Çocuğumuz Olmadığı İçin Boşanmak Üzereyiz

Evlenme amaciniz bebek miydi ki olmadi diye bosanasiniz? Biraz odaginizi degistirin. 17 yildir olmayan arkadasim var bi yandan tedaviye hala ara ara dönüyolar bi yandan da hep balayinda gibiler. Ha kesinlikle olmayacak denmistir bi taraf ben cocuksuz yapamam der o zaman bosanilir ama oyle bi durum yok. Kendiliginden olmus tup bebekle olmus. Zamani var demek ki kendinizi yipratmayin

Sizin ayrılmanız bana en doğrusu geliyor , sadece çocuk için evlenilir mi ? Çocuk yokken hiçbir paylaşımınız mutluluğunuz hayatınız yok iki kişi şirket kurar gibi bir araya gelmişsiniz çok boğucu

Çocuk olmayınca boşanmak mı? Ne diyim ki.

İnsanın çocuk istemesi neden tanıktı olsun yahu

Konu sahibi doktorun profesyonel görüşü ne? Bir rahatsızlık kaynaklı mı sebepsiz infertilite mi? Sadece 1 defa tüp bebek denemişsiniz. Annemin bir arkadaşı 5 yıl sonunda bilmem kaçıncı denemede sahip oldu bebeğine. Tüp bebek forumuna bakarsanız orada da bunun gibi çok örnek görürsünüz. Sebi bebi var youtuber. Onun da tüp bebek serüvenini anlattığı bir videosu var. İzlemenizi tavsiye ederim.

Bir süre ara verin bebek işine. Hatta bir tatile gidin kafa dinleyin. Elbet olur, olmazsa da Rabbim'in vardır bir bildiği. Bir şeyi isterken hayırlısı diye istemek lazım. Halam anlatır dururdu, yaşadığı yerde bir komşusu varmış. Zamanında çocuğum olmuyor diye çok üzülmüş, bitirmiş kendini. Ardından tedaviyle vs. olmuş. Ama çocuk büyüyünce anne babasının başına aşmadığı iş kalmamış, şimdide evlatlarının hali için üzülüyorlar. Ve malesef ömür boyu sınavları o olacak.
Ayrıca neler okuyoruz, kimleri duyuyoruz. İnsanlar 5-10 senesini veriyor tüp bebek tedavisi için. Yaşınız daha genç. Elbet olur. Ayrıca psikoloji, streste çok etkili bu tüp bebek tedavisinde, hamile kalmaya çalışma aşamasında. Bir destekte alın eşinizle.
Baktınız hiçbir şekilde olmuyor eşinizde sizi sırf bu yüzden boşamak istiyor yol verin gitsin. Çocuk için mi evlenmiş sizinle?! Hani hastalıkta, sağlıkta sözü?

8 yıl bir yakınımız çocuğu olmadı şimdi 4 çocuğu var. Arkadaşım anlatıyordu, o zaman annemin yıllarca çocuğu olmamış, sonra olmuş onlarda 3 kardesti.
Yani stres yapmadan oluruna bıraksaydıniz başta daha iyi olurdu. Gerekirse tüp bebek yapardınız.

Bu arada yaşınız çok küçük, sıkıntı yapmayın, keyfinize bakin

Evlilikteki tek amacınız çocuk muydu? Yapmayin Allah aşkına ya daha 3 yil olmus insanlarin 20 yil sonra oluyor. Kendinizi bu kadar odaklanmayin belkide stresten olmuyordur rabbimin takdiri. Bizde 2. Yılımız dolacak hiçbir sebep yok olmuyor ama yapacak bişey de yok. Nasipte varsa olur yoksa olmaz. Siz elinizden geleni yapin ama bu konu yüzünden boşanmak duyduğum en sacma sey

3 yıl kısa bir süre. .ve bu sürede elde edilmiş gebelikler var. Ablam 15 yılın sonunda çocuk sahibi oldu.üstelik daha önce hiç gebe kalmadı . Tam tüp bebek yapmaya karar verdiler gebelik haberini aldı 42 yaşında. . Biraz ara verin aklınızdan çıkarın. Vucudunuz ruhunuz dinlensin.
Eşinizin böyle ayrılma gibi bir talebi yok sanırım siz içinizde buyutuyorsunuz. Bunu ona yansitmayin .

Bana kalirsa reglin duygusalligiyla fazla tepki veriyorsunuz . Bu sebepten boşanmayı düşünmek bana çok uç bir dusunce geliyor . Çocuk için mi evlendik ? Böyle konusuyorum diye tuzum kuru sanmayın . Hem doğal yoldan ,hem tüp bebek kayiplarim var . Dış gebelik ,operasyonlar da cabası. Şu anda da 3. transferimi oldum , beklemedeyim. Yani sizin yaşadıklarınizi az çok anlayabiliyorum ona rağmen hayatı kendinize zindan etmenize gerek yok . Eşiniz böyle hissettiriyorsa o başka . Destek gormezseniz ilişkinizi sorgulayın . Kendinizde hata aramayın ....

