Çocuğumun isim bilmecesi

Merhabalar ,oğlum 3,5 yaşında yeni mi dert oldu diyeceksiniz :) dönem dönem kafana takılıyor diyeyim .
Benim hamileligim biraz imkansıza yakındı yani tıbbi olarak Neyseki doğal yoldan hamile kalmisim ama başta anlayamadım ihtimal vermediğim için bunu düşük yaparken öğrendim .Ama 1 ay sonra 7 haftalık hamile olduğumu öğrendim yani bu durumda ya düşük olmadi ya ikizdi birisi kaldı filan dediler .Neyse bu düşük olduktan sonra kv bir rüya görmüş gözünüz aydın sefaniz geliyor diye ama uzuluruz diye söylememiş .
Aradan aylar geçti biz erkek olacağını öğrendik ve eşimle öğrencilik yıllarından beri aklımızda olan bir ismi koymaya karar verdik birde ikinci bir isim olsun istedim daha kısa belki ilerde o ismi beğenmez diye düşündüm ama bir türlü bulamadık herkes e fikir sormaya basladik kv de dahil o da ben kendi cicuklarima isim koyamadim sana hiç karışmam en son hiç bulamazsanız belki dedi .
Doğuma yakın eşim bir sabah ben rüya gördüm sefa koyuyoduk ismi hatta ben beğenmedim sen duvara sefa yaziyodun filan dedi .Bunu annesiyle paylaşınca annesi de aa o zamana söyleyeyim ilk başta bende rüya görmüştum sefaniz geliyo diye dedi filan neyse ikinci isim sefa oldu oğlumun ismiyle çok çok uyuyor şimdiye kadar kim duysa çok beğendi filan ama baştan beri hep sanki yalan söylenmiş aslında o rüyayı esim görmemiş uyduruyo gibi geliyordu hep tartışma çıkardım ve her seferinde ben söyleyince annemde anlattı dedi durdu ki gerektiğinde çok ters bir cevap verir yani ee koydum ne olmus der bilemiyorum ..
Aramin iyi olduğu bir dönemde küçük görünceye sordum direk değilde işte sefa iyi uydu diğer isme diye i da aynı şeyi anlattı abim telefonda ismi bulduk galiba dedi ondansonra annemde rüyasını anlattı vs .ki yapan söylemez Allah var .
Geçen yıl köylerine gittik kv yeğenine sefayi da ben buldum ama söylemedim sonra onlar iism bulduk deyince anlattım koydular sagilsunlar mutlu oldum filan deyince esime patladim sen yalan mı söyledin diye ama hala yemin ediyor ben gördüm rüyayı soyleyince anlattı diye sonra kv ye neden öyle dedin deyince " ben rüyamda gördüm deyince koymaktan vazgecersin diye düşünmüştüm dedi .Aramız iyi değildi o zamanlar ...
Yani ne bileyim art niyetli miyim bilmiyorum .İnanın derdim kimin söylediği değil yalan söylenmiş oyun oynanmais olma ihtimali ...Yani kv gördüğü için olduysa ve eşim yalan söylediyse diye kızıyorum ama bu kadar baskıya tartışmaya off yeter annem istedi koydum deyip çıkacak kavgayı göze alır öyle pisirik biri değil .
Yani yalan söylediyse gidip mahkemeyle sildirmyei bile düşünüyorum .
Bu arada onlarda dahil herkes ilk ismi.kullaniyor
Mahkemeye git sildir ismi hatta kv ile eşine dolandırıcılık duyguları ve rüyaları suistimal etmekten şikayetçi ol tazminat davasıda aç mağdur oldum diye hatta mahkemeden eşin ve kv için akıl sağlığı yerinde değil raporu iste..kendine de bir değil birkaç tane işinde uzman çok sabırlı olan bi psikiyatri bul ..hayatında bol şanslar Allah yardım etsin çok zordasın haksızlık etmişler sana iyi sabırlısın ben olsam eşimi sakat bırakır kv saçını başını yolardım

Ya çocuğum olursa Ismini Ali,Mustafa,Kadir falan koycam
kiz olursa da Ayşe,Leyla gibi biseler koyarim bu kadar olay olmaz bari bir de 2.isim zaten konulmamasi lazim bence keske 2.isim isine hic kalkismasaydiniz. Çocukta kişilik bölünmesi oluşabilir. Ve ya 2 ismin anlamı birbirinden uzak olabilir. Ben cok karşıyım 2 isim olayina benimde 2 ismim var ve birini sildircem. Gayette cool bir isim olmasına ragmen kimse kullanmiyor o sekilde hitap etmiyor bana sonuçta . Bir de hastanede mastanede randevu alırken uzuyor iş .

Size yalan soyledilerse hatayı kendinizde arayın,belki biraz daha ılımlı davranmis olsaydınız eşinizde kayinvalidenizle rahatlıkla isim konusunda fikirlerini size açıklayabilirlerdi.Hem eşinizi yalan söylemeye (yalan olmayabilir de)mecbur etmişsiniz şimdi de 3.5 yıl sonra hala bunu dert edip sildirebilirim diyorsunuz..

Etme,eyleme,kendine dert arama ablacım.
Hem sana,hem eşine,hem evliliğinize yazık.
Doğru yolda değilsin,benden söylemesi.

