çocuğumun velayetini alabilir miyim?

DarkAngellotti

BeN ONa ReSMeN AŞıĞıM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2008
896
6
116
36
İstanbul
arkadaşlar nolur bana yardım edin özellikle bu konuda tecrübesi olanlar eşimle aramızda şiddetli geçimsizlik var anlaşamıyoruz ve ben boşanmaya karar verdim. çalışıyorum 1420,000 tl net maaşım var babası da velayeti almak isticektir. oda 1400,00 tl kazanıyor kısım 2,5 yaşında boşanma davası açarsam alabilir miyim velayeti? dava velayet hususunda çekişmeli olacaktır velayete hemen karar verir mi hakim? ayrıca mahkeme gününe kadar çocuk kim de kalır bende kalması için ne yapmalıyım? nolur bana yardım edin

Çocuğun anneye verilmemesinin belli başlı kuralları var; ahlaka uygun yaşamamak gibi. Sizde öyle birsey olmadığı icin hakim size verecektir. Mahkeme gününe kadar da sizde kalmasında bir sakınca yok.

çok sağolun arkadaşlar şimdi benim kayınvalidem ile annemler aynı sokakta oturuyolar sürekli gelip almak isticekler çocuğu bide kızıma ben isteyken babaannesi bakıyodu şimdi ben alınca anneannesi bakıcak ben işteyken acaba hakim bunu göz önunde tutabilirmi çocuğun alışık olduğu ortamdan uzaklaşması açısından

Kesinlikle alırsınız ancak bu süreç biraz yıpratıcı olacaktır.

sakin kararlı olabildiğince alttan alarak işi zıtlaşmaya cevirmeden eşinizle konuşmayı deneyerek yapın.

Çekişme sadece süreyi uzatır ...tedbir nafakası bağlanır cocuk geciic velayeti size verilir.

mahkeme günün ve sonrasıdada cocuk hep sizde kalacakdır.emin olun.

2005 yılına gittim bir anda duygulandım...

Cocuk sizinle korkmayınm paylaşmak istedim.

Mahkeme ilk olarak cocugun cıkarlarını düşünüyor.

cocuk artık sizinle bir hayat kuracak anane babane faktorleri mahkemede yasalarda geçerli değil.
baba belli günler görecek.siz isterseniz babanneye göstermezsiniz ama ben şahsen bunu hiç yapmadım
istedikleri zaman yolladım hatta istemedikler zaman bile..

Son düzenleme:

neler yaşadığınızı bilemem ama kızınızı babaannesinden vs uzaklaştırmayın. Dönüşümlü baksınlar, biraz anneannesi biraz babaannesi. Alıştığı sartların değişmesi sıkıntılı olabilir.

Canim bence icin cok rahat olssun
Cunku devlet 12 yasina kadar velayeti anneye veriyor.annenin maddi durumuna hic bakmiyorlar.
Benim yakin arkadasim 4 yillik evliligini bitirdi maddi durumu cok iyi olmasina ramen velayeti annesine verdiler .
Ve ayrica aldatma olayi vardi kadin kocasini b8rakip baska adama kacmisti hemde kacarken cocuguda babasina yani arkadasima birakmisti
Ama mahkemede kadin velayeti istedi ve hakim anneye verdi yani rahat ol arkadasim cocugunu alabilirsin..
Gönül ister ki bosanma olayi olmasin yuvaniz daimm olsun ama yasayan bilir hakkinda hayırlısı neyse o olsun arkadasim..

Bencede bosanma olayindan sonra kimseyle inatlasmaya degmez..sonucta onlarla alakaniz olmicak artik tek ortak noktaniz cocugunuz olucak
Onun icinde kimseden uzaklastirmayin oda herkesin sevgisini ilgisini tatsin ufak daha ilerd3 istemezse gitmez gen3de siz bilirsiniz.
Zaten mahkeme hafta sonlari babaya verir yazinda her ayin 15 gunu babada 15 gunu sizde olucak suan arkadasimin durumu boyle
Gostermeme inadi icin cocugunuzu yipratmaya uzmeye degmez..

