• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir narsistden boşanıyorum

Boşanma aşamasındayız önce anlaşmalı diye girsekde bu yola sonrada çekişmeli boşanıcaz diyip fikir değiştirdi. Anlaşmalı olsaydı çocugumun velayeti bende ve yasadıgıöız evde kalmaya devam edicektim. Gittiği kreş ve iş yerim 10 dk mesafede bir düzen oturtmuştum. Şimdi evden çıkılıcak eşyalar satılıcak nerde kalıcagını bu kararı almadan önce düşünücektin diyor. Sıfırdan düzen kurucak maddi kenarda birseyim yok. Aile evim yok annem baska sehirde evli babam yasadıgım sehirde bir baskasıyla evli. Yanlarına gitmek istemiyorum işim herşeyim burda. Sırf ondan sonra yapamayıp hayata tututnmamam için fikrini değiştirdi. Çünkü öylede narsist bir insan. Sizce çekişmeli boşanmada mahkeme çocukla evde kalmama izin veriri mi cocugun düzeni bozulmasın diye
Büyük ihtimalle verir, vermeyeni görmedim.

Keske gidebilicek bir kapım olsa. Bende boşanan bir ailenin çocuğum. Annem ve babam baska insanlar hayatlarına devm ettiler ben tek basıma üniversiteden sonra ayakta kalmaya calıstım ve evlendim ardından iş güç cocuk derken suan bu durumdayım.. yani bir kapım bir ailem yok malesef. Keske çıkıp gidebilsem

Gelirinizi falan bilemediğim için paldır küldür evden ayrılın diyorum ama şartlar müsait değilse ne yapılır bilemedim. Süreç zor, biliyorum ama her şey olup bittiğinde kuş gibi hafifleyeceksiniz.

Hayır ev kiraymış, evi beraber alsanız neyse diyeceğim de bu gerizekalı herifler neden böyleler ya…Üste para mı istiyor acaba boşanmak için. Boşanma davasını açtığınız an evde oturma hakkı sizin. Avukatınızı tutun davanızı açın bir daha da o adamla muhatap bile olmayın. Avukatınız halletsin.

Boşanma aşamasındayız önce anlaşmalı diye girsekde bu yola sonrada çekişmeli boşanıcaz diyip fikir değiştirdi. Anlaşmalı olsaydı çocugumun velayeti bende ve yasadıgıöız evde kalmaya devam edicektim. Gittiği kreş ve iş yerim 10 dk mesafede bir düzen oturtmuştum. Şimdi evden çıkılıcak eşyalar satılıcak nerde kalıcagını bu kararı almadan önce düşünücektin diyor. Sıfırdan düzen kurucak maddi kenarda birseyim yok. Aile evim yok annem baska sehirde evli babam yasadıgım sehirde bir baskasıyla evli. Yanlarına gitmek istemiyorum işim herşeyim burda. Sırf ondan sonra yapamayıp hayata tututnmamam için fikrini değiştirdi. Çünkü öylede narsist bir insan. Sizce çekişmeli boşanmada mahkeme çocukla evde kalmama izin veriri mi cocugun düzeni bozulmasın diye
Narsistler en çok prestijinin sarsılmasından korkarlar🤷‍♀️ eğer çekindiği bir durum varsa veya kişi “iyi madem çekişeceksek …da gelsin onu şahit yazdıracağım herkes görsün seni vs” diye konuşursanız belki anlaşmalıya yanaşır.Benim narsistim😻canım benim metresine hediye almıştı duyulursa eğer metresi de evliydi ortalık karışacaktı.bütün malları başkasına devrettiği halde yaşadığımız evin yarısını vermeye razı oldu ve çekişmeliden anlaşmalıya döndü.

Öncelikle mutlaka bir avukatla beraber ilerleyin(yokmuş gibi hissettim). Ev konusunda da sizin yararınıza olacak şekilde sizi yönlendirecektir.

Çekişmeli boşanma enn az 2 -3 yıl sürer. Bu sürede yine evde kimin kalacağı/düzenin ne şekilde olacağı sizin aranızdaki iletişime bağlı. Eğer onun gidebileceği bir yer varsa ona gitmesini teklif edin. Eğer sizi çocukla birlikte evden gitmeye zorlarsa da bunu mahkemede ona karşı kullanırsınız. Normal şartlarda çocuk da olduğu için kadının ortak konutta kalma hakkı var, seni evden yollayamaz.

