- 2 Nisan 2012
- 7.893
- 4.823
- 248
geçenlerde oğlumu kreşten alırken, bir babanın iki kızına okul panosundaki resimleri gösterdiğini gördüm. Tema engeller ve farklılıklar ile ilgiliydi. Baba çocuklarına bunlar sakatlarla ilgili, resimlerde sakatları anlatıyorlar diyordu. Kendince çabası çocuklarına duyarlı olmayı anlatmaktı ama seçtiği kelimeler ve anlatış tarzı çok kötüydü. Belki orada engelli biri olsa bu duruma çok içerlerdi. Malesef insanların dilini değiştirmek çok zor o yüzden umursamamayı öğrenmekten başka çare yok.
Ben de şimdi bunu düşünüyordum.Eskiden sakat derlerdi,kör derlerdi,çolak derlerdi,geri zekalı derlerdi.
Sonradan dernekler çoğaldıkça,biraz da kampanyalar,tv ve afişler sayesinde bu terimler değişti.
Yani üzgünüm ama bu kadının "özürlü" demesi bile kendisine göre söylediğine dikkat etmesi anlamına gelir.
Otizmi kaç kişi bilir orası da tartışılır.Siz hayır özürlü değil otistik deseniz bu kez de otizmi açıklamak zorunda kalabilirsiniz.Sonucun değişeceğini sanmıyorum.Sizi dinleyip "e özürlü işte" diyebilirler.Canınızı sıktığınızla kalırsınız.