çocuğun çocuğa cinsel istismarı

Ne kadar duyarlı davranmışsınız çok takdir ettim. Allahım nasıl bi zamandayiz güç geçmiyor ki bi çocuk kayıp bi istismar vakası. Böyle bi dünyaya çocuk getireceğim için korkuyorum bazen gerçekten. Rabbim çolugumuzu cocugumuzu korusun ne kadar pislik kötü bi dünya oldu

duyarlılığınızdan dolayı tebrik ederim. çoğu kimsenin umrunda dahi olmaz yada okula kadar uğraşmazdı.. anlayamadığım ailelerinin bile sizin kadar tepki göstermemiş olması!!! pesss

Bu bir dert değil belki ama kaç gündür etkisindeyiz.
Geçen gün evimin arka odasında oturuyordum.arka taraf boş arazi.pencerenin hemen yanında erik ağacı var.
Çocuk sesleri duydum.sanırım çocuklar yine erik ağacına daldı dedim.hafiften baktım bir tane 9 10 yaşlarında bir erkek çocuk kendinden bir kaç yaş küçük bir erkek çocuğa arkadan sarılmış öpüyor vs.
Dedim kardeşi heralde maşallah nasılda seviyor kardeşini.daha sonra bunun normal bir öpme olmadığını farkettim.insanın eşini öpmesi gibiydi.
Ayağa kalkıp baktım birde ne göreyim.
Arkadan sarılan çocuk pantolonunu indirmiş! Ben şok ben iptal!
Beynimden vurulmuş gibi oldum hemen eşimi çağırdım.eşim görür görmez napıyosunuz siz diye bağırdı çocuklar anında kaçtı.
Daha sonra eşim gidip çocukların ailesini bulcam normal bişey değil bu ailelerinin haberi olmalı dedi.
Nitekim gitti ikisinin ailesinide buldu fakat ailelerin verdiği tepki " yinemi lan" olmuş.
Eşim anlatmasada anladığım kadarıyla o civarda çocuklarda yaygın bişeymiş.
Aman allahım daha yaşın kaç.
En son eşim bulunduğumuz ilin ilçe milli eğitim müdürlüğünü arayıp çocukların tahmini okuduğu okulun adını vererek durumu anlatmış.okula bildirmelerini söylemiş.okulun rehberliğine bildiririz demişler.ne kadar işe yarar bilmiyoruz ama sonuç gerçekten korkunç..
Çok üzüldüm:(

esyag esyag ne yaptınız? En son 183 u arayacaksin iz galiba. Ne dediler? Gelip sizinle ve çocuklar ile görüştüler mi?
Biz dün 183 ü aradık.fakat olumlu bir sonuç ilgi alaka alamadık.en son eşim sinirlenerek konuşunca gereken ilgiyi göstereceklerini söylediler.fakat ben birşey yapacaklarını sanmıyorum.çocukların ismini sormuşlar isimlerini bilmiyoruz zaten bilsekte söylermiydik bilmiyorum.sadece sokak ismi verdik yani bu sokaktaki çocuklarla ilgilenin demek istedik.bakalım ne yapacaklar

Dizlerle ne ilgisi var bunun? Az biraz akıllı bir toplum olmayı başarabilirsek, dizilerin bir senaryodan ibaret olduğunu ,gerçek hayatla ilgili olmadığının ayrımını yapabiliriz sanırım. Ayrıca akşam kuşağında yayınlanan dizileri de çocuklarına izleten anne-babalara da söyleyecek kelime bulamıyorum. Suçu dizilerde ,televizyonda programlarında aramak yerine ,kendimizi eğitmeli ve öyle önümüze sunulan herşeyden etkilenmemeyi öğrenmeliyiz bence.

2 Kızım var biri 7 yaşında diğeri 17 aylık. Küçük saat 9'da, büyük 9,5 ta uyumuş olur. Asla izletmem bu tarz şeyleri. Bilinçli anne baba olmayı öğrenmeliyiz.

