Diğer yorumlara bakmak ister misiniz?
Sevgi çok önemli
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ..
"Annelik duygusu her kadında olmayabilir. Bunun nedeni de annenin ruhsal sorunlarıdır. Arada anne-çocuk bağı kurulmazsa, bağlanma bozukluğundan söz edilir ki çocuk gelişiminde önemli bir sorundur bu. Anne-baba çocuğunu sevmek zorunda değildir. Ama bakmak, korumak ve gereksinimlerini karşılamak zorundadır. Sevgi ve duygusal bağ zorunlulukla kurulamaz. Buna karşın çocuk gelişiminde sevginin ve bağın önemi çok fazladır."
BEHZAT UYGUR..
"İnsan çocuğunu, 'zorunlu' olduğu için sevmek zorunda değil. Ama bir anne-baba kendisini seviyorsa, çocuğunu da sever. Ama bu, çocuğuna kızmasına, bağırıp çağırmasına da engel değildir. Bu sevmemek demek değildir. Ama insan belki bir çocuğunu kendisine daha yakın hissedebilir. Örneğin bizde tekne kazıntısı vardır, onlar daha fazla sevilir. Ama bu herhalde korunacak durumda ve küçüklere karşı bir zafiyet olduğu içindir."
BENNU GEREDE..
"Ben üç çocuğumun arasında ayrım yapmıyorum. Tabii bir gün birini, diğer gün diğerini daha çok sevebilirim, ama o günkü ve o anki hissiyata bağlı bu. Allah korusun, 'Hangisi ölsün?' deseler, kendimi öldürürüm daha iyi, 'Şu olsun' diyemem."
DENİZ PULAŞ..
"İnsanın çocuğunu sevmemesi mümkün değil, Allah taş yapar insanı. Kanından canından olan bir yavru nasıl sevilmez? Ama 15-16 yaşlarında, genç havalarına girdiğinde çekilmez olabiliyor çocuklar. O zaman, bir insan olarak tanıdığında belki hoşlanmazsın ama yine seversin, sadece katlanamayabilirsin. Ama 'Sevmiyorum' demek mümkün değil bence."
Çok sık rastlıyoruz
UZM. PEDAGOG BELGİN TEMUR..
"Anne zaten bebeğine hamile kaldığı andan itibaren hormonal bir donanımla çocuğunu seviyor. Ancak bebeğin dünyaya geldiği ilk dönemde, annenin ruh sağlığı iyi değilse, bebekle bağı zedelenebiliyor. İleriki döneme de bunun yansımaları oluyor. Bazen anne eşiyle olan ilişkisindeki problem nedeniyle, çocuğun fiziksel ya da kişilik özellikleri bakımından babaya daha fazla benzemesi nedeniyle de çocuktan uzaklaşabiliyor. Tüm bunlar çok sık rastladığımız şeyler."