Mahkemeye işin kaldıysa yıllar yıllar beklersin onu açıkça bil. Her yaşanan şeyi bir delil olarak gör bundan sonra, çekişmeli davalarda delil çok önemli. Mesela sana attığj bir mesaj, veya senin ona attığın mesajlar. Bunlara çok dikkat et. Ama tabi en sonunda çocuğun yararına olan şeye karar verilir.
Süreçte inşallah çok yıpranmazsınız. Her şey gönlünüzce olsun.

3 bucuk yaşında. Maddi gelirim var çalışıyorum ama kenarda bir maddi birikimim yok demek istedim ayrı eve çıkıp ev kurmak için tekrar. Avukatımız yok anlaşmalı olsaydı avukata gerekde yoktu dün birden fikrini değiştirip çekişmeli olucak dedi
3 bucuk yaşında. Maddi gelirim var çalışıyorum ama kenarda bir maddi birikimim yok demek istedim ayrı eve çıkıp ev kurmak için tekrar. Avukatımız yok anlaşmalı olsaydı avukata gerekde yoktu dün birden fikrini değiştirip çekişmeli olucak dedi

Aynen. Anlasmali davalar da protokolde anlaşılırsa hiç sorun yok. 1 ay sonraya gün veriyorlar tek celsede bitiyor. Çekişmeli davalar öyle değil. Bir sürü dilekçe yazılıyor, cevap dilekçesi, cevaba cevap, kanıtlar, on duruşma, en az 4 5 duruşma. Mutlaka avukatıniz olmalı. Cevap sürelerini kaçırırsaniz hak kaybına ugrarsiniz. Her hakkınızı isteyin. Eğer eşiniz kusurlu ise maddi , manevi tazminat da isteyin.

Seni böyle tanımazdim, ne paracı imişsin vs diyebilir bunların hepsi psikolojik manipülasyondur. Umrunuza gelmesin, kanatlı melek bile olsanız artık onun hikayesinde baş kötüsünüz. O yüzden hakkınızda istediğini düşünebilir. Artık onun sizin hakkınızdaki düşünceleri sizin için yok hükmünde. Öyle davranın.
Siz bu haklarınızı istedikten sonra belki de paşa paşa gelecek tekrardan anlaşmalı boşanmak isteyecek. Ama siz kendinizi garantiye alın, ona karşı da dik durun. Tüm haklarınızu avukatınızdan öğrenin ve ona göre hareket edin. Asla acımayın, çünkü o size acısaydı ortada bi çocuk varken çekişmeli boşanacağız demezdi.

Allah yardımcınız olsun. Çalışıyorsanız kredi çekip yeni eşyalar alacaksınız mecburen. Ben öyle yaptım. Ev kiraymış. Çocuğunu bile düşünmeyen birinden kurtulacak olmanız bile her şeye değer. Bikaç yıl maddi zorluk çekseniz de değer.
Bunun için acele etmemeli bence. Ortada çocuk var. Beyefendi defolup gitsin nereye gidiyorsa.

Siz bu haklarınızı istedikten sonra belki de paşa paşa gelecek tekrardan anlaşmalı boşanmak isteyecek. Ama siz kendinizi garantiye alın, ona karşı da dik durun. Tüm haklarınızu avukatınızdan öğrenin ve ona göre hareket edin. Asla acımayın, çünkü o size acısaydı ortada bi çocuk varken çekişmeli boşanacağız demezdi.
Konu sahibi ben değilim ama bende çekişmeli boşanma sürecindeyim.

