardan çobanlık yapıp üniversite birincileri çıktı.

İngilizce için çizgi film yada çocuk şarkıları dinleyebilirsiniz kulak aşinalığı olur

3.5 yaşında bir oğlum var. Eşimden ayrıldım. 9 bin lira kazanıyorum. Ama 3 bin lira kira ödüyorum. Çalıştığım kurumda insanlar çocuklarıkreşe özel okullara veriyor. Onları görünce çok imreniyorum. Çocuğuma güzel bir hayat sunamıyorum diiye kendimi yiyip bitiriyorum. İyi bir eğitim alıp iyi yerlere gelmesini her şeyden çok isterim ama yapacak imkanım yok devlet anaokulunda ingilizce yok. Zaten şu an anaokuluna da almıyorlar sanırım seneye alacaklar. Bilmiyorum geleceğe umutla bakamıyorum. Ölene kadar kiralarda sürüneceğim. Özellikle çocuğumun eğitimi için önerilerimize açığım.
Şimdi üzülmek için çok erken kreş ve kurslar tabiki iyi ama daha küçük çocuğunuz. Asıl masraflar okula başlayınca artacak ne yazıkki:( Asıl paraya o zaman ihtiyaç olacak. Şimdiden önlem almalısınız. Benim önerim önce bankadan dolar hesabı açtırın bu aydan itibaren çocuğunuz için her ay ama istisnasız her ay 20 dolar alın.(çok zorlamaz diye düşünüyorum) İlkokul 2 den sonra 1000dolara yakın para olacak o parayla kısım kısım İngilizce kursu da ödenir, teniskursuna da gider .( Tabiki siz 20 dolar yatırmayı hiç bırakmayın.) çocuğunuzun ya da sizin küçülen kullanmadığınız düzgün kıyafetleri oyuncaklarını dolap vb uygulamalardan satın. parasını yine çocuğunuz için dolar yapın kenara atın. Kurslar ilkokul 2 den sonra ihtayaç haline gelecek. Bence Matematik ve İngilizce kesin aldırın ihtiyacına göre ve İlk okul 4 te özel kolejlerin bursluluk sınavlarına sokun. Bakarsınız burs kazanır. Çocuğunuzun sağlıklı gelişmesi için Bir tane hobisi olsun yeter ve bu illa yüzme tenis olmak zorunda değil. Onu iyi gözlemleyin ve yine ilk okul çağlarında Onun ilgi duyduğu bir alanda bir sosyal kursa gitse yeter. Satranç bile sevebilir. Karamsar olmak yerine şimdiden bir bütçe ayırıp geleceğe yatırım yapın lütfen. Siz güçlü bir kadınsınız, moralinizi bozmayın 🍀.. çocuğunuz şimdilik sadece onunla kaliteli zaman geçirecek ve ona sevildiğini hissettirecek bir anneye ihtiyacı var .🔥

Bizim evimize de 25 bin giriyor ikimizde memuruz ona rağmen özele gonderemiyoruz çünkü her yer özel okul artık kalite anlamında gerçekten iyi bir okula bizim de bütçemiz yetmiyor sırf adı özel okul diye de çocuğumu göndermem ki okuyacak çocuk her yerde okur
Zengin değilsek ilkokulda hele anaokulunda ben de gereksiz buluyorum. Aile desteğiyle devlette de başarılı olunabilir. Taa 4 yaşından kolejlere çocuk göndersek bir servet harcarız. Gerek yok. Eğitim hayatı uzun. Ben ortaokul 6. Sınıfta koleje başlattım bu yıl . Liseyi devlette okutacağım ama.