Bence yanlış bir düşünceniz var. Bir eğitimci olarak söylüyorum hikaye, örnek olay ya da bir izletideki verilmek istenen mesajlar bilinc çoğu kez sorgulamadan devre disi birakilarak bilinç altina yerlestirilir. En kolay ve kalici öğrenmeler büyük küçük bu sekilde yapilir. Küçüklerde ayrıca etkilidir. Sorgulayamaz hic bir sekilde. En iyi ders öğretmem akıllı tahtayla ve coklu duyu oranlarına hitap etmemle oluyor maalesef.
Sizin tv yi kontrollü kullaniminiz diye birşey mümkün değildir. Reklamlar bile cinsellik kullanmadan pazarlama yapmiyor bilirsiniz. Görüntü kirliliği olabilecek şeylerin önüne geçmeniz olanaksız...

Bence yanlış bir düşünceniz var. Bir eğitimci olarak söylüyorum hikaye, örnek olay ya da bir izletideki verilmek istenen mesajlar bilinc çoğu kez sorgulamadan devre disi birakilarak bilinç altina yerlestirilir. En kolay ve kalici öğrenmeler büyük küçük bu sekilde yapilir. Küçüklerde ayrıca etkilidir. Sorgulayamaz hic bir sekilde. En iyi ders öğretmem akıllı tahtayla ve coklu duyu oranlarına hitap etmemle oluyor maalesef.
Sizin tv yi kontrollü kullaniminiz diye birşey mümkün değildir. Reklamlar bile cinsellik kullanmadan pazarlama yapmiyor bilirsiniz. Görüntü kirliliği olabilecek şeylerin önüne geçmeniz olanaksız...

Bizim evde çocuklar uyanıkken televizyon asla açılmaz. Ancak onlar yattıktan sonra eşimle açarız. Tabi ki dış dünyaya elim ulaşamaz, belki bilbord afişlerini engelleyemem ama en azından evimde çocuklarımın televizyon ile ilişkisi sıfır. Zaten çalışan insanlarız, akşam iş dönüşü yemek yenir, sonra çocuklarla vakit geçirilir. Bu geçirdiğimiz kısıtlı zamana televizyonu sokmuyoruz.

Bizim evde çocuklar uyanıkken televizyon asla açılmaz. Ancak onlar yattıktan sonra eşimle açarız. Tabi ki dış dünyaya elim ulaşamaz, belki bilbord afişlerini engelleyemem ama en azından evimde çocuklarımın televizyon ile ilişkisi sıfır. Zaten çalışan insanlarız, akşam iş dönüşü yemek yenir, sonra çocuklarla vakit geçirilir. Bu geçirdiğimiz kısıtlı zamana televizyonu sokmuyoruz.
Tebrik ederim bu kararliliginizi hiç bozmayin. Bizim evde TV bile yok. İzlemek istersek PC den çocuk uyuyunca film izliyoruz. Böyle daha sakin oluyor hem evin havası da.

Ay tüylerim diken diken oldu ya bu nasıl birsey.. küçükken benmde başıma gelmsti ben çok küçüktüm ama hayal meyal hatrliorm. Anneme hiç dememistim annem yıllar sonra bana anltnca emin oldm ben babama solemism o şekilde haberi olmuş daha 4 yaşında falanmisim aman allah korusun ya bnmde evladım var zaman çok kötüye gidiyor korkuyorum :KK43:

Siz çocukları o şekilde gördünüz mü yoksa istismara maruz mu kaldınız

Bu döngünuzu takdir ettim. Herkes sizin kadar bilinçli olmuyor işte. Çocuklar bir kere cinsel durtulerini farketti mi bu durtunun peşine düşüyor. Umarım çocuklarınizi hep böyle hassas koruyabilirsiniz. Saygilarimla...