Benim oğlum eşimin ailesinde tek erkek torun.
Kp'imi çok çok severim.
Onun isminin yanına-uzun ve eski bir ismi var-kısa daha modern bir isim koyacaktık.
Ben yedi aylık hamileyken ve kvlerin yazlığında bir rüya gördüm.
Rüyamda,yaşlı,beyaz başörtülü bir kadın karnımı göstererek oğlunun adı ne?Dedi.
Cinsiyetini yazlığa gelmeden bir gün önce öğrenmiştik.
Daha karar vermedik dedim.
Oğluna peygamber adı yakışır,
Yusuf koyun adını dedi.
Uyanınca evdekilere anlattım ve ortak kararla bu adı koyduk.
Kayınpederimin adını da okuttuk oğlumun kulağına ama eşim nüfus cüzdanına yazdırmamış iki isim birarada uzun ve karışık olur diye.
Demem o ki oluyor böyle şeyler.
Hiç aklımızdan geçmeyen bir ismi,rüyamda söylendi diye koyduk oğlumuza.
Sonradan da hoşumuza gitti.

Son düzenleme:
Merhabalar ,oğlum 3,5 yaşında yeni mi dert oldu diyeceksiniz :) dönem dönem kafana takılıyor diyeyim .
Benim hamileligim biraz imkansıza yakındı yani tıbbi olarak Neyseki doğal yoldan hamile kalmisim ama başta anlayamadım ihtimal vermediğim için bunu düşük yaparken öğrendim .Ama 1 ay sonra 7 haftalık hamile olduğumu öğrendim yani bu durumda ya düşük olmadi ya ikizdi birisi kaldı filan dediler .Neyse bu düşük olduktan sonra kv bir rüya görmüş gözünüz aydın sefaniz geliyor diye ama uzuluruz diye söylememiş .
Aradan aylar geçti biz erkek olacağını öğrendik ve eşimle öğrencilik yıllarından beri aklımızda olan bir ismi koymaya karar verdik birde ikinci bir isim olsun istedim daha kısa belki ilerde o ismi beğenmez diye düşündüm ama bir türlü bulamadık herkes e fikir sormaya basladik kv de dahil o da ben kendi cicuklarima isim koyamadim sana hiç karışmam en son hiç bulamazsanız belki dedi .
Doğuma yakın eşim bir sabah ben rüya gördüm sefa koyuyoduk ismi hatta ben beğenmedim sen duvara sefa yaziyodun filan dedi .Bunu annesiyle paylaşınca annesi de aa o zamana söyleyeyim ilk başta bende rüya görmüştum sefaniz geliyo diye dedi filan neyse ikinci isim sefa oldu oğlumun ismiyle çok çok uyuyor şimdiye kadar kim duysa çok beğendi filan ama baştan beri hep sanki yalan söylenmiş aslında o rüyayı esim görmemiş uyduruyo gibi geliyordu hep tartışma çıkardım ve her seferinde ben söyleyince annemde anlattı dedi durdu ki gerektiğinde çok ters bir cevap verir yani ee koydum ne olmus der bilemiyorum ..
Aramin iyi olduğu bir dönemde küçük görünceye sordum direk değilde işte sefa iyi uydu diğer isme diye i da aynı şeyi anlattı abim telefonda ismi bulduk galiba dedi ondansonra annemde rüyasını anlattı vs .ki yapan söylemez Allah var .
Geçen yıl köylerine gittik kv yeğenine sefayi da ben buldum ama söylemedim sonra onlar iism bulduk deyince anlattım koydular sagilsunlar mutlu oldum filan deyince esime patladim sen yalan mı söyledin diye ama hala yemin ediyor ben gördüm rüyayı soyleyince anlattı diye sonra kv ye neden öyle dedin deyince " ben rüyamda gördüm deyince koymaktan vazgecersin diye düşünmüştüm dedi .Aramız iyi değildi o zamanlar ...
Yani ne bileyim art niyetli miyim bilmiyorum .İnanın derdim kimin söylediği değil yalan söylenmiş oyun oynanmais olma ihtimali ...Yani kv gördüğü için olduysa ve eşim yalan söylediyse diye kızıyorum ama bu kadar baskıya tartışmaya off yeter annem istedi koydum deyip çıkacak kavgayı göze alır öyle pisirik biri değil .
abartmayın bence

Gerçekten buna mı takıldınız....? Demek ki hayatiniz baya iyi gidiyor sizin. Bunu kafaniza takacak kadar rahatsiniz demek ki :işsiz:

Gereksiz bir takıntı olmuş kadın sorduğunuzda bile ben karışmam demiş etkilememis olabilir oğlu anlatınca o da rüyasını anlatmıştir bu kadar kurcalamanin manası yok.

Mahkemeye gerek yok dilekçeyle hallediliyor eğer süre dolmadıysa .Kimsenin haberi olmasına gerek yok.İki isim heryerde zor olacak der geçersiniz .😂

İsmiyle yaşasın çocuğunuz.İsimlerin enerjisine inanıyorum.Ne güzel isim işte.Kafanıza taktığınıza değecek bir sorun yok ortada bence.Kim ne dediyse demiş,ne önemsiyorsunuz artık.

Yani bu yaptığınız var ya Allah’ın gücüne gidecek. Hem imkansıza yakın hamilelik yaşadım diyorsunuz hem de yok sefa oldu yok yalan oldu bilmem ne. Ne ise ne oldu çocuk sağlıklı ve yakınınızda mı bitti gitti yani.

Sanki zorla isim koydular, açıkgöz olsaydınız da kandırmasalardı, insanların da burnundan getirmişsiniz bu kadar takıntı iyi değil bir doktora görünün iyi değilsiniz
Bir de çalışmıyorsanız işe girin çok boş vaktiniz var anlaşılan yaramıyor size

Başka derdiniz mi yok Allah aşkına ya. Uğraştığınız şeye bak.
Hayır güzel de isim... abdürrezzak falan olsa neyse...

Arkadaşlar konuyu actiktan sonra habersiz misafir geldi ancak gittiler özür diliyorum kaçıp gitmiş gibi oldu .Hemen tek tek okuyup cevaplandıracagim

Back
X