Yanlış degilsem mahkeme tarihi uzunsa mahkemeden oncede gecici velayet alabiliosunuz gerci avukatiniz sizi bilgilendirir

evi terk edeceksenız cocuguda almanız lazım o karar koyulana kadar cocuk kımde kalırsa onda kalır
babadan kalan 1 öksüz anadan kalan 2 öksüz derler sakın cocugunuzu bırakmayın

çok sağ olun arkadaşlar ben evlerin aynı sokakta olmasından dolayı tedirginim çat kapı gelip olay çıkarabilir en kötüsü de çocuğu almak için herşeyi yapabilir:2: o yüzden endişeleniyorum. sürekli dibdibe sokağa çıksak yüz yüze gelicez o derece yakın

arkadaşlarında dediği gibi mahkeme çocuğunuzu size verir, mahkeme süreci sıkıntılıdır çocuğun alışkanlıklarıda var unutmayın babaanne bakıyosa çocuğa alışana kadar anneanne ve babaanne dönüşümlü baksın bu çocuk açısından daha iyi olacaktır.
siz asla onların yüzünü dahi görmek istemezsiniz fakat çocuğunuz için bazı fedakarlıklar yapmanız gerekebilir..
Hakkınızda hayırlısı olsun ...

Hakim çocuğun nerede yaşayacağını soracak, ev ortamını soracak, siz çalışıyorken kimin bakacağını soracak, görüşme günlerini düzenleyecek... Bütün bunlar olumlu ise karşı taraf istediğini sunsun çocuk sizde kalır... 3 yaşından küçük çünkü.

Son düzenleme:
ben çalışıcam annem bakıcak annemde yaşıycam kendi evleri var.
bişi daha öğrenmek istiyorum çocuğun mahkeme gününe kadar velayetini almak istediğimde bu işlem ne kadar sürer?

Çocuk küçük daha, kimseye sormadan, izin vs beklemeden yanınıza alabilirsiniz, kimse de hiç bir şey demez. Mahkeme görülene kadar geçen sürede yine mahkeme kararıyla çocuğun baba ile görüş günü belli olur, o gün ve saatlerde çocuğu babaya teslim etmekle mükellef olursunuz.

ben çalışıcam annem bakıcak annemde yaşıycam kendi evleri var.
bişi daha öğrenmek istiyorum çocuğun mahkeme gününe kadar velayetini almak istediğimde bu işlem ne kadar sürer?

Normalde ilk davada halledilir, çocuk sizin yanınızda ise zaten hakim asıl karara kadar geçici olarak sizin yanınıza verir.
Yine ilk davada tedbir nafakası da koydurabilirsiniz. Asıl süreç tamamlana kadar nafaka talebinde de bulunabilirsiniz ki sakın bunu göz ardı etmeyin çalışıyor olsanız da bu çocuk ikinizin ve sorumluluğunu alacak.

tek istediğim çocuğumu kavgasız gürültüsüz versin ama böyle olmıycak biliyorum başkada birşeyini istemiyorum onun

Zaten yinelemek istiyorum öfkelisiniz, kızgınsınız.. Bu tartışılmaz ancak kendiniz için değil istekleriniz. Çocuğunuz için isteyeceksiniz çünkü daha sonra yeni yasadan dolayı bunu yenileme şansınız olmayacak. Benim avukatın bir sözü vardı hiç unutmam tamam şimdi çalışıyorsun iyi hoş her şeyi yaparsın gibi geliyor sana ama yarın ne olacağını bilemezsin! tut adama piyango çıktı! çocuğunun dışında başkası mı yesin dedi.. çok komik belki ama çocuk başına 250'şer TL nafaka bağlandı, daha beş kuruş görmedim, almadım ama biriksin bir gün belki lazım olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…