Özel okula gidip ing öğrenemeyen, yada iyi bir uni kazanamayan tanıdıklarım var. Özel okul her şey değil, çocuğun çabası her şey.
Birisi var twiterdan takip ettiğim. Özel okula verme imkanım olduğu halde vermiyorum diyor. Kazanacaksa kendi çabasıyla kazansın. Ben geleceği için birikim yapiyorum diyor.
Kızım devlet okulunda ,anne babası Dr arkadaşının. İmkanı var ama yollamiyor.
Şimdi olmuş ilkokul 50.000 ekstralar hariç. Ya bu paraları biriktir çocuğuna ,geleceğe 1 0 önde başlasın.
Çocuğun küçük ,ne aldığını ne yaptığını hatırlayacak. Tek hatırlayacagi sevgi, mutluluk.nerden mi biliyorum 11 yaşındaki kizimdan😁

Özel okulları gözünüzde çok buyutmeyin..her kose basinda bir ozel var ,egitim kaliteleri de tartiisilir.gercekten cok iyi bir okula da zaten herkesin gucu yetmez.üniversitede, devlet okulundan mezun olup çok iyi yerlere gelen bir sürü insan var.dil konusunda da kursa yazdirirsiniz.ben daha geçen gün sordum ,aylık 750 istiyorlar.maalesef ertelemek zorundayim

İnşallah benim oğlum da iyi yerlere gelir. Ama çalıştığım kurumda çocuklar kurstan kursa koşuyor. Çoğunun eşi doktor polis mühendis. Bir eve giriyor 25 30 bin. Ben bunları yapamıyorum. Yapamayacağım da. Oğlumla yaşıt çocuklar kreşe de gidiyor piyano yüzme kursuna ayrı da gidiyorlar. Ben sene devlet anaokulu alsın diue bekliyorum. O da bazen kontenjan doldu diyip almıyorlarmış inşallah öyle bir sorun yaşamayız.
Belediyelerin tonla kursu var. Benim bulunduğum ilçede çocuklara yönelik yüzme kursu, basketbol voleybol kursu , ingilizce kursu,gitar,saz kursu , okçuluk, boks,satranç, fitness ne ararsan var, 6 şehre ücretsiz gezi duzenlediler daha yeni. Ben takipte kalıyorum, kendim için mesela her sene havuzdan yararlanıyorum. Dışarda havuza yazilsam haftanın iki günü aylık 600 lira, belediyemin havuzu haftada iki gün bedava.
Çocuğumda ne yok diye uzulene kadar alternatif yollar aramaya çalışsanıza.
Ayrıca ben üzülüyorum kurstan kursa gidiyor çocuklar. Benim kuzenimin çocukları mesela, Haftaici okul etud haftasonu bale dil tenis.
Dokuz ay boyunca çocuğun alarmsiz ,gönlüne göre uyandığı, kalkıp boş boş takılıp oyalandigi bir gün bile yok. Her günü bır yerlere yetisiyorlar.
Hoş mu yani bu da .
Ayrıca dil için kurslara para dokmektense yabancı öğrenciler platformlarına bakın, şehrinizden hoşunuza giden kızlara gelip çocuğunuzla haftada iki saat ingilizce ilgilenmesi için teklifte bulunun. Çocuk kursta öğrenmez de evde sohbet ederek yatkınlık kazanır. Hem öğrenci birinin de cebine harçlık girer. Benim uluslararası öğrenci çok arkadaşım var, öğretmenlik de değil,sadece çocukla sohbet edip oyun oynamaya gidiyorlar evlere. Harçlıklarını kazanıyorlar .
Dediğim gibi, her şeyin bir alternatifi vardır. Kusursuzu olmaz belki ama alternatifi olur

Siz ona sürekli destek olun beraber oturur calisrsiniz kurs da illaki bi sekilde olur 8 sinifta birde 12.sinifta verirsiniz yeterki siz sürekli onunla ilgilenin artin internet var ordan bile öğreniliyor dersler soru cozumleri simdiden gelecek kaygisi yapmayin onada stresinizi yansitmayin hepimiz büyüdük bir sekilde cani sagolsun