Çok geçmiş olsun. İşte ne oluyor. Ülkede hak hukuk yok ki. Böyle bir olayın o aileyi tamamen bitirici büyük yaptırımları olmasi gerekirdi. Yani o çocuğun varsa başka çocuklarin o aileden alınması lazımdı. 7 yaşında bir çocuk bunu nasıl yapar. Ne yetiştiriyor bu insanlar, insan değil resmen canavar. Ama ülkede tecavüzculer katiller bile serbest. Kalkıpta bunları yetistirenlerin anne babalarına kadar eğitim yaptırım vs organize edecek niyet yok zaten kimsede.
Çocuğun zaten ana babası problem çocuk haliyle canavar olarak sürülmüş piyasaya. Ben ne çocuklar gördüm çocuk demeye bin şahit ister bir yetişkinin aklına gelmeyecek hakaretler ve hareketler gördüm. Bacak kadar boyuyla sana sataşır küfreder sen ne diosun demeye kalmaz sırtlan sürüsü gibi bakmışsın etrafını sarmışlar kaçabilirsen kaçtın kurtardın yani kendini. Anne baba çok önemli, bunlar hep kötü ev ortamında yetişen çocuklar iyi öğretilmemiş hep kötü öğretilmiş. Biz neyse de bizim çocuklarımıza denk gelmeseler bari sürekli çoban olmak zorundayız bu yüzden.

Çocuğun zaten ana babası problem çocuk haliyle canavar olarak sürülmüş piyasaya. Ben ne çocuklar gördüm çocuk demeye bin şahit ister bir yetişkinin aklına gelmeyecek hakaretler ve hareketler gördüm. Bacak kadar boyuyla sana sataşır küfreder sen ne diosun demeye kalmaz sırtlan sürüsü gibi bakmışsın etrafını sarmışlar kaçabilirsen kaçtın kurtardın yani kendini. Anne baba çok önemli, bunlar hep kötü ev ortamında yetişen çocuklar iyi öğretilmemiş hep kötü öğretilmiş. Biz neyse de bizim çocuklarımıza denk gelmeseler bari sürekli çoban olmak zorundayız bu yüzden.

İşte bu toplum zararlisi üretimi yapan ailelere bazı yaptırımlar olmalı. O çocuklar büyüyüp hapishane de beslenecegine oradan topluma kazandirilicagina kimsenin canı yanmadan daha küçükken ailelerinden alınıp devlet tarafından yetiştirilmeli ve toplumun bir parçası bireyi olarak yaşamayı öğrenmeli.

Ama işte yalandan bir bakanlık var. Ne yaptigi belli degil. Konu sahibinin aramadigi yer kalmamış. Bu işi ele alacak bir muhattap bulamıyor bir türlü. Yazık valla yazık. Bunlar büyüyünce birinin canını mutlaka yakacak insanlar.

Biz dün 183 ü aradık.fakat olumlu bir sonuç ilgi alaka alamadık.en son eşim sinirlenerek konuşunca gereken ilgiyi göstereceklerini söylediler.fakat ben birşey yapacaklarını sanmıyorum.çocukların ismini sormuşlar isimlerini bilmiyoruz zaten bilsekte söylermiydik bilmiyorum.sadece sokak ismi verdik yani bu sokaktaki çocuklarla ilgilenin demek istedik.bakalım ne yapacaklar

Gelip bir yetkili sizinle görüşmeliydi. Çocukların adresini biliyorsunuz zaten gidip ailelerini görmeliydi. Çocuklar ile konusmaliydi. Ahh ahh çok yazık gerçekten.

Arkadaşlar öz amcamın oğlu ve öz teyzemin oğlu ben de hayal meyal hatırlıyorum küçüktüm annemler biyere gitmişti 4 yengem bayağı kuzenlerm var amcaoğluyla yatırırdı yengem de ne hikmetse dokunmuştu biyerlerime hoşuna gidiyomu demişti suratı hala gözümün önünde küçük olduğum için anlayamamıştım ama bi sıkıntı duymamıştım Allahtan ilerlememiş bilmediğim bi konu olduğu için birşey diyemeyecek kadar küçüktüm:( şuan algılayabiliyorum ancak ve kimse birşey bilmiyor birdaha da olmadı zaten kendisi de evli çocuğu var bir kızı öldü..
Teyzemin oğlunda büyüktüm lisede aynı odada uyuyoruz hepimiz gece bi ürperdim cinsel organımda bir gıdıklanma gözümü açtım aşağıda elini sokmaya çalışıyo
Hemen kıpırdandım şokla yerine kaçtı yattı benden iki yaş falan büyük..şuan evli çocuğu var ama teyzemlerle yıllardır küs görüşmüyoruz sebebini bilmiyorum.
Demem o ki en yakın sandıklarınızdan geliyor küçük büyük kız erkek bir arada bırakmayın bilmiyorlar keşfetmek için anlaşılmaz ve geri dönülmez yollar seçebiliyorlar
Küçük kızlarda da oluyor keşfetme güdüsü ve hazla birleşince tekrar tekrar keşfetme ihtiyacı doğabiliyor.mümkün mertebe yanlarında bulunmamız gerek..