Ama benim eski eşim anlaşmalı boşanmaya gelir mi bilmiyorum, şu ana kadar bize bir anlaşmalı boşanma teklifiyle gelmediler. Ki bizde çocuk da yok, ortak bir malımız var oradan katılım alacağım olacak sadece. Ve süreç çekişmeli olduğu için çoook uzayacak. Benim çocuk sahibi olma ihtimalim artık yok, yaşım baya geç çünkü. Ama eski eşim benden yaşça büyük, o benden çocuk istemiyormuş ama ileride çocuğu olsun istiyordu. O yüzden anlaşmalı boşanmak istememesine şaşırdım açıkcası. Tamam erkek isterse 50 yaşında da baba olabilir ama geç baba olmayı istemiyordu ve bize anlaşmalı teklifi ile gelmediği için zamanı ciddi ciddi gidiyor.

Ben artık istesem de anne olamayacağım için davanın kaç yıl süreceği umrumda bile değil, o yüzden dava ne zaman biter diye önemsemiyorum. Dava1 yıl sonra da bitebilir, 5 yıl sonra da bitebilir, fark etmez. Ama eski eşimin çekişmeli dava açmasına çok şaşırıyorum hala. Ben anlaşmalı dava olsun diye uğraşır, avukatımı arar sanıyordum, çat diye çekişmeli dava açtılar. Neyse nasip kısmet artık.

Son düzenleme:
Pislikk.Ulan hadi karına yapıyorsun çocuğun var salak herif.Annesiyle birlikte oda cefa çekecek.Baba olmaması gereken bir mahlukat yine baba olmuş işte.Allah yardımcınız olsun kolaylıklar diliyorum.

Konu sahibi ben değilim ama bende çekişmeli boşanma sürecindeyim.

Ama benim eski eşim anlaşmalı boşanmaya gelir mi bilmiyorum, şu ana kadar bize bir anlaşmalı boşanma teklifiyle gelmediler. Ki bizde çocuk da yok, ortak bir malımız var oradan katılım alacağım olacak sadece. Ve süreç çekişmeli olduğu için çoook uzayacak. Benim çocuk sahibi olma ihtimalim artık yok, yaşım baya geç çünkü. Ama eski eşim benden yaşça büyük, o benden çocuk istemiyormuş ama ileride çocuğu olsun istiyordu. O yüzden anlaşmalı boşanmak istememesine şaşırdım açıkcası. Tamam erkek isterse 50 yaşında da baba olabilir ama geç baba olmayı istemiyordu ve bize anlaşmalı teklifi ile gelmediği için zamanı ciddi ciddi gidiyor.

Ben artık istesem de anne olamayacağım için davanın kaç yıl süreceği umrumda bile değil, o yüzden dava ne zaman biter diye önemsemiyorum. Dava1 yıl sonra da bitebilir, 5 yıl sonra da bitebilir, fark etmez. Ama eski eşimin çekişmeli dava açmasına çok şaşırıyorum hala. Ben anlaşmalı dava olsun diye uğraşır, avukatımı arar sanıyordum, çat diye çekişmeli dava açtılar. Neyse nasip kısmet artık.
Konuşmak isterseniz özelden de konuşabiliriz, yeni olduğum için ben henüz keşfedemedim ama.
Ortada çocuk yoksa zaten geriye sadece malları bölüşmek kalıyor. Eğer sürecin daha başında iseniz inşallah sizin için daha da uzamadan biter, öyle dua edin. Her ne kadar çocuk konusunda düşünseniz de her anlamda yıpratıcı bir süreç, anlaşmalı olduğunda bile çok yıpratıcı iken yıllarca dilekçelerin gelip gitmesi, duyduğunuz yalanlar, iftiralar(genelde öyle oluyor) bitmek bilmeyen dedikodular.. Zor. Yaşamayan pek anlamaz diye düşünüyorum. Yine de dualarınızı inşallah bir an önce bitsin diye edin, sizin de daha az yıpranmanız için. İnanın duanın gücüne. Böyle zor zamanlarda insan Allah'a daha yakın oluyor ve dualarımın bir bir kabul olduğunu gördüğüm için(çok istediğinde, gönülden) Allahın verdiğine inanıyorum.
Ne yaşandı, neler oldu bilemem ama bir hemcinsim için istediğim bir an önce huzurlu hayatını kurmasıdır.
Erkekler bambaşka bir insan oluyorlar bu süreçte, kimbilir ne düşünüyor da anlaşmalı istemedi. Eğer elinizde güçlü deliller/onu kusurlu gösterecek ve onun bildiği konular varsa bir süre sonra da olsa anlaşma yoluna gitmek isteyeceğini düşünüyorum. Her akıllı avukat aslında bir şekilde anlaşıp bitirmek ister, umarım ikinizin de iyi avukatları vardır.
Her şey gönlünüzce olsun, yaşanması gerekiyormuş diyebilmeliyiz maalesef.

