Çocuk Hastalıkları Çocuğumda fmf hastalığı lutfen bilen yorum yapsin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Ağlamayın yahu önemli bir hastalık degil dönemsel bir şey arada olur ateşi çıkar eklem ağrıları olur karnı ağrır ve bir kaç güne hic bir sekel bırakmadan geçer .
Etkili bir ilacı var onu alınca hem donem etkileri azalıyor hemde atak süresi kısalıyor .

Şu an 9 yaşında olan oğlum için 4 yaş civarında şüphelenilmişti fmf ten. Hatta ilaç da kullanmaya başlamıştık ama sonrasında çıkmadı. Korkmayın belki sizin de çocuğunuzda çıkmayacak, çıksa bile o kadar korkulacak bir hastalık değil ilaçlarını düzenli kullanması gerekiyor, zaman zaman sancı atakları olabilir. Benim oğlumda fmf çıkmayınca bademciklerini aldırdık ve bir daha ne ateşlendik ne antibiyotik kullandık kaç senedir. Sizde de çıkmazsa değerlendirin derim

Geçmiş olsun öncelikle. Yakın çevremde bir kaç kişide var. Hatta banada yapıldı test ama bende çıkmadı.Genetik bir hastalık. Önemli olan teşhis edilip ilacının kullanılması. İlaç düzenli kullanıldığı takdirde hiç bir şey olmaz. Hatta o her ay olan ateş ataklarını da geçirmez. Allah çaresiz dert vermesin.

Kendinizi üzecek hiç bir durum yok. Korkulacak bir durumda değil. 5 yil çocuk nefroloji de çalıştım. Böyle çok çocuk var. İlacını düzenli aldıktan sonra hiç bir sıkıntı olmaz. Sadece ömür boyu bir tane içtiği ilaç olacak. Hatta çalıştığımız doktor da çocukluğundan beri fmf hastasıydi. Evli çocuğu var ve gayet saglikliydi.

Öyle bir şey yok . Ilaç ataklari tamamen durdurucu etkiye sahip degil . Yanlış bilgi vermeyin .
Ilaç iyilestirmez sadece semptomlarını azaltıyor.

çok yaygın bir hastalık ülkemizde ne yazıkki.kendinizi helak edecek bir durum yok, ilacını düzenli kullanması yeterli.fark etmeden çocuğu da korkutursunuz, Allah korusun karnınızdakine zarar verirsiniz.

ah su an sana sarilip aglamak istiyorum. kac gündür aglamaktan krizlere girdim. oglum 2 yasinda her ay ayni ates sorunumuz var agzinda yarada cikiyor. doktor behcet veya romatizmadan süpheleniyor. sonuc 2-3 haftaya cikcakmis. günler gecmiyor durdu zaman. yatmadan sizin icin cok cok dua edicem sende bizim icin et lütfen. cok zor bir sinav

Çok geçmiş olsun Rabbim içinize ferahlık versin korktuğunuzla sınamasın inşallah Dualarım sizinle..

Fmf’de de ağız yaraları çok yaygın görülüyor. Önce Fmf i araştırtın bence. Acil şifalar diliyorum

Bende sana sarılmak istedim gerçekten insallah temiz cikar sonuclariniz çok küçükler ya insan çocuğuna baktıkça üzülüyo bende senin için dua edicem inşallah bi an da geçer gider çocuklarımızda ki durum allahım ol der olur inşallah

9 yaşında Allah Uzun ömürler versin inşallah bir oğlum var.FMF hastası.teshis de3 yaşında koyuldu lütfen korkmayın korkulacak hiç bişey yok.Bizde teşhis koyulana kadar 1yil boyunca ayda 2 kez yuksek ateşle mucadele veriyorduk.Cok şükür genetik testi sonucu bir teşhis koyulduda hep kötü tabloyu düşünmekten belirsizlikten hem çocuğun ateşten yipranmasindan bu sayede kurtulduk.ilac kullanmaya başlayınca sıkıntıları geçicek hiç korkmayın.Dermansiz dertler var.Daha kötüleri var.Oglum şuan kendi ilacını kendisi içecek bilince ulaştı.Ilaca başladıktan 3-5 -7-8 ay şeklinde ateş aralığı açılacak ağrıları geçicek insallah(doktorlar diyor bunun diyor)
3 ayda bir rutin tahlillerini de ihmal etmezseniz hiç bir sıkıntı yasamazsınız merak etmeyin.
Sizi anlıyorum bizde acaba nesi varda bulamıyorlar diye çok ağlayıp yıpranmıştık.insanin aklına bin türlü kötü senaryo geliyor belirsizlikte.
ALLAH şifa versin inşallah yavrularimiza
Sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Parantez içini düzgün yazamamisim
"Doktorlar ateşlenme sürecine atak geçiriyor "diye adlandırıyorlar yazmak istemistim

Öyle bir şey yok . Ilaç ataklari tamamen durdurucu etkiye sahip degil . Yanlış bilgi vermeyin .
Ilaç iyilestirmez sadece semptomlarını azaltıyor.
Kesinlikle dogru.ilacin tedavi edici veya hastaligi tamamen bitirici ozelligi yok.
Sadece atakları daha az zararla atlatıp,atak aralığını ve organ tahribatını önlemek için var.Cunku genetik bir hastalık kromozomlarin değiştirme ihtimali de malesef yok.

pafa dusunuldu mu? periyodik ates sendromu? konu sahibine de ayni soruyu soruyorum aslinda. benim oglumda da sik ates var. en sondan bir oncekinde agzinda yara cikti. kortizon vuruldu ates dustu ama antibiyotigin de 5. gunuydu. tecrubesi yuksek egoist bir dr yuzunden de hic bogaz kulturu alinmadi. son atesinde kbbcilerle gorustuk, pafayi oyle ogrendik. 6 ay izlemedeyiz. 6 ayin sonunda eger bu sekilde ataklar devam edecekse bademcikleri alinacak. fmf bakilmadi atesliyken bakiliyormus. baska bi dr soyledi. insallah degildir. uaradanim sifalar versin.

çok çok geçmiş olsun canım
karnındaki bebegide düşün , çok ağlama

rabbım dermansız dert vermesin çok şükür de , bak hergun içmesi gereken 1 hapmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…