Size esinizin sizden ayrilabilecegi dusuncesini uyandiran sey uzerine dusunmemiz lazim. Bu kismi biraz acabilirseniz ona gore size birkac sey soylemek istiyorum ben sahsen.
Ozetle benzer yoldan gectim. Basarisiz tedaviler uzerine dogal yolla gebe kalip bir bebek sahibi oldum. Ben de o surecte ayni kaygiyi yasadim. Sorumu da bu yuzden soruyorum. Vereceginiz cevaba gore size birkac yorumum olacak.
Unutmayin ki damdan duseni en cok damdan dusen anlar.

Nasipte ne zaman varsa o zaman oluyor. Bak bı kaç örnek vereyim.

Bı arkadaşımın annesi 40lı yaşlarda hamile kalıyor bunu kimseye söylemiyor bebek düşsün diye elinden geleni yapıyor ama saglikli bı doğum gerçekleşiyor.
Bı komsumuzun 20 yıl çocuğu olmamıştı her şeyi denemisler artık zaten umutlarını kesmişler 40lı yaslarin ortalarında doğal yolla çocuk sahibi oldular.
İki farklı tanıdık var 10 yılı aşkın süredir evliler denemedikleri şey kalmadı olmadı. Kadınlar evlat edinmeye razı ama erkekler değil ve çocuksuz olarak evliliklerine devam ediyorlar.
Yine iki farklı tanıdık var sanırım erkeklerde problem vardı çocukları olmadı inat ettiler olsun diye sonra 2-3 aylık bebekleri evlatlik aldılar. Şuan gözleri gibi bakıyorlar çocuklar ergenlik dönemlerine geldi.

Kaç yıllık evlisiniz bilemiyorum ama kafaya taktikca sağlık sorununuz yoksa cidden stresinde etkili olduğunu düşünüyorum. Kuzenimde böyle bı problem var hiç bı sorun yok ama olmuyor çocukları.

Etrafdaki bebekler ilginizi çeker hemde hiç olmadığı kadar sanki her yerde bı doğum bı bebek var gibi gelir Algida seçicilik oluyor çünkü böyle bi hasret duyuyorsun. Seviyorsanız kararlarınizda acele etmeyin yaşınız gayet normal ama asamiyorsaniz evin içinde mutsuzsaniz bişey diyemiyorum Allah yardımcınız olsun hakkınızda hayırlısı neyse onu versin size.

Yaşadığınız durumun zorluğunu anlıyorum ancak söyleyebilecek birşeyim yok ne desem de kalbinize iyi gelmeyecek. sadece şunu söylemek istiyorum. Velev ki ayrıldınız, bebeğiniz yine olmayacak. Başka insanlarla olacağının da bir garantisi yok. Yine istenilen şey bebek ise eğer bir garanti olmadığı için üzüleceksiniz. En iyisi en güzel şekilde atlatabilmek için bir uzman desteği gibi geldi bana.

İnsanın çocuk istemesi neden tanıktı olsun yahu
takıntı olan çocuk istemek değil o adı üstünde "istek", isteyebilir.

tüm hayatı buna endekslemek
evliliği buna bağlamak
çocuğu olanlara hasetlenmek
daha 3 senelik evlilikte bu kadar dramatik yaklaşmak, çoğu insanın henüz bekar olduğu yaşlarda (yaşı sorun ediyor desem o da yokken)) ciddi şekilde takıntı

Insallah hayirli haberler alirsiniz yakinda ❤

Bizim ailemizden çok yakınlarımizin 7. Senede çok yakın arkadaşımizin da 5. Senede bebeği olmuştu . Allah'tan ümit kesilmezmiş dua edin bolca inşaallah

Daha çok gençsiniz ve yeni evli sayılırsınız. Gezin, yiyin için, spor yapın, hobi edinin, kendinize zaman ayırın, bir evcil hayvan sahiplenin. Yapacak o kadar çok şeyiniz var ki aslında. Çocuk olduktan sonra hayatınızın kısıtlanacağını bilerek bu zamanlarınızın tadını çıkarın. Hayatı zehir etmeyin kendinize. Sadece çocuk için evlendiyseniz bence zaten çocuk yapmayın çünkü bir süre sonra iyice birbirine yabancı iki insan olursunuz. Çok iyi evlilikler bile çocuktan sonra sarsılabiliyor buna emin olun...

Sebepsiz infertilite nedeni ile yıllarca çocuk sahibi olamamış ve doğal yoldan peşpeşe çocukları olmuş örnekler var benim çevremde. Hayırlı zamanda güzel evlatlarla dolsun kucağınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…