Konuşmak isterseniz özelden de konuşabiliriz, yeni olduğum için ben henüz keşfedemedim ama.
Ortada çocuk yoksa zaten geriye sadece malları bölüşmek kalıyor. Eğer sürecin daha başında iseniz inşallah sizin için daha da uzamadan biter, öyle dua edin. Her ne kadar çocuk konusunda düşünseniz de her anlamda yıpratıcı bir süreç, anlaşmalı olduğunda bile çok yıpratıcı iken yıllarca dilekçelerin gelip gitmesi, duyduğunuz yalanlar, iftiralar(genelde öyle oluyor) bitmek bilmeyen dedikodular.. Zor. Yaşamayan pek anlamaz diye düşünüyorum. Yine de dualarınızı inşallah bir an önce bitsin diye edin, sizin de daha az yıpranmanız için. İnanın duanın gücüne. Böyle zor zamanlarda insan Allah'a daha yakın oluyor ve dualarımın bir bir kabul olduğunu gördüğüm için(çok istediğinde, gönülden) Allahın verdiğine inanıyorum.
AdChoices
ADVERTISING​
Ne yaşandı, neler oldu bilemem ama bir hemcinsim için istediğim bir an önce huzurlu hayatını kurmasıdır.
Erkekler bambaşka bir insan oluyorlar bu süreçte, kimbilir ne düşünüyor da anlaşmalı istemedi. Eğer elinizde güçlü deliller/onu kusurlu gösterecek ve onun bildiği konular varsa bir süre sonra da olsa anlaşma yoluna gitmek isteyeceğini düşünüyorum. Her akıllı avukat aslında bir şekilde anlaşıp bitirmek ister, umarım ikinizin de iyi avukatları vardır.
Her şey gönlünüzce olsun, yaşanması gerekiyormuş diyebilmeliyiz maalesef.
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim..çok sağ olun.
Evet çekişmeli davalar zor ve yıpratıcı. Bizim dava duruşmalara başlanmadi ve buna rağmen psikolojik olarak ne acılardan geçtim. Ne sinir krizleri geçirdim ne ağlama krizleri geçirdim bilemezsiniz. Hayatımda hiç bu kadar büyük bir kayıp yaşamamıştım. Yer ayağımın altından gitti o derece. Aylarca ruh gibiydim. 1 yıla yaklaşıyor hala travmalarim devam ediyor, tamamen acılarım bitmiş değil. Arada ağlama ataklarim hala oluyor. Tam iyileştim asla diyemem. Hala çok iyi değilim. Evet çok güçlendim, çekişmeli davayı gerekirse yıllarca devam ettirebilecek gücüm var ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum.

Olay çocuk sahibi olmayı bende geçti. Erkeklere hiç güvenmiyorum. Eski eşim yaptiklari ile erkeklere güvenimi tamamen aldı. O yüzden evliliğim anlaşmalı bitse bile senelerce kendimi iyilestirmeden başka bir ilişkiye başlayamam ki. Ki başka ilişki de istemiyorum. Hayattan soğudum. Adam gözümün içine baka baka beni sevmeden yıllarca kandırmış. Son kez bir konuşma bile yapmadı kesti attı konuyu. 1 yıldır okumadığım psikoloji kitabı kalmadı,aşamıyorum. Yaşadığım acılar içimde kaldı. Hala içimde cok acı var.

Başka birini istemiyorum. Sadece yalnız kalmamak için de ileride biriyle olmak istemiyorum. Bu yaparsam karsima gelecek kişinin kul hakkına girerim. Bunu hiç istemiyorum ben kul hakkından çok korkarım. Sizin gibi Allah inancım yüksek.