İşte bu toplum zararlisi üretimi yapan ailelere bazı yaptırımlar olmalı. O çocuklar büyüyüp hapishane de beslenecegine oradan topluma kazandirilicagina kimsenin canı yanmadan daha küçükken ailelerinden alınıp devlet tarafından yetiştirilmeli ve toplumun bir parçası bireyi olarak yaşamayı öğrenmeli.

Ama işte yalandan bir bakanlık var. Ne yaptigi belli degil. Konu sahibinin aramadigi yer kalmamış. Bu işi ele alacak bir muhattap bulamıyor bir türlü. Yazık valla yazık. Bunlar büyüyünce birinin canını mutlaka yakacak insanlar.
Yerinde salla başı al maaşı yapıp görevini suistimal eden çok var malesef bu böyle devam ederse çocuklarımızı geçtim biz yetişkinler zor sokağa çıkıcaz. Devletin ücretsiz anne babalara çocuk eğitimi vermesi lazım ya da kitap dağıtsınlar bilinçlendirmesi lazım dicem ama malesef çocuğunu canavara dönüştüren insanlar devletin sadece işine gelen yardımlarından yararlanıyor eğitim görgü vs bunlar onlara göre değil.

Bu bir dert değil belki ama kaç gündür etkisindeyiz.
Geçen gün evimin arka odasında oturuyordum.arka taraf boş arazi.pencerenin hemen yanında erik ağacı var.
Çocuk sesleri duydum.sanırım çocuklar yine erik ağacına daldı dedim.hafiften baktım bir tane 9 10 yaşlarında bir erkek çocuk kendinden bir kaç yaş küçük bir erkek çocuğa arkadan sarılmış öpüyor vs.
Dedim kardeşi heralde maşallah nasılda seviyor kardeşini.daha sonra bunun normal bir öpme olmadığını farkettim.insanın eşini öpmesi gibiydi.
Ayağa kalkıp baktım birde ne göreyim.
Arkadan sarılan çocuk pantolonunu indirmiş! Ben şok ben iptal!
Beynimden vurulmuş gibi oldum hemen eşimi çağırdım.eşim görür görmez napıyosunuz siz diye bağırdı çocuklar anında kaçtı.
Daha sonra eşim gidip çocukların ailesini bulcam normal bişey değil bu ailelerinin haberi olmalı dedi.
Nitekim gitti ikisinin ailesinide buldu fakat ailelerin verdiği tepki " yinemi lan" olmuş.
Eşim anlatmasada anladığım kadarıyla o civarda çocuklarda yaygın bişeymiş.
Aman allahım daha yaşın kaç.
En son eşim bulunduğumuz ilin ilçe milli eğitim müdürlüğünü arayıp çocukların tahmini okuduğu okulun adını vererek durumu anlatmış.okula bildirmelerini söylemiş.okulun rehberliğine bildiririz demişler.ne kadar işe yarar bilmiyoruz ama sonuç gerçekten korkunç..
ohaaa :KK57::KK57::KK57:başımıza taş yağması yakındır

Anne ve babanın veremediği ahlâkı ve eğitimi , hangi kurum verebilir bu da ayrıca tartışılır . Ahir zamandayız , Allah çocuklarımızı korusun , kötülere fırsat vermesin , kötülere uydurmasın .

Eğitimsizlik cehalet iğrenç tv dizi ve programları ve gelinen nokta !!! Doğurup sokağa atıyorlar anasını satım ben bir odada 10 dk bırakamazken insanlar bi lokma ekmek verip çocuk büyütüyoruz sanıyorlar çok yazık çokkk

Back
X