3.5 yaşında bir çocuk inanin anaokulunda ingilizce dersinden birşey anlamıyor ki.
Kızim özel anaokulundaydı,anaokulundayken 1 kelime ingilizce cıkmadı agzından. Ilkokulda öğrendi. Bu sadece basit bir örnek. Cocuğunuz diğer cocuklarla kendini kiyaslamıyor,onlar o kursa,bu etkinliğe gidiyor ben neden gitmiyorum demiyor,siz kendi kendinizi üzüyorsunuz şu an. Ki zaten kurstan kursa koşması da inanin uygun değil,çocuk bu ne zaman oyun oynayacak,ne zaman aylaklık edecek. Yarış atı misali ordan oraya olacağına,ilgisi olan tek bir alanda ilerlemesi daha doğru bence.
Elinizden geleni yapan,evladına tek başına bakan dimdik bir anne ,güçlü bir kadınsınız siz. Kendinizi üzmeyin lütfen.
Devlet okulu da kötü bir yer değil. İlkokul döneminde veliler ortak bir gün saat belirleyip toplu ingilizce dersi aldırabiliyorlar devlette. Arkadaşımın kızı devlette ilkokulda böyle bir çözüm buldular. Fiyatı da uyguna geldi.
İstanbuldaysanız ibb'nin spor okulları var hatta bazı belediyelerinde var ,onları araştırın erken dönemde,kontenjan dolmadan 4 yaş itibariyle başlatabilirsiniz. Basketbol,Voleybol vb klüpler oluyor. İllaki özele gitmeli diye birşey yok.
Ha gönül istiyor cocugum en iyisini giysin,yesin,içsin ama annenin dert ettiği kadar cocuk inanın umursamıyor bunları.
Sağlikla büyütün.

Kendi çocukluğumu düşündüğüm de maddi olarak elde edemediğim yada ettiğim hiç bir şey şimdi ki zamanda beni üzmüyor yada mutlu etmiyor. Anne/babam/kardeşlerimle geçirdiğim keyifli saatler, sevgilerini hissettiğim anlar, birlikte güldüğümüz yada üzüldüğümüz şeylerin çoğu aklımda ama.
İyi anne baba olmanın, o bağı kurmanın yolu maddiyatla ilgili değil.
Kreşe gönderemiyorsanız onunla güzel aktiviteler yapın. Atıyorum motor gelişimi için neler yapılıyor araştırın ve birlikte yapın. Başka çocuklarla sık sık bir araya getirin. Eğlence alanları tiyatro gibi sosyal aktivitelere götürün. Evde sinema dans saatleri yapın.
Bunları yapmaya çalışıyorum. Ama zorlanıyorum. Bir aktivite kitabı 100 TL. İki kişi bir tiyatroya gidiyoruz 150 tl. Hep eksiye düşüyorum ama çocuğuma yapabildiğimi yapmaya çalışıyorum.

biri daha demiş ben de büyürken istediğim çoğu şeyi alamadı ailem. şimdi düşünüyorum, hafif bir iç burukluğu olsa da bu durum bana yokluğu öğretti. aza tamah etmeyi öğretti, elindekinin kıymetini bilmeyi öğretti. fakirliği övmüyorum asla. ama çocuğun her istediğine ulaşım sağlamak ne kadar sağlıklı bilemiyorum.

valla devlet okullarında okudum ben gayet de iyi okudum.

seren serengil şey demişti bizim zamanımızda kafası çalışmayanları özel okullara yolluyorlardı, benim de derslerim kötüydü beni de özele yolladılar, şimdi bir alamet özel okul demişti ahahahahah hatırlar gülerim arada.

Babanın düzenli geliri ve mesleği varsa beklentim yok diyip bir köşeye atmayın o da çocuk üzerinde sorumlu babalık yapmıyorsa da masrafını karşılamalı en azından eğitim masraflarını karşılasın kafi. Tüm yükü üstünüze almanız sizi yorar daha önünüzde uzun yıllar var , her geçen sene masrafta artacak, okul konusunda illa özele gitmek zorunda değil özellikle okul öncesinde çoğu veli zorunluluktan özele gönderiyor ama tabiki imkanı olan kurslara vs de gönderiyor sosyal anlamda gelişmesi için. Ama dediğim gibi bunlar paraya endeksli şeyler siz elinizden geleni yapıyorsunuzdur ama bahsettiğiniz kazançla zaten kalan faturaya yemeye gider , o nedenle babayı da devreye sokun lütfen.
Zaten çalışmadığı ve borç yaptığı için boşanma oldu. Nafaka da vermiyor bu durumda.

Back
X