Eski eşim aldattı, senelerce beni sevmeyip seviyorum demiş. Benden çocuk istememiş zamanımı çalıp beni oyalamış. Boşanma planları yapmış. Yetmedi çekişmeli açıp öyle iddialar sundu ki. Parasını çalmışım, ailesini ölümle tehdit etmişim, ailesinin evini tehditle üzerime geçirmelerini istemişim daha neler neler. O dilekcelerde ne iddialar var hepsini yazsam şok olursunuz. Bunları hak etmedim. Sırf beni yıldırmak için etmedikleri iftira kalmadı. Ki yılmadım çünkü gerçekten artık kaybedeceğim bir şey yok. Anne olmam zor.

Benim şu an ruh sağlığımı Allah inancım ve ilahi adalet inancım yerinde tutuyor. Adamın yapmadığı kalmadı. Ayrılsak gidip baba bile olabilir ben anne bile olamayacağım. Bu mu adalet? Ölesiye eski eşimi sevdim, hayatımda ilk sıraya koydum. Evliliğim devam etsin diye ne fedakarlıklar yaptım. Ben bu kadar kötülüğü hak etmedim. Çok kul hakkıma girildi, ben onun yerinde olsam bu kadar birinin kul hakkına girsem korkudan bir gece uyuyamazdım.

Sürekli ben nerede hata yaptım diyorum. Belki eski eşim için olay boşanmak sadece. Ben enkaz haline döndüm. Hala içimde binlerce travmam var. Ona karşı inanılmaz bir öfke var. Yaşadıklarımı tam atlatamadım. Öfke duygumu yenemiyorum, böyle giderse bu öfke beni yer bitirir ne tavsiye edersiniz?

Son düzenleme:
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim..çok sağ olun.
Evet çekişmeli davalar zor ve yıpratıcı. Bizim dava duruşmalara başlanmadi ve buna rağmen psikolojik olarak ne acılardan geçtim. Ne sinir krizleri geçirdim ne ağlama krizleri geçirdim bilemezsiniz. Hayatımda hiç bu kadar büyük bir kayıp yaşamamıştım. Yer ayağımın altından gitti o derece. Aylarca ruh gibiydim. 1 yıla yaklaşıyor hala travmalarim devam ediyor, tamamen acılarım bitmiş değil. Arada ağlama ataklarim hala oluyor. Tam iyileştim asla diyemem. Hala çok iyi değilim. Evet çok güçlendim, çekişmeli davayı gerekirse yıllarca devam ettirebilecek gücüm var ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum.

Olay çocuk sahibi olmayı bende geçti. Erkeklere hiç güvenmiyorum. Eski eşim yaptiklari ile erkeklere güvenimi tamamen aldı. O yüzden evliliğim anlaşmalı bitse bile senelerce kendimi iyilestirmeden başka bir ilişkiye başlayamam ki. Ki başka ilişki de istemiyorum. Hayattan soğudum. Adam gözümün içine baka baka beni sevmeden yıllarca kandırmış. Son kez bir konuşma bile yapmadı kesti attı konuyu. 1 yıldır okumadığım psikoloji kitabı kalmadı,aşamıyorum. Yaşadığım acılar içimde kaldı. Hala içimde cok acı var.

Başka birini istemiyorum. Sadece yalnız kalmamak için de ileride biriyle olmak istemiyorum. Bu yaparsam karsima gelecek kişinin kul hakkına girerim. Bunu hiç istemiyorum ben kul hakkından çok korkarım. Sizin gibi Allah inancım yüksek.

Eski eşim aldattı, senelerce beni sevmeyip seviyorum demiş. Benden çocuk istememiş zamanımı çalıp beni oyalamış. Boşanma planları yapmış. Yetmedi çekişmeli açıp öyle iddialar sundu ki. Parasını çalmışım, ailesini ölümle tehdit etmişim, ailesinin evini tehditle üzerime geçirmelerini istemişim daha neler neler. O dilekcelerde ne iddialar var hepsini yazsam şok olursunuz. Bunları hak etmedim. Sırf beni yıldırmak için etmedikleri iftira kalmadı. Ki yılmadım çünkü gerçekten artık kaybedeceğim bir şey yok. Anne olmam zor.

Benim şu an ruh sağlığımı Allah inancım ve ilahi adalet inancım yerinde tutuyor. Adamın yapmadığı kalmadı. Ayrılsak gidip baba bile olabilir ben anne bile olamayacağım. Bu mu adalet? Ölesiye eski eşimi sevdim, hayatımda ilk sıraya koydum. Evliliğim devam etsin diye ne fedakarlıklar yaptım. Ben bu kadar kötülüğü hak etmedim. Çok kul hakkıma girildi, ben onun yerinde olsam bu kadar birinin kul hakkına girsem korkudan bir gece uyuyamazdım.

Sürekli ben nerede hata yaptım diyorum. Belki eski eşim için olay boşanmak sadece. Ben enkaz haline döndüm. Hala içimde binlerce travmam var. Ona karşı inanılmaz bir öfke var. Yaşadıklarımı tam atlatamadım. Öfke duygumu yenemiyorum, böyle giderse bu öfke beni yer bitirir ne tavsiye edersiniz?
Yazdıklarınızı okuyunca gerçekten öyle bir samimiyet hissettim ki anlatamam. Bazen insanın gerçekten yargılamayan, hiç tanımadığı birine anlatmaya ihtiyacı oluyor. Ki anlatın da içinde tutmak daha kötü ve yıpratıcı.

Nerde hata yaptım diye düşünmek gerek tabiki. Ama bunu aynı hataları tekrar yapmamak için düşünün, kendinizi suçlamak için değil. Çünkü kendini suçlamak bir işe yaramaz. Bak o seni suçlamayı tercih ediyor(çünkü işine öyle geliyor), seni bu düşüncelere sokan da o ve onu hayatında koyduğun yer. Evet bir zamanlar aşıktın, çok çabaladın, ama gördün ki gerçek öyle değilmiş. Onu alıp başının üstünde taşıdın yıllarca ama artık orada olmayı hak etmiyor. İndir koy bir kenara. Hafifleyeceksin. Zaman lazım evet ama bazı şeyler kafada çözülmeli. Bunu hak etmedim diye düşünme, yaşanması gerekiyormuş diye düşün. İmtihan olarak kabul et. Bunu yaşamasan belki çok daha zor bir sınavdan geçecektin. Belki de böyle bir adamdan çocuğun olmadığın için şanslısındır. Gerçek yüzünü geç de olsa görmüşsün, şükret.

Her duygunun etkisi zamanla geçiyor. Zaman her şeyin ilacı. Çok şey yaşamiş biri olarak tavsiyede bulunmak istiyorum. Bu ağlama krizleri konusunda (muhtemelen anlaşılmama hissinden kaynaklı), ağlama geldiğinde içinden tekrar et sakinleşebilirim, sakinleşebilirim... Derin nefes almaya çaliş, durdurmaya odaklan. Evet ağla ama krize döndürmemek senin elinde emin ol. O duyguya kapılıp gitme. Kendini harap etme. Sen neyi söylersen beyin ona inanır, yapamam deme, güçsüzüm deme. Olumlu telkinlerde bulun kendine. Sen nihayetinde kendinle baş başasın. Kendine iyi bakmak ve sahip çıkmak zorundasın. Dik dur, eğilme, ezdirme kendini.

Bu dünyada adaletin yerini bulması yıllar alıyor. İlahi adalete güven. O iftiralarda boğulsunlar :) En güzel bedduan şu olsun: yaşattıklarını yaşasınlar. Bak inan bana, yaşayacaklar da zaten. Allah öyle bir gösterecek ki onlara... Çok inanıyorum. Olanda bir hayır varsa olmayanda bin hayır varmış. Sabret, sen kendi ruhuna odaklan, kendine iyi gelen şeylerle meşgul ama ciddi anlamda meşgul ol. Meşguliyet en iyi tedavi. Gönlünü de ferah tut. Sen onların bahsettiği kişi değilsin, Onlar kötü dedi diye sen kötü değilsin. Seni bir sen, bir Allah bilsin yeter. Ne halleri varsa görsünler.

Eğer çekişmeli devam ediyosa avukatının iyi olduğundan emin ol, ve mutlaka davalara kendin de katıl sadece avukatını yollama. Senin için dua edeceğim. 🌸

Back
X